5 beste druppelladers motor Test Van 2024

Laatste update: 19.05.24

 

Beste druppelladers motor – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ga je binnenkort op vakantie en betekent dit dat je wagen gedurende een langere periode zal stilstaan? Dan is het gebruik van een druppellader alvast welgekomen. Op die manier hoeft de accu van je wagen, motor, scooter, camper of boot er alvast niet onder te lijden waarna je bij je terugkeer opnieuw over het voer/vaartuig kunt beschikken. Om de keuze voor jou alvast wat makkelijker te maken, zijn we op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Vertrex Acculader – Druppellader die meteen in het oog springt vanwege zijn veelzijdige karakter wat hem geschikt maakt voor auto’s, motoren, scooters, bromfietsen, boten, campers en vrachtwagens. Daartegenover staat dan weer de Strex Acculader die geschikt blijkt om accu’s van 12 of 24V te onderhouden en waarbij je eigenhandig het Ampère-gehalte kunt bepalen. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste druppelladers motor (Reviews) van 2024

 

Met behulp van een kwalitatieve druppellader kun je de accu van je motor operationeel houden. Best wel handig indien de wagen – om wat voor reden dan ook – een tijdje stilstaat. Wij selecteerden alvast 5 toppertjes binnen dit segment, rekening houdend met het advies vermeld in de online reviews. Neem even een kijkje alvorens er de voor jou beste motor druppellader uit te kiezen en wie weet ga je wel met een leuke motor druppellader Optimate 4 aanbieding naar huis of kies je voor één van de populairste en/ of beste merken uit het rijtje.

 

1. Vertrex Acculader – Druppellader – Gechikt voor Motor Auto Scooter – 12V 6A

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een veelzijdige accu druppellader voor je motor, scooter of auto? Dan loont het alvast de moeite om – althans getuige de vele positieve klantenreviews en bijbehorende gemiddelde eindscore van 4,6 sterren – dit exemplaar van Vertrex eens even onder de loep te nemen.

Ondanks zijn relatief compacte – en bijgevolg handzame – formaat weet hij een aanzienlijk ingangsvermogen te waarborgen van 100 watt aangevuld met een standaard voltage van 12V. Dit maakt hem geschikt voor gebruik in combinatie met verschillende soorten accu’s gaande van loodzuur tot gel en zelfs droge accu’s, wat het uiteindelijke gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles om over naar huis te schrijven want verder biedt deze – misschien wel populairste – motor druppellader accu een handige zomer- én wintermodus aan alsook een automatische druppellading stand en een reparatiemodus voor oude en/ of gesoldeerde accu’s. Het plaatje is pas helemaal compleet dankzij de geïntegreerde oververhittingsbeveiliging en beveiliging tegen overladen, omgekeerde polariteit en kortsluiting.

 

Voordelen:

Veelzijdig: deze druppellader voor motor kan tevens ook in combinatie met scooters, bromfietsen, landbouwvoertuigen en wagens worden gebruikt dankzij zijn veelzijdige karakter.

Spanning: het standaard voltage van 12V wordt aangevuld met een ingangsvermogen van maar liefst 100 watt.

Veiligheid: de oververhittingsbeveiliging wordt moeiteloos aangevuld met een beveiliging tegen kortsluiting, overladen én omgekeerde polariteit.

 

Nadelen:

Niet nauwkeurig: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de metingen allesbehalve nauwkeurig zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Strex Acculader – 12/24V 4/6/8A – Reparatiemodus – Druppellader – Accu Lader

 

Met de Strex druppellader / acculader kies je voor een kwalitatief en veelzijdig apparaat waarmee het mogelijk wordt om de accu van je auto, motor, scooter, camper en/ of boot weer nieuw leven in te blazen. We stellen vast dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en het product maar liefst 4,8 van de 5 sterren toekennen. De moeite waard dus om de Strex druppellader eens aan een grondige inspectie te onderwerpen.

Zo wordt de druppellader gekenmerkt door een vrij hoge laadspanning van 12 of 24 Volt wat inhoudt dat hij eender welk type 12 én 24 Volt AGM, loodzuur en/ of GEL accu moeiteloos kan opladen. Eenmaal correct aangesloten, wordt op het bijbehorende lcd-scherm onder andere de batterijstatus vermeld en kun je zelf eigenhandig bepalen of de accu met 4, 6 of 8A wenst op te laden.

Verder zorgen zijn compacte uitvoering en relatief lichte gewicht voor een handzaam apparaatje dat je makkelijk in de kofferbak van je wagen kunt installeren. 

 

Voordelen:

Veiligheid: je geniet een oververhittingsbeveiliging, een beveiliging tegen omgekeerde polariteit, een beveiliging tegen kortsluiting en een beveiliging tegen een te hoog/ laag voltage. Verder is de behuizing 100% vlambestendig.

Uitvoering: de druppellader van Strex kent een vrij compacte afmeting van 17 c 8 cm waardoor je hem makkelijk overal mee naartoe kunt nemen en eender waar kunt opbergen.

Gebruiksgemak: je kunt deze druppellader in combinatie met verschillende 12/24 Volt accu’s gebruiken. Denk hierbij maar aan calcium accu’s, GEL, AGM en/ of natte accu’s.

Handig in gebruik: eenmaal correct aangesloten, kun je zelf bepalen of je de accu aan 4, 6 of 8A wilt opladen. Deze veelzijdigheid maakt hem geschikt voor auto’s, scooters, campers, boten, vrachtwagens etc.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ben je op zoek naar een goedkope druppellader of het exemplaar met de laagste prijs dan is dit product van Strex niet meteen de allerbeste aanbeveling. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Acculader 12V – Druppellader – Acculader auto boot scooter motor camper – Batterijlader 

 

Je kunt natuurlijk altijd nog kiezen voor deze unieke druppel- acculader van Anhtozyx die meteen opvalt vanwege zijn betaalbare prijskaartje, waardoor hij gelijk een pak toegankelijker wordt voor het grote publiek. Net zoals de vorige producten, wordt ook deze druppellader gekenmerkt door een vrij compact formaat en licht gewicht waardoor je hem makkelijk kunt opbergen en/ of overal mee naartoe kunt nemen.

Met een laadspanning van 12V is hij dan ook in staat om verschillende types accu’s van 12 Volt probleemloos nieuw leven in te blazen. Het kan hierbij gaan om een AGM-accu, een droge accu, een loodzuur accu of een GEL-accu. Dit maakt hem ideaal voor gebruik op auto’s, vrachtwagens, scooters, campers, motoren en boten. Bovendien wordt het volledige plaatje aangevuld met de nodige beveiligingen zodat je de druppellader 100% veilig op de motor kunt aansluiten.

Hoewel de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk overtuigd is van de aangeboden kwaliteit, vindt één koper het product behoorlijk kwetsbaar en allesbehalve de moeite waard.

 

Voordelen:

Veiligheid: het apparaat is voorzien van een veiligheid tegen oververhitting, kortsluiting, overladen én omgekeerde polariteit.

Beeldscherm: eenmaal correct aangesloten, wordt op het lcd-beeldscherm meteen de batterijstatus weergegeven.

Installatie: de druppellader kent een laadspanning van 12V en kan bijgevolg voor meerdere 12V accu’s worden gebruikt gaande van AGM tot loodzuur, calcium en/ of GEL. 

Budgetvriendelijk: zijn lage prijskaartje maakt hem een pak toegankelijker bij een brede laag van de bevolking.

 

Nadelen:

Geen 24V: in tegenstelling tot de vorige apparaten, biedt deze druppellader geen 24V laadspanning aan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Druppellader / Acculader 6V/12V voor auto, motor, camper of boot / accu onderhoud

 

De Allsafe druppellader – acculader wordt gekenmerkt door een vrij compacte uitvoering en licht gewicht waardoor hij makkelijk op te bergen en/ of overal mee naartoe te nemen is. Aangevuld met een unieke laadspanning van 6/12V betekent dit een veelzijdig toepassingsveld dat zich uitstrekt van auto’s tot motoren, campers en boten. 

Wil je het apparaat aansluiten dan dien je uiteraard niet alleen rekening te houden met de laadspanning maar ook de netlichtaansluiting die in dit geval 220-240 Volt bedraagt. Vervolgens wordt op het scherm meteen de batterijstatus zichtbaar en kun je probleemloos schakelen tussen de 3 beschikbare laadprogramma’s. 

Hoewel één koper wat problemen ondervond met de levering en daardoor een negatieve review schreef, blijkt de overgrote meerderheid duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat alsnog 4,7 sterren oplevert.

 

Voordelen:

Laadspanning: deze druppellader blijkt geschikt voor verschillende soorten 6V en 12V accu’s.

Stroomnet: je dient het apparaat eveneens op het stroomnet aan te sluiten rekening houdend met een aansluitspanning van 220-240 Volt.

Veiligheid: het apparaat is niet alleen beveiligd tegen kortsluiting maar tevens ook tegen omgekeerde polariteit en oververhitting.

Handig in gebruik: de druppellader is uitgerust met een stevige vlambestendige behuizing en kan zowel buiten als binnen worden gebruikt. Bij correcte aansluiting garandeert hij een helder display en 3 handige druppellaadprogramma’s.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: bij één koper werd de druppellader kapot geleverd wat resulteert in een negatieve review inzake kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Charge-It Acculader en druppellader – Diverse Veiligheidsmodi – Acculader 

 

We sluiten het rijtje af met de druppellader van Media Evolution die – vanwege zijn unieke laadspanning van 12V – in combinatie met diverse accutypes kan worden gebruikt en bijgevolg geschikt is voor auto’s, motoren, scooters, campers en/ of boten. Eenmaal correct aangesloten, wordt de batterijstatus meteen duidelijk weergegeven op het LCD display.

Het apparaat is voorzien van een stevige ABS behuizing en weegt amper 400 gram. In combinatie met zijn compacte uitvoering is hij dan ook eenvoudig in gebruik en makkelijk op te bergen en/ of overal mee naartoe te nemen. Hij kent een output vermogen van maar liefst 120 Watt en wordt geleverd inclusief een DC oplaadkabel van maar liefst 65 cm lang. Bovendien kun je het apparaat 100% veilig aansluiten dankzij de veiligheid tegen oververhitting, kortsluiting en overladen.

Hoewel één gebruiker niet helemaal overtuigd lijkt van de aangeboden kwaliteit, is de overgrote meerderheid van de klanten best wel tevreden met hun aankoop. Het product werd dan ook beloond met een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de acculader van Media Evolution wordt geleverd inclusief een set startkabels en een Nederlandstalige handleiding.

Laadspanning: hij kent een laadspanning van 12V / 6A en kan bijgevolg voor verschillende grote en kleine 12V accu’s worden gebruikt gaande van droge accu’s tot AGM, GEL én loodzuur accu’s.

Budgetvriendelijk: zijn vriendelijke prijskaartje wordt alvast door heel wat klanten gewaardeerd.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: de online reviews leren ons echter wel dat één koper niet helemaal gelukkig lijkt met de aangeboden kwaliteit. Zo zouden bepaalde onderdelen vrij snel stuk gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Druppelladers motor Koopgids

 

Wist je dat de accu van je wagen, motor, scooter, camper of boot maar beter niet te lang stilstaat? Is dat binnenkort – om wat voor reden dan ook – toch het geval, dan is het tijd om op zoek te gaan naar een kwalitatieve druppellader. Maar wat is een druppellader en hoe werkt een dergelijk apparaatje? Bestaan er verschillende mogelijkheden en hoe gaat de installatie in zijn werk? Je hoort het al, heel wat vragen steken de kop op. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens de verschillende druppelladers – en eventuele aanbiedingen en/ of promoties – met elkaar te vergelijken.

Wat is een druppellader en zijn gebruiksgemak

Niet alleen koude temperaturen maar ook periodes van (te) lang stilstaan, zijn wel degelijk nefast voor de accu je wagen, motor, scooter, boot, camper of landbouwvoertuig. In dergelijke situaties moet de startmotor van het voertuig eigenlijk overuren draaien waardoor – logischerwijze – ook meer energie en kracht gevraagd wordt van de desbetreffende accu. Is je accu op dat moment niet in topvorm, dan is de kans groot dat je wagen na een lange periode of extreem koude winter niet meer start.

Echter kun je de kans op een dergelijke negatieve situatie aanzienlijk verminderen met behulp van een kwalitatieve druppellader, ook wel omschreven als slimme acculader. Het betreft een compact apparaatje dat – indien correct aangesloten – in staat is om met de accustatus van je voertuig te spelen. Staat de status van je accu op 100% dan zal de druppellader automatisch inschakelen. Echter, zodra de accustatus daalt naar bijvoorbeeld 95%, zal ook de druppellader automatisch weer in werking treden. Op die manier lijkt de accu van je voertuig steeds in “beweging” te zijn waardoor een langere periode van stilstand weinig of geen schade zal nalaten.

 

Hoe werkt een druppellader precies? 

Zoals hierboven duidelijk werd, is een druppellader een soort van slimme acculader die met de batterijstatus van je voertuig zal spelen. Op die manier blijft de accu van het desbetreffende voertuig actief ingeschakeld waardoor de kans op eventuele nadelige effecten tijdens de koude winterperiode of na een lange periode van stilstand, vrijwel miniem tot onbestaande zijn. Houd er wel rekening mee dat je hier ook de kwaliteit en de leeftijd van de accu in rekening moet brengen. Zo zal een versleten accu uiteraard minder mogelijkheden bieden dan een accu in topconditie.

Je kunt de werking van een druppellader dan ook het best vergelijken met die van een dynamo. Zodra je met het voertuig rijdt, zal de dynamo de accu automatisch gaan opladen. Wanneer je echter stilstaat of de motor van het voertuig start, dan zal de accu hierbij telkens ontladen. Dergelijk principe van laden en ontladen zorgt ervoor dat de accu van het voertuig gedurende jaren kan meegaan. Kortom, een functionele druppellader draagt dus onrechtstreeks bij aan de levensduur van de accu.

 

Hoe moet je een druppellader aansluiten?

Ben je gewonnen voor het idee van een druppellader en van plan om er binnenkort eentje aan te schaffen, dan is het uiteraard ook handig om te weten hoe je het apparaat dient aan te sluiten. Zo zullen de meeste druppelladers geleverd worden inclusief een stel krokodillenklemmen en bijbehorend snoer. Daarbij is het de bedoeling om de klassieke krokodillenklemmen op de desbetreffende accupolen aan te sluiten waarna je de bijbehorende stekker gewoon in het stopcontact plaatst. Vervolgens kun je de druppellader inschakelen en een bijbehorende laadmodus uitkiezen en klaar is Kees!

Extra aandachtspunten

Tot slot willen we nog even kort de aandacht vestigen op bepaalde belangrijke elementen. Zo is het belangrijk om – bij je keuze voor een bepaald type druppellader – goed rekening te houden met de laadspanning. Zo zullen sommige apparaten een laadspanning van 12V garanderen terwijl andere druppelladers in staat zijn om een laadspanning van 12 of 24V te leveren. Afhankelijk van het type en de bijbehorende laadspanning, kan de druppellader gebruikt worden op diverse soorten accu’s gaande van GEL en AGM tot calcium en loodzuur accu’s.

Eenmaal de druppellader correct werd aangesloten en de laadmodus werd geselecteerd, kun je het apparaat zonder problemen dagen, weken tot zelfs maanden laten zitten. Verwijder de druppellader zodra je opnieuw met het voertuig rijdt!

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES