Tips voor online auto onderdelen kopen

Laatste update: 20.04.24

 

Zijn je auto onderdelen aan vervanging toe? Overweeg je ze online te bestellen, maar twijfel je? Geen nood, we helpen je op weg. Na een lange zoektocht hebben we achterhaald wat er allemaal misgaat bij het online shoppen. Deze vondsten hebben we in een handige gids gevat. Met deze tips heb je al gauw de juiste onderdelen voor je trouwe vierwieler.

We ontdekten ook dat er autoaccessoires en onderdelen zijn die je zo gauw mogelijk moet vervangen. Niet alleen voor de veiligheid en comfort, maar ook omdat je daarmee hoge boetes kunt vermijden. Die vind je ook in dit artikel.

 

De voordelen van onderdelen tijdig vervangen

Veel autobestuurders vervangen accessoires pas als het hoog nodig blijkt. Lijkt geen slecht idee eigenlijk. Je benut het onderdeel dan tot het uiterste. Maar dat doe je liever niet. Ze vormen een gevaar in het verkeer, zowel voor jou als anderen, en ook de comfort wordt geschaad. Dan heb je nog de boetes natuurlijk. Hier enkele onderdelen waaraan een boete gekoppeld is bij verwaarlozing.

 

Verlichting

Verlichting is een van de auto onderdelen die zwaar worden beboet als ze niet in orde blijken te zijn. In sommige gevallen kan dat tot 160 euro oplopen. Dit geldt voor zowel de koplampen als de rem- en achterlichten. Volgens ANWB wordt er een boete van 55 euro getekend voor defecte kentekenverlichting. Vervang ze dus tijdig. Denk dan ook aan de richtingaanwijzers.

 

Voorruit

Helder zicht is een essentieel component van het autorijden. Een belemmerend zicht zorgt al gauw voor nare situaties. Daarom wordt een voorruit met een barst serieus beboet. Hetzelfde met een donkere tintlaag. De reparatie van een kapotte voorruit kost je wellicht wat meer, maar we raden je aan om het in elk geval optijd in orde te maken.

 

Ruitenwissers

Er wordt ook geëist dat je degelijke ruitenwissers hebt. Gelukkig behoren ze tot de goedkoopste auto onderdelen. Wist je trouwens dat er een bon wordt uitgeschreven als je ruitensproeier het niet doet? Niet echt terecht, want we weten niet altijd wanneer iets vervangen moet worden. Maak het daarom een gewoonte om regelmatig al je onderdelen te checken. Ja, ook als je ervan overtuigd bent dat je de beste autoaccu hebt geïnstalleerd en dat er dus niets mis kan.

 

Boetes, boetes, boetes

Er zijn nog tal van onderdelen waarbij een boete net om de bocht ligt. Sommige zijn mild terwijl andere zwaarder wegen en dan ook gekoppeld zijn aan hogere boetes. Hier zijn andere verwaarloosde reparaties waarvoor je een boete kunt krijgen.

Rijden met een luid uitlaatsysteem: boete voor geluidshinder

Remmen en schokbrekers: instabiliteit door compenseren met erratische bewegingen

Loshangende delen aan je auto: gevaar voor jezelf en anderen bij het losraken

Defecte of kapotte spiegels: belemmerend zicht bij het rijden

Rijden met onstabiele, niet goed vastgemaakte lading

 

Waar kun je auto onderdelen kopen?

Als je merkt dat je onderdelen hebt die aan vervanging toe zijn, is het handig om ze zo snel mogelijk te verwisselen. Een persoonlijk bezoek aan de shop is ideaal, omdat je gelijk geholpen bent. Je rijdt ernaartoe, doet je verhaal en bent binnen de kortste keren af van je defecte onderdelen. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om online te bestellen.

Auto onderdelen online kopen

Er zijn verschillende voordelen als je online bestelt. Zo heb je de mogelijkheid om prijzen te vergelijken. Een paar klikken en je weet gelijk welke optie wat zachter voor je portemonnee is. Daarbij heb je ook het gemak, want je kunt je auto onderdelen bestellen vanuit je luie stoel. Geen zorgen om openingstijden, geen stress.

 

Wat is de beste site voor auto onderdelen?

Als je op Google zoekt naar onderdelen voor je auto, is er een grote kans dat je https://www.mijnautoonderdelen.nl in je zoekresultaten krijgt. We zijn een stapje verder gegaan en hebben wat meer onderzoek gedaan. In de meest recente reviews merkten we dat er wat logistieke issues zijn geweest in de afgelopen paar weken. Maar voor de rest blijkt het bedrijf een gezonde instantie te zijn.

Er zijn ook andere autobedrijven als MijnAutoOnderdelen waar je terecht kunt voor scherp-geprijsde, goedkope auto onderdelen. We raden je aan om ze een voor een te bekijken en de prijzen te vergelijken. Niet zo goed bekend met auto’s en onderdelen? Geen zorgen. Lees verder.

 

Tips voor online kopen

Langzamerhand worden we allemaal tech-savvy en sceptisch. En voor goede reden. Met alle reviews die rondhangen op het internet weten we niet wat te geloven. Wij hebben daarom enkele tips voor je. Met deze tips kom je niet voor nare situaties te staan.

Ga uit van een lange levertijd – Het loopt vaak mis in de wereld van online shoppen. Door de lange schakels in het proces, is er nooit te zeggen of je je pakket inderdaad op het aangegeven tijdstip krijgt. Bijvoorbeeld als de leverancier wat pech heeft gehad. Reken daarom op een wat langere levertijd. Dus ook als er wordt gezegd dat je je goederen in een dag ontvangt.

Wees duidelijk met je order – Het zal je verbazen hoe vaak het gebeurt dat men iets vraagt en totaal wat anders ontvangt. En dat kan zeker gebeuren. Om dat te voorkomen, is het handig als je duidelijk laat weten wat je wilt hebben. Stuur foto’s als dat nodig blijkt of haal een expert erbij zodat er geen verkeerd model- of serienummer wordt doorgegeven.

Maak een unboxing video – Unboxing video’s zijn superpopulair. Maar ze zijn ook erg handig. Je hebt dan bewijs van de goederen die zijn geleverd. Dat maakt de zaak vele malen makkelijker als er iets misloopt. Heel waarschijnlijk zul je het niet nodig hebben. Maar doe het toch, je weet maar nooit.

Voorwaarden en fine print – Voordat je je bestelling plaatst, is het goed om even na te gaan welke voorwaarden er gelden. In het bijzonder rond terugsturen. In sommige gevallen zijn de kosten voor het terugsturen van een pakketje voor de koper. Niet leuk natuurlijk, maar gelukkig zijn al deze regels op de site aangegeven. Lees de voorwaarden dus goed door zodat je geen onnodige kosten voor je rekening krijgt.

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES