6 beste motorlaarzen Test Van 2024

Laatste update: 24.07.24

 

Beste motorlaarzen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Rebell Kochmann motorlaars kies je voor een uniek paar laarzen dat meteen opvalt vanwege zijn lage uitsnijding en stoere design. Daartegenover staan de Motorlaarzen Kochmann Cruiser die dan weer in het oog springen vanwege hun unieke western design met roestvrijstalen ringen en klinknagels. In de tabel hieronder hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen. We hopen de zoektocht op die manier voor jou net iets eenvoudiger te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste motorlaarzen (Reviews) van 2024

 

Zodra je met de motor de baan op gaat, is het belangrijk om te voorzien in een degelijke uitrusting. Niet alleen de helm en het jacket maar ook een paar kwalitatieve motorlaarzen horen daarbij. Of je daarbij kiest voor de bekende Alpinestars motorlaarzen, de Forma motorlaarzen dan wel de motorlaarzen van Gore Tex, blijft alsnog een persoonlijke keuze. Ook minder bekende merken zoals de Revit motorlaarzen of de motorlaarzen van Dainese blijken meer dan de moeite waard. Bekijk daarom de 5 toppertjes hieronder even alsook de online reviews en het bijbehorende advies alvorens je er voor jou de beste motorlaarzen uitkiest.

 

1. Rebell Kochmann – Materiaal: Leer – Mannen Maat 39, 4-seizoenen

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een stel kwalitatieve waterdichte motorlaarzen voor heren en/ of dames tegen een vriendelijk prijskaartje? Dan lijkt dit paar van Kochmann op het eerste gezicht alvast aan de voorwaarden te voldoen. Bovendien weten klanten zowel het design als de kwaliteit en de goedkope prijs goed te waarderen wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

Zo blijkt het grootste gedeelte van de motorlaarzen vervaardigd uit duurzaam en 100% waterdicht runderleer. Dit wordt aangevuld met een dubbelzijdige enkelbescherming, een slijtvaste schachtversterking én praktische hielversterking. De schoenen zijn daarbij voorzien van een dubbele sluiting bestaande uit de combinatie van klittenband en veters wat leidt tot een optimale pasvorm.

Verder blijkt dit paar motorlaarzen gezegend met een normale pasvorm en bijbehorende schoenmaat 39 waardoor de motorlaarzen ook door dames kunnen worden gebruikt. Bovendien blijkt dit setje beschikbaar in de maten 37 tot en met 47.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: op basis van het vriendelijke prijskaartje lijkt het wel of we hier te maken hebben met een echte motorlaarzen aanbieding.

Materiaal: de bovenkant van de laarzen werd vervaardigd uit duurzaam runderleer dat ook nog eens 100% waterdicht blijkt.

Handig in gebruik: de laarzen werden overigens afgewerkt met een stevige hielversterking, een slijtvaste schachtversterking én een dubbelzijdige gewatteerde enkelbescherming.

 

Nadelen:

Laag: houd er wel rekening mee dat deze motorlaarzen gekenmerkt worden door een lage uitsnijding wat niet door elke motorrijder zal worden gewaardeerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Motorlaarzen Kochmann Cruiser 1000 bruin rubberzool maat 38

 

Net zoals de bekende Sidi motorlaars behoort ook dit paar van het Duitse merk Kochman tot de populairste – misschien zelfs beste – merken binnen het segment. De motorlaars voor heren is beschikbaar in 2 neutrale kleuren – zwart en bruin – en wordt jou aangeboden in een Europese maat 38 maar blijkt daarnaast nog in 12 andere schoenmaten voorhanden.

De 4-seizoenen motorlaars – ook wel gecatalogiseerd als “Western-Boot” – blijkt voornamelijk vervaardigd uit duurzaam kwaliteitsleer in combinatie met een dubbelgestikte voering, een geïntegreerde antislipzool én roestvrije metalen ringen én klinknagels die bijdragen aan het uiteindelijke design. Hun gebruiksgemak wordt verder aangedikt dankzij het watervaste karakter en de standaard normale pasvorm.

Nemen we even een kijkje bij de vele online reviews dan zien we meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren opduiken. Klanten reageren duidelijk positief op de gebruikte materialen en de nauwkeurige meting en beschouwen deze motorlaarzen als een volwaardige aanvulling op reeds eerder aangekochte motor kleding. 

 

Voordelen:

Schoenmaat: ben je van plan om binnenkort een (nieuwe) motor te kopen dan is een set degelijke motorlaarzen niet geheel onmisbaar. Dit designvolle paar is te verkrijgen in verschillende schoenmaten gaande van maat 36 tot en met maat 48.

Materiaal: de motorlaarzen zijn vervaardigd uit duurzaam kwaliteitsleer en werden afgewerkt met een dubbelgestikte voering.

Ringen: de ringen en klinknagels die bijdragen aan het unieke design zijn uit duurzaam roestvrij staal gemaakt.

Watervast: de Kochmann motorlaarzen worden eveneens hoog aangeprezen vanwege hun watervaste karakter.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou misschien wel eens een doorn in het oog kunnen zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Crosslaarzen voor kinderen / Zwart / Maat 36 / Minibike, Pocketbike, Kinderquad, Minicrosser

 

Is je zoon of dochter gebeten door het motorrijden en heeft hij/ zij al enkele crosstrainingen – misschien zelfs wedstrijden – op de planning staan? Dan kunnen deze unieke crosslaarzen voor kinderen, jou aangeboden en geleverd door Kimo, alvast niet aan de uitrusting ontbreken. Hoewel de laarzen worden gekenmerkt door een standaard EU maat 36, blijken ze ook beschikbaar in een maat 32, 34 en 38 waarbij een normale pasvorm kan worden beoogd.

De overwegend zwarte crosslaarzen kennen een bijzonder stoer en robuust design afgewerkt met lichtgrijze en witte accenten alsook het bekende “Kimo” logo. Qua materialen heeft men de voorkeur gegeven aan het gebruik van duurzaam Kevlar in combinatie met een robuust en 100% waterdicht Dry Tech membraan waardoor de laarzen geschikt zijn om het hele jaar door te gebruiken.

Hun gebruiksgemak wordt verder aangevuld dankzij de dubbel gestikte voering, de extra bescherming ter hoogte van de hiel, enkel en tenen, het verhoogde schakelbereik, de antislipzool en de grote zij-ingang met bijbehorende klittenbandsluiting. Hoewel ze niet over de laagste prijs beschikken, reageren heel wat klanten met een mooie 5/5 score.

 

Voordelen:

Maat: de crosslaarzen worden jou aangeboden in een EU maat 36 maar blijken daarnaast ook in een schoenmaat 32, 34 en 38 voorhanden.

Pasvorm: doordat de crosslaarzen een normale pasvorm hanteren, kun je gewoon je persoonlijke schoenmaat bestellen.

Uitvoering: de unisex laarzen werden voornamelijk uit duurzaam Kevlar materiaal gemaakt en afgewerkt met een robuust en 100% waterdicht Drytech membraan waardoor ze het hele jaar hun dienst kunnen bewijzen.

 

Nadelen:

Prijzig: ook hier durven we stellen dat de hoge prijs wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sidi Crossfire 3 Orange Fluo Black White Motorcycle Boots 50 

 

Dat de Sidi Crossfire 3 niet meteen tot de goedkope motorlaarzen behoren, is onderhand wel al duidelijk. Echter, ondanks hun hoge prijskaartje lijken klanten toch wel best tevreden over de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid waardoor deze Sidi motorlaars unaniem met een mooie globale score van 5 sterren wordt beloond. Kortom, de moeite waard om deze motorlaars voor heren eens even onder de loep te nemen.

Zo vallen de crosslaarzen in eerste instantie al meteen op vanwege hun unieke en gedurfde design waarbij een overwegend witte laars wordt afgewerkt met fluorescerende oranje én zwarte accenten. Hoewel de schoenen in een standaard EU maat 50 worden aangeboden, kun je ze nog in 10 andere schoenmaten bestellen waarbij een normale pasvorm de gangbare norm blijkt te zijn.

Qua materiaalkeuze heeft men voornamelijk gewerkt met een combinatie van leer en textiel aangevuld met een 100% waterdicht membraan waardoor de unisex crosslaarzen het hele jaar door kunnen worden gebruikt. Hoewel de instap op het eerste gezicht vrij moeilijk lijkt, valt dit best wel mee en kun je de laarzen goed vastklikken dankzij de verschillende oranje sluitingen.

 

Voordelen:

Doelgroep: hoewel de crosslaarzen volgens de beschrijving hoofdzakelijk voor mannen werden ontworpen, kunnen ze ook door volwassen dames worden aangekocht.

Maat: de crosslaarzen kennen een maat 50 maar kunnen daarnaast nog in 10 andere schoenmaten worden aangekocht waarbij een normale pasvorm wordt gehanteerd.

Gebruiksvriendelijk: de laarzen kennen een vrij hoge schoenhoogte en zijn voornamelijk uit leer en textiel vervaardigd in combinatie met een waterdicht membraan waardoor ze het hele jaar door kunnen worden gebruikt.

 

Nadelen:

Geen kinderen: apart van het hoge prijskaartje zijn deze crosslaarzen niet beschikbaar in een kindermaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Daytona Road Star X-Wide [Xl] Black 44 – Daytona motorlaars

 

Min of meer binnen dezelfde prijscategorie, zou je kunnen kiezen voor de bekende Daytona Road Star X-Wide motorschoenen voor heren die jou worden aangeboden in een EU maat 44. Toch wat te klein of te groot, dan niet getreurd want zo blijken de motorschoenen nog in 7 andere maten te verkrijgen waardoor ze geschikt zijn voor zowel mannen als vrouwen. Doordat overigens een normale pasvorm wordt gehanteerd, kun je gewoon je eigen persoonlijke schoenmaat bestellen.

De Daytona motorlaarzen werden voornamelijk vervaardigd uit duurzaam rundleer en afgewerkt met een 100% waterdicht gelamineerd Gore-Tex membraan waardoor de laarzen het hele jaar door kunnen worden gedragen. Hoewel ze het water tegenhouden, geniet je toch een behoorlijk ventilerend en ademend karakter wat best wel aangenaam is tijdens warme lente- en/ of zomerdagen. Hun gebruiksgemak wordt aangevuld door de praktische instap en de handige rits- én velcrosluiting. Ter hoogte van de tenen en de hiel werd een extra bescherming aangebracht.

Hoewel de laarzen heel wat positieve eigenschappen aanreiken, werden tot op heden nog geen reacties geplaatst. We vermoeden dat het hogere prijskaartje hier vast en zeker voor iets tussen zit.

 

Voordelen:

Maat: de motorlaarzen van Daytona zijn beschikbaar in maar liefst 8 verschillende schoenmaten waarbij een normale pasvorm kan worden beoogd.

Materiaal: het duurzame rundleder werd afgewerkt met een 100% waterdicht en gelamineerd Gore-Tex membraan waardoor het water niet wordt doorgelaten.

Gebruiksvriendelijk: hoewel ze 100% waterdicht zijn, genieten ze eveneens een ventilerend en ademend karakter waardoor ze het hele jaar van dienst kunnen zijn.

 

Nadelen:

Prijzig: de hoge prijs maakt deze motorlaarzen jammer genoeg net iets minder toegankelijk bij een brede laag van de bevolking.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Dainese Torque 3 Out Lady Zwart Wit Fluo Rood 38 // motorlaars dames

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke motorlaars voor dames die jou wordt aangereikt door het bekende en populaire merk Dainese. Net zoals sommige andere toppertjes springt ook deze motorlaars er meteen uit vanwege het unieke en opvallende karakter waarin een wit/ zwart design werd afgewerkt met fluo rode accenten.

De Dainese Torque dames motorschoenen worden jou aangeboden in een standaard EU maat 38 met normale pasvorm en werden hoofdzakelijk uit duurzaam microfiber materiaal vervaardigd. Dit draagt niet alleen bij aan de stevigheid en duurzaamheid maar tegelijk ook aan een veilige motorrit op het parcours. Hun gebruiksgemak werd aangesterkt met de extra beschermingen ter hoogte van de hiel, tenen en enkel. Kortom, een veilige rit staat voorop bij de Dainese Torque 3 Out.

Verder werden de motorlaarzen voorzien van een handige ritssluiting in combinatie met velcro die bijdragen aan een optimale pasvorm. Jammer genoeg werden ook hier nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Materiaal: de Dainese Torque 3 werden voornamelijk vervaardigd uit duurzaam microfiber.

Sluiting: de crosslaarzen zijn uitgerust met een dubbele sluiting hetzijnde een rits met bijbehorende velcrosluiting.

Ventilatie: de voorziene luchtinlaten zijn bedoeld om een ademend en goed ventilerend karakter te creëren.

Design: de Dainese Torque 3 motorlaarzen voor dames springen meteen in het oog vanwege hun opvallende design met fluo rode accenten. 

 

Nadelen:

Schoenmaat: houd er rekening mee dat de crosslaarzen momenteel enkel en alleen beschikbaar zijn in een standaard EU maat 38.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Motorlaarzen Koopgids 

 

Of je nu met de wagen, fiets, brommer of scooter de baan op gaat; het komt er altijd op neer om dit steeds op een zo veilig mogelijke manier te laten verlopen. Vooral motorrijders dienen daarom rekening te houden met hun uitrusting waarbij de helm, de motorlaarzen en het jacket alvast een belangrijke rol vervullen. Bij het kiezen en vergelijken van de verschillende motorlaarzen komt het er bijvoorbeeld vooral op neer om aandachtig te zijn voor het type laars, de gebruikte materialen, de sluitingen en de pasvorm. Aangezien in sommige gevallen het prijskaartje best wel eens kan oplopen, kan het een goede aanbeveling zijn om eventuele aanbiedingen en promoties alvast niet te negeren.

Het nut van een stel degelijke motorlaarzen

In vergelijking met de chauffeur van een wagen, ben je als motorrijder een pak minder beschermd wanneer je de baan op gaat. Het is daarom een goede aanbeveling om, of je nu met de scooter, brommer of motor rijdt, op zoek te gaan naar de beste mogelijke vorm van bescherming en veiligheid. De uitrusting vormt daarbij alvast een belangrijk punt en bestaat in eerste instantie uit de helm, het jacket en een stel stevige motorlaarzen dat later nog kan worden aangevuld met een setje handschoenen en een bijbehorende leren motorbroek.

Wij proberen in de onderstaande koopgids iets meer uitleg te verschaffen over de aankoop van de motorlaarzen, waarbij we toch wel even willen benadrukken dat het niet de bedoeling is om zomaar het eerste het beste paar in het winkelmandje te plaatsen. Zo dien je op de hoogte te zijn van de verschillende modellen, de gebruikte materialen, de sluitingsmechanismen en eventueel ook de pasvorm.

 

Het type motorlaars

Een paar kwalitatieve motorlaarzen zorgt ervoor dat niet alleen je voeten maar ook je enkels een pak beter beschermd zijn zodra je met de motor, scooter of brommer de baan op gaat. Echter, doordat er verschillende types of modellen laarzen bestaan, kan de keuze wel eens moeilijker zijn dan misschien eerst verwacht.

Algemeen kunnen we een onderscheid maken tussen maar liefst 3 verschillende types motorlaarzen. Zo kun je in eerste instantie opteren voor de bekende sportlaarzen die voornamelijk bedoeld zijn in gebruik met cross- en racemotoren. Dergelijke laarzen worden gekenmerkt door een geïntegreerde brace die je voet/ enkele tegen verdraaiingen moet beschermen en bijgevolg de kans op een enkelbreuk aanzienlijk doet verminderen.

Daartegenover staan de zogenaamde toerlaarzen die, in de meeste gevallen, zijn opgebouwd uit een combinatie van leer én 100% waterdicht textiel. Dergelijke laarzen zijn vaak ook luchtdoorlatend en een pak goedkoper ten opzichte van de andere 2 modellen.

Tot slot zijn er dan nog de allroad motorlaarzen die meteen opvallen vanwege hun strakke design voorzien van straps. Dergelijke laarzen zijn niet alleen waterdicht maar beschermen je voet, enkel én onderbeen voor rondvliegend materiaal afkomstig van de weg. Let wel; ze zijn vaak iets duurder in de aankoop.

 

De gebruikte materialen en sluitingsmechanismen

Eenmaal je het type motorlaars bepaald hebt, is het eveneens handig om rekening te houden met de gebruikte materialen. Zo zullen de meeste degelijke én gebruiksvriendelijke motorlaarzen vervaardigd zijn uit een combinatie van leer met textiel of aluminium pads. Het kan hierbij om echt runderleer dan wel stevig imitatieleer gaan waardoor, zoals je zult begrijpen, enigszins de kwaliteit van de laars bepaald wordt.

Zorg er bovendien voor dat de laars waarvoor je kiest, voorzien is van enkele extra pads of bescherming ter hoogte van de hiel, de enkel en eventueel de tenen. Pads uit aluminium mogen dan wel licht wegen, ze zijn oerdegelijk en 100% waterdicht. 

Bekijk daarnaast ook zeker even de gebruikte sluitingsmechanismen. Is de motorlaars voorzien van een zogenaamde vetersluiting, kliksluiting of bekende straps-sluiting? Een combinatie van meerdere sluitingen, zoals bijvoorbeeld de vetersluiting én de kliksluiting, zorgt altijd voor de best mogelijke bescherming én pasvorm.

Schoenmaat en pasvorm

Tot slot willen we jou aanraden om eveneens aandachtig te zijn voor de schoenmaat, de uitsnijding en de pasvorm van de motorlaars. Kies je bijvoorbeeld voor een kort uitgesneden motorlaars dan zul je, logischerwijze, minder goed beschermd zijn dan wanneer je opteert voor een hoge motorlaars die het volledige onderbeen bedekt.

Daarbij komt uiteraard ook de schoenmaat en de pasvorm. Besef dat je in sommige gevallen een schoenmaat meer dan je persoonlijke schoenmaat zult moeten aankopen, aangezien sommige motorlaarzen vrij klein uitvallen. Zo kunnen sommige mensen met brede kuiten daarom maar beter op zoek gaan naar een speciaal type motorlaarzen waarbij het mogelijk wordt om de kuitbreedte in meer of mindere mate aan te passen. Motorlaarzen mogen nooit te klein of te groot aanvoelen maar moeten wel degelijk 100% passen om helemaal veilig de baan op te kunnen. 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES