5 beste All Season Banden Test van 2024

Laatste update: 19.04.24

 

Beste all season banden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Falken Euroall Season AS210 all season band kies je niet meteen voor betaalbaarheid maar wel voor kwaliteit. De Toyo Celsius – 175-70 R14 84T is een pak minder duur wat hem misschien iets toegankelijker maakt bij het grote publiek. Welke all season band je uiteindelijk ook besluit te kiezen, blijkt vooral een persoonlijke keuze te zijn rekening houdend met het type wagen. Om het voor jou wat makkelijker te maken, bieden we je graag een overzichtje aan van 3 hedendaagse topproducten. Neem alvast een kijkje in de tabel hieronder alvorens je een keuze gaat maken. Veel succes!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste all season banden (Reviews) van 2024

 

De beste all season band is deze die, volgens kenners, is uitgerust met het sneeuwvloksymbool. Of je daarbij nu kiest voor merken zoals bijvoorbeeld Yokohama of Michelin, blijft vooral een persoonlijke keuze. Wij hebben alvast 5 topproducten voor jou geselecteerd die de keuze makkelijker moeten maken. We hebben hierbij eveneens rekening gehouden met het advies van klanten dat vermeld stond in de online reviews. En wie weet heb je geluk en zit er wel een leuke aanbieding of goedkope all season band tussen.

 

1. Falken Euroall Season AS210 165-60 R15 81T all season band

 

Het is niet meteen de all season band met de laagste prijs. Toch mag je zeker zijn van een degelijke en duurzame kwaliteit die door het bekende, misschien ook wel het beste merk, Falken wordt gegarandeerd.

Deze unieke all season band is, zoals de naam doet vermoeden, geschikt om het hele jaar door te gebruiken. Hij wordt gekenmerkt door een breedte van maar liefst 165 mm, een hoogte van 60 mm en een wielmaat van 15 inch. Kortom, de geschikte all season band om te gebruiken in combinatie met tal van personenwagens. Verder staat deze band bekend vanwege het grip label B in combinatie met een rolgeluid van 69 dB. Je kunt er makkelijk 210 km per uur mee halen zonder dat het onveilig wordt.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er nog geen online reacties bij dit product werden geplaatst. Het is mogelijk dat het hier een recente all season band betreft alhoewel ook het hoge prijskaartje een verklaring zou kunnen zijn. Laat je niet afschrikken en bekijk het even.

 

Voordelen:

Snelheidsindex: de snelheidsindex bij deze all season band wordt aangeduid met de letter H. Dit houdt in dat de band optimale veiligheid garandeert tot aan een snelheid van 210 km per uur.

Rolgeluid: je geniet een rolgeluid van 69 dB wat behoorlijk stil kan worden omschreven. Je hoort de wagen dus amper over het wegdek rijden.

Formaat: door te kiezen voor deze all season band kies je voor een exemplaar met een standaard wielmaat van 15 inch. Dit wordt aangevuld met een bandhoogte van 60 mm en een loopvlak dat ruim 165 mm breed is.

 

Nadelen:

Prijzig: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld, dan kan dit te maken hebben met het hogere prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Toyo Celsius 175-70 R14 84T all season band Snelheidsindex H

 

Ben je op zoek naar een all season band met een iets grotere bandhoogte en loopvlak? Dan lijkt dit exemplaar van Toyo vast en zeker wel iets voor jou te zijn. We kunnen jammer genoeg niet uitmaken of hij ook tot de populairste all season banden behoort, aangezien er nog geen reviews werden geplaatst. Het lijkt hier dan ook om een vrij recent product te gaan of misschien vinden sommigen het prijskaartje nog steeds iets te duur.

De all season band wordt gekenmerkt door een compacte wielmaat van ongeveer 14 inch in combinatie met een bandhoogte van 70 mm en een loopvlak van ongeveer 175 mm breed. Ook hier wordt de all season band voorzien van een snelheidsindex H waardoor je moeiteloos 210 km per uur kunt halen op een veilige en verantwoorde manier.

Verder wordt de band geklasseerd met een grip label C en een rolgeluid van maximaal 69 dB. Ook deze 175-70 R14 84T all season band is voornamelijk bedoeld voor, de ietwat grotere, personenwagens. Op het moment van aankoop wordt tevens ook een Nederlandstalige handleiding meegeleverd, alhoewel je de band ook door een erkend installateur kunt laten monteren.

 

Voordelen:

Afmeting: met een loopvlak van 175 mm in combinatie met een bandhoogte van maar liefst 70 mm, is deze band net iets groter. De wielmaat is 1 inch kleiner dan het vorige product en betreft bijgevolg 14 inch.

Rolgeluid: ook hier mag je zeker zijn van een aangenaam rolgeluid van ongeveer 69 dB, wat als beperkt hoorbaar wordt beschouwd.

Snelheidsindex: met een snelheidsindex H kan deze wagen, met behulp van deze all season banden probleemloos 210 km per uur halen op een verantwoorde manier.

 

Nadelen:

Budget: ook hier durven we vermoeden dat het prijskaartje door sommige klanten wel eens als een struikelblok zal worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Torque TQ7000AS 215-70 R15 109/107R- all season band

 

Je kunt uiteraard altijd nog kiezen voor deze unieke all season band van het bekende merk Torque. De band wordt gekenmerkt door een bandhoogte van maar liefst 70 mm, een loopvlak dat 215 mm breed is en een wielmaat van 15 inch. Dit maakt hem voornamelijk geschikt om te gebruiken in combinatie met eender welk type bestelwagen.

De band wordt, ten opzichte van de vorige 2 producten, iets lager geklasseerd op het gebied van de snelheidsindex. Met een snelheidsindex R blijkt deze band slechts voldoende veilig te zijn tot op een maximale snelheid van 170 km per uur. Verder is het afrolgeluid met 73 dB nog steeds behoorlijk laag waardoor je de wagen amper over het wegdek zult horen rijden.

Het is een unieke kwalitatieve all season band die een optimale grip en stabiliteit zal garanderen en dit op een zowel droog als nat wegdek. Verder biedt de band ook heel wat bescherming tegen het eventueel lekrijden en wordt hij gekenmerkt door z’n duurzame karakter. Ondanks het hoge prijskaartje, echt wel een goede aanbeveling.

 

Voordelen:

Afrolgeluid: dankzij het lage afrolgeluid van amper 73 dB, zul je de banden amper over het wegdek horen schuren.

Afmeting: de band met een wielmaat van 15 inch, wordt gecombineerd met een hoogte van 70 mm en een breed loopvlak van ongeveer 215 mm.

Duurzaam: z’n duurzame karakter kan duidelijk als een pluspunt beschouwd worden aangezien de kans op lekrijden hierdoor miniem blijkt te zijn.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: ook hier moeten we toch weer rekening houden met een prijskaartje dat iets hoger ligt dan gemiddeld.

Geen personenwagens: deze all season band is speciaal ontwikkeld om te worden gemonteerd in bestelwagens. Standaard personenwagens zijn dus jammer genoeg niet aan de orde.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Michelin Power All Season Vouwband Maat 23-662 15% meer grip op glad terrein

 

In tegenstelling tot de vorige all season banden die we besproken hebben, zul je merken dat dit exemplaar niet bedoeld is om op de wagen te installeren. Dergelijk type all season band is speciaal ontwikkeld voor diverse soorten racefietsen. De vouwband wordt gekenmerkt door een maximaal gewicht van 301 gram en een totale druk van wel 8 bar.

Verder blijkt de vouwband een standaard wielmaat van 28 inch in te vullen in combinatie met een profielbreedte van maar liefst 23 mm. Dankzij de Grip Compound, waarbij diverse soorten rubber met elkaar worden gecombineerd, mag je zeker zijn van een optimale grip en veiligheid op gladde, natte en vuile wegen. Verder geniet de band ook een Hi-Grip Design waardoor een optimale zijwaartse grip kan worden gerealiseerd.

Jammer genoeg zul je hier wel een bepaald budget voor over moeten hebben. De hoge prijs zou eventueel ook een verklaring kunnen zijn voor het uitblijven van online reacties. Toch willen wij jou aanraden om niet meteen te panikeren. Bekijk de band even alvorens een uiteindelijk oordeel te vellen.

 

Voordelen:

Hi-Grip Design: het Hi-Grip Design wordt gekenmerkt door progressieve lamellen ter hoogte van het loopvlak van de band. Op die manier kan een zijwaartse grip tot stand komen.

Afmetingen: de band biedt een standaard wielmaat aan die geschat wordt op 28 inch. Dit wordt aangevuld met een profiel dat ongeveer 23 mm breed blijkt te zijn.

Handig in gebruik: het is een degelijke en unieke vouwband die je het hele jaar door kunt gebruiken. Hij biedt een maximale druk van zo’n 8 bar aan en weegt bovendien amper 301 gram. Dit maakt hem geschikt voor menig racefiets.

 

Nadelen:

Prijzig: in vergelijking met andere all season fietsbanden, zul je vaststellen dat het prijskaartje hier toch wel wat duurder blijkt te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Tecnica Quattro GT 195-50 R15 86V all season band

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor de all season band van Tecnica. Ook hier lijkt het prijskaartje wel wat hoger te liggen dan normaal, waardoor hij misschien net iets minder toegankelijk is voor het grote publiek. Het zou trouwens ook een ideale verklaring kunnen zijn voor het uitblijven van online reacties alhoewel het tevens ook een vrij recent product betreft.

De band wordt gekenmerkt door een standaard wielmaat van zo’n 15 inch in combinatie met een bandhoogte van 50 mm en een loopvlak dat 195 mm breed blijkt te zijn. Dit maakt de Tecnica Quattro GT een betrouwbare en veilige optie voor eender welk type personenwagen. Verder wordt de band geklasseerd met een grip label C, een rolgeluid van amper 72 dB en een snelheidsindex V. Dergelijke index houdt in dat de wagen voldoende veiligheid waarborgt onder eender welke weersomstandigheid en dit tot op een maximale snelheid van 240 km per uur.

Kortom ben je op zoek naar een all season band die je het hele jaar door kunt gebruiken en die voldoende veiligheid biedt op een droog, vuil, nat of modderig wegdek? Dan lijkt de Tecnica Quattro GT alvast een goede aanbeveling te zijn.

 

Voordelen:

Afmetingen: de band blijkt voorzien te zijn van een standaard wielmaat van 15 inch en wordt aangevuld met een breed loopvlak van 195 mm en een bandhoogte van 50 mm.

Rolgeluid: met een rolgeluid van slechts 72 dB zul je de all season band amper over het wegdek horen scheuren.

Snelheidsindex: deze all season band behoort tot de snelheidsindex V, wat behoorlijk hoog is. Dit houdt in dat de band voldoende veiligheid en vertrouwen biedt tot op een snelheid van zo’n 240 km per uur.

 

Nadelen:

Budget: het zal je niet verwonderen maar ook hier zou het prijskaartje een mogelijk struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

All season banden Koopgids

 

Wat zijn all season banden en in welke voordelen brengen ze met zich mee? Hoe zit het met de aangewezen profieldiepte, de hoogte en de breedte van dergelijk type autobanden? Je hoort het al; heel wat vragen steken de kop op. In onze koopgids proberen we op deze, en andere vragen een antwoord te zoeken. Het is een aanbeveling om de gids even te bekijken alvorens je de verschillende all season banden met elkaar gaat vergelijken. Aangezien sommige all season banden best wel duur zijn, is het altijd handig om rekening te houden met aanbiedingen.

Wat zijn all season banden en het gebruiksgemak

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn all season banden speciaal ontwikkeld om ze het hele jaar door te gebruiken. Vandaar dat met in een Nederlandse vertaling ook vaak van “vierseizoenenbanden” zal spreken. All season banden staan erom bekend dat ze de positieve eigenschappen van de standaard winterbanden gaan combineren met de kenmerkende eigenschappen van zomerbanden. Dat wil dus zeggen dat ze in de winterperiode een betere grip zullen aanbieden dan de zomerbanden. In de zomermaanden geniet je dan weer van een betere tractie.

Toch is het niet de bedoeling om zomaar de eerste de beste all season banden aan te kopen. Neem rustig de tijd om de verschillende mogelijkheden te bestuderen alvorens je ook effectief overgaat tot een aankoop of overstap. Besef hierbij dat het gebruik van all season banden toch wel enige aanpassing en ervaring zal vereisen. Zo zul je merken dat de remweg een pak langer wordt bij warm weer in vergelijking met de normale zomerbanden. Verder kunnen ze ook niet tippen aan de echte winterbanden als je te maken hebt met barre winterse omstandigheden.

 

Voordelen van all season banden en voor wie zijn ze geschikt

Ben je de overstap naar all season banden aan het overwegen? Dan willen wij jou even wijzen op enkele pluspunten en voordelen. Zo zorgt het gebruik van all season banden ervoor dat je niet langer 2 keer per jaar je banden hoeft te verwisselen. Op die manier hoef je niet langer in het bezit te zijn van een tweede bandenset en vermijd je bijgevolg ook de bijbehorende opslagkosten voor dergelijke set. Ze bieden een betere grip ten opzichte van zomerbanden en zijn daarnaast in de meeste gevallen ook toegestaan tijdens sneeuwbuien.

Ondanks de vele voordelen willen we er toch wel even op wijzen dat all season banden niet voor iedereen een aanbeveling zijn. Indien je je voornamelijk in het stadscentrum begeeft en dus geen al te hoge snelheid hoeft te halen, dan kan het gebruik van een all season band wel interessant zijn. Ook wanneer je niet dagelijks de baan op moet of minder lange afstanden gaat rijden, kan het gebruik van all season banden wel een goede aanwinst zijn. Ben je echt dagelijks op de baan en rijd je hierbij grote afstanden dan kies je beter niet voor all season banden.

 

Wanneer moet je overstappen naar all season banden

We hebben het al min of meer kort beantwoord in de paragraaf hierboven. Het gebruik van all season banden kan wel degelijk bijzonder interessant zijn voor diverse automobilisten maar jammer genoeg niet voor iedereen. Indien je een milde weggebruiker bent die zich niet dagelijks op de baan begeeft en bovendien korte afstanden aflegt, dan is de keuze voor het gebruik van all season banden te aanvaarden.

Ben je als zakelijk verkoper bijvoorbeeld dagelijks onderweg en leg je hierbij vaak grote afstanden aan een bepaalde snelheid af? En moet je misschien ook naar het buitenland? Dan is het aan te raden om niet zomaar voor all season banden te kiezen. Indien je uiteindelijk toch de overstap maakt naar all season banden dan kun je dit op eender welk moment doen. Je bent dus niet gebonden aan een bepaalde periode of seizoen.

Wat is de perfecte profieldiepte en de rubbersamenstelling

Zoals reeds aangehaald zullen all season banden de kenmerkende eigenschappen van zomer- en winterbanden met elkaar combineren. Aangezien zomerbanden en winterbanden een afwijkende profieldiepte hebben, zal dit ook een bepaalde invloed hebben op de profieldiepte van all season banden. Zo hebben standaard winterbanden een profieldiepte van minstens 4 mm aangezien op die manier de grip op gladde en besneeuwde onderwegen kan worden verbeterd.

Zomerbanden daarentegen hoeven niet diezelfde grip te hanteren en worden bijgevolg gekenmerkt door een lagere profieldiepte van minstens 1,6 mm. Kies je dus voor de bekende all season banden dan moeten de banden gekenmerkt worden door een profieldiepte variërend van 1,6 tot 4 mm. Bovendien zal naast de profieldiepte ook de samenstelling van het rubber lichtjes afwijken. Het rubbergehalte zal bijvoorbeeld niet zo hoog zijn als bij de standaard traditionele zomerbanden.

 

Wielmaat, breedte van de autoband en hoogte

Tot slot willen we het nog even kort hebben over de wielmaat, die steeds in inches wordt uitgedrukt en de breedte en hoogte van de band, uitgedrukt in mm. Het spreekt voor zich dat er een waaier aan mogelijkheden zijn en dat is ook logisch aangezien er verschillende types wagens bestaan. Zo zullen de all season banden die gebruikt worden voor een bestelwagen vaak een breder loopvlak hebben alsook een grotere wielmaat en een hoger formaat ten opzichte van personenwagens. Bij vrachtwagens en kampeerwagens is de wielmaat, breedte en hoogte dan opnieuw een pak hoger.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe lang gaan all season banden mee?

Algemeen kunnen we stellen dat een standaard autoband ongeveer minimaal 25.000 en maximaal 50.000 km kan meegaan. Wanneer we het hebben over all season banden dan zit daar echter wel een klein verschil op. Kies je voor goedkope, vaak minder kwalitatieve all season banden, dan wordt de duurzaamheid geschat op maximaal 25.000 km. Bij dure, vaak kwalitatieve all season banden ligt de duurzaamheid een pak hoger rond de 54.000 km.

Uiteraard is de duurzaamheid ook altijd afhankelijk van diverse andere factoren. Denk bijvoorbeeld maar aan de rijstijl, de staat van het wegdek en natuurlijk ook de schuurbestendigheid. Het spreekt voor zich dat een all season band over het algemeen sneller zal verslijten vanwege de gebruikte materialen.

 

Q2: Hoe herken je all season banden?

Een kwalitatieve all season band kun je niet alleen aan z’n typische profiel herkennen maar ook aan de afgebeelde symbolen. Zo zal elke degelijke all season band voorzien zijn van de bekende A/S codering die, zoals je kunt vermoeden, de afkorting aanduidt van “All Season”. In de meeste gevallen wordt de A/S codering verder aangevuld met enkele typische symbolen zoals een zonnetje, enkele regendruppels en een ijsster.

De dure kwalitatieve all season banden zijn verder ook nog uitgerust met de gewaardeerde M + S codering, al dan niet aangevuld met het sneeuwvloksymbool. De codering M + S blijkt de afkorting te zijn van “modder” en “sneeuw”. Indien dergelijke codering gecombineerd wordt met het bekende sneeuwvlokjes symbool dan mag je er zeker zijn dat de all season band geschikt is voor winterse eigenschappen.

Q3: Wat kosten all season banden?

Ben je, na het overwegen van alle voor- en nadelen, van plan om all season banden aan te kopen? Dan kan het handig zijn om ook even stil te staan bij het mogelijke prijskaartje. Het spreekt voor zich dat de prijs van een all season band afhankelijk zal zijn van bepaalde factoren. Denk bijvoorbeeld maar aan de kwaliteit, de gebruikte materialen en het feit of hij voorzien is van een M + S én sneeuwvloksymbool codering.

Gemiddeld moet je rekening houden met een prijskaartje van ongeveer 73 euro per afzonderlijke all season band. Uiteraard zijn er altijd wel goedkope all season banden te vinden van amper 46 euro per stuk of minder. Net zoals je voor sommige exemplaren dan weer wat meer budget zult moeten voorzien richting 150 of meer per stuk.

 

Q4: Welke all season banden mogen in Duitsland gebruikt worden?

Duitsland is één van de landen binnen Europa die behoorlijk strikte verkeersregels hanteert. Zo is het in Duitsland verplicht om je wagen van kwalitatieve winterbanden te voorzien zodra de kans op winterse weersomstandigheden zich voordoet.

Wanneer je wagen dus voorzien is van all season banden, dan moeten deze banden niet alleen beschikken over de M + S codering maar ook over het bekende sneeuwvloksymbool. Enkel en wanneer ze hieraan voldoen, zijn all season banden tijdens de winterperiode in Duitsland toegelaten.

 

Q5: Wanneer moet je all season banden gebruiken?

Zoals de naam al doet vermoeden, worden all season banden het hele jaar door gebruikt. Dat heeft vooral te maken met het feit dat ze probleemloos de belangrijkste eigenschappen van zomer- én winterbanden gaan combineren. Zo zul je tijdens de winterperiode een optimale grip genieten die beduidend beter is dan zomerbanden, terwijl je in de zomerperiode dan weer een betere tractie zult hebben.

Uiteraard zul je je rijgedrag als bestuurder van all season banden wel wat moeten aanpassen. Z zul je zien dat de remweg een pak langer is dan bijvoorbeeld standaard zomerbanden. Daarom wordt aangeraden om enkel over te stappen naar all season banden indien je jaarlijks minder dan 10.000 km rijdt. De overstap naar dergelijke all season banden kan dan ook op eender welk moment gebeuren.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES