Hoe sluit je snel een goede bromfietsverzekering af?

Laatste update: 19.05.24

 

Als je zestien bent, mag je je brommerrijbewijs gaan halen. Veel jongeren doen dit ook omdat ze een broertje dood hebben aan fietsen. Helaas is het niet zo dat je even snel een brommer kunt kopen en dan kunt gaan toeren. Je moet namelijk een verzekering voor je brommer afsluiten. Dat hoeft niet veel werk te zijn, sterker nog; je kunt dit binnen een paar minuten regelen via de site van je verzekeraar. Je kunt bijvoorbeeld een bromfietsverzekering Univé afsluiten. Hoe dit precies in zijn werk gaat en hoe je zorgt dat je alles uit je verzekering haalt, leggen we je graag uit. Zo kun je goed verzekerd de weg op.

 

Zorg er altijd voor dat je een passende verzekering afsluit

Voor een verzekering geldt dat hoe beter je hem weet af te stemmen op je voertuig, hoe meer voordeel je ervan zult hebben. Is dit gewoon een kwestie van kijken wat de voordeligste polis is? Nee, het is belangrijk om te kijken naar de leeftijd van je voertuig. Wil je dus een snorfietsverzekering Univé afsluiten, dan is het belangrijk dat je weet hoe oud je snorfiets is. Dit heeft te maken met de dagwaarde van je brommer.

Hoe ouder deze namelijk wordt, hoe minder hij waard zal worden. Op een gegeven moment bereik je dan het punt dat je brommer, het eigenlijk niet meer waard is om gerepareerd te worden. In dat geval is het beter om een andere snorfiets te kopen, omdat dat je meer voordeel oplevert. Je verzekeraar heeft daarom ook drie polissen in het leven geroepen die allemaal geschikt zijn voor een specifieke leeftijdscategorie. 

 

Kies altijd de juiste basis voor je brommerverzekering 

Niemand vindt het prettig om meer geld te betalen dan nodig is. Ook is het vervelend om geen hulp te kunnen krijgen wanneer je dit nodig hebt. Zorg er daarom altijd voor dat je een passende verzekering kiest als basis voor je brommer. Heb je een voertuig dat maximaal twee jaar oud is? Verzeker hem dan tegen alle vormen van schade door middel van de allriskverzekering. Heb je een brommer of snorfiets die tussen de twee en vier jaar oud is, dan kun je beter kiezen voor de WA+ Beperkt Casco verzekering.

Dit pakket stelt je in staat om schade te herstellen die ontstaan is door brand, diefstal of een aanrijding met een dier. Schade als gevolg van een door jou veroorzaakt ongeluk, valt niet onder deze polis. Tot slot is er de WA-basisverzekering. Dit pakket is voor brommers ouder dan vier jaar. Met dit pakket voldoe je aan je wettelijke plicht, maar schade kun je er niet mee laten herstellen. 

Haal meer uit de verplichte verzekering voor je brommer

Wist je dat je meer uit je verzekering voor je brommer kunt halen? Dat kun je doen door aanvullende polissen toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan pechhulp. Dit is een pakket waarmee je altijd vervangend vervoer kunt regelen wanneer je brommer diensten weigert. Sterker nog; je brommer wordt ook afgeleverd op de plek waar je hem wilt hebben, of dit nu bij je thuis is of bij de monteur.

Wil je je zaakjes gelijk regelen? Dan kun je even naar de site van je verzekeraar gaan. Je kunt je polis vandaag nog afsluiten, zodat je vanavond al goed verzekerd bent. Sluit je namelijk al je verzekeringen af bij dezelfde partij, dan is de kans groot dat je ook nog eens een mooie korting aangeboden krijgt. Zo ben je dus niet alleen snel verzekerd, maar ook nog eens voor een heel zacht prijsje. Simpeler kan het bijna niet.

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES