Beste topkoffer

Laatste update: 19.05.24

 

Topkoffers test van 2022

 

Als je regelmatig onderweg bent met de fiets of de motor, dan kan een degelijke en duurzame topkoffer best wel handig zijn. Het biedt je de mogelijkheid om je spulletjes op een eenvoudige manier op te bergen en mee te nemen. Omdat we nieuwsgierig waren naar de beste topkoffers, zijn we alvast even op onderzoek gegaan. Zo hebben we 3 producten ontdekt, die tot op heden over de beste beoordelingen beschikken. Zo blijkt de S-Line Zwart topkoffer alvast een uitstekend product te zijn. Je kunt het zowel op een motor alsook op een scooter zonder problemen bevestigen. Je hebt ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de VidaXL 72 liter topkoffer. Het is een vrij grote topkoffer die je de mogelijkheid biedt om er tot wel 2 afzonderlijke helmen in te bewaren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Topkoffer Reviews – Top 5

 

 

Een topkoffer is het type koffer die je kunt gebruiken op een scooter of een fiets. Zo kun je bijvoorbeeld je boodschappen vervoeren op een veilige manier of kun je een extra helm in de topkoffer van je scooter bewaren. Om de beste topkoffer voor jezelf te kiezen hoef je slechts even naar de volgende vijf topproducten te kijken die wij voor je geselecteerd hebben.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. S-Line Zwart

 

Deze topkoffer van S-Line is geschikt om te gebruiken op een scooter of een motor. Het product heeft een inhoud van 28 liter en is geschikt om alle soorten helmen in te bewaren. Het artikel heeft een zwarte kleur en is gemaakt van kunststof.

Je kunt deze koffer makkelijk op je scooter of motor monteren dankzij de meegeleverde kit en slede. De koffer is voorzien van een slot en er worden twee sleutels meegeleverd om de koffer te openen of te sluiten. Verder beschikt de koffer nog over een reflector zodat je zelfs ‘s nachts duidelijk zichtbaar bent in het verkeer.

De kopers zijn heel tevreden over de gunstige prijs/kwaliteitverhouding en schrijven dat de koffer groot genoeg is om een helm in te plaatsen. Het product is makkelijk om te bevestigen aan je scooter of motor en werd heel snel geleverd door de verkoper.

Zoek je een koffer voor je motor of scooter om je helm in te bewaren? Dan is deze topkoffer misschien precies dat wat je zoekt. Kijk even naar de voordelen die deze koffer je kan bieden.

 

Voordelen:

Inhoud: deze koffer heeft een een inhoud van 28 liter en je kunt er elk type helm in opbergen.

Bevestiging: de koffer laat zich heel eenvoudig bevestigen op motor of scooter en is daarmee handig in gebruik.Afsluitbaarheid:de koffer kan afgesloten worden met een slot. Hiertoe worden twee sleutels meegeleverd.

Veiligheid: de koffer beschikt over een reflector zodat je ook ´s nachts goed zichtbaar bent in het verkeer.

 

Nadelen:

Hulpmiddelen: voor sommige brommers heb je een aparte beugel nodig om de koffer te installeren.

Slot: een enkele koper meldde dat het slot soms niet makkelijk te openen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. VidaXL 72 liter

 

Deze koffer van vidaXL heeft een inhoud van 72 liter dus je kunt er twee helmen in bewaren. Je kunt het natuurlijk ook gebruiken om andere accessoires in te plaatsen. De koffer is voorzien van een ingebouwde reflector die ervoor zorgt dat je zichtbaarder bent op de weg.

Dankzij de snelsluiting kun je de koffer makkelijk verwijderen en het artikel is ook nog eens bestand tegen water en weersveranderingen. Het product heeft een maximaal draaggewicht van 3 kg en wordt geleverd met twee sleutels om de koffer te kunnen sluiten of openen.

Wanneer we de reviews lezen zien we enkel maar positief advies van de kopers. Deze topkoffer aanbieding heeft een hoogwaardige kwaliteit en het product werd snel geleverd. Je kunt de koffer makkelijk op een scooter monteren en het biedt genoeg ruimte om verschillende objecten in te bewaren.

Zoals de titel al aangeeft, heeft deze topkoffer een royale inhoud van 72 liter. Ga je nog wel eens met brommer of scooter op pad en wil je net wat meer kwijt dan je helm? Dan is dit de topkoffer voor jou. Kijk even wat je ervan mag verwachten.

 

Voordelen:

Inhoud: Je kunt er met gemak twee helmen in kwijt. Dat is een voordeel wanneer je nog wel eens samen met je partner op stap gaat.

Installatie: Met behulp van de snelsluiting laat de koffer zich heel eenvoudig op je brommer of scooter plaatsen en ook weer verwijderen.

Gewicht: met zijn lichte gewicht van 3 kg is hij ook makkelijk mee te nemen.

Veiligheid: deze topkoffer is voorzien van een geïntegreerde reflector. Hiermee ben je ook ´s nachts goed zichtbaar in het verkeer.

 

Nadelen:

Hoewel er een aantal beoordelingen werden gegeven op deze topkoffer, konden wij geen minpunten ontdekken. Alle kopers die een review afgegeven hebben, waren unaniem erg positief over dit artikel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Edge Roma

 

De Edge Roma topkoffer wordt geleverd met een afneembare slede zodat je de koffer kunt verwijderen wanneer je dat wilt. Het product beschikt over een capaciteit van 32 liter en is geschikt om op een bromfiets te monteren.

De koffer heeft een zwarte kleur en is gemaakt van kunststof. Het artikel is voorzien van een ingebouwde rode reflector voor een betere zichtbaarheid en beschikt over een slot zodat je bewaarde objecten veilig zitten. Je kunt deze koffer met een maximaal gewicht van 10 kg belasten.

Deze aanbieding heeft momenteel nog maar 1 review ontvangen van een koper maar deze persoon is heel tevreden over dit product. De topkoffer past op alle soorten scooters en bromfietsen en je kunt het product makkelijk verwijderen.

Dit is mogelijk de topkoffer met het beste merk voor jou. Niet te groot en niet te klein voor jouw opbergbehoefte. We schetsen even in het kort, wat je voor een redelijke prijs mag verwachten.

 

Voordelen:

Installatie: deze topkoffer wordt geleverd met een afneembare slede. Zo kun je de koffer eenvoudig afnemen als je die niet onbeheerd wilt achterlaten.

Inhoud: deze royale koffer heeft een inhoud van 32 liter en kan maar liefst met 10 kg gewicht belast worden.

Slot: de koffer is afsluitbaar met een slot, zodat je je spullen er veilig in kunt opbergen.

Veiligheid: met behulp van de ingebouwde rode reflector ben je ook ´s nachts goed zichtbaar op de weg.

 

Nadelen:

Een aantal kopers heeft een review gegeven op deze topkoffer. Zonder uitzondering zijn zij unaniem zeer tevreden over hun aankoop. Het is dan ook niet mogelijk nadelen aan te geven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. VidaXL 36 liter

 

Wil je zo weinig mogelijk geld uitgeven en dus liever goedkope topkoffers kopen? Dan is dit het ideale product voor jou. Met een capaciteit van 36 liter kun je één helm of andere objecten in de koffer bewaren. Dankzij de ingebouwde reflector geniet je van een grotere zichtbaarheid in het verkeer.

De koffer is bevestigd met een snelsluiting waarmee je het product ook eenvoudig kunt verwijderen. De koffer is bestand tegen water en weer en wordt geleverd met twee sleutels om het te sluiten of te openen. Het maximale draaggewicht van dit artikel bedraagt 3 kg.

Over dit product zijn tot op heden nog geen beoordelingen geschreven door andere gebruikers. Wegens gebrek aan een review kunnen wij je geen advies geven over deze topkoffer aanbieding.VidaXL is misschien wel één van de populairste merken voor topkoffers. Deze is daarmee ook nog eens de topkoffer met de laagste prijs uit onze selectie. Wil je niet al te veel geld uitgeven maar toch je spullen graag goed kwijt kunnen? Kijk dan gauw wat deze topkoffer je allemaal te bieden heeft.

 

Voordelen:

Inhoud: met zijn royale inhoud van 36 liter kun je er prima je helm in kwijt en daarnaast nog wat andere spullen. Hij kan belast worden met een gewicht van 3 kg.

Installatie: hij is voorzien van een snelsluiting en laat zich daarmee heel makkelijk op je brommer of scooter plaatsen en weer verwijderen.

Waterbestendigheid: hij is bestand tegen water en zo blijven al je spullen ook bij regen mooi droog.

Afsluitbaarheid: hij is voorzien van een slot en twee sleutels worden meegeleverd. Zo kun je alles veilig opbergen.

 

Nadelen:

Gebruiksgemak: één koper merkte op dat het handig zou zijn om twee binders in de koffer te hebben. Daarmee zou je verschuiving van je spullen tijdens vervoer kunnen voorkomen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Shad 33L Zwart

 

De topkoffer van Shad ligt in een hogere prijsklasse maar je krijgt er wel kwaliteit voor terug. Dit product beschikt over een capaciteit van 33 liter en biedt daarmee ruimte voor een helm en eventueel nog enkele kleine accessoires.

Dankzij het press lock systeem kun je de koffer van de scooter afnemen zodat je het thuis kunt bewaren wanneer je de scooter buiten laat staan. Dit product wordt geleverd met een montageplaat en twee sleutels waarmee je de koffer kunt sluiten of openen. Om het product te monteren kun je de handleiding downloaden van het internet.

Ook bij dit product zijn er momenteel nog geen meningen geplaatst door eerdere kopers. Wees de eerste persoon om een beoordeling te schrijven bij dit product zodat wij ons advies daar kunnen op baseren en andere kopers mee kunnen helpen in de toekomst.

Dit is de duurste topkoffer uit onze selectie. Moet je je scooter of brommer regelmatig buiten laten staan, dan zou dit jouw keuze kunnen zijn. Hoewel hij niet de goedkoopste is, ontvang je wel een kwaliteitsproduct. Kijk en beoordeel zelf of dit voor jou de beste is.

 

Voordelen:

Installatie: met zijn handige press lock-systeem is hij heel eenvoudig te plaatsen en weer af te nemen.

Afsluitbaarheid: deze koffer beschikt over een slot. Twee sleutels worden meegeleverd. Zo heb je altijd nog een reservesleutel bij verlies.

Handleiding: voor een optimale montage op je brommer of scooter kun je eenvoudig de handleiding downloaden via internet.

 

Nadelen:

Prijskaartje: er zijn nog geen reviews voor dit product afgegeven. Wij zouden ons kunnen voorstellen dat de prijs wat moeilijker past binnen je budget. Dat zou een puntje van aandacht kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Topkoffers koopgids

 

Ben jij ook dagelijks onderweg met de moto of de fiets? Dan is het misschien wel handig als je je spullen ergens kunt opbergen. Daarom hebben wij eens onderzoek gedaan naar de beste topkoffers. Als je verschillende aanbiedingen wilt vergelijken dan kun je dus altijd extra aandacht besteden aan een aantal elementen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiksgemak, de inhoud, het materiaal, de mogelijkheden en de bevestiging ervan.

 

 

Het gebruiksgemak

 

Veel mensen gaan nu eenmaal met de fiets, scooter of motor naar het werk of bijvoorbeeld naar de fitness. Dan is het altijd handig als je je helm of persoonlijke spullen ergens kunt opbergen. Dankzij de topkoffer wordt dit probleem nu ook heel eenvoudig en snel opgelost. Op die manier kun jij je werkspullen, fitness tas of gewoon je helm veilig en wel opbergen.

Tijdens je zoektocht naar de voor jou ideale topkoffer zul je merken dat er heel wat mogelijkheden bestaan. Zo zul je moeten rekening houden met de grootte van de koffer. Stel dat het gewoon je bedoeling is om de koffer dagelijks te gebruiken elke keer je naar je werk fietst of rijdt, dan heb je misschien met een standaard exemplaar wel al voldoende.

Het is ook altijd een goede aanbeveling om op voorhand een budget vast te leggen dat je maximaal wilt en kunt spenderen aan dit product. Afhankelijk van het budget kun je dan eventueel ook rekening houden met een aantal opties. Zoals bijvoorbeeld een koffer die waterdicht is of die ideaal is voor de verschillende weersomstandigheden. Let ook vooral op of je de koffer al dan niet goed kunt vergrendelen. Dit is altijd een goed idee en zo kom je niet voor negatieve verrassingen te staan.

 

 

Materiaal en inhoud

 

Zoals in het vorige puntje reeds min of meer aangehaald werd, is het een goed idee om stil te staan bij de capaciteit die de koffer heeft. Afhankelijk van het model dat je aankoopt heb je koffers met een inhoud van 28 l maar je hebt ook modellen die tot 72 l kunnen gaan. Daarom is het belangrijk dat je jezelf vooraf een aantal vragen stelt. Ben je van plan om je fiets of scooter en dus koffer slechts af en toe te gebruiken als je bijvoorbeeld naar de fitness gaat, dan volstaat een standaard model van 28 l tot 33 l zeker en vast.

Het kan ook zijn dat je beslist om elke zomer een lange trektocht te maken met de motor. Dan heb je uiteraard heel wat spullen nodig en is een groter volume aan te raden. Als je gaat voor een groter model dan zul je vaak topkoffers hebben gemaakt uit aluminium. Er zijn ook koffers uit kunststof. Ze zien er misschien iets minder stoer uit dan de modellen uit aluminium maar je hebt ze wel in verschillende formaten ter beschikking.

Kortom er zijn heel wat mogelijkheden op de markt. Je kunt ook altijd de reviews van kopers lezen om te zien of een bepaald product al dan niet aan je verwachtingen zal voldoen. En wie weet spot je op die manier wel een topkoffer aanbieding.

 

 

Functionaliteiten van de topkoffer en bevestiging

 

De goedkope topkoffers zijn deze die beschikken over de minste opties. Toch zijn sommige functies echt wel handig en bieden ze een meerwaarde aan het product. Andere functies zijn dan eerder een toevoeging dan een meerwaarde. Zo kan een waterdicht model echt een voordeel zijn. Als je een koffer hebt die niet waterdicht is, dan kun je dat uiteraard oplossen door bijvoorbeeld extra binnentassen aan te kopen. Besef wel goed dat je hierdoor veel extra ruimte zult verliezen. Houd er ook rekening mee of je de koffer al dan niet veilig kunt vergrendelen. De meeste topkoffers bieden een slot aan in de prijs en beschikken ook over twee of drie extra sleutels. Altijd handig als je vaak dingen verliest.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je kijkt naar het rek om de koffer op te bevestigen. Het lijkt misschien heel nutteloos maar een losse koffer terwijl je fietst of met de motor rijdt is allesbehalve aangenaam. Dankzij het press lock systeem kun jij ervoor zorgen dat je de topkoffer er gemakkelijk kunt op bevestigen maar er ook zonder problemen en snel weer kunt vanaf klikken. Sommige topkoffers bieden een meegeleverde kit aan en een duidelijke handleiding.

Er bestaan ook modellen die voorzien zijn van reflectoren die al dan niet ingebouwd zijn. Dit is natuurlijk ideaal en vooral heel veilig als je in het donker onderweg bent. Uiteraard kun je de reflectoren ook apart kopen maar in veel gevallen is het voordeliger als je gaat voor een model waar dit al in de prijs inbegrepen zit.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES