6 beste auto antennes Test Van 2024

Laatste update: 19.05.24

 

Beste auto antennes – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je niet alleen op zoek naar een geschikte DAB+ auto antenne maar tevens ook naar een (nieuwe) autoradio met bijbehorende FM én DAB+ ontvangst? Dan loont het de moeite om de Pioneer SPH-DA160DAB autoradio met bijbehorende DAB+ auto antenne eens even onder de loep te nemen. Let wel; het hoge prijskaartje zou wel eens een struikelblok kunnen zijn. De Albrecht ML-130 27mc antenne is dan ook meteen een pak goedkoper daar het enkel de auto antenne zelf betreft inclusief bijbehorende magneetvoet om de installatie in goede banen te leiden. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste auto antennes (Reviews) van 2024

 

De beste auto antenne is degene die zo goed mogelijk aan de verwachtingen weet te voldoen. Of je daarbij kiest voor één van de populairste (korte) auto antennes, een telescoop auto antenne aanbieding dan wel een auto antenne met stekker, een dak auto antenne of een DAB auto antenne om in te bouwen; blijft persoonlijk. Bekijk daarom de onderstaande 6 toppertjes even, rekening houdend met het advies uit de online reviews en bepaal of je voorkeur uitgaat naar een DAB+ auto antenne een universele auto antenne, een GPS auto antenne of een basis FM auto antenne.

 

DAB+ antenne auto

 

1. Pioneer SPH-DA160DAB – Inclusief DAB+ Antenne – Apple Carplay – Android Auto

 

In het rijtje van populairste en beste merken binnen het segment van de auto antennes, zul je zonder twijfel Pioneer tegenkomen. Of dit paradepaardje van Pioneer ook tot de laagst geprijsde dan wel goedkope auto antennes behoort, valt nog even af te wachten. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat resulteert in een mooie eindscore van 5 sterren. Kortom, de moeite waard om de SPH-DA160DAB eens aan een grondige inspectie te onderwerpen.

Zo omvat de verpakking een dubbel din autoradio met een totale afmeting van 18 x 10 x 9,7 cm geleverd inclusief een bijbehorende DAB+ auto antenne, een Pioneer telefoonhouder, een USB-verlengkabel en een microfoon om handsfree mee te bellen. Dit verklaart ook meteen zijn hogere prijskaartje wat het eveneens te rechtvaardigen maakt.

De dubbel din autoradio met bijbehorende antenne is in staat om zowel op gebied van audio als video heel wat bestanden af te spelen gaande van WMA en mp3 tot Mpeg4, JPEG en MKV wat zijn gebruiksgemak ten goede komt. Dit wordt aangevuld met een bijkomende bluetooth 5.0 versie, FM én DAB+ radio, 24 voorkeurskanalen met een uitgangsvermogen van 55 watt per kanaal, een volume subwoofer regeling, een equalizer en een helder en duidelijk leesbaar touchscreen display met dimfunctie. Kortom, een echte topper!

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: het betreft een dubbel din autoradio die wordt geleverd inclusief een DAB+ auto antenne verloop, een microfoon, een USB-verlengkabel en een telefoonhouder.

Handig in gebruik: je geniet zowel FM als DAB+ radio inclusief de mogelijkheid om diverse video- én/ of audiobestanden probleemloos af te spelen.

Bluetooth: het apparaat is uitgerust met een heuse bluetooth 5.0 functie waardoor het streamen van muziek eveneens tot de vele opties behoort.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de hoge prijs – hoewel te rechtvaardigen – zou op het eerste gezicht sommige klanten kunnen afschrikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

27 mc antenne auto

 

2. Albrecht ML-130 27mc antenne met magneetvoet // Albrecht Ml

 

Ben je reeds in het bezit van een degelijke autoradio en ben je bijgevolg enkel en alleen op zoek naar een bijpassende auto antenne? Dan lijkt de Albrecht ML-130 27mc antenne voor in de auto misschien wel wat voor jou te zijn. De antenne wordt geleverd inclusief een bijpassende magneetvoet wat zijn installatie een pak eenvoudiger maakt.

Met de Albrecht ML-130 kies je bovendien voor één van de betere 27mc auto antennes die gekenmerkt wordt door een maximale lengte van 115 cm en een bijbehorende kabellengte van 3 meter. Eenmaal correct geïnstalleerd, kan hij een ruim vermogen tot 100 watt aanbieden in combinatie met een aanzienlijk frequentiebereik van 26 tot 28 MHz wat overeenkomt met zo’n 40 kanalen.

Een blik op de online reviews toont meteen een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren waarbij klanten positief reageren op de aangeboden kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen:

Veiligheid: het geheel is niet alleen stof- én waterdicht maar tevens ook schokbestendig.

Verpakkingsinhoud: de Albrecht ML-130 27mc antenne wordt geleverd inclusief een bijbehorende 3 meter lange aansluitkabel, een antenneplug en een instructieve handleiding.

Vermogen: eenmaal correct geïnstalleerd kan deze auto antenne zonder problemen een ruim vermogen tot maar liefst 100 watt bereiken.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de hoge prijs zou ook hier een struikelblok kunnen zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

GPS antenne auto

 

3. OTB GPS Antenne SMA met magneetvoet // FM radio – Kabellengte: ca. 5m

 

Net zoals het vorige exemplaar wordt ook de OTB auto antenne geleverd inclusief een bijbehorende magneetvoet en een extra kabellengte van maar liefst 5 meter die moeten bijdragen aan een eenvoudige en relatief snelle installatie. Met de OTB kies je overigens gelijk voor een duurzame GPS auto antenne met bijbehorende SMA stekker en een ruim frequentiebereik van 1575,42 MHz.

De antenne mag dan wel een relatief compact formaat van 3,7 x 3,4 x 1 cm kennen, toch levert hij zonder problemen een ruim stroomgebruik van ongeveer 15 mA in combinatie met een bedrijfsstroom van 3.0 tot 5.0 Volt. Daardoor kan een nominale versterking van zo’n 28 dB worden gegarandeerd en dit alles tegen een relatief betaalbaar prijskaartje.

Bekijken we de online reacties dan zien we gelijk een mooie gemiddelde eindscore opduiken van 4,8 sterren waarbij klanten een positief advies geven over de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen:

Verpakking: de verpakking telt een zwarte GPS antenne met SMA stekker en bijbehorende magneetvoet inclusief kabellengte van 5 meter en een haakse aansluiting van 90º.

Formaat: de auto antenne kent daarbij een relatief compact formaat van 3,7 x 3,4 x 1 cm inclusief een beperkt gewicht van 60 gram en is geschikt voor montage binnen of buiten.

Versterking: bij correct gebruik kan hij een nominale versterking leveren van maar liefst 28dB binnen een frequentiebereik van 1575,42 MHz.

 

Nadelen:

Enkel FM radio: houd er rekening mee dat deze auto antenne enkel en alleen geschikt is om FM radio te ontvangen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

FM antenne auto

 

4. Premium Auto FM Antenne – Antenne voor Auto – Auto AM Antenne – Auto Antenne 

 

Tussen de betaalbare opties zul je vast en zeker deze Premium auto FM antenne kunnen spotten, jou aangeboden door het bekende merk Clerby. De antenne springt meteen in het oog vanwege zijn behoorlijk compacte formaat van amper 3,5 cm wat zijn installatie alvast een fluitje van een cent maakt. Maar vergis je niet, want ondanks zijn kleine formaat beschikt hij zowel over een FM én AM ontvangst en kan hij in vrijwel elk type wagen worden geïnstalleerd.

De auto antenne avn Clerby blijkt daarbij vooral vervaardigd uit een combinatie van hoogwaardige en duurzame materialen zoals aluminium en carbonvezel en kan – mede dankzij de meegeleverde tapes en schroeven – makkelijk worden gemonteerd. Eenmaal correct geïnstalleerd, biedt deze bluetooth-loze antenne een relatief ruim bereik tot 5 meter.

Hoewel de antenne eerder aan de kleine kant is, lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit en de uitstekende werking die door het compacte apparaat geleverd wordt. Dit wordt beloond met een mooie eindscore van 4,5 sterren.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de universele auto FM antenne wordt geleverd inclusief 4 schroeven en 2 bijbehorende plakstrips zodoende de installatie te vergemakkelijken.

Bereik: de auto antenne garandeert een draadloos bereik van zo’n 5 meter.

Gebruiksvriendelijk: de Premium auto antenne beschikt over FM en AM ontvangst.

Budgetvriendelijk: dankzij zijn lage prijskaartje wordt hij meteen een pak toegankelijker bij een brede laag van de bevolking.

 

Nadelen:

Geen bluetooth: houd er rekening mee dat deze auto antenne niet voorzien is van bluetooth.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Auto radio antenne

 

5. Carpoint Antenne 16v 33 Cm Rubber Zwart // Carpoint auto radio antenne

 

Heb je al een paar keer opgemerkt dat de radio-ontvangst in je wagen niet altijd optimaal is? Of ziet je auto antenne er helemaal niet meer zo fraai uit? Dan is het misschien wel tijd voor een volledig nieuw exemplaar zoals deze antenne voor in de auto, jou aangeboden en geleverd door Carpoint. 

De antenne auto radio van Carpoint blijkt vervaardigd uit een combinatie van duurzaam kunststof en rubber en kent daarbij een totale lengte van 33 cm aangevuld met een antennekop met een doorsnede van 30 mm. Dit alles resulteert in een relatief beperkt boorgat van amper 5 mm diameter wat de installatie en het gebruiksgemak alleen maar ten goede komen. Verder wordt de antenne aangevuld met een 1,3 meter lange kabel en een behoorlijk compact gewicht van 226 gram.

Een blik op de online reviews bij deze 16V antenne toont meteen een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren aan. Zo zijn klanten duidelijk overtuigd van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding en zou dit exemplaar zelfs als dab antenne of dab+ antenne kunnen worden gebruikt.

 

Voordelen:

Uitvoering: de 16V antenne kent een totale lengte van 33 cm en wordt aangevuld met een antennekop van 30mm doorsnede en een kabel van 1,3m lang.

Materiaal: de Carpoint antenne is vervaardigd uit een combinatie van duurzaam kunststof en stevig rubber materiaal.

Budgetvriendelijk: in vergelijking met sommige andere (fm) antennes voor in de wagen, behoort dit exemplaar alvast tot de budgetvriendelijk geprijsde modellen.

 

Nadelen:

Design: het eenvoudige ietwat saaie design zou misschien voor sommigen een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Universele antenne auto

 

6. Universele Korte Auto antenne voor FM & AM – 10 CM – Universe auto-antenne

 

We sluiten het rijtje af met deze universele kleine auto antenne die gekenmerkt wordt door een maximale lengte van amper 10 cm en daarbij vervaardigd blijkt uit duurzaam kunststof. Bij aankoop van deze universele auto antenne worden overigens 2 afzonderlijke verloopstukjes alsook een instructieve handleiding meegeleverd die de installatie in goede banen moeten leiden.

Ondanks zijn relatief compacte formaat beschikt deze auto antenne wel degelijk over FM en AM ontvangst en dit alles binnen een bereik van zo’n 10 meter. Op die manier kun je eender waar en wanneer genieten van je favoriete radio-uitzendingen. De antenne is vrij gemakkelijk te installeren en biedt een behoorlijke nominale versterking van meer dan 5dB.

Hoewel deze antenne een groot toepassingsveld kent, werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven omtrent mogelijke klantervaringen.

 

Voordelen:

Formaat: de antenne wordt gekenmerkt door een relatief compact formaat van 10 cm en bijbehorend gewicht van amper 100 gram.

Verpakkingsinhoud: de antenne wordt geleverd inclusief een informatieve handleiding en 2 verloopstukjes.

Verloopstukjes: dankzij de meegeleverde verloopstukjes kan deze antenne overigens op vrijwel eender welk type wagen worden geïnstalleerd.

Handig in gebruik: de antenne beschikt over FM én AM ontvangst en garandeert een ruim bereik van wel 10 meter.

 

Nadelen:

Geen DAB+: houd er rekening mee dat DAB of DAB+ jammer genoeg niet tot de mogelijkheden behoren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Auto antennes Koopgids

 

Ervaar je regelmatig een vervelend soort geruis als je je favoriete radiozender inschakelt? Dan is het misschien de hoogste tijd om de auto antenne te vervangen. Vandaag de dag bestaan er diverse soorten auto antennes waardoor het niet altijd even makkelijk is om een weldoordachte keuze te maken. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens de verschillende auto antennes  en eventuele aanbiedingen of promoties met elkaar te vergelijken.

Wat is een auto antenne en waarvoor wordt het gebruikt?

Beeld je even in dat je na een lange en vermoeiende werkdag naar huis rijdt, de radio inschakelt en niets anders dan geruis hoort. Niets zo vervelend als dit, toch? Gelukkig kan het ieder van ons overkomen en ligt het vaak aan de auto antenne gaande van een slechte installatie tot slijtage of een ongelukje waardoor de antenne duidelijk aan vervanging toe is.

Hoewel je misschien had gedacht dat auto antennes niet zo belangrijk zijn, heb je ze wel degelijk nodig om zonder problemen naar je favoriete radiostation en dito zenders te kunnen luisteren. Vandaag de dag is er dan ook een aanzienlijk aanbod aan verschillende soorten radio antennes, formaten en mogelijkheden waardoor er vast en zeker voor elk wat wils te vinden is.

 

Het type radio antenne in relatie tot het gebruiksgemak

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je op zoek te gaan naar de geschikte auto antenne? Dan moet je in eerste instantie beseffen dat er wel degelijk verschillende types antennes bestaan en dus niet elke auto antenne op eender welk voertuig kan worden geïnstalleerd. Algemeen kunnen we een onderscheid maken tussen de normale radio antennes, de satelliet radio antennes en de GPS navigatie antennes waarbij elk type voor- én nadelen met zich meebrengt. Om te bepalen welk type auto antenne jouw voorkeur uitdraagt, dien je rekening te houden met het gebruiksgemak dat je eraan wilt toekennen.

Zo worden de normale radio antennes – ook wel omschreven als “whip antennes” standaard meegeleverd bij de aankoop van een nieuwe wagen. Ze worden getypeerd als een flexibele staaf of draad die aan de onderkant met behulp van bedradingen, aan de radio receiver werd vastgemaakt en zijn daarbij in staat om zowel AM alsook FM radiostations te ontvangen. In de categorie van de normale radio antennes kun je nog een extra onderverdeling maken tussen de statische exemplaren en de modellen die in hoogte verstelbaar blijken.

Wil je echter meer dan alleen de lokale radiostations kunnen ontvangen? Dan is de keuze voor een satelliet radio antenne sneller gemaakt dan je misschien dacht. Qua formaat en uitvoering zijn dergelijke antennes vaak kleiner en compacter dan de normale radio antennes en garanderen ze een betere geluidskwaliteit. Let wel; de meeste satelliet radio antennes verlangen een maandelijks te betalen bijdrage.

De GPS navigatie antennes tot slot, lijken vooral de laatste jaren aan een duidelijk opmars begonnen. Hoewel elk GPS navigatiesysteem standaard gekenmerkt wordt door een geïntegreerde antenne, kan het nooit kwaad om een extra antenne te installeren zodoende de geluidskwaliteit alsook ontvangst van radiostations te optimaliseren.

Extra kenmerken en eventuele bijkomende opties

Tot slot willen we nog even kort de aandacht vestigen op enkele bijkomende factoren die misschien wel een meerwaarde kunnen betekenen bij de aankoop van een bepaald type antenne. 

Zo kun je in de meeste gevallen kiezen tussen een binnen en/ of buiten antenne. Om te bepalen waar je keuze naartoe gaat, is het aangewezen om rekening te houden met de omgeving en het gebruiksgemak. Vertoef je bijvoorbeeld aan of dichtbij de zee, dan bestaat de mogelijkheid dat de auto antenne – als gevolg van het zout en de wind – zal gaan corroderen. Kies in dergelijke gevallen voor een auto antenne die aan de binnenkant van het voertuig kan worden geïnstalleerd.

Verder kan ook een instelbare auto antenne pluspunten met zich meebrengen. Dergelijke antennes kun je makkelijk intrekken wanneer je bijvoorbeeld naar de wasstraat gaat of ergens veilig ondergronds wilt gaan parkeren. Bedenk daarnaast eveneens hoe het zit met de nominale geluidskwaliteit, het frequentiebereik en de stroomvoorziening die nodig is. 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Waar kun je een dab antenne plaatsen in de auto?

Hoewel er auto antennes bestaan voor binnen en/ of buitengebruik, worden de meeste DAB auto antennes steevast op de binnenkant van de voorruit bevestigd. Meer specifiek, dien je de antenne aan de rechterzijde op ongeveer 15 cm van de bovenkant te installeren. 

Alvorens de auto antenne te bevestigen, is het uiteraard aangewezen om de voorruit grondig schoon te maken, eventueel met behulp van de meegeleverde cleaner. Zorg ervoor dat de plek waar de antenne komt, tevens ook vetvrij is zodanig dat deze niet kan loskomen tijdens het rijden. Vervolgens geniet je van een optimale geluidskwaliteit wanneer je naar de digitale radio luistert. 

Q2: Wat kost een auto antenne?

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je op zoek te gaan naar een geschikte auto antenne, dan zul je al gauw merken dat er heel wat mogelijkheden voorhanden zijn. Van universele enkelvoudige auto antennes tot volwaardige antenne sets en auto antennes die specifiek ontworpen zijn voor één bepaald type voertuig. Dat betekent dan ook dat prijskaartjes naargelang kunnen verschillen.

Zo kan de prijs makkelijk variëren van ongeveer 8 à 9 euro voor een basis auto antenne tot maar liefst 375 à 380 euro voor een volwaardige auto antenne set met alles erop en eraan en bijgeleverde afstandsbediening.

 

Q3: Hoe werkt een auto antenne?

De aanschaf van een kwalitatieve auto antenne is alvast een goede aanbeveling indien je de ontvangst van je bestaande autoradio aanzienlijk wilt verbeteren. Afhankelijk van het gebruiksgemak dat je eraan wilt toekennen en de wensen/ verwachtingen die je zelf hebt, kun je kiezen uit een breed gamma aan verschillende auto antennes; elk met hun eigen voor- én nadelen en specifieke werking. 

Zo kun je onder meer opteren voor een normale radio antenne – ook wel whip antenne genaamd – die standaard bij de aankoop van nieuwe voertuigen wordt meegeleverd. Het betreft hier vaak een flexibele staaf of draad die aan de receiver van je radio gekoppeld wordt waarna je zonder problemen van een optimale AM en FM ontvangst kunt genieten.

Wil je echter meer dan enkel en alleen lokale radiostations, dan is de keuze voor een satelliet radio antenne sneller gemaakt dan je zou denken. Tot slot zijn er ook nog de GPS navigatie antennes die dan weer als een extra worden beschouwd bij een reeds bestaand GPS navigatiesysteem.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES