Laatste update: 20.04.24

 

Beste motorbanden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een degelijke zomerband voor velgen met een maximale grootte van 19 inch? Dan is de Motorband F24 100/90 -19 57H van Dunlop een schot in de roos. Daartegenover staat de Continental Buitenband Motorfiets, jou aangeboden door het bekende merk Continental en gekenmerkt door een typerende ETRTO maat van 225-19. Aan jou de keuze om te bedenken welke optie de beste lijkt. Echter, in de tabel hieronder maken we ook melding van een derde topproduct. Neem zeker even een kijkje naar de verschillende voordelen en nadelen alvorens een uiteindelijke beslissing te nemen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste motorbanden (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een motorbanden set of toch eerder specifiek naar één bepaalde motorband? Besef dat er wel degelijk verschil kan zijn tussen de zogenaamde Michelin motorbanden, de Mitas motorbanden en de Maxxis motorbanden. Wij selecteerden voor jou  5 hedendaagse toppertjes. Het advies van klanten, vermeld in de online reviews kan alvast een extra hulpmiddel betekenen. Neem rustig de tijd om deze even te bekijken en kies er vervolgens de voor jou beste motorband uit. En wie weet is het wel één van de aanbiedingen.

 

 

Dunlop motorbanden

 

1. Motorband F24 100/90 -19 57H DUNLOP zomerband – Dunlop motorband

 

Net zoals de populairste Pirelli motorbanden of de bekende motorbanden van Michelin, behoort ook dit product van Dunlop tot de algemene toppertjes binnen het segment. Zo wordt de Dunlop motorband gekenmerkt door een beeldverhouding van 90 en blijkt hij geschikt voor banden met een velgmaat van maximaal 19 inches groot.

Daar het een kwalitatieve zomerband betreft, dien je eveneens rekening te houden met de maximale zomersectie breedte van 100 en een bijbehorende snelheidsbeoordelingscategorie H. Dit laatste betekent dat de motorband geschikt is om snelheden tot maximaal 130 km/u te verdragen, wat behoorlijk veel is.

Hoewel deze motorband heel wat positieve kenmerken weet naar voren te schuiven, werden er tot op heden nog geen reviews geplaatst. We durven vermoeden dat het hogere prijskaartje mogelijks een domper op de feestvreugde betekent voor velen en dat is jammer. Laat je dus niet meteen afschrikken indien je je motorband moet vervangen of op zoek bent naar de geschikte motorband montage.

 

Voordelen:

Materiaal: de motorband is voornamelijk vervaardigd uit duurzaam rubber en is bedoeld voor gebruik tijdens de zomerperiode.

Snelheidsbeoordeling: met een snelheidsbeoordeling H is deze band geschikt om snelheden tot maximaal 130 km/u aan te kunnen.

Velgmaat: deze Dunlop motorband is geschikt voor plaatsing op velgen van maximaal 19 inches groot.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Allroad motorband

 

2. Continental Buitenband Motorfiets Kks10 Tt 41b 23 X 2.25 (225-19)

 

Maak je regelmatig gebruik van je motorfiets? Dan is een stel kwalitatieve en gebruiksvriendelijke banden alvast een belangrijke voorwaarde zodoende de veiligheid van jezelf en anderen op de baan te vrijwaren. Zo wordt deze motorfiets buitenband van Continental door tal van experten hoog aanbevolen vanwege zijn voortreffelijke grip – zelfs op een nat wegdek – én behoorlijk lange levensduur. De moeite waard dus om de kenmerkende eigenschappen ervan eens van naderbij te bekijken.

Zo zul je zien dat deze all-season band gekenmerkt wordt door een ETRTO maat van 225-19 wat betekent dat de band zo’n 225 mm breed is en gecombineerd wordt met een hieldraad diameter van 19 mm. Daarbij blijkt de band voornamelijk vervaardigd uit duurzaam en rubber en voorzien van extra brede groeven die het (regen)water onderin het loopvlak makkelijk en snel weten weg te voeren. Deze KKS10 draadband van 23 x 2,25 inches kent een overwegend zwart design met een lichtelijk aanwezig wit accent.

Hoewel deze – tot de allroad motorbanden behorende – motorband heel wat positieve kenmerken weet aan te reiken, werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst. Het prijskaartje zou daar op het eerste gezicht misschien wel iets mee te maken kunnen hebben gezien het feit dat de verpakking slechts 1 motorband levert. 

 

Voordelen:

ETRTO: de motorband wordt gekenmerkt door een ETRTO maat van 225-19 wat betekent dat de band zo’n 225 mm breed is en wordt aangevuld met een diameter hieldraad van 19 mm.

Materiaal: de band blijkt voornamelijk uit duurzaam en kwalitatief rubber te zijn vervaardigd.

Grip: dankzij de brede groepen zijn de banden in staat om het regenwater snel en makkelijk af te voeren wat de grip op een nat wegdek aanzienlijk verhoogt.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de hoge prijs zou in eerste instantie kunnen afschrikken. Toch valt dit ergens te rechtvaardigen gezien het hier een all-season band betreft waardoor hij alsnog tot de goedkope motorbanden zou kunnen behoren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Michelin motorbanden

 

3. Buitenband 90/90-10 Michelin City Grip // Michelin motorbanden

 

In tegenstelling tot het voorgaande product, kies je met de Michelin City Grip voor een kwalitatieve prominente scooterband die – met behulp van de befaamde lamellentechnologie (PST) – in staat is om in eender welke weersomstandigheid een optimale grip te behouden. 

De band blijkt daarbij vervaardigd uit duurzaam rubber en gekenmerkt door behoorlijk diepe en brede groeven die bijdragen aan het snel en makkelijk wegwerken van overtollig regenwater. Dit wordt aangevuld met een 90/90×10 formaat waardoor de band perfect op 10 inch wielen kan worden bevestigd. Ben je op zoek naar Michelin motorbanden? Geen enkel probleem want deze City Grip band is tegenwoordig beschikbaar in diverse bandenmaten waardoor er vast en zeker voor elk wat wils te vinden is.

Een blik op de online reviews toont aan dat er tot op heden nog geen reacties werden geplaatst bij deze buitenband waardoor het voor ons behoorlijk moeilijk is om jou verder advies te verschaffen omtrent eventuele klantreacties.

 

Voordelen:

Materiaal: de buitenband van Michelin werd voornamelijk uit duurzaam rubber vervaardigd.

Grip: de band kent een uitstekende grip dankzij de extra brede en diepe groeven die het water moeiteloos weten af te drijven.

PST: dankzij de bekende lamellentechnologie (PST) garandeert deze buitenband een optimale en uitzonderlijke grip op eender welk wegdek en onder gelijk welke weersomstandigheid.

Maat: de band kent een 90/90×10 formaat en blijkt daardoor geschikt voor 10 inch wielen. 

 

Nadelen:

Geen motorband: hoewel deze band bedoeld is voor scooters kun je hem altijd nog in een groter formaat aanschaffen indien gewenst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Maxxis motorbanden

 

4. Sunleif Rasmussen Buitenband 130/90-10 Maxxis C6024

 

Wil je liever niet teveel geld spenderen maar tegelijk wel zeker zijn van een kwalitatieve en duurzame motorband? Dan raden wij jou aan om dit exemplaar even wat grondiger te bekijken. Opnieuw wordt de motorband jou aangeboden door het bekende, en misschien wel meteen het beste merk Oplos Scooters. Hij is dan ook, zoals je wel zult vermoeden, voornamelijk bedoeld om te gebruiken op scooters en kleine tot standaard motorvoertuigen

Het betreft hier opnieuw een buitenband met een specifieke 130/90-10 Maxxis C6024 codering. Deze codering heeft, zoals ondertussen wel duidelijk is, heel wat belangrijke informatie weer over de bandenmaat. Zo komen we te weten dat we op zoek moeten naar een band met een maximale breedte van 130 mm, een bandhoogte van 90 mm en een velgmaat van maar liefst 10 inch.

Ook hier wordt de buitenband uiteraard gekenmerkt door een zwarte kleur en blijkt hij behoorlijk eenvoudig te monteren. Uiteraard kun je altijd nog de hulp in roepen van een professionele installateur. Ondanks de vele voordelen stellen we vast dat de koper niet helemaal tevreden blijkt te zijn. Zo wordt melding gemaakt van een lelijk design en een onnauwkeurige meting.

 

Voordelen:

Velgmaat: je zult zien dat de band gekenmerkt wordt door een compacte velgmaat van amper 10 inches groot.

Handig in gebruik: verder wordt de velgmaat aangevuld met een 90 mm bandhoogte en een breedte van maar liefst 130 mm.

Budgetvriendelijk: indien je op zoek bent naar een kwalitatieve motorband die tegelijk ook betaalbaar is, dan is dit product vast en zeker een goede aanbeveling.

 

Nadelen:

Design: wanneer we de reviews bekijken dan zien we dat de koper amper te spreken is over het onaantrekkelijke design.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Beste motorband

 

5. Oplos Scooters Buitenband 17-2.25 Fortune F-879

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke buitenband die jou, hoe kan het ook anders, wordt geleverd en aangeboden door Oplos Scooters. Het mag ondertussen al geen twijfel meer leiden dat het veruit één van de betere merken op het gebied van scooter en motorbanden blijkt te zijn.

Deze unieke motorband, die speciaal ontwikkeld is voor gebruik op scooters en motors, wordt gekenmerkt door een unieke codering van 17-2.25 Fortune F-879. Deze codering leert ons dat we op zoek moeten naar een velgmaat van maximaal 17 inch wat reeds behoorlijk ruim is. De F duidt dan weer op het merk waardoor we weten dat we op zoek zijn naar een buitenband type Honda. De profieldiepte bedraagt dan weer 2,25 mm.

Ook hier kunnen we jou jammer genoeg geen verder advies geven over de gebruikerservaringen aangezien er nog geen klanten hebben gereageerd. Dat kan te maken hebben met het hogere prijskaartje of het feit dat het om een recent type motorband gaat.

 

Voordelen:

Formaat: je zult zien dat de buitenband een 17-2.25 codering heeft meegekregen.

Profieldiepte: de profieldiepte van deze buitenband wordt geschat op maar liefst 2,25 mm.

Velgmaat: uit de codering kunnen we opmaken dat de velgmaat maar liefst 17 inches bedraagt en daarbij behoorlijk groot is.

 

Nadelen:

Prijzig: het zal je waarschijnlijk niet meteen verwonderen maar ook hier vermoeden we dat het prijskaartje door sommigen te duur zal bevonden worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Motorbanden Koopgids

 

Het hoeft geen twijfel dat kwalitatieve motorbanden een echte must zijn zodra je de baan op moet. Wanneer je de verschillende mogelijkheden met elkaar gaat vergelijken, is het een aanbeveling om ook even stil te staan bij de constructie, het formaat, de profieldiepte en de bandenspanning. Op die manier weet je zeker dat je met de perfecte autobanden huiswaarts keert. In onze koopgids hieronder proberen we een antwoord te bieden op deze en tal van andere prangende vragen. Bekijk het even alvorens je op onderzoek trekt.

De belangrijkste onderdelen van de motorband en de constructie

We kunnen het niet genoeg benadrukken maar het is van levensbelang om met de juiste motorbanden de baan op te gaan. Ze dragen niet alleen bij aan de grip en stabiliteit maar bijgevolg ook aan de veiligheid in het verkeer. Wanneer je dus op zoek moet naar (nieuwe) motorbanden, dan is het handig om op de hoogte te zijn van de verschillende onderdelen en de constructie van de band.

Het spreekt voor zich dat elk onderdeel met de grootste nauwkeurigheid ontworpen en getest wordt. Zo is het karkas bedoeld om de motorband de juiste vorm te geven en eventuele oneffenheden makkelijk te kunnen opvangen. Voor het karkas wordt dan ook vaak gekozen voor bestendig textiel. Het loopvlak van de band is dan weer verantwoordelijk voor de afvoer van vuil, water en zanddeeltjes maar draagt ook bij aan de tractie van de motor. Echter blijft de zijwand het zwaarste onderdeel van de motorband te zijn. Dergelijk onderdeel is dan ook 100% bestendig tegen eventuele vervormingen.

Wanneer we het dan over de constructie van de motorband moeten hebben, dan kunnen we een onderscheid maken tussen 3 groepen. Zo heb je de diagonaalband, de diagonaalband met gordel en de radiaalband. De meest eenvoudige motorband betreft de diagonaalband die gekenmerkt wordt door een vrij eenvoudige constructie. De diagonaalband blijkt bijzonder goed bestand te zijn tegen diverse externe factoren en is dan ook geschikt als offroad motorband waarbij je probleemloos 240 km/u kunt halen op een veilige manier.

De constructie van de diagonaalband met gordel is dan weer iets omslachtiger vanwege de extra versteviging. Die moet ervoor zorgen dat de vervormingen aan de band zich tot een minimum beperken. Tot slot is er dan nog de zogenaamde radiaalband die gekenmerkt wordt door een extra koordlaag die zich vlak onder het loopvlak bevindt. Dergelijk type banden zijn speciaal ontworpen voor de meest zware en snelle motoren zoals een Harley Davidson en Yamaha.

 

Het verschil tussen de voor en de achterband

Op het eerste gezicht lijkt het misschien niet zo maar er is wel degelijk een verschil waarneembaar tussen de voor- en achterband. Wat bij auto’s bijvoorbeeld niet het geval blijkt te zijn.

Het verschil tussen de voor- en achterband doet zich voornamelijk voor op het gebied van de constructie. Zo zul je kunnen vaststellen dat het loopvlak op de voorste motorband op een volledig andere manier werd gelijmd ten opzichte van de achterband. De manier van lijmen heeft dan ook een bepaalde invloed op de uitwerking en bijgevolg rijveiligheid.

Verder kan er ook een verschil optreden op het gebied van de gebruikte compounds. Bij de achterband wordt vaak gekozen om gebruik te maken van een specifieke compound die uit 2 delen bestaat. Dit heeft te maken met de invloed van slijtage en remmen op de achterband.

 

Het formaat van de motorband

Het is onderhand wel al duidelijk dat een verkeerd gekozen band geen optie mag en kan zijn. Het is nu eenmaal levensgevaarlijk om met een verkeerde motorband de baan op te gaan. Houd daarom ook rekening met de maat van de motorband. Zo zal een scooter een kleinere maat verlangen dan een wanneer je op zoek moet naar een band om op een racemotor te plaatsen.

De maat van de band is dus voor een groot deel afhankelijk van het gebruik dat je eraan wilt geven. Elke band wordt dan ook gekenmerkt door een volledige maateenheid waarbij de breedte, de hoogte, de snelheidsindex, de bouw, de velgmaat en de draagvermogenindex worden vermeld. Op die manier kan een maateenheid er als volgt uitzien: “180/55ZR17 (73W) RL R”.

Profieldiepte en bandenspanning

Tot slot willen we het nog even kort hebben over de minimale profieldiepte en natuurlijk ook de bandenspanning. Wanneer je op zoek gaat naar een kwalitatieve en bovenal veilige motorband dan moet de minimale profieldiepte maar liefst 1 mm zijn. Alles wat daaronder ligt, is allesbehalve veilig om de baan op te gaan. Een correcte profieldiepte zorgt voor een goede afvoer van het water tijdens een hevige regenbui.

Verder blijkt ook de bandenspanning niet geheel onbelangrijk te zijn. Zorg ervoor dat de bandenspanning altijd optimaal is. Een te lage bandenspanning zorgt namelijk voor een verminderde grip en bijgevolg minder veiligheid. Toch wordt het door motorrijders niet altijd opgemerkt en daarom is het belangrijk om de bandenspanning regelmatig te controleren.

Kortom, er zijn heel wat factoren waarmee je rekening zult moeten houden. Toch is het belangrijk om te kiezen voor een kwalitatieve motorband die niet alleen jouw veiligheid maar ook die van de andere weggebruikers garandeert. Je betaalt misschien iets meer maar er is altijd een mogelijkheid om aanbiedingen en/ of promoties te spotten.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe lang gaan motorbanden mee?

Het spreekt voor zich dat het niet zo eenvoudig is om deze vraag met een eenduidig en rechtlijnig antwoord te beantwoorden, aangezien de duurzaamheid afhankelijk is van verschillende factoren. Zo zul je onder andere rekening moeten houden met de kwaliteit van de motorband en het type, maar ook met het onderhoud van je voertuig, je persoonlijke rijstijl en de uiteindelijke bandenspanning.

Algemeen kunnen we stellen dat een kwalitatieve en gebruiksvriendelijke motorband het toch wel ongeveer 2 à 3 jaartjes moet kunnen uithouden. Uiteraard is het altijd aanbevolen om de banden iets vroeger te vervangen zodanig dat je ten allen tijde veilig de baan op kunt gaan!

 

 

Laatste update: 20.04.24

 

Motorhelmen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je vaak met de motor onderweg? Dan is een kwaliteitsvolle en degelijke uitrusting niet alleen verplicht maar ook van levensbelang. Op die manier kun je je – als toch wel zwakke weggebruiker – ten volle beschermen indien er iets mocht gebeuren. Echter, de zoektocht naar een functionele en gebruiksvriendelijke motorhelm kan best wel moeizaam zijn vanwege het ruime aanbod en de verschillende prijscategorieën. Wij zetten daarom alvast enkele toppertjes op een rijtje. Zo kun je onder meer kiezen voor de ROOF Boxer V8 Full Systeemhelm; vervaardigd uit ijzersterk glasvezel. Daartegenover staat de HJC C70 Motorhelm, gemaakt van een combinatie van duurzame materialen en bijgevolg best wel bestand tegen een stootje.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Motorhelmen (Reviews) van 2024

 

Een motorhelm moet je verplicht dragen als je met de motor gaat rijden. Deze regels zijn in het leven gebracht om jou beter te beschermen. Testen hebben aangetoond dat een motorhelm je hoofd beschermt indien je mocht vallen met je motor. Neem een kijkje naar de volgende vijf helmen die allemaal van topkwaliteit zijn. Je kunt nu zelf nog beslissen welke de beste motorhelm voor jou is.

 

1. ROOF Boxer V8 Full Systeemhelm – Motorhelm – Maat L

 

Op zoek naar een kwalitatieve én gebruiksvriendelijke motorhelm systeemhelm waarmee je veilig de baan op kunt? Dan is de Boxer V8 Full systeemhelm van het bekende merk Roof, het bekijken meer dan waard. Heel wat klanten lijken alvast overtuigd van hun aankoop getuige de vele positieve klantreviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren. De moeite waard dus om de Roof Boxer V8 eens even onder de loep te nemen.

Zo valt de Roof Boxer V8 Full Black meteen op vanwege zijn uit glasvezel vervaardigde helmschaal. Glasvezel is een vrij lichte doch bijzonder sterke materiaalsoort wat bijdraagt aan de gemiddelde levensduur van de motorhelm. Het geheel wordt verder afgewerkt met rode clipjes ter hoogte van de zijkant die vermijden dat het kinstuk plotseling open schiet. Door de rode clipjes handmatig in te drukken, kun je het kinstuk loskoppelen en vervolgens volledig naar achter klappen.

Maar dat is uiteraard nog lang niet alles want verder blijkt de helm eveneens voorzien van voldoende luchtinlaten waaronder 2 ter hoogte van het kinstuk, een makkelijk uitneembare zachte én 100% wasbare binnenvoering, de mogelijkheid tot het gebruik van speakers én een meegeleverd helder vizier dat anticondens behandeld werd. De motorhelm is tevens geschikt voor brildragers en wordt in een maat L en S aangeboden.

 

Voordelen:

Maat: de Roof Boxer V8 Full systeemhelm wordt aangeboden in een maat L en S wat overeenkomt met een hoofdomtrek van respectievelijk 60 en 56 cm.

Materiaal: de helmschaal blijkt voornamelijk uit duurzaam glasvezel te zijn vervaardigd; een lichtgewicht doch bijzonder sterke materiaalsoort.

Ventilatie: de motorhelm is voorzien van de nodige ventilatie gaande van een inlaat op de helmschaal tot maar liefst 2 ventilatieschuifjes ter hoogte van het kinstuk en een ventilatie-uitlaat in de spoiler.

Binnenvoering: de binnenvoering is niet alleen uitneembaar en wasbaar maar blijkt daarnaast ook nog eens antibacterieel te zijn.

 

Nadelen:

Prijs: hoewel alle kopers overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, lijkt één klant toch van mening dat de helm behoorlijk prijzig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. HJC C70 Motorhelm

 

Indien je regelmatig met de motor op de baan bent, dan is een degelijke en duurzame motorhelm geen overbodige luxe. Dit exemplaar van het bekende merk HJC is een kwalitatieve en unieke motorhelm voor de fervente motorrijder. De helm heeft een hoofdomtrek van 57 cm, weegt 2235 gram en kan door zowel heren als vrouwen worden gedragen.

De buitenschaal van de helm bestaat uit duurzaam en degelijk polycarbonaat. Verder is er ook een helder en groot vizier aanwezig. Het vizier is zodanig ontworpen dat het mogelijk is om er in de toekomst, indien je dat wilt, een anticondens lens op te bevestigen. Het zonnevizier is normaal getint en de binnenvoering van de helm bestaat uit aangenaam SuperCool materiaal.

Het is zelfs mogelijk om zowel de wangkussens als de hoofdkussens uit de helm te verwijderen en deze te wassen. De helm is ook voorzien van een handige ventilatiesysteem dat je tweevoudig kunt gaan instellen. Zelfs voor brildragers is deze motorhelm werkelijk ideaal. Jammer genoeg zijn er tot op heden nog helemaal geen beoordelingen bij deze helm geplaatst.

Het spreekt voor zich dat je zo goed mogelijk moet beschermd zijn wanneer je vaak met de motor onderweg bent. Een stevige motorjack en handschoenen alleen, zijn dan niet voldoende. Deze duurzame motorhelm van het merk HJC is misschien niet meteen voorzien van de laagste prijs maar hoort vast en zeker tot de goedkope motorhelmen.

 

Voordelen:

Helmmaat: de motorhelm beschikt over een totale hoofdomtrek van zo’n 57 cm en is ideaal voor zowel mannen als vrouwen.

Handig in gebruik: de helm is niet alleen voorzien van een handig tweevoudig ventilatiesysteem, maar beschikt ook over een getint zonnevizier. Bovendien is het vizier zodanig ontworpen dat het mogelijk is om er eventueel een anticondens lens op te plaatsen.

Verpakking: de motorhelm wordt geleverd in een stevige en handige opbergtas zodat je de helm altijd veilig kunt opbergen en bewaren.

Materiaal: de helm is vervaardigd uit bijzonder duurzame en stevige materialen zoals polycarbonaat. De motorhelm kan dus best wel tegen een stootje.

 

Nadelen:

Geen reviews: tot op heden zijn er nog helemaal geen online beoordelingen bij deze motorhelm geplaatst. Daardoor is er ook nog niets bekend over eventuele gebruikerservaringen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Vinz Fiori Jethelm met Strepen / Scooterhelm / Brommerhelm / Motorhelm

 

Net zoals de Chopper motorhelmen behoort ook dit exemplaar van Vinz – afkomstig uit de bekende Vinz Baldwin serie – tot de gebruiksvriendelijke en populaire motorhelmen. Klanten reageren alvast laaiend enthousiast op de aangeboden kwaliteit, de gebruikte materialen en het unieke design wat meteen de mooie eindscore van 4,9 sterren weet te verklaren.

De Vinz Fiori jethelm wordt gekenmerkt door een neutraal zwart design en werd afgewerkt met zwarte strepen wat hem nog net dat tikkeltje meer allure heeft. Mag het echter nog iets gewaagder dan kun je hem nog in tal van andere kleuren en designs bekomen inclusief kiezen uit meerdere formaten. 

Deze veelzijdige unisex helm blijkt voornamelijk vervaardigd uit duurzaam polycarbonaat en werd afgewerkt met een micrometic kinband snelsluiting, uitneembare en 100% wasbare oorpads, een uiterst comfortabele binnenvoering en een stevig vizier dat zonder problemen omhoog kan worden geschoven. Hij werd voorzien van de nodige ECE-22.05 keuring en blijkt geschikt voor gebruik op onder meer motoren, scooters, brommers, vespa’s, trikes en quads.

 

Voordelen:

Comfort: de verstelbare kinband snelsluiting, de uitneembare en wasbare oorpads, het lichte gewicht en de zachte binnenvoering dragen alvast bij aan het uiteindelijke draagcomfort.

Maat: hoewel deze jethelm wordt aangeboden in een maat L, blijkt hij eveneens voorhanden in tal van andere maten gaande van XS tot XL.

Vizier: hij blijkt alvast uitgerust van een stevig en helder vizier dat zonder problemen omhoog kan worden geschoven.

 

Nadelen:

Te klein: de beschrijving vermeldt dat de helm toch iets kleiner kan uitvallen dan misschien verwacht en raadt aan om een steeds een maatje groter te bestellen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Beon Design Luxe Fashionhelm Motorhelm 

 

Deze design helm van Beon is geschikt voor gebruik op een scooter, brommer of motor. De helm is goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg met de ECE norm en je kunt het product bestellen in verschillende maten, van XS tot en met XXL.

Dit is een comfortabele helm die ook in verschillende kleuren beschikbaar is zoals glans of mat zwart, glans wit of mat titanium. De binnenkant van de helm heeft een luxueuze afwerking en het product wordt geleverd met een beschermhoes.

Dit artikel heeft nog geen beoordelingen ontvangen van andere kopers. Wegens gebrek aan reviews is het voor ons niet mogelijk om een advies te formuleren over deze motorhelm aanbieding.

Met deze motorhelm van Beon zie je er niet alleen heel erg fashion uit maar ben je bovendien ook beschermt telkens wanneer je een ritje met de motor of de scooter maakt. En dit is uiteindelijk toch wat telt. We vinden het daarom een goed idee om ons even te richten op de sterke en eventueel minder sterke punten die deze motorhelm met zich meebrengt.

 

Voordelen:

Maat: je kunt deze motorhelm verkrijgen in drie verschillende maten. Zo heb je de mogelijk om een S, M of een L te kiezen.

Design: deze motorhelm heeft een beetje een Italiaans design en ziet er enorm fashionable en elegant uit. Bovendien kun je ook kiezen uit verschillende kleuren.

Gebruiksvriendelijk: de helm is volledig ECE goedgekeurd. Daarnaast is de binnenkant voorzien van een zachte voering en de buitenkant afgewerkt met ABS.

 

Nadelen:

Review: op dit moment werden er nog geen reacties bij dit product geplaatst. Dit zou potentiële kopers natuurlijk kunnen tegenhouden om het product al dan niet aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Vinz Stelvio Dames Scooterhelm Fashionhelm Jethelm Unisex

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke Vinz Stelio motorhelm die zowel geschikt is voor gebruik op de motor als op de scooter. Net zoals de meeste andere helmen uit het rijtje, blijkt ook dit exemplaar voornamelijk te zijn vervaardigd uit ABS materiaal.

De jethelm wordt gekenmerkt door een helder en stevig vizier alsook een unieke en betrouwbare snelsluiting. Dankzij z’n compacte pasvorm met maatje small zou hij ook kunnen gebruikt worden door kinderen. Echter heb je de mogelijkheid om hem in meerdere formaten te kunnen bekomen. Daarnaast zul je zien dat de helm eveneens is afgewerkt met uitneembare en afwasbare oorpads, een kinband snelsluiting en een vizier dat je probleemloos kunt omhoog schuiven.

Kortom, deze helm biedt heel wat comfort en mogelijkheden en dit alles tegen een relatief betaalbaar prijskaartje. En dat kunnen de meeste kopers duidelijk waarderen. Slechts één klant maakt melding van een te grote helm en raadt aan om hem steeds een maatje kleiner te kopen.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: z’n lage prijskaartje zorgt er alvast voor dat je hem tussen de ietwat goedkope motorhelmen zult spotten.

Pasvorm: de compacte hoofdomtrek komt overeen met een pasvorm small alhoewel je hem ook in diverse andere formaten kunt aankopen.

Comfort: hij is voorzien van een stevige en comfortabele kinband snelsluiting, uitneembare en afwasbare oorpads alsook een omhoog te schuiven vizier.

 

Nadelen:

Te groot: volgens één koper zou de motorhelm behoorlijk groot uitvallen en is het bij deze aangeraden om hem kleiner aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

 

Motorhelmen koopgids

 

Als je met de motor of de scooter rijdt dan is het belangrijk en zelfs verplicht om een helm te dragen. Het helpt om je te beschermen wanneer je valt. Daarnaast zijn er ook heel wat types en materialen waaruit je tegenwoordig kunt kiezen. Als je de beste motorhelmen wilt vergelijken, dan kun je ook altijd rekening houden met de kostprijs en het design ervan. En misschien kom je wel een motorhelm aanbieding tegen.

Soort motorhelm

Als je je met de motor van het ene punt naar het andere wilt verplaatsen dan is het dragen van een helm verplicht. Ook al ga je gewoon maar 200 meter verder. Verder is het ook verplicht dat je helm voldoet aan de normen die in de wet zijn vastgelegd. Als je daarmee rekening houdt dan kun je kiezen tussen 4 verschillende soorten helmen.

Zo heb je bijvoorbeeld de gesloten integraalhelm. Deze is niet alleen het bekendste maar komt ook het vaakste voor. Het is een beetje de klassieke motorhelm die voorzien is van een kinstuk dat vast zit. Op het moment dat je valt dan zal je hoofd werkelijk volledig beschermd zijn. Daarnaast ondervind je bij dit soort helm heel weinig hinder van wind en lawaai.

De crosshelm heeft net zoals de integraalhelm ook een vast kinstuk. In tegenstelling tot de integraalhelm heeft de crosshelm geen vizier. Het is dus aan te raden om er een aparte bril bij te dragen die de functie van het vizier overneemt. Dit model is ook veel lichter waardoor er een betere ventilatie is. Langs de andere kant hoor je wel veel meer lawaai.

De systeemhelm kun je vergelijken met de integraalhelm maar met dat verschil dat je het kinstuk omhoog kunt klappen. Het spreekt voor zich dat de helm enkel volledige bescherming zal bieden indien hij volledig gesloten is. Als je met het kinstuk open rijdt en je valt dan ben je niet volledig beschermd. En dan is er ook nog de jethelm die vooral onder scooterrijders heel populair is. Bij deze soort blijft je gezicht volledig vrij en wordt het hoofd tot aan de oren bedekt. Uiteraard ben je niet volledig beschermd als je valt.

 

Materiaal waaruit de helm gemaakt is

Ook het materiaal is wel belangrijk als je op zoek gaat naar een goede motorhelm die aan jouw wensen voldoet. Je kunt uiteraard de verschillende aanbiedingen bekijken en vergelijken maar het is toch handig als je op voorhand weet wat mogelijk is. Als we ons focussen op de buitenschaal van de helm dan kunnen we 2 materiaalsoorten gebruiken. Zo zijn er modellen die gemaakt zijn uit thermoplastisch materiaal en andere helmen uit duroplastisch materiaal.

Als je een model wilt dat lichter en dus comfortabeler is om te dragen dan is het een aanbeveling om te kiezen voor duroplastisch materiaal. Deze helmen bestaan uit verlijmde koolstofvezels of in sommige gevallen uit verlijmde aramidevezels. Hierdoor wegen ze amper en zijn ze handig in gebruik. Testen hebben uitgewezen dat deze helmen een zeer goede bescherming bieden maar ze behoren niet meer tot de goedkope motorhelmen.

Als we kijken naar de binnenkant van de helm dan is die in de eerste plaats uiteraard schokabsorberend. Dit komt omdat de binnenkant uit polystyreenschuim gemaakt is. Als je gaat voor een moderne en iets recentere motorhelm dan zul je merken dat die vaak heel wat verstelbare deeltjes heeft. Op die manier kun je de helm gemakkelijk aanpassen aan je wensen en de vorm van je schedel.

Kostprijs en het design van de helm

Bij je zoektocht naar de meest geschikte motorhelm zul je ook merken dat er verschillende prijsklassen zijn. De prijs kan gemakkelijk variëren van 50 euro tot wel 1000 euro of meer. Uiteraard is het allerbelangrijkste wel dat je veilig met de motor kunt rijden en dus beschermd bent tegen een mogelijke val.

In de eerste plaats kan de prijs bepaald worden door het type helm dat je kiest. Zo zal een motorcross helm iets minder duur zijn dan de integraalhelm die volledige bescherming biedt. Naast de vorm is het ook belangrijk rekening te houden met de materialen. Zoals reeds aangehaald, is het duroplastische materiaal veel duurder maar biedt het wel volledige bescherming.

Ook de opties en het design kunnen een grote invloed hebben op de prijs. Zo zijn er helmen waarbij je de binnenkant kunt verstellen en aanpassen aan je schedelvorm. Andere motorhelmen hebben deze optie niet en zijn dus goedkoper. Sommige helmen zijn voorzien van een zonnevizier terwijl andere helmen dit niet hebben. Kortom, er zijn heel wat dingen die de prijs kunnen bepalen. Het is ook altijd leuk als je de beoordelingen van kopers bekijkt. Op die manier weet je of een product wel bij jou past of juist niet. Voor meer informatie over het kiezen van de juiste uitrusting en accessoires voor motorrijders, bezoek deze website.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe lang gaat een motorhelm mee?

Jammer genoeg kunnen we geen eenduidig antwoord bieden op deze vraag aangezien dit afhankelijk blijkt van verschillende factoren. Zo zal het gebruik alsook de materialen en het type helm een grote invloed hebben op de uiteindelijke duurzaamheid. Een helm die dagelijks gebruikt wordt zal uiteraard meer te verduren krijgen dan een motorhelm die zo nu en dan eens een keertje wordt gedragen.

Algemeen kunnen we echter wel stellen dat het in alle gevallen aangeraden wordt om een motorhelm elke 7 jaar te vernieuwen. Voor alle duidelijkheid: dat is een standaard termijn. Ben je dagelijks met je motor of scooter op de baan en gebruik je de helm dus behoorlijk intensief, dan wordt aangeraden om geen 7 jaar te wachten.

 

Q2: Hoe moet je een motorhelm schoonmaken?

Je kunt de duurzaamheid van de motorhelm een handje meehelpen door hem zo goed mogelijk te onderhouden. Zo is het belangrijk om zowel de binnen- als buitenkant van de helm regelmatig aan een grondige schoonmaakbeurt te onderwerpen. Beschik je over een helm waar je de padding en oorpads kunt verwijderen? Dan kun je deze alvast eenvoudig door de wasmachine laten reinigen. De rest van de binnenkant kun je vervolgens schoonmaken met behulp van lauw water aangelengd met een beetje shampoo.

Ook de buitenkant van de helm kun je makkelijk even met een vochtige doek schoonmaken en vervolgens volledig droog wrijven. Zorg ervoor dat er aan de buitenkant geen natte plekken meer overblijven aangezien er op die manier vlekken op de helm kunnen ontstaan.

Q3: Uit welk materiaal bestaat een motorhelm en hoe is deze gemaakt?

Een motorhelm kan wel degelijk uit een combinatie van verschillende materialen bestaan. Zo zal voor de buitenschaal in de meeste gevallen een beroep gedaan worden op thermoplastische en/ of duroplastische materialen. Bij duroplastische materialen moet je denken aan een combinatie van verlijmde koolstof- of aramidevezels die heel licht aanvoelen en een optimaal draagcomfort garanderen. Echter zijn deze ook duurder in de aankoop.

De binnenkant van de helm bestaat voornamelijk uit duurzaam polystyreenschuim, al dan niet in verschillende verstelbare delen. Het geheel van de motorhelm kan aangevuld worden met een vast of los kinstuk, een vizier en eventueel opklapbare zonneklep. Zorg ervoor dat het vizier steeds krasbestendig is en bij voorkeur bestand tegen verdamping. In het laatste geval moet je op zoek naar een motorhelm met een pinlock vizier.

 

Q4: Wat is een motorhelm met pinlock?

We hebben het al min of meer vermeld in het antwoord bij de vorige vraag maar er bestaan wel degelijk motorhelmen die voorzien zijn van een vizier met pinlock. In dergelijke gevallen is het vizier uitgerust met een speciale lens die dankzij de siliconen rand in staat is om verdamping tegen te gaan. Met andere woorden, dankzij het pinlock vizier hoef je helemaal geen last meer te hebben van een beslagen vizier. Dit draagt niet alleen bij aan de rijervaring maar ook aan de veiligheid.

 

 

Laatste update: 20.04.24

 

Beste jethelmen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Vinz Fiori Jethelm Blauw met Witte Strepen, kies je voor een duurzame jethelm die – dankzij de ECE-22.05 certificering – is goedgekeurd voor gebruik op motoren, brommer, scooters, quads en trikes. Daartegenover staat de MT Street Jethelm die gelijk opvalt vanwege zijn prachtige mat zwarte design en diverse pasvorm mogelijkheden. Om de keuze enigszins iets of wat te vervolledigen, hebben we in de onderstaande tabel nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van voor- en nadelen. Bekijk ze even en hopelijk zit er iets tussen dat aan jouw verwachtingspatroon kan voldoen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

11 beste jethelmen (Reviews) van 2024

 

Het ruime aanbod jethelmen kan wel eens voor verwarring en stress zorgen. Want zeg nu zelf; kies je beter voor een IS2 jethelm of Shoei jethelm dan wel voor een jethelm van HJC, een MT jethelm of een Caberg jethelm. Wij zetten alvast enkele toppertjes, 7 om precies te zijn, op een rijtje rekening houdend met de online reviews en het advies vermeld van klanten en ervaren motards. Neem rustig de tijd om de opties met elkaar te vergelijken alvorens je er de voor jou beste jethelm uitkiest. En wie weet ga je wel naar huis met één van de populairste helmen uit het rijtje dan wel een aanbieding of het exemplaar met de laagste prijs.

 

1. Vinz Fiori Jethelm Blauw met Witte Strepen / Scooterhelm / Brommerhelm / Motorhelm

 

Of je met de Vinz Fiori ook meteen voor één van de goedkope jethelmen uit het rijtje kiest, valt misschien nog even af te wachten. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit, duurzaamheid en design wat resulteert in heel wat positieve reviews en een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren. De moeite waard om deze jethelm – van wat misschien wel als het beste merk kan worden beschouwd – eens even onder de loep te nemen.

Zo valt de jethelm in eerste instantie al meteen op vanwege zijn lichtblauwe design met witte doorlopende strepen. Echter, kun je deze motor jethelm – die eveneens dienst kan doen als scooter jethelm – nog in tal van andere kleuren en designs aanschaffen. De helm kent daarbij een maat M en blijkt voornamelijk vervaardigd uit duurzaam polycarbonaat.

Maar dat is nog lang niet alles want verder wordt het gebruiksgemak aangesterkt door de aanwezigheid van een praktische kinband snelsluiting, een makkelijk hanteerbaar vizier en zachte uitneembare wasbare oorpads. Let wel; doordat de helm vrij klein uitvalt, is het verstandig om een maatje groter te bestellen.

 

Voordelen:

Maat: de helm wordt jou aangeboden in een maat M maar blijkt beschikbaar in diverse maten gaande van XS tot en met XL.

Handig in gebruik: de helm is voorzien van een stevige kinband snelsluiting, een makkelijk hanteerbaar vizier en uitneembare oorpads die tevens 100% wasbaar blijken.

Certificaat: de helm werd ECE-22.05 goedgekeurd en blijkt daarbij niet alleen geschikt voor scooters en motoren maar tevens ook voor brommers, quads en trikes.

 

Nadelen:

Prijzig: in vergelijking met diverse andere jethelmen, wordt meteen duidelijk dat dit model niet meteen over de laagste prijs beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. MT Street Jethelm Motorhelm Maat S Polycarbonaat Unisex

 

Binnen dezelfde prijsklasse kun je eveneens opteren voor deze unieke MT Street jethelm, opvolger van de bekende en designvolle MT Zyclo én afkomstig van het bekende merk MT Helmets. Op basis van de online reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren lijkt het hier alvast om een topproduct te gaan dat overigens werd goedgekeurd volgens de Europese normen en regels.

Net zoals het vorige exemplaar blijkt ook deze prachtige jethelm voornamelijk vervaardigd uit duurzaam polycarbonaat aan de buitenkant. De zachte binnenvoering, die eveneens uitneembaar én wasbaar blijkt, staat garant voor comfort en optimaal gebruiksgemak. Dit geheel wordt verder afgewerkt met een handige microlock sluiting en een helder vizier. Ideaal voor gebruik op de motor of scooter.

Deze unisex jethelm kent een totaal gewicht van amper 950 gram en blijkt beschikbaar in maar liefst 5 verschillende pasvormen en ruim 7 kleuren en prints. Geen zorgen dus indien een S net iets te krap zit en je de matte zwarte kleur maar niets vindt.

 

Voordelen:

Materiaal: de buitenschaal van deze unieke jethelm blijkt voornamelijk uit stevig polycarbonaat te zijn vervaardigd.

Vizier: de helm wordt verder afgewerkt met een helder vizier dat bovendien 100% krasbestendig blijkt te zijn.

Gebruiksgemak: het lichte gewicht van de helm draagt alvast bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak. Verder dragen ook de uitstekende pasvorm en de praktische microlock sluiting hieraan bij.

 

Nadelen:

Prijzig: ondanks de betaalbare prijs lijken sommige klanten hier alsnog over te struikelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Shark S-Drak 2 Carbon Skin Motorhelm jethelm Carbon Zilver Zwart – Maat L

 

Moet je dringend een (nieuwe) valhelm kopen en besluit je daarmee op zoek te gaan naar een kwalitatieve en gebruiksvriendelijke jethelm? Dan kunnen wij jou alvast dit exemplaar van Shark warm aanbevelen. Zijn multifunctionele karakter – waarbij hij niet alleen als motor jethelm maar tevens ook scooter jethelm functioneert – in combinatie met een superieure kwaliteit en fraai design maken van deze valhelm alvast een echt toppertje.

De S-Drak 2 Carbon jethelm van Shark maakt gebruik van een lichtgewicht doch bijzonder stevige carbonfiber buitenschaal waardoor deze jethelm – in tegenstelling tot diverse gelijkaardige toppertjes – amper 1000 gram weegt en bijgevolg comfortabel is om dragen. De helm wordt jou aangeboden in een Europese maat L maar blijkt daarnaast nog in tal van andere maten voorhanden waarbij een normale standaard pasvorm wordt gehanteerd.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt dankzij de uitneembare en 100% wasbare binnenvoering die ook nog eens vochtafdrijvend én antibacterieel blijkt. Het plaatje is pas helemaal compleet dankzij de snelsluiting kinband, het afneembare kinstuk, de Shark easy fit voor brildragers technologie en het geïntegreerde antikras vizier. Jammer genoeg werden tot op heden nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Brildragers: dankzij de geïntegreerde Shark easy fit, is deze jethelm eveneens geschikt om door brildragers te worden gebruikt.

Vizier: de helm is uitgerust met een ingebouwd antikrasvizier dat bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

Binnenvoering: de binnenvoering is niet alleen antibacterieel en vochtafdrijvend maar blijkt ook uitneembaar en bijgevolg 100% wasbaar.

Materiaal: de buitenschaal van deze jethelm werd vervaardigd uit duurzaam carbonfiber en weegt daarmee amper 1000 gram.

 

Nadelen:

Geen retro: ben je op zoek naar een retro jethelm dan is dit model van Shark misschien niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Beon Design Luxe Fashionhelm – Mat zwart – Jethelm – Scooterhelm – Motorhelm – L/58.5

 

Ben je niet alleen op zoek naar duurzaamheid en kwaliteit, maar hecht je tevens ook veel belang aan design? Dan is deze luxe fashionhelm van het bekende merk Beon, misschien wel wat voor jou. De mat zwarte helm met bijbehorende rode, grijze en bruine accenten zorgt voor een instant retro-gevoel en zorgt ervoor dat je in stijl door de straten kunt scheuren.

De jethelm retro van Beon blijkt daarbij voornamelijk vervaardigd uit duurzaam ABS materiaal en gekenmerkt door een maat L die overeenkomt met een hoofdomtrek van ongeveer 58,5 cm. Is de valhelm te groot dan wel te klein, dan kun je hem bestellen in één van de andere beschikbare maten gaande van XS tot en met XXL. Zijn gebruiksgemak wordt aangevuld met een ECE 22.05 certificering, een licht getint vizier, een microlock sluiting en een uitneembare binnenkant.

Wil je deze jethelm kopen dan zul je wel rekening moeten houden met een hoger prijskaartje. Toch lijken de meeste klanten daar geen probleem van te maken, getuige de vele positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren.

 

Voordelen:

Maat: de helm wordt jou aangeboden in een maat L die overeenkomt met een hoofdomtrek van 58,5 cm maar blijkt daarnaast in een maat XS tot XXL voorhanden.

Design: deze fashion valhelm met luxe binnenwerk en dito afwerkingsrand werd afgewerkt in een mat zwarte kleur maar kan daarnaast ook in glanzend zwart, glanzend wit of mat titanium worden besteld.

Gebruiksvriendelijk: het licht getinte vizier, de verstelbare microlock sluiting en de uitneembare pads dragen alvast bij aan het gebruikscomfort.

 

Nadelen:

Prijzig: ook hier zou de prijs wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Vito Moda jethelm mat Notte Unisex Jethelm Polycarbonaat

 

Na het zien van het vorige prijskaartje, lijkt deze jethelm van Vito wel een aanbieding te zijn hoewel hij toch een tikkeltje duurder is dan de eerste 2 modellen uit onze selectie. Desondanks reageren klanten bijzonder enthousiast over de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit wat resulteert in een mooie eindscore van maximaal 5 sterren.

Zo blijkt de Moda jethelm van Vito gekenmerkt door een kwalitatieve buitenschaal vervaardigd uit lichtgewicht polycarbonaat wat bijdraagt aan het draagcomfort. Dit wordt opnieuw gecombineerd met een zachte comfortabele binnenvoering die instaat voor een comfortabele en ondersteunende pasvorm. Bovendien is het mogelijk om, indien gewenst, de oorpads te verwijderen en te wassen.

Het geheel wordt verder aangevuld met een fashion design in mat zwart Notte, een gebruiksvriendelijke veiligheidssluiting en een helder vizier. Dankzij het aanwezige ECE label, ben je er zeker van dat deze jethelm overal in Europa mag worden gedragen.

 

Voordelen:

ECE label: volgens het ECE label voldoet deze jethelm aan alle mogelijke Europese normen en regels en kan hij dus overal in Europa worden gebruikt.

Formaat: je hebt de mogelijkheid om de helm in verschillende maten te bestellen variërend van XS tot XL.

Onderhoud: je kunt de oorpads makkelijk verwijderen en in de wasmachine aan een grondige reinigingsbeurt onderwerpen.

 

Nadelen:

Geen zonnevizier: ben je bewust op zoek naar een jethelm met zonnevizier dan is dit exemplaar misschien niet de allerbeste optie uit de selectie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Caberg Jethelm Freeride Brushed motorhelm Unisex Polycarbonaat 

 

Met een gewicht van amper 850 gram is deze Freeride Brushed motorhelm van Caberg niet alleen de kleinste maar ook veruit de lichtste jethelm momenteel op de markt. Hij wordt geleverd inclusief een vizier dat je eigenhandig én geheel naar wens, al dan niet op de helm kunt monteren. Verder valt hij meteen op vanwege zijn aparte design waarin een bruin/bronzen look inclusief metallic geschuurde afwerking centraal staan.

Qua materiaalgebruik heeft men voor de buitenkant gekozen om te werken met tricomposite materiaal in combinatie met een in leder afgewerkte binnenvoering. Wat niet alleen resulteert in een lichte jethelm maar ook comfortabele pasvorm. De microlock kinbandsluiting inclusief antidiefstalring en de uitneembare/wasbare wangkussens zorgen eveneens voor draagcomfort én veiligheid.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er tot op heden nog geen online reviews werden geplaats. Dat zou mogelijks te maken kunnen hebben met het hoge prijskaartje.

 

Voordelen:

Pasvorm: je kunt deze unieke jethelm aankopen in verschillende formaten gaande van XS tot XL.

Comfort: de combinatie van het lichte gewicht en de gebruikte materialen zorgen alvast voor een optimaal draagcomfort.

Onderhoud: het is mogelijk om de wangkussentjes te verwijderen en zelfs in de wasmachine te stoppen.

Veiligheid: hij is voorzien van het ECE-22.05 keurmerk dat aantoont dat de helm meermaals werd getest en 100% goedgekeurd/ veilig bevonden is.

 

Nadelen:

Prijzig: ook hier moeten we jammer genoeg wel even wijzen op het hogere prijskaartje dat door sommigen als een struikelblok kan worden ervaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Nolan Jethelm N21 Classic 010-XXXL Unisex Polycarbonaat

 

We sluiten het rijtje van topproducten af met deze unieke Nolan jethelm die meteen opvalt vanwege zijn extreem grote XXXL pasvorm. Wat hem vooral geschikt maakt voor volwassenen mannen en vrouwen. Met de Nolan N21 kies je bovendien voor de opvolger van de eerder uitgebrachte Nolan N20 jethelm, wat zich meteen uit in heel wat verbeteringen.

Zo blijkt de Nolan N21 jethelm voorzien van een handig bedienbaar VPS zonnevizier aangevuld met een micrometric snelsluiting kinriem inclusief bijbehorende helmet lock ring. Qua materialen blijkt de buitenschaal vervaardigd uit duurzaam Lexan in combinatie met een zachte uitneembare én wasbare binnenvoering. Kortom, alles wat nodig is om je op de Europese wegen te begeven en dit wordt nog eens bevestigd met het ECE-22.05 keurmerk.

Opnieuw moeten we jammer genoeg vaststellen dat er nog geen klanten hebben gereageerd. We durven vermoeden dat het product nog niet zolang beschikbaar staat op de pagina.

 

Voordelen:

Vizier: de helm is uitgerust met een degelijke zonnevizier dat gemonteerd wordt tussen de buiten- en binnenschaal en is afgewerkt met UV400 zonneprotectie. Daarnaast blijkt het vizier ook krasbestendig.

Binnenvoering: net zoals bij de andere helmen uit deze selectie, is het ook hier mogelijk om de binnenvoering te verwijderen en te wassen.

Buitenschaal: de buitenschaal blijkt voornamelijk uit duurzaam Lexan te zijn vervaardigd. Dat is een bepaald type polycarbonaat dat bekend staat vanwege zijn uitstekende kwaliteit en lichte gewicht.

 

Nadelen:

Geen pasvorm: jammer genoeg blijkt deze jethelm momenteel enkel en alleen beschikbaar in een pasvorm XXXL.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Beon Design Luxe Fashionhelm

 

Tussen de goedkope jethelmen zul je zeker en vast dit model van Beon kunnen spotten. De lagere prijs kan de koper dan ook bijzonder goed waarderen. Deze jethelm kun je ook perfect gebruiken als motorhelm of scooterhelm.

De helm ziet et niet alleen luxueus uit maar is dat ook. Het strakke design kan zowel door vrouwen alsook door mannen worden gedragen. De helm heeft een maatje S en weegt amper 1000 gram waardoor het bijzonder comfortabel aanvoelt en toch voldoende bescherming biedt. Bovendien is deze helm goedgekeurd aan de nieuwe ECE normen. Je kunt verder de maat en het kleur zelf bepalen.

De koper is werkelijk helemaal overtuigd van de degelijkheid en de uitstekende kwaliteit van deze jethelm. In combinatie met het mooie design gaat het voor deze gebruiker hier wel degelijk om een topproduct.

Het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken uit het ruime assortiment jethelmen. Dit exemplaar wordt jou aangeboden door het bekende, misschien meteen ook wel het beste merk, Beon en is beschikbaar in diverse formaten. Wij zetten de populairste kenmerken alvast even op een rijtje voor jou.

 

Voordelen:

Formaat: het is mogelijk om deze unieke jethelm in maar liefst 4 pasvormen te bekomen, van S tot en met XL.

Materiaal: bij de productie van deze jethelm heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van duurzaam en hoogwaardig ABS materiaal. Vandaar ook de typische doch bijzonder prachtige titanium kleur.

Handig in gebruik: deze unisex helm kan zowel door mannen als vrouwen worden gebruikt en is voorzien van een handige licht getint vizier en een betrouwbare snelsluiting.

Kostenplaatje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van de betaalbare prijs.

 

Nadelen:

Pasvorm:een blik op de online beoordelingen toont vooral heel wat positieve reacties van klanten aan. Echter zou het toch een aanrader zijn om goed uit te kijken voor de pasvorm die vrij klein uitvalt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Vinz Helmen Mat Zwart Small

 

Zodra je de prijs van deze jethelm ziet dan zul je meteen het gevoel krijgen dat het hier wel eens om een jethelm aanbieding zou kunnen gaan. De helm is beschikbaar in verschillende maten van XS tot XL en kun je ook op de brommer of de scooter gebruiken.

De helm is bijzonder comfortabel en komt met heel wat opties. Zo kun je het vizier probleemloos naar boven schuiven en kun je de kinband gaan verstellen en aanpassen. Verder is het mogelijk om de oorpads eruit te halen en ze ook te gaan wassen.

Indien je besluit dat deze jethelm helemaal aan je verwachtingspatroon voldoet dan raden we jou wel aan om steeds 1 maatje groter te kiezen. De helm valt namelijk klein uit. Voor de rest merken we dat de kopers tevreden zijn over de degelijkheid en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van het product.

Wil je niet gelijk heel wat budget spenderen aan een degelijke jethelm? Dan loont het de moeite om dit product van Vinz alvast even van naderbij te bekijken. In vergelijking met sommige andere producten uit dit lijstje, zou het wel eens de jethelm met de laagste prijs kunnen zijn.

 

Voordelen:

Pasvorm: het is mogelijk om deze jethelm in diverse pasvormen aan te kopen van XS tot en met XL. Bovendien is het kinbandje verstelbaar en kun je de helm op die manier in meer of mindere mate aanpassen.

Handig in gebruik: het is niet alleen mogelijk om het vizier eenvoudig open te klikken maar daarnaast kun je ook de oorpads makkelijk uit de helm verwijderen. Zo kun je ze probleemloos wassen en hygiënisch houden.

 

Nadelen:

Te klein: ben je van plan om deze jethelm aan te kopen? Dan is het alvast een goede aanbeveling om de jethelm net iets groter aan te kopen dan je persoonlijke maat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Blauer Caber Ghost Rusty

 

Deze Blauer Caber Ghots jethelm zul je jammer genoeg niet meteen tussen de goedkope exemplaren kunnen spotten. De helm is namelijk iets duurder in vergelijking met de voorgaande modellen.

De helm kan zowel door mannen alsook door vrouwen gedragen worden en is beschikbaar in 3 verschillende maten. Zo kun je kiezen uit een M, een L of een XL. Doordat de helm amper 1150 gram weegt, zul je merken dat dit model bijzonder comfortabel is. Het vizier is helemaal krasbestendig en kan dus echt wel tegen een stootje. Verder kun je het mondstuk eraf halen net zoals ook de wangkussentjes.

Doordat er op dit moment nog geen online reviews geplaatst zijn, is het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven omtrent dit product. Laat je hierdoor echter niet afschrikken want misschien is dit wel juist de jethelm waar jij naar op zoek was.

Mag het allemaal toch net een tikkeltje meer zijn? Dan zou je eventueel kunnen opteren om voor deze unieke Blauer Caber Ghost jethelm te kiezen. Om te weten te komen of deze helm al dan niet iets voor jou is, kun je alvast de voor- en nadelen ervan eens even grondig bekijken.

 

Voordelen:

Unisex: het grote pluspunt is dat de helm niet alleen door heren maar ook door dames kan worden gebruikt daar het om een unisex exemplaar gaat.

Formaat:je hebt de mogelijkheid om de jethelm in diverse formaten aan te kopen van M tot en met XL.

Handig in gebruik: de helm is bijzonder comfortabel en eenvoudig aan- en uit te trekken. Verder blijkt het vizier niet alleen kras- maar ook stootbestendig te zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om het mondstuk en de wangkussentjes te verwijderen en te wassen.

 

Nadelen:

Prijzig: heb je interesse in deze unieke jethelm? Dan zul je echter wel rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

11. Caberg Jet Freeride

 

Met deze jethelm van het bekende merk Caberg zul je maar beter iets meer budget voorzien. Het is niet meteen de goedkoopste helm maar ook zeker niet de duurste. De helm heeft een matte zwarte kleur en is beschikbaar in meerdere maten.

Dit model weegt amper 850 gram en is zowel voor mannen alsook voor vrouwen geschikt. Doordat deze jethelm ECE goedgekeurd werd, mag je er zeker van zijn dat deze voldoende bescherming biedt. Verder is er ook een handig vizier voorzien dat helemaal krasbestendig is.

Wij vinden het jammer dat we jou niet wat meer advies kunnen geven omtrent het product en de gebruikerservaring. We vermoeden dat de hogere prijs misschien sommige potentiële kopers wel kan afschrikken. Maar laat je hierdoor zeker niet van de wijs brengen en oordeel vooral zelf.

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke jethelm van Caberg. Alvorens je beslist om deze helm aan te kopen, kan het best wel handig zijn om de voor- en nadelen ervan even grondig te bekijken. Om het voor jou makkelijk te maken, zetten we alle kenmerken even op een rijtje.

 

Voordelen:

Pasvorm: het is mogelijk om deze unieke jethelm is tal van verschillende pasvormen aan te kopen. De verstelbare kinband zorgt er bovendien voor dat je de helm meer of minder kunt aanspannen.

Gewicht: met een gewicht van slechts 850 gram is dit een bijzonder comfortabele helm.

ECE goedgekeurd: het is alvast een zekerheid om te weten dat de helm niet alleen getest maar ook goedgekeurd werd.

 

Nadelen:

Prijzig: echter zul je dan weer wel rekening moeten houden met een prijskaartje dat iets duurder is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Jethelmen Koopgids

 

De zoektocht naar een geschikte jethelm verloopt misschien niet altijd van een leien dakje en dat heeft dan in de meeste gevallen vooral te maken met het ruime assortiment. Het kan misschien helpen door te focussen op bepaalde factoren zoals de pasvorm, het design, de prijs en de verschillende soorten helmen. Alvorens je de verschillende jethelmen, en eventuele aanbiedingen, met elkaar gaat vergelijken, willen wij jou graag het advies geven om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen. 

Wat is een jethelm en wanneer gebruik je die?

Een jethelm, door sommigen ook pothelm of pilotenhelm genoemd, is bedoeld ter bescherming van het hoofd zodra je met de motor, scooter, bromfiets of snorfiets te baan op gaat. In tegenstelling tot een traditionele motorhelm; wordt bij een jethelm een gedeelte van het aangezicht vrijgelaten waardoor het voornamelijk de oren alsook een gedeelte van het voorhoofd zijn die zullen worden bedekt. 

Net zoals motorhelmen, worden ook jethelmen in tal van formaten, pasvormen, kleuren en designs aangeboden wat meteen de verschillende prijskaartjes kan verklaren. Uiteraard blijft het belangrijk om kwaliteit steeds voorop te zetten aangezien het gebruik van een jethelm voornamelijk bedoeld is om je hoofd 100% bescherming te bieden indien je zou vallen. Wees bijgevolg niet te impulsief en neem rustig de tijd om de verschillende mogelijkheden en opties tegenover elkaar af te wegen.

 

Welke mogelijkheden biedt het dragen van een jethelm?

Zoals hierboven reeds min of meer aangegeven, wordt het gebruik van een jethelm in eerste instantie aangeraden om voldoende beschermd te baan op te kunnen. Stel dat je om één of andere reden toch ten val komt, dan ben je toch net iets meer beschermd dan wanneer je zonder enige vorm van bescherming de baan op gaat. Op die manier kun je de kans op een eventueel groter en/ of blijvend letsel aanzienlijk verminderen.

Daarnaast biedt het gebruik van een jethelm ook iets meer vrijheid en bijgevolg een ruimer kijkveld. Aangezien een groot deel van het aangezicht gewoon vrij blijft, wordt je blik ruimer waardoor je bepaalde verkeerssituaties misschien iets vlugger kunt inschatten. En bovendien is het ook gewoon veel makkelijker en comfortabeler voor brildragers.

 

Het type jethelm in functie van de pasvorm en het materiaal

Dat er heel wat jethelmen op de markt gebracht zijn, hoeft ondertussen niet meer vernoemd te worden. Echter, zorgt het ruime en uitgebreide assortiment juist wel voor heel wat meer keuzestress. Toch kun je de zoektocht een pak grondiger aanpakken door je bijvoorbeeld te focussen op het gebruik van bepaalde materialen en de pasvorm. 

Zo kies je bij voorkeur voor een unieke buitenschaal vervaardigd uit polycarbonaat of thermopolymeer. Dergelijke materialen zijn bijzonder stevig en kwalitatief hoogstaand maar tegelijk toch licht van gewicht waardoor je niet alleen bijdraagt aan de veiligheid maar ook aan het uiteindelijke draagcomfort. Dit kun je afwerken in combinatie met een zachte, eventueel uitneembare binnenvoering uit leer of koudschuim die zich meteen aanpast aan de vorm van het hoofd. Zorg er tevens ook voor dat de helm is afgewerkt met een praktische doch veilige kinbandsluiting, eventueel met bijbehorend extra slot, zodat je de helm nog net iets meer kunt aanspannen indien nodig om de perfecte pasvorm te creëren.

 

Eventuele extra kenmerken en accessoires

Wanneer je op zoek gaat naar de voor jou perfecte jethelm, zul je merken dat bepaalde exemplaren net iets meer mogelijkheden lijken aan te bieden. Zo kan het handig zijn indien de helm voorzien is een langwerpig helder vizier, eventueel aangevuld met een specifiek zonnevizier. Op die manier kun je te allen tijde een goed zicht op de baan behouden.

Verder raden wij jou aan om uit te kijken naar een jethelm waarvan je de binnenvoering, gedeeltelijk of in zijn geheel, kunt verwijderen en wassen. Op die manier blijft de helm altijd proper en 100% hygiënisch, wat uiteraard een echte meerwaarde betekent.

Design en budget

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het design en het uiteindelijke prijskaartje. Het spreekt voor zich dat de uiteindelijke prijs afhankelijk wordt van de combinatie van bepaalde factoren zoals de gebruikte materialen, de pasvorm, de extra opties en het design. Zo zal een jethelm met prachtig vintage design inclusief zonnevizier en unieke kinbandsluiting duurder uitvallen dan een exemplaar afgewerkt in een effen zwarte kleur zonder vizier en/ of speciale kinbandsluiting.

Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en of je van plan bent om de jethelm regelmatig te gebruiken. Welke verwachtingen heb je en welk budget wil en kun je maximaal aan een dergelijke helm spenderen? Het lijkt ons evengoed een aanbeveling om diverse outlet stores te bezoeken aangezien je daar vaak wel eens een mooi koopje kunt doen!

 

 

 

Laatste update: 20.04.24

 

Beste motorlaarzen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Rebell Kochmann motorlaars kies je voor een uniek paar laarzen dat meteen opvalt vanwege zijn lage uitsnijding en stoere design. Daartegenover staan de Motorlaarzen Kochmann Cruiser die dan weer in het oog springen vanwege hun unieke western design met roestvrijstalen ringen en klinknagels. In de tabel hieronder hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen. We hopen de zoektocht op die manier voor jou net iets eenvoudiger te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste motorlaarzen (Reviews) van 2024

 

Zodra je met de motor de baan op gaat, is het belangrijk om te voorzien in een degelijke uitrusting. Niet alleen de helm en het jacket maar ook een paar kwalitatieve motorlaarzen horen daarbij. Of je daarbij kiest voor de bekende Alpinestars motorlaarzen, de Forma motorlaarzen dan wel de motorlaarzen van Gore Tex, blijft alsnog een persoonlijke keuze. Ook minder bekende merken zoals de Revit motorlaarzen of de motorlaarzen van Dainese blijken meer dan de moeite waard. Bekijk daarom de 5 toppertjes hieronder even alsook de online reviews en het bijbehorende advies alvorens je er voor jou de beste motorlaarzen uitkiest.

 

1. Rebell Kochmann – Materiaal: Leer – Mannen Maat 39, 4-seizoenen

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een stel kwalitatieve waterdichte motorlaarzen voor heren en/ of dames tegen een vriendelijk prijskaartje? Dan lijkt dit paar van Kochmann op het eerste gezicht alvast aan de voorwaarden te voldoen. Bovendien weten klanten zowel het design als de kwaliteit en de goedkope prijs goed te waarderen wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

Zo blijkt het grootste gedeelte van de motorlaarzen vervaardigd uit duurzaam en 100% waterdicht runderleer. Dit wordt aangevuld met een dubbelzijdige enkelbescherming, een slijtvaste schachtversterking én praktische hielversterking. De schoenen zijn daarbij voorzien van een dubbele sluiting bestaande uit de combinatie van klittenband en veters wat leidt tot een optimale pasvorm.

Verder blijkt dit paar motorlaarzen gezegend met een normale pasvorm en bijbehorende schoenmaat 39 waardoor de motorlaarzen ook door dames kunnen worden gebruikt. Bovendien blijkt dit setje beschikbaar in de maten 37 tot en met 47.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: op basis van het vriendelijke prijskaartje lijkt het wel of we hier te maken hebben met een echte motorlaarzen aanbieding.

Materiaal: de bovenkant van de laarzen werd vervaardigd uit duurzaam runderleer dat ook nog eens 100% waterdicht blijkt.

Handig in gebruik: de laarzen werden overigens afgewerkt met een stevige hielversterking, een slijtvaste schachtversterking én een dubbelzijdige gewatteerde enkelbescherming.

 

Nadelen:

Laag: houd er wel rekening mee dat deze motorlaarzen gekenmerkt worden door een lage uitsnijding wat niet door elke motorrijder zal worden gewaardeerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Motorlaarzen Kochmann Cruiser 1000 bruin rubberzool maat 38

 

Net zoals de bekende Sidi motorlaars behoort ook dit paar van het Duitse merk Kochman tot de populairste – misschien zelfs beste – merken binnen het segment. De motorlaars voor heren is beschikbaar in 2 neutrale kleuren – zwart en bruin – en wordt jou aangeboden in een Europese maat 38 maar blijkt daarnaast nog in 12 andere schoenmaten voorhanden.

De 4-seizoenen motorlaars – ook wel gecatalogiseerd als “Western-Boot” – blijkt voornamelijk vervaardigd uit duurzaam kwaliteitsleer in combinatie met een dubbelgestikte voering, een geïntegreerde antislipzool én roestvrije metalen ringen én klinknagels die bijdragen aan het uiteindelijke design. Hun gebruiksgemak wordt verder aangedikt dankzij het watervaste karakter en de standaard normale pasvorm.

Nemen we even een kijkje bij de vele online reviews dan zien we meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren opduiken. Klanten reageren duidelijk positief op de gebruikte materialen en de nauwkeurige meting en beschouwen deze motorlaarzen als een volwaardige aanvulling op reeds eerder aangekochte motor kleding. 

 

Voordelen:

Schoenmaat: ben je van plan om binnenkort een (nieuwe) motor te kopen dan is een set degelijke motorlaarzen niet geheel onmisbaar. Dit designvolle paar is te verkrijgen in verschillende schoenmaten gaande van maat 36 tot en met maat 48.

Materiaal: de motorlaarzen zijn vervaardigd uit duurzaam kwaliteitsleer en werden afgewerkt met een dubbelgestikte voering.

Ringen: de ringen en klinknagels die bijdragen aan het unieke design zijn uit duurzaam roestvrij staal gemaakt.

Watervast: de Kochmann motorlaarzen worden eveneens hoog aangeprezen vanwege hun watervaste karakter.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou misschien wel eens een doorn in het oog kunnen zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Crosslaarzen voor kinderen / Zwart / Maat 36 / Minibike, Pocketbike, Kinderquad, Minicrosser

 

Is je zoon of dochter gebeten door het motorrijden en heeft hij/ zij al enkele crosstrainingen – misschien zelfs wedstrijden – op de planning staan? Dan kunnen deze unieke crosslaarzen voor kinderen, jou aangeboden en geleverd door Kimo, alvast niet aan de uitrusting ontbreken. Hoewel de laarzen worden gekenmerkt door een standaard EU maat 36, blijken ze ook beschikbaar in een maat 32, 34 en 38 waarbij een normale pasvorm kan worden beoogd.

De overwegend zwarte crosslaarzen kennen een bijzonder stoer en robuust design afgewerkt met lichtgrijze en witte accenten alsook het bekende “Kimo” logo. Qua materialen heeft men de voorkeur gegeven aan het gebruik van duurzaam Kevlar in combinatie met een robuust en 100% waterdicht Dry Tech membraan waardoor de laarzen geschikt zijn om het hele jaar door te gebruiken.

Hun gebruiksgemak wordt verder aangevuld dankzij de dubbel gestikte voering, de extra bescherming ter hoogte van de hiel, enkel en tenen, het verhoogde schakelbereik, de antislipzool en de grote zij-ingang met bijbehorende klittenbandsluiting. Hoewel ze niet over de laagste prijs beschikken, reageren heel wat klanten met een mooie 5/5 score.

 

Voordelen:

Maat: de crosslaarzen worden jou aangeboden in een EU maat 36 maar blijken daarnaast ook in een schoenmaat 32, 34 en 38 voorhanden.

Pasvorm: doordat de crosslaarzen een normale pasvorm hanteren, kun je gewoon je persoonlijke schoenmaat bestellen.

Uitvoering: de unisex laarzen werden voornamelijk uit duurzaam Kevlar materiaal gemaakt en afgewerkt met een robuust en 100% waterdicht Drytech membraan waardoor ze het hele jaar hun dienst kunnen bewijzen.

 

Nadelen:

Prijzig: ook hier durven we stellen dat de hoge prijs wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sidi Crossfire 3 Orange Fluo Black White Motorcycle Boots 50 

 

Dat de Sidi Crossfire 3 niet meteen tot de goedkope motorlaarzen behoren, is onderhand wel al duidelijk. Echter, ondanks hun hoge prijskaartje lijken klanten toch wel best tevreden over de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid waardoor deze Sidi motorlaars unaniem met een mooie globale score van 5 sterren wordt beloond. Kortom, de moeite waard om deze motorlaars voor heren eens even onder de loep te nemen.

Zo vallen de crosslaarzen in eerste instantie al meteen op vanwege hun unieke en gedurfde design waarbij een overwegend witte laars wordt afgewerkt met fluorescerende oranje én zwarte accenten. Hoewel de schoenen in een standaard EU maat 50 worden aangeboden, kun je ze nog in 10 andere schoenmaten bestellen waarbij een normale pasvorm de gangbare norm blijkt te zijn.

Qua materiaalkeuze heeft men voornamelijk gewerkt met een combinatie van leer en textiel aangevuld met een 100% waterdicht membraan waardoor de unisex crosslaarzen het hele jaar door kunnen worden gebruikt. Hoewel de instap op het eerste gezicht vrij moeilijk lijkt, valt dit best wel mee en kun je de laarzen goed vastklikken dankzij de verschillende oranje sluitingen.

 

Voordelen:

Doelgroep: hoewel de crosslaarzen volgens de beschrijving hoofdzakelijk voor mannen werden ontworpen, kunnen ze ook door volwassen dames worden aangekocht.

Maat: de crosslaarzen kennen een maat 50 maar kunnen daarnaast nog in 10 andere schoenmaten worden aangekocht waarbij een normale pasvorm wordt gehanteerd.

Gebruiksvriendelijk: de laarzen kennen een vrij hoge schoenhoogte en zijn voornamelijk uit leer en textiel vervaardigd in combinatie met een waterdicht membraan waardoor ze het hele jaar door kunnen worden gebruikt.

 

Nadelen:

Geen kinderen: apart van het hoge prijskaartje zijn deze crosslaarzen niet beschikbaar in een kindermaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Daytona Road Star X-Wide [Xl] Black 44 – Daytona motorlaars

 

Min of meer binnen dezelfde prijscategorie, zou je kunnen kiezen voor de bekende Daytona Road Star X-Wide motorschoenen voor heren die jou worden aangeboden in een EU maat 44. Toch wat te klein of te groot, dan niet getreurd want zo blijken de motorschoenen nog in 7 andere maten te verkrijgen waardoor ze geschikt zijn voor zowel mannen als vrouwen. Doordat overigens een normale pasvorm wordt gehanteerd, kun je gewoon je eigen persoonlijke schoenmaat bestellen.

De Daytona motorlaarzen werden voornamelijk vervaardigd uit duurzaam rundleer en afgewerkt met een 100% waterdicht gelamineerd Gore-Tex membraan waardoor de laarzen het hele jaar door kunnen worden gedragen. Hoewel ze het water tegenhouden, geniet je toch een behoorlijk ventilerend en ademend karakter wat best wel aangenaam is tijdens warme lente- en/ of zomerdagen. Hun gebruiksgemak wordt aangevuld door de praktische instap en de handige rits- én velcrosluiting. Ter hoogte van de tenen en de hiel werd een extra bescherming aangebracht.

Hoewel de laarzen heel wat positieve eigenschappen aanreiken, werden tot op heden nog geen reacties geplaatst. We vermoeden dat het hogere prijskaartje hier vast en zeker voor iets tussen zit.

 

Voordelen:

Maat: de motorlaarzen van Daytona zijn beschikbaar in maar liefst 8 verschillende schoenmaten waarbij een normale pasvorm kan worden beoogd.

Materiaal: het duurzame rundleder werd afgewerkt met een 100% waterdicht en gelamineerd Gore-Tex membraan waardoor het water niet wordt doorgelaten.

Gebruiksvriendelijk: hoewel ze 100% waterdicht zijn, genieten ze eveneens een ventilerend en ademend karakter waardoor ze het hele jaar van dienst kunnen zijn.

 

Nadelen:

Prijzig: de hoge prijs maakt deze motorlaarzen jammer genoeg net iets minder toegankelijk bij een brede laag van de bevolking.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Dainese Torque 3 Out Lady Zwart Wit Fluo Rood 38 // motorlaars dames

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke motorlaars voor dames die jou wordt aangereikt door het bekende en populaire merk Dainese. Net zoals sommige andere toppertjes springt ook deze motorlaars er meteen uit vanwege het unieke en opvallende karakter waarin een wit/ zwart design werd afgewerkt met fluo rode accenten.

De Dainese Torque dames motorschoenen worden jou aangeboden in een standaard EU maat 38 met normale pasvorm en werden hoofdzakelijk uit duurzaam microfiber materiaal vervaardigd. Dit draagt niet alleen bij aan de stevigheid en duurzaamheid maar tegelijk ook aan een veilige motorrit op het parcours. Hun gebruiksgemak werd aangesterkt met de extra beschermingen ter hoogte van de hiel, tenen en enkel. Kortom, een veilige rit staat voorop bij de Dainese Torque 3 Out.

Verder werden de motorlaarzen voorzien van een handige ritssluiting in combinatie met velcro die bijdragen aan een optimale pasvorm. Jammer genoeg werden ook hier nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Materiaal: de Dainese Torque 3 werden voornamelijk vervaardigd uit duurzaam microfiber.

Sluiting: de crosslaarzen zijn uitgerust met een dubbele sluiting hetzijnde een rits met bijbehorende velcrosluiting.

Ventilatie: de voorziene luchtinlaten zijn bedoeld om een ademend en goed ventilerend karakter te creëren.

Design: de Dainese Torque 3 motorlaarzen voor dames springen meteen in het oog vanwege hun opvallende design met fluo rode accenten. 

 

Nadelen:

Schoenmaat: houd er rekening mee dat de crosslaarzen momenteel enkel en alleen beschikbaar zijn in een standaard EU maat 38.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Motorlaarzen Koopgids 

 

Of je nu met de wagen, fiets, brommer of scooter de baan op gaat; het komt er altijd op neer om dit steeds op een zo veilig mogelijke manier te laten verlopen. Vooral motorrijders dienen daarom rekening te houden met hun uitrusting waarbij de helm, de motorlaarzen en het jacket alvast een belangrijke rol vervullen. Bij het kiezen en vergelijken van de verschillende motorlaarzen komt het er bijvoorbeeld vooral op neer om aandachtig te zijn voor het type laars, de gebruikte materialen, de sluitingen en de pasvorm. Aangezien in sommige gevallen het prijskaartje best wel eens kan oplopen, kan het een goede aanbeveling zijn om eventuele aanbiedingen en promoties alvast niet te negeren.

Het nut van een stel degelijke motorlaarzen

In vergelijking met de chauffeur van een wagen, ben je als motorrijder een pak minder beschermd wanneer je de baan op gaat. Het is daarom een goede aanbeveling om, of je nu met de scooter, brommer of motor rijdt, op zoek te gaan naar de beste mogelijke vorm van bescherming en veiligheid. De uitrusting vormt daarbij alvast een belangrijk punt en bestaat in eerste instantie uit de helm, het jacket en een stel stevige motorlaarzen dat later nog kan worden aangevuld met een setje handschoenen en een bijbehorende leren motorbroek.

Wij proberen in de onderstaande koopgids iets meer uitleg te verschaffen over de aankoop van de motorlaarzen, waarbij we toch wel even willen benadrukken dat het niet de bedoeling is om zomaar het eerste het beste paar in het winkelmandje te plaatsen. Zo dien je op de hoogte te zijn van de verschillende modellen, de gebruikte materialen, de sluitingsmechanismen en eventueel ook de pasvorm.

 

Het type motorlaars

Een paar kwalitatieve motorlaarzen zorgt ervoor dat niet alleen je voeten maar ook je enkels een pak beter beschermd zijn zodra je met de motor, scooter of brommer de baan op gaat. Echter, doordat er verschillende types of modellen laarzen bestaan, kan de keuze wel eens moeilijker zijn dan misschien eerst verwacht.

Algemeen kunnen we een onderscheid maken tussen maar liefst 3 verschillende types motorlaarzen. Zo kun je in eerste instantie opteren voor de bekende sportlaarzen die voornamelijk bedoeld zijn in gebruik met cross- en racemotoren. Dergelijke laarzen worden gekenmerkt door een geïntegreerde brace die je voet/ enkele tegen verdraaiingen moet beschermen en bijgevolg de kans op een enkelbreuk aanzienlijk doet verminderen.

Daartegenover staan de zogenaamde toerlaarzen die, in de meeste gevallen, zijn opgebouwd uit een combinatie van leer én 100% waterdicht textiel. Dergelijke laarzen zijn vaak ook luchtdoorlatend en een pak goedkoper ten opzichte van de andere 2 modellen.

Tot slot zijn er dan nog de allroad motorlaarzen die meteen opvallen vanwege hun strakke design voorzien van straps. Dergelijke laarzen zijn niet alleen waterdicht maar beschermen je voet, enkel én onderbeen voor rondvliegend materiaal afkomstig van de weg. Let wel; ze zijn vaak iets duurder in de aankoop.

 

De gebruikte materialen en sluitingsmechanismen

Eenmaal je het type motorlaars bepaald hebt, is het eveneens handig om rekening te houden met de gebruikte materialen. Zo zullen de meeste degelijke én gebruiksvriendelijke motorlaarzen vervaardigd zijn uit een combinatie van leer met textiel of aluminium pads. Het kan hierbij om echt runderleer dan wel stevig imitatieleer gaan waardoor, zoals je zult begrijpen, enigszins de kwaliteit van de laars bepaald wordt.

Zorg er bovendien voor dat de laars waarvoor je kiest, voorzien is van enkele extra pads of bescherming ter hoogte van de hiel, de enkel en eventueel de tenen. Pads uit aluminium mogen dan wel licht wegen, ze zijn oerdegelijk en 100% waterdicht. 

Bekijk daarnaast ook zeker even de gebruikte sluitingsmechanismen. Is de motorlaars voorzien van een zogenaamde vetersluiting, kliksluiting of bekende straps-sluiting? Een combinatie van meerdere sluitingen, zoals bijvoorbeeld de vetersluiting én de kliksluiting, zorgt altijd voor de best mogelijke bescherming én pasvorm.

Schoenmaat en pasvorm

Tot slot willen we jou aanraden om eveneens aandachtig te zijn voor de schoenmaat, de uitsnijding en de pasvorm van de motorlaars. Kies je bijvoorbeeld voor een kort uitgesneden motorlaars dan zul je, logischerwijze, minder goed beschermd zijn dan wanneer je opteert voor een hoge motorlaars die het volledige onderbeen bedekt.

Daarbij komt uiteraard ook de schoenmaat en de pasvorm. Besef dat je in sommige gevallen een schoenmaat meer dan je persoonlijke schoenmaat zult moeten aankopen, aangezien sommige motorlaarzen vrij klein uitvallen. Zo kunnen sommige mensen met brede kuiten daarom maar beter op zoek gaan naar een speciaal type motorlaarzen waarbij het mogelijk wordt om de kuitbreedte in meer of mindere mate aan te passen. Motorlaarzen mogen nooit te klein of te groot aanvoelen maar moeten wel degelijk 100% passen om helemaal veilig de baan op te kunnen. 

 

 

 

Laatste update: 20.04.24

 

Beste integraalhelmen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Aangezien er tegenwoordig een bijzonder uitgebreid aanbod aan integraalhelmen op de markt te vinden is, is het niet altijd even eenvoudig om een weldoordachte keuze te maken. Om de zoektocht voor jou enigszins makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele hedendaagse toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de bekende HJC RPHA 11 Glans Integraalhelm die gekenmerkt wordt door een standaard maat XL en een normale pasvorm. Daartegenover staat de Vinz Kennet Integraalhelm die, naast het standaard antikras vizier, eveneens is uitgerust met een geïntegreerd zonnevizier.  

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste integraalhelmen (Reviews) van 2024

 

Binnen het segment van de motorhelmen kun je opteren tussen verschillende types helmen waaronder de integraalhelm. Of je daarbij kiest voor een integraalhelm met zonnevizier, een integraalhelm met retrodesign of een standaard exemplaar dat voorzien is van de nodige vereisten, blijft uiteraard een persoonlijke keuze. Onder het motto “Wat is een integraalhelm?”, selecteerden wij alvast 5 toppertjes. Neem zeker even een kijkje alvorens er de voor jou beste integraalhelm uit te kiezen en wees daarbij aandachtig voor het advies vermeld in de online reviews. En wie weet ga je wel met een leuke aanbieding of het populairste exemplaar naar huis?

 

1. Hjc Rpha 11 Glans Integraalhelm – Motorhelm – Maat XL 

 

Ben je op zoek naar een motor integraalhelm of een integraalhelm voor gebruik op de scooter, dan lijkt dit exemplaar van HJC misschien wel wat voor jou. De unisex  HJC integraalhelm voor volwassenen – die overigens afkomstig blijkt uit de bekende HJC RPHA serie – kent een maat XL maar blijkt daarnaast nog in tal van andere hoofdmaten te bekomen. Dit maakt hem dan ook geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

De helm blijkt overigens vervaardigd uit duurzaam fiber materiaal in combinatie met een uitneembare binnenkant en werd afgewerkt met een helder vizier en degelijke snelsluiting. Je geniet een handig ventilatiesysteem ter hoogte van de kin en het voorhoofd wat alvast bijdraagt aan het uiteindelijke comfort én gebruiksgemak.

De helm, die amper 1240 gram weegt, werd voorzien van een speciale certificering die aantoont dat hij geschikt is voor gebruik op de weg. Klanten reageren dan ook voornamelijk positief wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Binnenvoering: de binnenvoering van de helm is niet alleen verwijderbaar maar bijgevolg ook wasbaar en kan daardoor altijd schoon en hygiënisch gehouden worden.

Vizier: de helm werd afgewerkt met een helder antikras vizier dat je – met behulp van het aanwezige  Multi Point Locking System – makkelijk kunt vergrendelen.

Ventilatiesysteem: de helm blijkt voorzien van de nodige ventilatiesystemen ter hoogte van het voorhoofd en de kin.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: dat hij niet voorzien is van de laagste prijs en bijgevolg niet tot de goedkope integraalhelmen behoort, kan door sommigen als een struikelblok worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Vinz Kennet Integraalhelm met Zonnevizier / Motorhelm / Scooter helm / Brommerhelm

 

De Vinz Kennet integraalhelm is een goede keuze voor dames die op zoek zijn naar een degelijke motor, brommer of scooterhelm. Hoewel hij is afgewerkt in een prachtige mat roze kleur, blijkt hij in nog 6 andere designs en diverse maten te verkrijgen wat zijn gebruiksgemak alleen maar doet toenemen. De moeite waard dus om deze integraalhelm voor dames eens even onder de loep te nemen.

Zo blijkt de helm alvast vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen waaronder polycarbonaat en ABS wat niet alleen bijdraagt aan de levensduur maar tevens ook aan de veiligheid. Zijn ontwerp wordt afgewerkt met een verstelbare microlock kinsluiting, een praktisch antikras vizier én een ingebouwd zonnevizier waartussen – met behulp van het Quick Release Visor System – snel tussen de beide vizieren kan worden geschakeld.

Maar dat is nog lang niet alles want verder geniet je tevens ook een ingebouwd ventilatiesysteem wat best wel handig is op warme zomerdagen. Dit wordt verder aangevuld met een zachte én vochtafdrijvende binnenvoering die je – indien gewenst – ook kunt verwijderen en wassen. De motor- én scooter integraalhelm werd ECE 22.05 goedgekeurd en is bijgevolg geschikt voor gebruik op de baan.

 

Voordelen:

Design: de Vinz Kennet integraalhelm kent een unieke mat roze kleur en wordt aangeboden in een maat XS maar blijkt daarnaast nog in tal van andere designs en maten voorhanden.

Materialen: de ABS buitenschaal wordt aangevuld met het gebruik van duurzaam polycarbonaat materiaal.

Binnenvoering: de zachte én 100% vochtafdrijvende binnenvoering blijkt tevens ook uitneembaar en wasbaar.

Vizier: dankzij het Quick Release Visor System kun je eenvoudig schakelen tussen het heldere antikras vizier en het ingebouwde zonnevizier.

 

Nadelen:

Geen mannen: ben je eerder op zoek naar een unisex integraalhelm dan is dit product misschien niet de allerbeste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Vito Duomo Motorhelm – Maat L // Materiaal: Polycarbonaat – Integraalhelm

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor de kwaliteitsvolle Vito Duomo integraalhelm die – aangeboden in een mat grijze kleur en bijbehorende maat L – tevens ook in andere neutrale kleuren en maar liefst 5 maten verkrijgbaar is. Bovendien valt de helm normaal waardoor je perfect je eigen persoonlijk maat kunt bestellen.

Net zoals heel wat andere integraalhelmen, blijkt ook de Vito Duomo voorzien van een duurzame polycarbonaat helmschaal die wordt aangevuld met een verstelbare kinband snelsluiting. Het heldere vizier, het ingebouwde luchtventilatiesysteem en de meegeleverde opbergtas dragen alleen maar bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak en comfort.

Verder blijkt de Vito Duomo integraalhelm uitgerust met een zachte binnenvoering die – net zoals bij de Vinz Kennet – uitneembaar en 100% wasbaar blijkt. Heel wat klanten lijken dan ook overtuigd van hun aankoop en belonen dit toppertje met een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren.

 

Voordelen:

Materiaal: de buitenschaal van de Vito Duomo integraalhelm werd voornamelijk uit duurzaam polycarbonaat vervaardigd.

Binnenvoering: de zachte binnenvoering is makkelijk uitneembaar en kan op een standaard wasprogramma van 30º worden gereinigd.

Handig in gebruik: de uitstekende pasvorm wordt aangevuld met een handige kinband snelsluiting, een ingebouwd luchtventilatie systeem en een helder vizier.

 

Nadelen:

Niet gespiegeld: 1 koper vindt het jammer dat het vizier niet ontspiegeld werd, wat het lastig maakt voor brildragers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. N87 Carnival 86 Flat Integraalhelm – Motorhelm – Maat XXL

 

Mag het voor jou allemaal iets gedurfder en gewaagder dan is deze Nolan integraalhelm jou vast en zeker op het lijf geschreven. De helm valt meteen op vanwege zijn unieke design waarbij een zwarte achtergrond werd afgewerkt met roze en witte accenten. De helm met een maat XXL en normale pasvorm kan tevens worden aangekocht in tal van andere formaten waardoor hij geschikt blijkt voor zowel dames als heren.

Hij blijkt daarbij vervaardigd uit duurzaam polycarbonaat en werd afgewerkt inclusief een microlock sluiting en een helder vizier. Net zoals bij de vorige integraalhelmen het geval was, kun je ook hier de binnenvoering verwijderen én wassen waardoor de helm 100% hygiënisch blijft.

Een blik op de online reviews toont aan dat er tot op heden nog geen reacties werden geplaatst. We durven vermoeden dat het hoge prijskaartje mogelijks voor heel wat weerwerk durft zorgen.

 

Voordelen:

Pasvorm: de integraalhelm kent een normale pasvorm waardoor je perfect je eigen persoonlijke maat kunt bestellen.

Maat: hoewel deze unieke N87 Carnival integraalhelm voorzien is van een maat XXL, kan hij nog in tal van andere maten worden besteld waardoor hij geschikt is voor mannen en vrouwen.

Materiaal: de helm blijkt vervaardigd uit duurzaam en hoogwaardig polycarbonaat én is voorzien van een uitneembare én wasbare binnenvoering.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: jammer genoeg zou het hoge prijskaartje wel eens als het figuurlijke addertje onder het gras kunnen worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Shark D-Skwal 2 Blk Integgraalhelm – Motorhelm – Maat XL

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke Shark integraalhelm die wordt aangeboden in een maat XL en daarbij een normale pasvorm kent waardoor je je eigen persoonlijke maat kunt bestellen. De helm blijkt voornamelijk uit polycarbonaat vervaardigd en vervolgens afgewerkt in een prachtige glanzende zwarte kleur.

Verder is de Shark D-Skwal 2 integraalhelm uitgerust met een antibacteriële binnenvoering die, indien gewenst, kan verwijderd én gewassen worden. Dit alles wordt aangevuld met een uniek ventilatiesysteem en meerdere ventilatiesluitingen; een kinband snelsluiting; een geïntegreerd zonnevizier én een groot helder antikras vizier.

Hoewel de helm alleen maar voordelen lijkt aan te bieden, werden er nog geen online reviews geplaatst. We durven vermoeden dat het hoge prijskaartje mogelijks enkele kopers heeft afgeschrikt.

 

Voordelen:

Formaat: de Shark D-Skwal 2 integraalhelm kent een maat XL en valt normaal waardoor je perfect je eigen persoonlijke maat kunt bestellen. Bovendien is hij nog in tal van andere maten te verkrijgen.

Vizier: naast het geïntegreerde zonnevizier is de helm eveneens voorzien van een groot en helder antikras vizier.

Goedgekeurd: ook deze integraalhelm blijkt voorzien van het ECE-22.05 certificaat waardoor hij eender waar in Europa als motor- én/ of scooterhelm mag worden gebruikt.

 

Nadelen:

Prijzig: mocht je interesse hebben in deze integraalhelm dan zul je er zijn hoge prijskaartje wel gewoon moeten bij nemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Integraalhelmen Koopgids 

 

Of je nu met de motor, brommer of scooter rijdt; een degelijke helm is van levensnoodzakelijk belang. Uit onderzoek en diverse studies is gebleken dat de meeste volwaardige motorhelm een integraalhelm blijkt te zijn – eventueel met uitbreiding in de richting van systeemhelmen. Toch is het niet de bedoeling om zomaar de eerste de beste integraalhelm in het winkelmandje te plaatsen. Probeer rekening te houden met bepaalde kenmerkende eigenschappen zoals de gebruikte materialen, het formaat en de pasvorm. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens de verschillende integraalhelmen en eventuele aanbiedingen te vergelijken.

Waarom een integraalhelm een goede keuze blijkt

Zodra je de baan op gaat, is het belangrijk om ten allen tijde in je veiligheid te voorzien. Vooral voor zwakke weggebruikers zoals de motorrijders, scooters en/ of brommers is dit een belangrijk én heikel punt. Voor hen zou de juiste uitrusting wel eens van levensnoodzakelijk belang kunnen zijn op cruciale momenten. Daarbij dienen we dus niet alleen aandacht te besteden aan de kledij, schoenen en handschoenen maar voornamelijk aan de juiste helm.

Zo hebben diverse studies en onderzoek reeds meermaals aangetoond dat de integraalhelm de meest populaire helm onder motorrijders blijkt te zijn. Dat heeft vooral te maken met zijn veelzijdigheid én het feit dat hij het hele aangezicht én hoofd blijkt te bedekken. Dit maakt een integraalhelm niet alleen veilig en betrouwbaar maar tevens ook een goede partner om koude en wind zoveel mogelijk weg te filteren. 

Echter, moet wel gezegd dat de integraalhelm minder comfortabel blijkt te zijn voor brildragers. We zien dan ook dat zij vaker de voorkeur lijken te geven aan de zogenaamde systeemhelm. Dergelijke helmen worden beschouwd als een subcategorie van de integraalhelmen en zijn voorzien van een opklapbaar kinstuk waardoor brildragers de helm moeiteloos op- én af kunnen zetten.

 

Design en prijskaartje

Alvorens we ons even verder verdiepen in de integraalhelm, willen we het even kort hebben over zijn prijskaartje. Hoewel veiligheid én kwaliteit eigenlijk onbetaalbaar zouden moeten zijn, is de prijs voor sommige kopers wel degelijk een allesbepalende factor. 

Zo kan het prijskaartje makkelijk variëren van zo’n 40 à 50 euro tot maar liefst 1500 euro of meer waarbij factoren zoals het design, het gebruikte materiaal en de extra toebehoren meer of minder invloed kunnen uitoefenen op de uiteindelijke prijs.

 

Maat en pasvorm in functie van de doelgroep

Uiteraard is de zoektocht naar de geschikte integraalhelm veel meer dan enkel en alleen zijn prijskaartje. Zo dien je voornamelijk aandachtig te zijn voor de maat en pasvorm, weliswaar rekening houdend met de desbetreffende doelgroep. Op basis daarvan wordt vervolgens een onderscheid gemaakt tussen kinderen, dames, heren en/ of unisex modellen die bijgevolg zowel door mannen als vrouwen kunnen worden gedragen.

Afhankelijk van de integraalhelm en het desbetreffende merk die de helm uitgeeft, wordt de maat van de helm steevast aangeduid in letters of nummers. Zo zal een integraalhelm met een maatje XS veel kleiner uitvallen dan hetzelfde type in een maat M en zal een integraalhelm met een maat 62 dan weer veel groter zijn dan eentje die gekenmerkt wordt door een maat 56. 

Daarbij dien je ook nog eens aandachtig te zijn voor het feit dat niet elke integraalhelm een normale pasvorm aanreikt. Sommige helmen durven wel eens kleiner/ groter uitvallen dan de standaard norm waardoor het er vooral op aankomt om de helm – indien mogelijk – even op voorhand te passen.

De gebruikte materialen en de uitvoering

Daarnaast dien je maar beter ook op de hoogte te zijn van de gebruikte materialen en de specifieke uitvoering van de helm aangezien niet elke integraalhelm 100% hetzelfde zal zijn. Zo wordt voor de buitenschaal in de meeste gevallen gekozen om te werken met duurzaam en hoogwaardig polycarbonaat. Daarnaast kunnen tijdens het productieproces nog diverse andere materiaalsoorten aan het lijstje worden toegevoegd gaande van ABS en kunststof tot fiber, carbon, polyester en nylon. Kortom, alles wat enigszins de veiligheid en het comfort kan vrijwaren, kan worden aangewend tijdens het productieproces.

Bovendien is het minstens even belangrijk om te bekijken hoe de rest van de helm er precies uitziet. Zo zullen de meeste integraalhelmen wel degelijk voorzien zijn van een standaard vizier gaande van helder tot licht getint of donker, maar zal niet elk exemplaar in staat zijn om je eveneens een specifiek zonnevizier aan te bieden. En indien je uiteindelijk besluit te kiezen voor een integraalhelm inclusief helder vizier én apart zonnevizier, zorg er dan voor dat je probleemloos tussen de beide vizieren kunt schakelen.

Wees eveneens aandachtig voor de binnenvoering van de integraalhelm aangezien er bij sommige exemplaren een mogelijkheid bestaat om de binnenvoering eruit te halen en eveneens te wassen, wat bijdraagt aan het hygiënische aspect ervan. En hoe zit het dan met de sluiting? Wordt gekozen voor een snelsluiting, dubbel D sluiting of microlock sluiting? Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat elementen waarmee je rekening dient te houden.

 

 

 

Laatste update: 20.04.24

 

Beste motorhoezen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Of je de motor/ scooter/ brommer nu in het opberghok, garage of tuinhuis kunt plaatsen of niet, verandert alvast niets aan het nut van een degelijke motorhoes. Op die manier wordt het motorrijtuig niet alleen ten volle beschermd tegen eventuele weersomstandigheden maar ook tegen vuil- en/ of stofdeeltjes, wat alvast bijdraagt aan de duurzaamheid van het voertuig. Om het voor jou alvast allemaal iets makkelijker te maken, zijn we op zoek gegaan naar 3 huidige toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Vinz Motorhoes die eveneens geschikt blijkt als scooterhoes en zowel binnen- als buiten kan worden gebruikt. Daartegenover staat de Strex Scooterhoes die – net zoals het vorige product – eveneens universeel blijkt en overigens 100% waterdicht.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste motorhoezen (Reviews) van 2024

 

Met een degelijke én weerbestendige motorhoes kun je je motor, scooter of brommer tegen diverse weersomstandigheden beschermen. Daarbij heb je de keuze tussen motorhoezen voor binnen, motorhoezen voor buiten of een combinatie van de beiden. Ben je op zoek naar een geschikte motorhoes en zie je het bos door de bomen niet meer, dan kan dit overzicht van 5 toppertjes misschien wel soelaas bieden. Neem ook zeker even een kijkje tussen de vele online reviews en wees alert voor het advies van ervaringsdeskundigen en experts alvorens je er de voor jou beste motorhoes uitkiest.

 

1. Vinz Motorhoes – Scooterhoes voor Binnen en Buiten – 4 maten – Waterafstotend – Universeel

 

Ben je op zoek naar een relatief goedkope motorhoes voor gebruik buiten tijdens de winterperiode, dan lijkt dit exemplaar van Vinz alvast een stap in de goede richting. Zo blijkt de universele hoes geschikt voor zowel binnen- als buiten en tevens ideaal om je motor, scooter of brommer van de nodige bescherming te voorzien.

Deze Vinz Covers motorhoes – hoewel in 2 neutrale kleuren en maar liefst 4 maten te verkrijgen – wordt geleverd in een standaard maat S en werd afgewerkt in een stijlvolle zilverachtige kleur. Bovendien blijkt de afdekhoes uitgerust met 2 gaten ter hoogte van de voor- én achterkant waardoor het gebruik van een kettingslot in combinatie met de hoes, mogelijk wordt.

De hoes blijkt vervaardigd uit dubbel gestikt polyester wat bijdraagt aan de duurzaamheid én is – naast waterafstotend – ook hittebestendig tot maar liefst 150ºC. Dankzij de elastische bodem kan hij makkelijk de ideale pasvorm bereiken. Hoewel de meeste klanten overtuigd zijn, blijkt een kleine minderheid niet tevreden over de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen:

Formaat: de hoes kent een maximaal formaat van 203 x 83 x 119 cm, wat overeenkomt met een standaard maat S, en is daardoor geschikt voor kleine sportmotoren en/ of nakedbikes.

Handig in gebruik: hoewel deze hoes een standaard maat S kent, kun je hem ook nog in een maatje M, L of XL bestellen waardoor hij zowel als motorhoes en als scooterhoes dienst kan doen.

Materiaal: de hoes – die overigens geleverd wordt inclusief een opbergtas – blijkt uit dubbel gestikt polyester vervaardigd.

Gebruiksvriendelijk: de gebruikte materialen zorgen ervoor dat de hoes bijzonder duurzaam is, waterafstotend én hittebestendig tot maar liefst 150ºC.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens een kleine minderheid van de klanten zou de hoes allesbehalve duurzaam zijn en bijzonder kwetsbaar blijken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Strex Scooterhoes – Motorhoes Universeel voor alle Scooters – Motors – Waterdicht 210D Oxford 

 

Met de universele afdekhoes van Strex kies je voor een degelijke XXL motorhoes die eveneens kan gebruikt worden om scooters en brommers van de nodige bescherming te voorzien. Hij kent daarbij een maximaal formaat van 245 x 125 x 105 cm maar kan – mede dankzij de elastische band en de nodige klikgespen – altijd mooi aangesloten worden en bijgevolg een uitstekende pasvorm garanderen.

Verder blijkt de hoes vervaardigd uit bijzonder duurzaam en hoogwaardig 210D Oxford materiaal waardoor hij niet alleen beschermt tegen krasjes en vuil maar ook tegen water en andere weersomstandigheden. Bovendien blijkt de hoes – die overigens duidelijk tot de populairste uit het segment behoort – momenteel verlaagd in prijs waardoor het wel eens om een aanbieding zou kunnen gaan.

Een blik op de online reviews laat dan ook gelijk een mooie score van 4,7 sterren zien waarbij klanten duidelijk tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Slechts 1 koper oordeelt dat de hoes niet waterdicht zou zijn.

 

Voordelen:

Opbergtas: de hoes wordt geleverd inclusief een opbergtas en kan daardoor makkelijk worden weggeruimd of meegenomen.

Formaat: de hoes kent een totale afmeting van 245 x 125 x 105 cm en is dan ook geschikt om motors, scooters en/ of brommer met of zonder windscherm af te dekken.

Gebruiksvriendelijk: de hoes blijkt niet alleen waterbestendig maar verder ook bestand tegen vuil, vorst, wind en extreme hitte.

Pasvorm: de combinatie van de elastische band en de bijbehorende klikgespen garanderen een optimale pasvorm.

 

Nadelen:

Niet waterdicht: volgens 1 koper zou de motorhoes allesbehalve waterdicht blijken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Cup scooterhoes – L – Outdoor – Met windscherm – DS Covers

 

Met de Cup motorhoes van DS Covers kies je voor een unieke en degelijke afdekhoes die vervaardigd blijkt uit 300D polyester en bijgevolg niet alleen waterdicht is maar tevens ook hittebestendig tot een temperatuur van maar liefst 170ºC.

De hoes kent hierbij een lengte van 205 cm, een breedte van 90 cm en wordt verder aangevuld met een hoogte voor van 150 cm en een hoogte achter van 80 cm. Dit komt overeen met een standaard maat L wat deze hoes uitermate geschikt maakt voor kleine motoren of scooters met of zonder windscherm. De hoes, die overigens werd afgewerkt in een neutrale zwarte kleur, kan ook in een kleinere maat M worden besteld.

Tot slot blijkt de hoes voorzien van een elastische band in combinatie met de nodige slotringen waardoor respectievelijk een optimale pasvorm én beveiliging kunnen worden gegarandeerd. Hoewel 1 koper niet tevreden is over de kwaliteit van het materiaal, lijkt de overgrote meerderheid duidelijk wél overtuigd.

 

Voordelen:

Formaat: de hoes blijkt maar liefst 205 cm lang en zo’n 90 cm breed en wordt verder aangevuld met een hoogte van 150 cm vooraan en een hoogte achteraan van 80 cm.

Materiaal: bij de productie van de hoes heeft men gekozen om te werken met hoogwaardig 300D polyester.

Handig in gebruik: de hoes wordt gekenmerkt door een ademende structuur wat de kans op rotten en condensvorming aanzienlijk vermindert. Verder blijkt de hoes waterdicht én 100% hittebestendig tot temperaturen van 170ºC.

 

Nadelen:

Lelijk materiaal: hoewel DS Covers tot de beste merken behoren en de hoes positief beoordeeld wordt door heel wat klanten, is 1 koper niet overtuigd van de materiaalkeuze.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Ventura Motorhoes, Scooterhoes waterdicht PEVA L246xB104xH127cm incl. opbergzak

 

Indien je niet alleen op zoek bent naar kwaliteit maar tegelijk ook betaalbaarheid, dan lijkt deze Ventura motorhoes van Lampa misschien wel wat voor jou. Zo blijkt de hoes alvast voorzien van de laagste prijs, wat door heel wat klanten duidelijk wordt gewaardeerd en bijgevolg resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren.

De hoes kent hierbij een maximale lengte van 246 cm aangevuld met een breedte van 104 cm en een hoogte van 127 cm, wat overeenkomt met een standaard maat XL. Dit maakt van hem de geschikte hoes om brommers, scooters en motors van de juiste bescherming te voorzien. Bovendien wordt de hoes geleverd inclusief een stevige opbergzak waardoor je de hoes altijd en overal mee naartoe kunt nemen.

Doordat de beschermhoes overigens uit duurzaam en hoogwaardig PEVA materiaal vervaardigd blijkt, is hij niet alleen 100% waterdicht maar biedt hij verder ook bescherming en aanzien van de zon, groenaanslag, vogelpoep, regen, sneeuw en/ of stof.

 

Voordelen:

Pasvorm: doordat de motorhoes voorzien is van een elastische zoom aan de voor- én achterkant, kan hij makkelijk worden aangespannen om bijgevolg de ideale pasvorm te garanderen.

Opbergzak: bij aankoop van deze motorhoes krijg je er gelijk een stevige opbergzak bij.

Formaat: de hoes wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 246 x 127 x 104 cm.

 

Nadelen:

Te klein: hoewel klanten overtuigd zijn van de geleverde kwaliteit, blijkt de hoes volgens 1 koper toch wel wat aan de kleine kant.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Oxford Stormex Motorhoes M – Met reflectie – Maat: M

 

We sluiten het rijtje af met de Oxford motorhoes die vervaardigd blijkt uit dubbel gestikt nylon en bijgevolg een enorme duurzaamheid aan de dag legt. Bovendien biedt deze Oxford Stormex motorhoes daardoor eveneens bescherming tegen regen, stof, zon en/ of sneeuw.

De hoes is tevens afgewerkt met een unieke zachte én hittebestendige binnenvoering die je motor of scooter tegen krassen beschermt én werd voorzien van een elastische bodem en bijbehorende strap zodanig dat een optimale pasvorm kan worden gegarandeerd. De ventilatieopeningen verhinderen dan weer de vorming van condensatie terwijl de aanwezige openingen het gebruik van een kettingslot mogelijk maken.

De hoes kent een maximale afmeting van 229 x 99 x 125 cm en wordt overigens aangeboden in een stevige opbergtas. Hoewel hij alleen maar voordelen lijkt aan te bieden, werden er nog geen online reacties geplaatst.

 

Voordelen:

Formaat: de hoes kent een maximale lengte van 229 cm aangevuld met een breedte van 99 cm en een hoogte van 125 cm.

Opbergtas: net zoals de meeste andere afdekhoezen uit deze lijst, wordt ook deze motorhoes in een stevige opbergtas geleverd.

Pasvorm: hij kent een elastisch bodemdeel en is uitgerust met een extra strap zodanig dat de ultieme pasvorm kan worden bereikt.

Veiligheid: dankzij de nodige openingen in de hoes, wordt het mogelijk om tevens een kettingslot te gebruiken op die manier je scooter of motor extra bescherming te bieden.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: in vergelijking met sommige andere motorhoezen, blijkt dit exemplaar alvast niet voorzien van de laagste prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Motorhoezen Koopgids 

 

Ben je in het bezit van een motor, brommer of scooter dan loont het de moeite om op zoek te gaan naar een degelijke bijbehorende motorhoes. Een dergelijke hoes biedt je de mogelijkheid om je motorvoertuig grondig af te dekken en op die manier te beschermen tegen verschillende weersomstandigheden en/ of diefstal. In de koopgids hieronder zullen we het onder meer hebben over het formaat, de gebruikte materialen, de mogelijkheden, de prijs en het gebruiksgemak van een degelijke motorhoes. Het lijkt alvast een goede aanbeveling om even een kijkje te nemen alvorens de verschillende hoezen en bijbehorende aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Het nut van een degelijke motorhoes

Zodra je een motor, scooter of brommer in huis haalt, is het eveneens aangewezen om de aankoop van een kwalitatieve motorhoes in overweging te nemen. Op die manier kun je je motorvoertuig niet alleen beschermen tegen alle mogelijke weersomstandigheden maar ook tegen eventuele diefstal. Door je motorvoertuig af te dekken met een degelijke – bij voorkeur neutrale – motorhoes, verdwijnt hij min of meer uit het zicht. Op die manier is het voor dieven net iets moeilijker om te weten welk type motor, brommer of scooter er precies onder de hoes schuil gaat.

Uiteraard is het niet de bedoeling om zomaar de eerste de beste motorhoes in het winkelmandje te plaatsen. Er zijn toch wel enkele factoren waar je rekening mee dient te houden zoals het formaat, de materialen, de prijs en de eventuele extra kenmerkende eigenschappen zoals een elastische zoom. 

 

Het formaat en de gebruikte materialen

Het spreekt voor zich dat het formaat – alsook de gebruikte materialen – een belangrijke factor zullen zijn bij de keuze voor een bepaald type motorhoes. Zo dien je bij het formaat rekening te houden met de grootte van je motor, brommer en/ of scooter en zijn gebruiksgemak. Is het enkel de bedoeling om de motor helemaal af te dekken of wil je graag een ruime motorhoes aankopen die je in staat stelt om er eventueel nog een fiets bij te plaatsen. Op die manier kunnen we dan ook verschillende formaten registreren gaande van XS-S tot maar liefst XXL of groter.

Wees daarbij eveneens aandachtig voor de gebruikte materialen. Afhankelijk van de producent kan onder andere gekozen worden om te werken met dubbel gestikt polyester, D210 Oxford materiaal, 300D polyester of PEVA materiaal. Dergelijke materialen zijn niet alleen stevig te noemen maar bieden eveneens bescherming tegen diverse weersomstandigheden, krassen en vuildeeltjes.

Extra kenmerken, opties en prijs

Tot slot willen we nog even kort focussen op eventuele extra kenmerken en/ of opties die mogelijks als een meerwaarde kunnen worden beschouwd. Zo is het uiteraard mooi meegenomen indien de hoes niet alleen waterdicht en krasbestendig is maar tevens ook hittebestendig tot zo’n 150 à 170ºC. Dit biedt toch een bepaalde vorm van veiligheid en geruststelling aangezien de kans op brand daardoor een pak geringer wordt.

Voorts is een motorhoes met een elastische zoom voor heel wat klanten een pluspunt gebleken aangezien op die manier een perfecte pasvorm kan worden gegarandeerd. Sommige motorhoezen bieden je zelfs de optie om een kettingslot – of eender welk ander beveiligingsmechanisme – te installeren op het moment dat het motorvoertuig afgedekt wordt. Uiteraard zal dit alles wel een bepaalde invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje.

Algemeen kan de prijs dan ook makkelijk evolueren van enkele tientjes tot maar liefst 250 euro of meer. Maak voor jezelf daarom op voorhand even uit waar je precies naar op zoek bent en welke verwachtingen en/ of eisen je hebt. Bedenk eveneens welk bedrag je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een degelijke motorhoes en probeer daarbij rekening te houden met promoties en aanbiedingen.

 

 

 

Laatste update: 20.04.24

 

Beste telefoonhouders voor motoren – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je vaak met de motor of fiets onderweg bent, is de navigatie op je telefoon best wel handig om je naar de juiste bestemming te leiden. Om dit op een veilige manier te doen, kun je een degelijke telefoonhouder voor de motor aanschaffen. We hebben alvast 3 toppers voor jou uitgezocht om even van nabij te bekijken. Zo zul je al gauw merken dat de iSetchi® Telefoonhouder Fiets een universeel model is met een uitstekende schokdemping. Daarnaast is de R2b Telefoonhouder Fiets zeker een meer dan waardig alternatief. Hij is volledig waterdicht en kan zelfs 360° worden gedraaid.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste telefoonhouders voor motoren (Reviews) van 2024

 

Tijdens een roadtrip gebruiken motorrijders vaak het navigatiesysteem op hun smartphone om hen van punt A naar punt B te brengen. Ben je op zoek naar een waterdichte telefoonhouder om op je motor te installeren? Of gaat je voorkeur uit naar een universele telefoonhouder voor de motor waarin je elk type telefoon kunt gebruiken? We hebben alvast een lijst met 5 topproducten samengesteld om even rustig te bekijken en er vervolgens de beste telefoonhouder voor jouw motor uit te kiezen.

 

1. iSetchi® Telefoonhouder Fiets – Universeel – Draaibaar – Anti Shock & Vibratie 

 

De telefoonhouder van iSetchi is momenteel in de aanbieding en kreeg een goedkope prijs zodat hij bijna zeker in elk budget zal passen. Door zijn uitstekende schokdemping en 360° wendbaarheid, blijkt hij tevens de populairste telefoonhouder te zijn voor zowel fietsers als motorrijders.

Hoewel deze universele houder geschikt is voor bijna elke fiets, past hij enkel op tweewielers met een stuurdikte tot maximaal 2,5 cm waardoor je toch wel even moet bekijken of je hem op jouw motor of scooter kunt installeren. De zwarte telefoonhouder werd vervaardigd uit ABS kunststof en aan de binnenzijde met antislip rubber afgewerkt zodat bijna elk type telefoon stevig blijft zitten. 

Daarnaast is hij voorzien van degelijke hoekklemmen om je toestel te beschermen en het trillen tegen te gaan en dankzij de stevige Quad Lock-bevestiging kun je hem snel en eenvoudig op je stuur monteren. In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen:

Schokdempend: de antislip afwerking aan de binnenzijde en de stevige hoekklemmen zorgen ervoor dat het toestel niet gaat trillen.

Wendbaarheid: doordat de telefoonhouder 360° kan worden gedraaid, kun je hem zowel horizontaal als verticaal gebruiken.

Bevestiging: met de degelijke Quad Lock-stuurbevestiging kun je hem op bijna elke fiets, scooter of motorfiets met een stuurdikte tot maximaal 2,5 cm vastmaken.

Universeel: dankzij zijn universele design kan hij voor quasi elk type telefoon worden aangewend.

 

Nadelen:

Onstabiel: enkele klanten merken op dat de stuurbevestiging snel loskomt wanneer je over hobbelige wegen rijdt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. R2b Telefoonhouder Fiets Waterdicht met 360 graden rotatie – Universeel 

 

De universele telefoonhouder voor motoren en fietsen van R2B is een handig hulpstuk om op een veilige manier je navigatie te gebruiken. Door zijn super eenvoudige stuurbevestiging kan hij op quasi elke motor, scooter of fiets worden geïnstalleerd. 

Het gebruikscomfort wordt zelfs nog een tikkeltje versterkt doordat hij over een handige 360° graden rotatiefunctie beschikt zodat je de telefoon zowel horizontaal als verticaal kunt plaatsen. Hij is tevens waterdicht waardoor je toestel bij regenweer optimaal wordt beschermd en dankzij de handige opbergruimte kun je onder je telefoon wat kleingeld, sleutels of bankkaarten bewaren.

Doordat hij een afmeting van 17 x 9 x 3 cm kent, is deze universele telefoonhouder voor de meeste smartphones geschikt. In de reviews zien we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze stevige en schokbestendige telefoonhouder is voorzien van een handige opbergruimte waarin je wat geld, sleutels of je bankkaart kunt bijhouden.

Formaat: de houder meet 17 x 9 x 3 cm waardoor hij voor bijna elk type telefoon kan worden aangewend.

Waterdicht: doordat deze houder volledige waterdicht is, kun je de telefoon bij regenweer ook gewoon gebruiken.

Bevestiging: dankzij zijn snelle en eenvoudige bevestigingssysteem is hij geschikt om op quasi elke fiets, motor of scooter te installeren. Je dient hem enkel over het stuur te schuiven en vast te draaien.

 

Nadelen:

Onduidelijk scherm: enkele klanten maken de opmerking dat het scherm heel slecht afleesbaar is wanneer de zon erop schijnt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Hillar® Telefoonhouder Fiets Universeel – Smartphone Houder Fiets – Motor 

 

Als je vaak off-road met je fiets of motor gaat rijden, is het een goed advies om voor deze Hillar telefoonhouder voor motoren en fietsen te kiezen. Hij beschikt immers over een optimale schokdemping waardoor je smartphone stevig en stabiel op je stuur bevestigd blijft.

Doordat de telefoonhouder krasbestendig is en vervaardigd uit kwaliteitsvol en duurzaam ABS-materiaal, kan hij zonder probleem onder extreme omstandigheden worden gebruikt. Zijn gebruikscomfort wordt nog bekrachtigd doordat hij 360° kan worden gedraaid zodat je je smartphone in de beste positie kunt plaatsen om de navigatie optimaal te volgen.

Verder kan hij heel gemakkelijk worden gemonteerd op motor- of fietssturen met een diameter tussen 15 en 35 mm. Dankzij zijn universele formaat kan de telefoonhouder worden aangewend voor toestellen met een breedte tussen 64 en 98 mm en 120 en 189 mm lang. In de reviews merken we dat de klanten deze uitvoering een uitstekende score van 4,5 sterren gaven.

 

Voordelen:

Duurzaam: de telefoonhouder is gemaakt uit ABS-materiaal waardoor hij bijzonder solide is en bijgevolg uitermate geschikt wanneer je off-road gaat rijden.

Universeel: hij kent een universeel formaat zodat je hem kunt gebruiken voor smartphones die tussen 64 en 98 mm breed en 120 en 189 mm lang zijn.

Gebruikscomfort: doordat hij 360° kan worden geroteerd, kun je hem altijd in de meest comfortabele positie plaatsen.

Schokbestendig: deze houder is kras- en schokbestendig waardoor je zelfs onder extreme omstandigheden de navigatie goed kunt bekijken.

 

Nadelen:

Bevestiging: enkele klanten merken op dat de vijsjes voor de bevestiging onvoldoende kunnen worden aangespannen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sp Connect Moto Bundle iPhone 6+/6S+/7+/8+ smartphone houder voor motorfiets

 

SP Connect wordt door velen als het beste merk beschouwd voor allerlei bevestigingssystemen om je telefoon veilig op je gemotoriseerde tweewieler te gebruiken en dit merken we dan ook in de reviews waar hij een uitstekende beoordeling van 5 sterren kreeg.

Deze telefoonhouder voor motoren werd speciaal ontworpen om iPhones van het type 6+, 6S, 7+ en 8+ optimaal op het stuur te bevestigen. Doordat hij 90° met de klok mee kan draaien, kun je je smartphone zowel horizontaal als verticaal plaatsen om het scherm gemakkelijk te kunnen aflezen. Hij is tevens voorzien van een uniek schokbestendig systeem zodat je telefoon stabiel blijft en niet gaat trillen.

Daarnaast is hij vervaardigd uit CNC gefreesd aluminium waardoor hij roestvrij is en uitermate stevig wat een lange duurzaamheid garandeert. De telefoonhouder kan trouwens snel en eenvoudig in het midden van je stuur worden geplaatst zodat je hem altijd perfect in je gezichtsveld hebt. Een speciale Weather Cover kan apart worden aangekocht.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze telefoonhouder wordt in het midden van het motorstuur gemonteerd zodat je scherm altijd goed afleesbaar is.

Materiaal: doordat hij gemaakt is uit CNC gefreesd aluminium, is hij roestvrij en uitermate duurzaam.

Schokbestendig: hij beschikt over een innovatief schokbestendig systeem waardoor je zonder probleem op zeer hobbelige wegen kunt rijden.

Wendbaarheid: door zijn 90° rotatie, kan de telefoon verticaal of horizontaal worden gebruikt.

 

Nadelen:

De prijs: we merken dat deze uitvoering vrij duur is en bijgevolg niet voor iedereen toegankelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. DistinQ Telefoonhouder Fiets Waterdicht XL (6 tot 7 inch) – 360 Graden draaibaar

 

Ben je op zoek naar een veelzijdig inzetbare telefoonhouder voor op de motor? Dan is dit model van het bekende merk DistinQ een meer dan goede aanbeveling. Dit lijkt alvast te worden bevestigd door het vele positieve advies uit de online reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren. Kortom, de moeite waard om deze motor telefoonhouder eens even onder de loep te nemen.

De houder kent een breedte van 6 cm en een hoogte van 18 cm waardoor hij geschikt is voor smartphones van 6 tot 7 inches groot. De houder – die vervaardigd blijkt uit een combinatie van aluminium en kunststof – is overigens 100% waterbestendig, 360º kantelbaar en biedt daarnaast ook nog eens een handige oplaadmogelijkheid aan. 

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want zijn veelzijdige karakter maakt dat je dit apparaat ook perfect als telefoonhouder op de fiets kunt installeren. Zijn quick lock systeem zorgt er bovendien voor dat je de telefoonhouder niet alleen makkelijk kunt bevestigen maar ook snel kunt verwijderen. Kortom, een toppertje dat tijdelijk in prijs verlaagd staat.

 

Voordelen:

Draaibaar: de houder blijkt 360 graden draaibaar en is voorzien van een waterbestendige behuizing.

Materiaal: de houder is vervaardigd uit een combinatie van kunststof en duurzaam aluminium.

Formaat: de houder is uitermate geschikt voor smartphones van 6 tot maximaal 7 inches groot.

Budgetvriendelijk: hoewel de houder niet meteen voorzien is van de laagste prijs, behoort hij toch tot de goedkope alternatieven.

 

Nadelen:

Geen auto: ben je op zoek naar een telefoonhouder voor in de auto, dan is dit exemplaar een uitstekende keuze.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Telefoonhouders voor motoren Koopgids

 

Wanneer je tijdens het motorrijden graag de navigatie op je smartphone gebruikt, is het een goede aanbeveling om in een degelijke telefoonhouder te investeren zodat je boetes kunt vermijden. Maar bestaan er ook verschillende soorten en kunnen deze gemakkelijk worden geïnstalleerd? En zijn deze houders allemaal wel waterdicht? Neem even de tijd om alle mogelijkheden in de diverse testen te vergelijken en misschien kun je wel enkele leuke aanbiedingen vinden.

Het nut van een telefoonhouder voor de motor

Zoals we allemaal wel al weten, is het streng verboden om je telefoon in je handen te houden als je aan het sturen bent. Er hangen niet alleen hoge boetes aan vast, maar het is tevens heel gevaarlijk omdat je immers beide handen nodig hebt om te sturen en koppelen. Een degelijke telefoonhouder is dan ook een absolute must als je je navigatie wilt gebruiken of gesprekken wilt voeren.

Een dergelijke houder is meestal heel eenvoudig te installeren, beschikt over een optimale schokdemping en is in sommige gevallen ook waterdicht zodat je telefoon goed beschermd is. De meeste telefoonhouders zijn vervaardigd uit harde kunststof zoals polycarbonaat, nylon of ABS-materiaal waardoor ze heel stevig en breukvrij zijn. Er zijn tevens exemplaren in gefreesd aluminium te vinden die bijzonder duurzaam zijn zodat je er vrij lang gebruik van kunt maken.

 

De diverse types en hun montage

Als je op zoek gaat naar een telefoonhouder om op het stuur van je motor te monteren, zul je zien dat er verschillende soorten bestaan die zich vooral onderscheiden door hun bevestigingssystemen. Zo is de universele telefoonhouder vaak voorzien van een klembevestiging zodat je hem eenvoudig over het stuur kunt schuiven om hem vervolgens met een moer vast te draaien. Hij is voor de meeste smartphones geschikt en kan op verschillende stuurdiktes worden bevestigd.

De telefoonhouder met zuignap wordt op de benzinetank van de motor geplakt en kent een stevige installatie. Evenwel, merken we op dat dit type telefoonhouder gevoeliger is voor trillingen waardoor het scherm niet altijd goed afleesbaar is. Daarnaast zou je ook voor een magneethouder kunnen gaan die voor een bijzonder sterke bevestiging zorgt, maar soms krassen op de benzinetank kan veroorzaken.

Wanneer je motor niet over de mogelijkheid beschikt om een houder met klem, zuignap of magneet te installeren, kun je voor de telefoonhouder met stuurpenmontage kiezen. Deze wordt gewoon in de holte van de voorvork of stuurpen geplaatst en door het uitzetten van een rubbertje zal hij stevig vastzitten.

De compatibiliteit en het gebruikscomfort

Bij de aankoop van een telefoonhouder is het belangrijk om vooraf even de afmetingen van je smartphone te bekijken. Sommige houders zijn universeel en bijgevolg voor de meeste toestellen geschikt en andere exemplaren zijn specifiek voor een bepaald merk van smartphone bedoeld. Zo zijn er varianten voor iPhone, Samsung of bijvoorbeeld Huawei en dan wordt er ook nog eens onderscheid gemaakt tussen de verschillende types toestellen.

Daarnaast is het gebruikscomfort een even belangrijk gegeven. Veel apparaten zijn voorzien van een kogelgewricht waarmee je het toestel horizontaal en verticaal kunt draaien en tevens in de juiste positie kunt kantelen om het scherm goed leesbaar te maken wat best wel handig is als de zon erop schijnt. Andere versies kunnen slecht 90° worden gedraaid waardoor de mogelijkheden beperkter zijn.

Tijdens een roadtrip naar het zonnige zuiden kan het handig zijn om voor een telefoonhouder met zonneklep te kiezen en wanneer je vaak in vochtige weersomstandigheden onderweg bent, is een waterdichte telefoonhouder een goede optie. Deze varianten kennen wel het nadeel dat het doorzichtige plastic in de zon zal spiegelen waardoor de leesbaarheid aanzienlijk vermindert. Er kunnen trouwens losse waterbestendige hoesjes worden aangekocht om over de telefoonhouder te schuiven.

 

 

 

Laatste update: 20.04.24

 

Beste motorhandschoenen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Net zoals een motorhelm en motorjacket, vormen ook de juiste motorhandschoenen een belangrijk onderdeel van de – o zo belangrijke – motoruitrusting. Naast het feit dat ze door velen nog net iets te vaak als fashion statement worden beschouwd, beschermen ze je handen wel degelijk tegen de verschillende weersomstandigheden en op momenten dat je eventueel ten val mocht komen. Wij zochten daarom alvast enkele toppertjes voor jou uit die we laten vergezellen van de nodige voor- én nadelen. Zo kun je onder meer kiezen voor de Roadr Driving Gloves die gekenmerkt worden in een maat L maar tevens ook nog in tal van andere maten beschikbaar blijken. Daartegenover staat de Leren autohandschoenen van het bekende merk Laimböck die werden afgewerkt in het prachtige en stijlvolle Gobi design.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

10 beste motorhandschoenen (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar het geschikte paar motorhandschoenen voor heren of wil je toch eerder een paar motorhandschoenen voor dames en/ of kinderen op de kop tikken? Gaat je voorkeur daarbij uit naar een setje waterdichte én verwarmde motorhandschoenen voor de winter of heb je toch liever een paar dat je het hele jaar door kunt gebruiken? Wij zetten alvast 7 toppertjes op een rijtje, rekening houdend met de online reviews en het bijbehorende advies van klanten en experts. Zo kun je onder meer kiezen voor een setje leren motorhandschoenen of een paar motorhandschoenen voor in de zomer. Bekijk de opties even en bedenk of je voor het populairste paar handschoenen van het beste merk dan wel de laagste prijs kiest.

 

1. Roadr Driving Gloves – Night Driver – Leren handschoenen – Maat L

 

Net zoals de Gore Tex motorhandschoenen en de motorhandschoenen van Dainese behoort ook dit setje van Roadr alvast tot de populaire én mogelijks ook beste motorhandschoenen van deze selectie. Hoewel de handschoenen niet meteen gezegend zijn met een goedkoop prijskaartje en er bijgevolg van een aanbieding helemaal geen sprake is, reageren klanten positief en belonen het setje met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

De motorhandschoenen – die overigens gecatalogiseerd worden als 4-seizoenen handschoenen – blijken vervaardigd uit duurzaam lamsleer en en bedoeld voor de echte autoliefhebber. Dit wordt nog maar eens bevestigd door het logo dat vermeld wordt op de knoop én het bijbehorende vlaggetje.

Verder worden de handschoenen jou aangeboden in een maat L maar kunnen ze ook in een kleiner maatje S of M worden besteld. Doordat ze trouwens een normale standaard pasvorm hanteren kun je gewoon je eigen maat bestellen. 

 

Voordelen:

Beschermhoes: deze prachtige “driving gloves” worden jou aangeboden in een zachte lederen hoes waardoor je ze na gebruik steeds weer veilig kunt opbergen.

Materiaal: men heeft ervoor gekozen om te werken met de vele positieve eigenschappen van lamsleer.

Gebruiksgemak: lamsleer is niet alleen kwalitatief behoorlijk sterk maar voelt verder ook heel flexibel, soepel en relatief dun aan waardoor je steeds opnieuw van een optimale grip op het stuur kunt genieten.

Pasvorm: de motorhandschoenen worden jou aangeboden in verschillende maten en kennen een standaard pasvorm waardoor je probleemloos je persoonlijke maat kunt bestellen.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: ben je op zoek naar een goedkope set motorhandschoenen dan lijkt dit exemplaar van Roadr niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Leren autohandschoenen heren model Manly Color: Gobi, Size: 8.5

 

Ben je op zoek naar een paar degelijke autohandschoenen dan zou je eveneens kunnen kiezen voor dit tijdloze setje van Laimböck. De handschoenen – die overigens de vingers bedekken – worden gekenmerkt door de open knokkels. Op die manier wordt extra bewegingsruimte gegarandeerd wat dan weer resulteert in een optimaal gebruiksgemak.

De handschoenen werden overigens uit duurzaam doch soepel Afrikaans nappaleder vervaardigd waardoor ze niet alleen kwalitatief zijn maar ook bijzonder duurzaam én comfortabel om te dragen. Doordat het vrij flexibel en dun leder betreft, ben je eveneens verzekerd van een optimale grip op het stuur.

Dit paar unieke motorhandschoenen wordt geleverd in een maat 8.5 voor heren die ongeveer overeenkomt met een standaardmaat M, echter kun je ze nog in tal van andere formaten aankopen. Klanten reageren bijzonder tevreden en belonen het product met een mooie score.

 

Voordelen:

Pasvorm: de handschoenen worden aangeboden in verschillende maten gaande van 6,5 tot 8,5 voor de dames en 8 tot 10 voor de heren. Doordat het een standaard pasvorm betreft, kun je perfect je eigen maat bestellen.

Materiaal: de motorhandschoenen werden vervaardigd uit duurzaam Afrikaans nappaleder.

Gebruiksgemak: het gebruiksgemak en de grip worden alvast gegarandeerd door het soepele leder en de open knokkels.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel de prijs al een pak lager ligt in vergelijking met het vorige paar, zou het alsnog een struikelblok kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Motorhandschoenen – Echt leder – zomer- XL -Motor X – Valt normaal

 

Je zou natuurlijk ook nog altijd kunnen kiezen voor dit unieke paar motorhandschoenen dat jou aangeboden en geleverd wordt door MotorX. De handschoenen – die overigens 100% normaal vallen waardoor je zonder problemen je eigen maat kunt bestellen – worden gekenmerkt door een maat XL maar kunnen ook in andere maten van S tot XXL worden aangekocht.

Verder werden deze motorhandschoenen vervaardigd uit duurzaam en 100% watervast leder waardoor ze voornamelijk geschikt zijn voor gebruik tijdens het zomerseizoen.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk tevreden zijn over het fraaie design, de gebruiksvriendelijkheid en de duurzaamheid wat opnieuw resulteert in een mooie score waarbij 5 van de 5 sterren werden behaald.

 

Voordelen:

Materiaal: net zoals de meeste andere motorhandschoenen uit onze selectie blijkt ook dit paar vervaardigd uit duurzaam leder.

Maat: de handschoenen worden jou aangeboden in een XL maat maar kunnen nog in tal van andere maten worden aangeboden.

Pasvorm: doordat de motorhandschoenen 100% normaal uitvallen kun je zonder problemen je eigen persoonlijke maat bestellen.

 

Nadelen:

Enkel zomer: houd er wel rekening mee dat dit paar motorhandschoenen enkel en alleen bedoeld is voor gebruik tijdens de (warme) zomerdagen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Furygan Higgins XL – Mannen – Maat: XL – 4-seizoenen

 

In tegenstelling tot het vorige product blijkt dit paar motorhandschoenen van Furygan wel degelijk geschikt om het hele jaar door te gebruiken. Zo worden deze 4-seizoenen al meteen gekenmerkt door een lange schacht wat ze meteen geschikt maakt voor gebruik tijdens racewedstrijden en/ of trainingen en daarnaast eveneens kunnen gebruikt worden voor de zogenaamde urban/ street rijders.

De handschoenen werden vervaardigd uit duurzaam leder en blijken voorzien van een manchet mét bijbehorende klittenband wat resulteert in een comfortabele maar vooral veilige sluiting. Hoewel ze worden aangeboden in een maat XL, kun je ze nog in tal van andere maten bestellen.

We zien dat klanten duidelijk tevreden zijn met hun aankoop en onder andere de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van dit paar motorhandschoenen hartelijk weten te waarderen.

 

Voordelen:

Maat: de handschoenen worden geleverd in een maat XL maar kunnen nog in 5 andere maten worden aangekocht.

Uitvoering: de motorhandschoenen worden gekenmerkt door een lange schacht waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor racers. Ze werden vervolgens afgewerkt in een uniek sportief design met rode, witte en zwarte accenten.

Gebruiksgemak: indien je op zoek bent naar een paar motorhandschoenen die je het hele jaar door kunt gebruiken, dan heeft Furygan duidelijk de oplossing voor jou.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we durven vermoeden dat het prijskaartje misschien voor sommigen wel eens een dumper op de feestvreugde zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Frickin F1 Autohandschoenen Leer met Touchscreen – Race Handschoenen Heren

 

De Frickin autohandschoenen worden jou aangeboden in maar liefst 4 verschillende doch neutrale robuuste kleuren en 3 maten gaande van S tot en met L. Bovendien garanderen ze een normale pasvorm waardoor je zonder problemen je eigen persoonlijke maat eruit kunt kiezen.

Net zoals één van de vorige paren uit deze selectie, blijkt ook dit paar motorhandschoenen vervaardigd uit duurzaam lamsleer die gekenmerkt worden door een zogenaamde cut-out rug én bijbehorende knokkelgaten. Doordat ze overigens niet gevoerd werden, garanderen ze een ademende structuur én optimale grip.

Hoewel de handschoenen beloond worden met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren, is het toch wel handig om in rekening te houden dat ze voornamelijk ontworpen zijn voor de kleinere dameshandjes.

 

Voordelen:

Maat: deze unieke F1 driving gloves worden aangeboden in diverse maten gaande van small tot medium en large wat overeenkomt met de respectievelijke maten 7 – 7,5 en 8.

Materiaal: de motorhandschoenen werden vervaardigd uit bijzonder duurzaam en soepel lamsleer.

Geen voering: doordat de handschoenen geen voering kennen, lijken ze als een soort van tweede huid op je handen te liggen waardoor de grip en het gebruiksgemak aanzienlijk toenemen.

 

Nadelen:

Geen heren: jammer genoeg is dit paar niet geschikt om door mannen te worden gedragen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Verwarmde motorhandschoenen, Warme Winter handschoenen voor motor

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan kun je uiteraard ook nog altijd kiezen voor dit unieke setje verwarmde motorhandschoenen van het bekende merk 30Seven. De handschoenen worden jou aangeboden in meerdere maten en vallen 100% normaal uit waardoor je zonder problemen je eigen persoonlijke maat kunt bestellen.

In tegenstelling tot het vorige product, is dit paar lederen motorhandschoenen wel degelijk unisex en bijgevolg geschikt voor dames en heren. Daarnaast werd ook nagedacht over het comfort en gebruiksgemak getuige het inwendige verwarmingssysteem, de extra knokkelbescherming, de voorgevormde vingers én de aanwezige touchscreen wijsvinger.

Kortom, dit paar motorhandschoenen vervult vrijwel alle mogelijke verwachtingen. Klanten reageren dan ook bijzonder tevreden en geven onder meer een positief advies over het prachtige design, de degelijke materialen en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen:

Weerbestendig: de motorhandschoenen blijken niet alleen waterbestendig te zijn maar tevens ook winddicht.

Materiaal: dit unieke paar motorhandschoenen werd vervaardigd uit een combinatie van diverse materiaalsoorten waaronder leer, PES, nylon, PU en polyester.

Toebehoren: bij aankoop blijken de batterijen, de dual-charger en het verwarmingselement alvast inbegrepen.

Handig in gebruik: de handschoenen zijn voorzien van het nodige comfort gaande van verwarming tot een touchscreen wijsvinger, voorgevormde vingers, knokkelbescherming en een schokabsorberende voering.

 

Nadelen:

Prijzig: we durven echter wel vermoeden dat het prijskaartje mogelijks wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Motorhandschoenen – Handschoenen Motor & Scooter – Maat M – Touchscreen – Bescherming

 

We sluiten het rijtje af met dit paar motorhandschoenen van Vienta die worden aangeboden in 3 verschillende kleuren en meerdere maten. Doordat ze overigens een normale pasvorm kennen, kun je zonder problemen je eigen maat bestellen.

Dit zwarte paar motorhandschoenen blijkt vervaardigd uit ademende materialen zoals textiel, waardoor je ze makkelijk en snel kunt aantrekken. Bovendien werden de handschoenen afgewerkt met knokkelbescherming, extra grip en een winddichte coating zodanig dat ze het hele jaar door kunnen worden gedragen.

Hoewel de kenmerkende eigenschappen veelbelovend lijken, blijkt één koper niet helemaal overtuigd van de gebruiksvriendelijkheid. Echter, is de overgrote meerderheid wel degelijk tevreden met hun aankoop wat alsnog een mooie score van 4,5 sterren oplevert.

 

Voordelen:

Seizoen: de handschoenen kunnen het hele jaar door gedragen worden en worden bijgevolg als 4-seizoenen motorhandschoenen gecatalogiseerd.

Touchscreen: net zoals het vorige paar, blijkt ook dit paar motorhandschoenen gekenmerkt door touchscreen vingertoppen.

Handig in gebruik: de motorhandschoenen blijken makkelijk aan te trekken, 100% winddicht en voorzien van knokkelbescherming én extra grip.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: slechts één koper is van mening dat de motorhandschoenen niet echt gebruiksvriendelijk zijn en bijgevolg niet aan de verwachtingen voldoen.

Geen Revit: indien je op zoek bent naar een paar motorhandschoenen van Revit of Alpinestars motorhandschoenen, dan lijkt dit product niet de best mogelijke aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. 3M Thinsulate

 

Deze motorhandschoenen zijn gemaakt van leer en zijn geschikt voor gebruik in de winter. Zowel vrouwen als mannen kunnen deze zwarte handschoenen dragen die voorzien zijn van een Thinsulate voering en beschikken over een verstelbare polssluiting. De motorhandschoenen hebben de maat L.

Dankzij de YKK ritssluiting kun je de motorhandschoenen zo vast mogelijk zetten als je zelf wenst en er kan geen wind in de mouwen komen door de lange schacht van de handschoenen. De wijsvinger is verstevigd met suede leer.

De koper is heel tevreden over deze handschoenen. Het zijn soepele handschoenen die weinig wegen en dankzij de lange schachten komt er inderdaad geen wind in de mouwen. Ze zitten comfortabel en hebben een mooi design.

Ben je op zoek naar een paar degelijke leren motorhandschoenen? Dan hoef je alvast even dit product te bekijken. Bovendien zijn ze werkelijk ideaal om ook tijdens de koude winterperiode te gebruiken. Laten we alvast even op zoek gaan naar de voordelen en de nadelen van dit paar motorhandschoenen.

 

Voordelen:

Unisex: dit paar motorhandschoenen kan zowel door dames alsook door heren zonder problemen worden gebruikt.

Pasvorm: de motorhandschoenen zijn beschikbaar in maatje L maar je kunt de handschoenen nog wat meer doen aanspannen door middel van de polssluiting die verstelbaar is.

Lange schacht: de handschoenen zijn voorzien van een vrij lange schacht die het zo goed als onmogelijk maakt om er wind door te laten.

 

Nadelen:

Design: tot op heden zijn de motorhandschoenen door alle kopers beoordeeld met maximaal 5 sterren. Echter durven wij vermoeden dat het design misschien niet bij iedereen in de smaak zal vallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Merkloos Leder Zwart

 

Deze handschoenen hebben de maat XXL en zijn bedoeld voor mensen met grote handen. Ze zijn gemaakt van leder en hebben een zwarte kleur.

Ter hoogte van de pols beschik je over een sluiting die je kunt verstellen om de handschoenen steviger rond je handen te trekken. De handschoenen beschikken over lange schachten zodat er geen wind in je mouwen kan komen.

Bij dit product is momenteel nog maar één review geplaatst maar de koper is tevreden over dit artikel. Het zijn mooie handschoenen en de prijs is ook niet overdreven duur. Er was wel een probleem met de levering van het product dus de koper heeft moeten bellen naar de leverancier om het op te lossen.

Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om voor dit paar motorhandschoenen te kiezen. Het zijn duurzame handschoenen die vervaardigd zijn uit kwalitatief leder. Ze bieden dus tegelijk ook voldoende bescherming tegen de koude, de wind en eventuele schaafwonden indien je mocht vallen.

 

Voordelen:

Prijskaartje: het is misschien niet meteen het product met de laagste prijs, maar toch zul je aangenaam verrast zijn als je de aankoopprijs van dit paar motorhandschoenen ziet.

Polssluiting: de polssluiting biedt je de mogelijkheid om de handschoenen nog net iets meer aan te spannen.

Lange schacht: de lange schacht maakt het vrijwel onmogelijk om wind door te laten.

 

Nadelen:

Pasvorm: deze motorhandschoenen zijn beschikbaar in een XXL maat en zullen dus niet meteen tot de populairste handschoenen behoren voor mensen met kleinere handen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Bfn Leder Maat M

 

Deze motorhandschoenen hebben de maat M en zijn gemaakt van leder. Het zijn eigenlijk dezelfde handschoenen als ons eerste product maar ze worden tegen een goedkopere prijs aangeboden door een andere leverancier.

De handschoenen zijn gemaakt door Thinsulate en beschikken over thermische isolatie om je goed tegen de koude te beschermen. Ze zijn ook in een grotere maat beschikbaar namelijk XXL en je kunt ze makkelijk aan je handen aanspannen door de polsband. Zoals je al kunnen lezen hebt bij ons eerste product beschikt het over lange schachten zodat er geen wind in je mouwen komt.

De koper van dit paar handschoenen is heel tevreden over de gunstige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. De handschoenen passen perfect en zijn gemaakt van stevig materiaal. Je kunt ze makkelijk aan je handen bevestigen en vastmaken dankzij de polsband.

Ben je op zoek naar een paar degelijke motorhandschoenen die bovendien tegen een mooi prijskaartje worden aangeboden? Dan loont het alvast de moeite om dit paar motorhandschoenen even van naderbij te bekijken. Hieronder alvast een overzichtje van de positieve en negatieve punten van dit paar motorhandschoenen.

 

Voordelen:

Formaat: deze motorhandschoenen zijn beschikbaar in een medium maat namelijk M. Ideaal dus voor een persoon van gemiddelde lengte. Verder is het mogelijk om het product ook in maat XXL te bestellen

Materiaal: je zult vrijwel meteen merken dat de motorhandschoenen vervaardigd zijn uit duurzaam leder. Dit biedt net iets meer bescherming tegen de koude en eventuele ongelukken.

Thermische isolatie: de handschoenen zijn uitgerust met een praktische thermische isolatie waardoor je helemaal tegen de koude wind en temperaturen beschermd bent.

Handig in gebruik: de handschoenen zijn makkelijk aan- en uit te trekken. Door gebruik te maken van de polsband is het bijvoorbeeld ook mogelijk om de handschoenen net dat tikkeltje meer aan te spannen.

 

Nadelen:

Tot op heden heeft er nog maar één enkele koper een online review geplaatst. Toch is de klant uitermate tevreden over deze handschoenen en voor deze klant is Thinsulate dan ook vrijwel het beste merk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Motorhandschoenen Koopgids 

 

Ben je op zoek naar het geschikte paar motorhandschoenen dan zul je versteld staan van het uitgebreide assortiment dat dezer dagen voorhanden is. Zo kun je kiezen tussen verschillende materialen, formaten, pasvormen en uitvoeringen wat eveneens een bepaald effect zal hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens de verschillende motorhandschoenen met elkaar te vergelijken. En aangezien sommige modellen behoorlijk hoog geprijsd kunnen staan, is het handig om aandachtig te zijn voor promoties en leuke aanbiedingen. Veel succes!

Het nut van een paar degelijke motorhandschoenen

Indien je regelmatig met de motor, scooter en/ of brommer de baan op gaat, is het belangrijk om te voorzien in een goede uitrusting gaande van een degelijke helm en jacket tot de juiste motorlaarzen en bijbehorende handschoenen. Vooral dit laatste is iets wat veel motorrijders toch nog wel eens durven te vergeten. Echter biedt een paar kwalitatieve motorhandschoenen meer dan alleen maar een esthetische functie aan en zijn ze vooral ook functioneel. Zo beschermt een paar degelijke motorhandschoenen je handen in eerste instantie tegen de verschillende weersomstandigheden en/ of een (lelijke) val. Tijd dus om op zoek te gaan naar hét geschikte paar.

Toch is het aangewezen om niet zomaar in het wilde weg het eerste het beste paar motorhandschoenen in het winkelmandje te plaatsen. Bedenk dat er meerdere uitvoeringen, formaten en pasvormen bestaan en het bijgevolg aangewezen is om de verschillende motorhandschoenen even grondig te bekijken en eventueel aan te passen.

 

Het type motorhandschoen in functie van de veiligheid en het weer

Het aanbod motorhandschoenen is vandaag de dag behoorlijk uitgebreid te noemen en de keuze bijgevolg niet altijd voor de hand liggend. Het komt er dan ook vooral op neer om rekening te houden met het gebruiksgemak. Hoe vaak zul je de motorhandschoenen gebruiken? Ga je vrijwel dagelijks – in eender welke weersomstandigheden – met je motor de baan op of eerder sporadisch eens een keertje bijvoorbeeld op een tochtje met vrienden en bijgevolg enkel indien het goed weer is? 

Op basis van dergelijk gebruiksgemak kun je bijvoorbeeld opteren voor een zomerpaar motorhandschoenen, een paar winterhandschoenen dan wel een paar dat geschikt is om het hele jaar door te gebruiken. Zo zullen zomerhandschoenen veelal vervaardigd zijn uit een dunne doch waterdichte stof terwijl winterhandschoenen dan weer gemaakt worden op basis van dikke warme én waterdichte materialen aangezien ze zowel beschermend moeten zijn als warmte moeten kunnen aanbieden.

De gebruikte materialen, het design en de prijs

Zoals hierboven reeds min of meer aangegeven, wordt gewerkt met verschillende soorten materialen afhankelijk van het type motorhandschoenen en het doel of gebruiksgemak ervan. Zo zullen winterhandschoenen veelal vervaardigd zijn uit dikke warme én weersbestendige materialen aangezien ze niet alleen bedoeld zijn om je handen te beschermen tegen een mogelijke val maar eveneens warmte moeten kunnen aanbieden. Motorhandschoenen die in de zomerperiode worden gebruikt, zijn enkel bedoeld om je handen te beschermen tegen een val en zijn bijgevolg gemaakt uit dunne doch waterdichte stoffen.

Op basis hiervan kunnen we dan ook verschillende materiaalsoorten, uitvoeringen én designs waarnemen gaande van motorhandschoenen uit leer tot handschoenen uit textiel of een combinatie van de beide voornoemde materiaalsoorten.

Het spreekt voor zich dat dit alles een bepaald prijskaartje met zich zal meebrengen dat – hoe kan het ook anders – kan beïnvloed worden door bepaalde factoren. Zo kan de prijs dan ook variëren van zo’n 12 à 15 euro tot maar liefst 400 euro of meer voor een paar degelijke cross motorhandschoenen vervaardigd uit een combinatie van leer en textiel aangevuld met diverse reflectoren en sluitingen teneinde een optimale pasvorm te garanderen.

 

 

 

Laatste update: 20.04.24

 

Beste motorjassen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als fervente motorrijder ken je zeker het belang van een degelijke motorjas. Hij zal je niet alleen beschermen tegen wind, koude en regen, maar zorgt er tevens ook voor dat de kans op zware letsels bij een eventuele valpartij aanzienlijk verminderd wordt. Door even onze huidige top 3 te bekijken zul je al gauw merken dat je met de Urban 5884® Fifty Eight voor heren een uitstekende jas in huis haalt. Hij is namelijk gemaakt uit zacht lamsleer en werd van uitneembare beschermstukken voorzien. Daartegenover staat de Lindstrands Halden Zwart Geel 50 die dan weer opvalt vanwege het zwart/ gele design en de verschillende mogelijkheden inzake kledingmaat. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste motorjassen (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een Gore-Tex motorjas die je maximaal tegen de regen zal beschermen? Of gaat je voorkeur uit naar een lederen motorjas voor dames met uitneembare beschermstukken? We vroegen de hulp en het advies van enkele ervaren motorrijders om deze selectie met topproducten samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken alvorens je er de beste motorjas uitkiest die aan al jouw noden voldoet.

 

1. Urban 5884® Fifty Eight Heren Breaker Urban Leather 

 

Deze Urban 5884 motorjas is de populairste keuze van toer- en chopperrijders. Hij wordt gekenmerkt door zijn knappe retro-look en is in wel 9 verschillende kleuren te verkrijgen waardoor je er een exemplaar kunt kiezen dat perfect bij de look van jouw motor past.

Doordat hij vervaardigd is uit kwaliteitsvol zacht lamsleder, kan hij zowel tijdens de zomer als winter worden gedragen. Zijn beschermende eigenschappen worden zelfs nog extra versterkt door de uitneembare CE-gecertificeerde protectiestukken die aan alle Europese normen voldoen. Hij is tevens voorzien van een afritsbare kap die met fleece werd afgewerkt en 2 handige binnenzakken waarvan er eentje met een rits kan worden afgesloten om je sleutels en geldbeugel veilig op te bergen.

Deze motorjas voor heren voert een maatserie van small tot 5XL zodat bijna iedereen een gepast exemplaar kan vinden. De fabrikant laat weten dat de jas klein valt waardoor je beter één maat groter kunt kiezen. In de reviews merken we dat de klanten dit product een maximale score gaven.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de jas is gemaakt uit hoogwaardig lamsleder waardoor hij heel soepel aanvoelt. Hij kan bovendien het ganse jaar door worden dragen.

Bescherming: hij is voorzien van uitneembare beschermstukken die het CE-label dragen waarmee wordt aangegeven dat deze onderdelen aan alle Europese criteria voldoen.

Maatserie: deze motorjas wordt verkocht in de maten small tot 5XL zodat bijna elke man de gepaste maat kan vinden.

Afwerking: hij werd voorzien van een afritsbare capuchon met fleecevoering en 2 binnenzakken waarvan 1 met een rits.

 

Nadelen:

Niet waterproof: deze uitvoering is niet waterproof en kan door de regen beschadigd raken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Lindstrands Halden Zwart Geel 50 // Kies je maat: Valt normaal – Lindstrands motorjas

 

Op zoek naar motor kleding in Rotterdam? Dan zijn er gelukkig heel wat goede adresjes te vinden waar je zoal terecht kunt. Maar ook buiten Rotterdam zijn er heel wat plaatsen waar je een goede slag kunt slaan; denk onder meer aan de motor kleding outlet in Breda. In elk geval is het belangrijk om steevast op zoek te gaan naar kwalitatieve motor kleding daar het bijdraagt aan het comfort én de veiligheid op de baan.

Neem nu bijvoorbeeld dit unieke motorjack van het bekende merk Lindstrands, jou aangeboden in een maat 50 maar eveneens beschikbaar in een EU maat 52 en 54 waarbij een normale pasvorm wordt gehanteerd. De felle gele kleur die in het motorpak tot uiting komt, draagt eveneens bij aan de zichtbaarheid in het verkeer ten opzichte van andere weggebruikers, wat je veiligheid alleen maar ten goede komt.

Verder blijkt de jas voornamelijk uit duurzaam textiel te zijn vervaardigd wat resulteert in een goed ademend, wind- én 100% waterdicht karakter. Kortom, ideaal om het hele jaar door te gebruiken. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een verstelbare kraag, taille, zoom en degelijk paar mouwuiteinden. Klanten zijn duidelijk overtuigd van dit jacket en belonen het product met 5 sterren.

 

Voordelen:

Pasvorm: de motorjas kent een 100% normale pasvorm waardoor het perfect mogelijk is om je eigen persoonlijke kledingmaat te bestellen.

Uitvoering: het motorjack is voornamelijk uit duurzaam textiel vervaardigd en wordt gekenmerkt door een wind- én waterdicht karakter. De open rugopening zorgt overigens voor een optimale ventilatie.

Voer: het geheel is afgewerkt met een hoogwaardige thermische voering die ook nog eens uitneembaar blijkt. 

Formaat: net zoals de Revit motorjas, behoort ook dit exemplaar van Lindstrands tot de populaire toppertjes die in meerdere maten beschikbaar zijn.

 

Nadelen:

Prijzig: de hoge prijs zou sommige klanten mogelijks kunnen afschrikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Rev’it! Eclipse Textile Motorcycle Jacket – met verstelbare banden

 

De REV’IT motorjas voor mannen wordt gekenmerkt door zijn stijlvolle uitstraling en kan in het grijs of zwart en in de maten small tot XXXL worden aangekocht. Door zijn korte pasvorm is hij uitermate geschikt voor toerrijders.

Deze motorjas bestaat uit een combinatie van slijtvast 600D polyester en mesh-stof waardoor hij tijdens de zomer voor een aangenaam draagcomfort zorgt. Doordat hij op de ellebogen en schouders werd voorzien van flexibele Knox CE-protectiestukken, ben je bij een valpartij of ongeluk vrij goed beschermd. Echter, je kunt de veiligheid nog extra opvoeren door eventueel een speciale rugbescherming apart aan te kopen.

Verder werd hij afgewerkt met verstelbare banden op de manchetten, heupen en bovenarmen om de jas goed te laten aansluiten. Er zijn tevens lussen voorzien om de motorjas aan je Kevlar jeans vast te maken zodat hij niet omhoog kruipt. Er werden voor deze vrij recente uitvoering nog geen reviews geplaatst. 

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: door zijn korte pasvorm is hij ideaal om op een toeringmotor te stappen. Er werden aan de onderkant van de jas lussen voorzien om hem aan je broek vast te maken.

Materiaal: het sterke en slijtvaste 600D polyester werd afgewerkt met panelen in mesh-stof die voor een goede ventilatie zorgen. Op de ellebogen en schouders zijn flexibele beschermingstukken aangebracht.

Maatserie: hij kan worden aangekocht in de maten small tot XXXL waardoor je zeker een gepaste maat kunt vinden.

Afwerking: deze zomerjas kent een bijzonder degelijke afwerking en kan aan de bovenarmen, manchetten en heupen met verstelbare banden worden aangepast zodat je de perfect pasvorm verkrijgt.

 

Nadelen:

Geen rugbescherming: de motorjas heeft geen rugbeschermstuk waardoor je deze apart moet aankopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Modeka Clarke Lady motorjas – met uitneembare thermovoering

 

De Modeka motorjas voor dames is tijdelijk in de aanbieding en kreeg een goedkope prijs zodat hij in quasi elk budget past. De klassevolle zwarte jas kent een gecentreerde pasvorm waardoor hij er heel vrouwelijk uitziet en ideaal is om op een casual jeans of motorbroek te dragen.

Doordat deze motorjas met afneembare kap vervaardigd is uit slijtvast en ademend softshell-polyester dat tevens van een Hitex membraan werd voorzien, is deze uitvoering wind- en waterdicht. Zijn draagcomfort wordt zelfs nog een tikkeltje versterkt door de uitneembare thermovoering waardoor je hem zowel tijdens de zomer als de winter kunt gebruiken.

Daarnaast werd hij aan de ellebogen en schouders met CE level-1 protectiestukken afgewerkt en deze zullen je tijdens een ongeluk of valpartij van ernstige letsels vrijwaren. Hij wordt aangeboden in de maten extra small tot XXXL waardoor bijna elke vrouw een gepaste motorjas kan vinden. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

4 seizoenen: doordat deze jas water- en winddicht is en ook van een uitneembare thermovoering werd voorzien, kan hij het ganse jaar door worden gedragen.

Pasvorm: hij kent een stijlvolle uitstraling met een gecentreerde pasvorm waardoor hij er heel vrouwelijk uitziet.

Materiaal: de slijtvaste en ademende polyesterstof evenals de CE-level 1 protectiestukken op de schouders en ellebogen, zorgen voor een optimale bescherming.

Maatserie: deze zwarte motorjas met afneembare kap wordt aangeboden in de maten extra small tot XXXL.

 

Nadelen:

Geen rugbescherming: we merken op dat er een aparte rugprotectie moet worden aangekocht om een volledige bescherming te garanderen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Urban 5884 – Fifty Eight – Heren Motorjas – Lams Leer- Beige – Afritsbare Hoodie – Maat XXL

 

Net zoals één van de vorige toppertjes, wordt ook deze heren motorjas jou aangeboden door het bekende en populaire merk “Urban 5884”. Of hij ook voorzien is van de laagste prijs, dat valt nog even af te wachten. Toch lijkt heelt wat klanten dit alvast niet af te schrikken, getuige de vele positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 5 sterren. Kortom, de moeite waard om deze leren motorjas eens even onder de loep te nemen.

Zo valt de Urban 5884 motorjas in eerste instantie op vanwege zijn casual design die veel weg heeft van een afritsbare hoodie. Hoewel deze heren motorjas jou wordt aangeboden in een EU maat XXL en een neutrale kleur beige, blijkt hij in nog tal van andere maten en designs te bestellen. Let wel; de jas valt behoorlijk klein uit waardoor het aangewezen is om steevast 1 maatje groter te gaan bestellen.

Verder blijkt deze prachtige retro jas – inclusief de uitneembare CE-gecertificeerde beschermstukken – voornamelijk uit duurzaam zacht lamsleer gemaakt, wat tevens ook het hogere prijskaartje lijkt te verklaren. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangesterkt met de afritsbare fleece capuchon en de 2 praktische binnenzakken waarvan eentje afsluitbaar met behulp van een rits.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: naast het feit dat de jas in meerdere maten en kleuren te verkrijgen is, geniet je eveneens een afritsbare fleece capuchon alsook de mogelijkheid om gebruik te maken van 2 binnenzakken.

Maat: de jas wordt jou aangeboden in een maat XXL en is voornamelijk ontworpen voor heren.

Materiaal: de jas blijkt alvast vervaardigd uit 100% zacht Nappa leder wat bijdraagt aan het comfort en de veiligheid.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: de hoge prijs zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Geen dames: ben je op zoek naar een dames motorjas, dan zijn er betere aanbevelingen te vinden binnen deze top 8.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Motorjas Macna Traction – water- en winddicht – met binnenvoering

 

Deze Macna motorjas kan zowel door mannen als vrouwen worden gedragen en wordt verkocht in de maten small, medium en large. Hij kent een vrij sportieve uitstraling met kleurvlakken in het zwart, wit en geel en is in verschillende andere uitvoeringen te verkrijgen.

Deze waterdichte motorjas is vervaardigd uit 100% polyester en beschikt over een uitneembare binnenvoering zodat je hem in de winter en zomer kunt aantrekken. Het draagcomfort wordt versterkt door zijn vrij korte pasvorm die je gemakkelijk met een stoere motorbroek zoals bijvoorbeeld de Steetfighter, Naked of Supersport kunt combineren.

Verder werd hij afgewerkt met 2 afsluitbare steekzakken, een waterdichte borstzak en aanpasbare korsetband zodat de jas goed op zijn plaats blijft zitten. Op de cruciale impactzones werden extra beschermstukken voorzien waardoor je bij een valpartij minder risico loopt op ernstige letsels. We konden voor deze vrij recente uitgave nog geen reviews vinden.

 

Voordelen:

Materiaal: deze bijzonder degelijke motorjas werd uitgevoerd in een slijtvaste polyesterstof die met een waterafstotend Raintex membraan werk afgewerkt zodat hij water- en winddicht is.

Gebruiksgemak: doordat hij over een uitneembare voering beschikt, kan hij het ganse jaar door worden gedragen.

Design: deze sportieve en stoere jas kent een vrij korte pasvorm waardoor hij ideaal is om met een Naked, Supersport of Streetfighter motorbroek te dragen.

Afwerking: de verstelbare korsetband aan de binnenkant zorgt ervoor dat de jas goed aansluit en niet omhoog kruipt.

 

Nadelen:

Maatserie: hij wordt slechts in een beperkte maatserie van small, medium en large aangeboden waardoor hij misschien niet iedereen past.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Alpinestars T-Gp Plus R V3 motorjas – voor sportieve motorrijders

 

Alpinestars wordt door velen als het beste merk voor professionele racekleding en toebehoren beschouwd. Deze Alpinestars T-Grandprix motorjas is dan ook het neusje van de zalm voor sportieve motorrijders die van een stoere look houden. 

De motorjas voor de zomer wordt in de maten medium tot 4XL aangeboden en is in 4 verschillende kleurencombinaties te verkrijgen zodat je er zeker eentje in jouw smaak kunt vinden. Hij is vervaardigd uit slijtvast hoogwaardig textiel dat met een waterafstotende coating werd afgewerkt waardoor je zonder probleem door de regen kunt rijden.

Daarnaast beschikt hij op de ellebogen en schouders over flexibele level 1 Nucleon Flex beschermstukken en om de bewegingsvrijheid te waarborgen, werden er aan de binnenkant van de mouwen stretchdelen aangebracht. De afsluitbare steekzakken, neopreen afwerking aan de kraag en mouwen en de ventilatiepanelen in mesh-stof maken het ontwerp volledig af. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Design: deze stoere sportieve zomerjas is verkrijgbaar in 4 verschillende uitvoeringen zodat iedereen wel een gepast exemplaar kan vinden.

Materiaal: de hoogwaardige slijtvaste stof werd voorzien van een waterafstotende coating waardoor je zelfs tijdens een fikse regenbui goed droog blijft.

Beschermstukken: de protectiestukken op de ellebogen en schouders zijn van het type Nucleon Flex level 1 zodat deze zones goed beschermd zijn.

Draagcomfort: de neopreen afwerking aan de kraag en mouwen evenals de stretchstukken aan de binnenkant van de mouwen zorgen voor extra draagcomfort.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: we merken dat deze motorjas in de duurste prijsklasse valt waardoor hij niet voor iedereen toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Urban 5884 – Reno – Heren Motorjas – Cordura – Fluor Geel – Uitneembare body – Protectie – Maat S

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke Reno heren motorjas die – net zoals sommige andere toppertjes – jou eveneens wordt aangeboden door het bekende merk Urban 5884. De jas valt daarbij meteen op vanwege zijn fluor gele kleur maar blijkt tevens ook in het zwart of grijs inclusief reflectoren, beschikbaar.

De motorjas van Urban 5884 wordt geleverd in een maat S maar blijkt daarnaast nog in 7 andere maten voorhanden. Let wel; de pasvorm oogt vrij klein waardoor het aangewezen is om standaard steeds een maatje groter te bestellen. Qua materiaalkeuze heeft men vooral gekozen om te werken met duurzaam textiel in combinatie met meerdere CE-gecertificeerde beschermstukken ter hoogte van de schouders, de ellebogen en de rug. Het geheel werd daarnaast ook nog eens waterdicht gemaakt, voorzien van een uitneembare Thermo binnenvoering en aansluitend getailleerd.

Bekijken we de online reviews dan zien we nog steeds een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren verschijnen waarbij heel wat klanten een positief advies geven inzake de kwaliteit, het design en de verhouding tot de prijs.

 

Voordelen:

Materiaal: hoewel de motorjas hoofdzakelijk uit textiel is gemaakt, werd hij afgewerkt met verschillende CE-gecertificeerde beschermstukken ter hoogte van de ellebogen, rug en schouders.

Binnenvoering: de thermo binnenvoering blijkt zonder problemen 100% uitritsbaar.

Waterdicht: dankzij het gebruik van de Reesa Fabric coating blijkt de motorjas van Urban 5884 100% waterdicht.

Budgetvriendelijk: in vergelijking met sommige andere motorjassen, lijkt het prijskaartje van dit model bijzonder goed mee te vallen.

 

Nadelen:

Pasvorm: houd er rekening mee dat deze getailleerde motorjas behoorlijk klein uitvalt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Motorjassen Koopgids

 

Wanneer je vaak met de motor onderweg bent, is het een absolute aanbeveling om in een degelijke motorjas te investeren. Maar welke soorten motorjassen zijn er zoal en uit welke materialen zijn ze gemaakt? En hoe zit dat eigenlijk met de beschermingsstukken? Neem even rustig de tijd om onze koopgids te bekijken en de diverse aanbiedingen in de verschillende testen te vergelijken alvorens je een keuze maakt.

Het belang van een degelijke motorjas

De motorjas is een essentieel onderdeel van de motoruitrusting. De belangrijkste motivatie om een motorjas en bij uitbreiding een motorbroek te dragen, is het beschermend vermogen van dergelijke kleding. Van zodra je met de motor op de weg komt, loop je het risico om te vallen of bij een ongeluk betrokken te raken wat tot ernstige letsels kan leiden. Als je met normale kleding over het asfalt glijdt, zal deze binnen de seconde weggesleten zijn en dit is met motorkleding niet het geval.

Daarnaast is het als kwetsbare weggebruiker echt wel nodig dat je goed opvalt. Wanneer de andere bestuurders je tijdig opmerken, zal de kans op een ongeval veel kleiner zijn. De meeste motorjassen beschikken daarom over verschillende reflectiezones die ervoor zorgen dat je altijd goed zichtbaar bent.

Bovendien wordt een degelijke motorjas vaak met diverse elastische stroken afgewerkt om meer draagcomfort te creëren zodat je een comfortabele houding kunt aannemen om te sturen. Met gewone kleding zul je in no-time aanvoelen dat de mouwen tegentrekken en/of de naden schuren waardoor je motorrit een pak minder aangenaam verloopt. Ondanks het feit dat aangepaste motorkleding wettelijk (nog) niet verplicht is, is het toch raadzaam om een motorjas te dragen.

 

De verschillende types

Wanneer je een geschikte motorjas gaat uitzoeken, zul je al snel merken dat er verschillende soorten bestaan. Zo is er de zomer- of doorwaai motorjas die voorzien is van grote panelen in mesh stof om een optimale ventilatie te bekomen. Deze mesh stof is slijtvast en biedt nog steeds de nodige bescherming wanneer je over het asfalt zou schuiven. Een doorwaai motorjas is, net zoals de andere uitvoeringen, voorzien van CE-gekeurde protectiestukken om de kwetsbare impactzones optimaal te beschermen.

De meeste zomer motorjassen zijn niet waterdicht maar kunnen eventueel met een waterafstotende coating worden behandeld. Sommige exemplaren zijn voorzien van een verwijderbare waterdichte voering die tevens over een thermische laag beschikt zodat je het bijvoorbeeld ’s morgens vroeg toch lekker warm hebt.

Wanneer je tijdens de koude wintermaanden gaat rijden, kies je bij voorkeur voor een winter motorjas met waterafstotende en winddichte eigenschappen. Deze motorjas zal je niet alleen beschermen tegen regen en/of sneeuw, maar hij zorgt er tevens voor dat de gure en scherpe wind niet door de kleding dringt. Je merkt dus al dat de weersomstandigheden bepalende factoren zijn voor de soort motorjas die je nodig hebt. Verder kun je ook uit verschillende stijlen kiezen om een eigen look te creëren die bij jouw motortype past.

 

De gebruikte materialen

De meest voorkomende materiaalsoort die voor motorjassen wordt gebruikt, is leder en deze jassen zijn vooral bij sportieve motorrijders erg in trek. Een lederen motorjack kun je in verschillende stijlen aankopen en biedt een maximale bescherming aan. Dergelijke motorjassen zijn winddicht en behoorlijk slijtvast, maar ze zijn zeker niet de meest comfortabele om te dragen. In het begin zal een lederen motorjack nogal stug en stroef aanvoelen maar na verloop van tijd zal het materiaal wel soepeler worden waardoor het draagcomfort verbetert.

De motorjas uit textiel is meer geschikt voor recreatieve- en toerrijders die een rustige motortrip best wel kunnen appreciëren. Een textiel motorjas zal minder bescherming bieden dan de lederen variant, maar is veel comfortabeler en bovendien kun je er gemakkelijker je gewone kleding onder aantrekken waardoor dit de ideale motorjas is als je met de motor naar je werk gaat. Een textiel motorjas is meestal water- en winddicht zodat je tegen alle weertypes beschermd bent.

De bescherm- of protectiestukken

Als je een motorjas gaat aanschaffen, is het goed om even de beschermstukken te bekijken want deze dragen bij aan het algemene comfort en de veiligheid tijdens de motorrit. Elke motorjas is standaard uitgerust met schouder- en elleboog protectoren omdat dit tijdens een valpartij de grootste impactzones zijn. Sommige motorjacks zijn tevens uitgerust met borst- en rugbeschermstukken om de ultieme bescherming te bekomen.

Deze rug- en borstprotectoren kunnen eventueel apart worden aangekocht en kunnen onder elke motorjas worden gedragen. Het borst- en rugbeschermstuk zorgen er ook voor dat de snijdende wind niet door de jas kan dringen en de warmte binnenin beter behouden blijft. Sommige motorjacks beschikken over verwijderbare protectiestukken zodat de jas ook casual kan worden gedragen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe moet je een motorjas wassen?

Als je vaak in onguur weer gaat rijden kan je motorjas heel snel vies worden en tijdens de zomer kan hij zelfs een echte zweetgeur vasthouden. Het is dan ook best wel belangrijk dat je goed weet hoe je je motorjas moet onderhouden. Kijk hiervoor altijd eerst naar de wasinstructies die in de jas worden aangegeven zodat hij niet beschadigd raakt. Alle beschermstukken en de uitneembare voering moeten eerst worden verwijderd.

Vervolgens probeer je de meeste vlekken van modder, insecten en andere viezigheid  met een borsteltje uit het textiel te wrijven. Indien jouw jas uit leder vervaardigd is,  moet je een zacht doekje gebruiken. Daarna kun je bij voorkeur de jas binnenstebuiten draaien en alle ritsen dichtmaken om hem volgens de instructies met de hand of in de wasmachine te wassen. Na het reinigen kun je eventueel een waterdicht coating aanbrengen en hem op een kapstok laten drogen.

 Q2: Welke maat moet je voor een motorjas kiezen?

Motorjassen worden aangeboden in maatseries voor dames en heren en sommige zijn zelfs uniseks, maar de maten kunnen per merk sterk verschillen. Wanneer je online een motorjas gaat aankopen, kun je beter de maattabel die door de fabrikant altijd wordt meegedeeld even goed bekijken. De motorjas moet in elke pose perfect rond je lichaam passen zodat je tijdens het rijden ook een comfortabele zithouding kunt aannemen.

Kies bij voorkeur voor een motorjas met aansluitende mouwen die ritsen hebben. De mouwen dienen overigens lang genoeg te zijn en zeker tot aan de polsen te komen wanneer je het stuur vastneemt. Daarnaast moet de jas goed rond je lichaam aanspannen en op zijn plaats blijven zitten zodat je tijdens een ongeval of valpartij optimaal beschermd bent.

 

 

Laatste update: 20.04.24

 

Beste scooterhoezen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Premium XXL Motorhoes & Scooterhoes kies je voor een waterdichte hoes met 3 stevige bevestigingsriemen. Daartegenover staat de zogenaamde APLUS hoes Mws scooters die – net zoals zijn voorganger – eveneens voor scooters met windscherm en/ of motors kan worden gebruikt én gekenmerkt wordt door zijn multifunctionele gebruiksgemak. In de onderstaande tabel voegen we, voor alle volledigheid, nog een derde toppertje aan de selectie toe, eveneens voorzien van de nodige voor- én/ of nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste scooterhoezen (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een waterdichte scooterhoes met scherm dan zul je tussen de exemplaren van DS Covers en Sym Fiddle 2 vast en zeker je gading vinden. Bedenk eveneens of je een specifieke Vespa scooterhoes met windscherm wilt aankopen dan wel een universele outdoor scooterhoes met windscherm? Wij gingen alvast op zoek naar 5 toppertjes rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten en experts. Neem zeker even een kijkje alvorens er de beste scooterhoes uit te kiezen en maak voor jezelf uit of je voor het populairste of laagst geprijsde exemplaar gaat dan wel een leuke aanbieding.

 

1. Premium XXL Motorhoes & Scooterhoes Waterdicht voor Buiten – Motor & Scooter

 

Of je met de B&H scooterhoes ook meteen voor het artikel met de laagste prijs kiest, laten we nog even in het midden. Toch behoort deze scooterhoes met windscherm wel degelijk tot de populairste toppertjes binnen de selectie, getuige de vele positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren. Kortom de moeite waard om deze relatief goedkope – en misschien wel afkomstig van het beste merk – hoes, eens even onder de loep te nemen.

Zo zul je zien dat de Premium scooterhoes van B&H meteen in het oog springt vanwege zijn unieke opvallende zwart-oranje design. Hij kent daarbij een ruim design van 265 x 105 x 125 cm waardoor hij evenwel geschikt zou zijn voor gebruik in combinatie met kleine motoren; ongeacht de aan/ afwezigheid van een windscherm.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want zo blijkt de hoes vervaardigd uit een combinatie van duurzame tevens 100% waterdichte materialen waardoor het gebruik ervan zowel binnen- alsook buitenshuis geschikt is. Hij is daarbij gezegend met 3 in plaats van 2 bevestigingsriemen die onder de motor of scooter doorlopen en het gebruiksgemak alsook de veiligheid en duurzaamheid ervan nogmaals lijken te onderstrepen. Kortom, ga je binnenkort een (elektrische) scooter kopen en wil je je duurzame scooter helm en uitrusting verder uitbreiding met een kwalitatieve hoes? Dan is dit model van B&H een stap in de goede richting!

 

Voordelen:

Bevestigingsriem: de scooterhoes is uitgerust met maar liefst 3 stevige bevestigingsriemen waardoor je de hoes nog strakker om de scooter/ motor heen kunt bevestigen.

Formaat: de hoes kent een totale afmeting van 265 x 105 x 125 cm en is geschikt voor scooters en/ of kleine motoren.

Windscherm: aan de voorkant van de hoes bevindt zich een extra ritsvak dat kan worden opengeklapt waardoor de hoes tevens ook geschikt blijkt voor scooters/ motoren met een geïntegreerd windscherm.

 

Nadelen:

Design: het opvallende design zou voor sommige klanten misschien wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Aplus hoes Mws scooters met windscherm, Aplus-Line 

 

Binnen dezelfde prijsklasse zou je eventueel ook de Mws motorhoes van het, al dan niet bekende, merk Aplus-Line kunnen spotten. De hoes kent een totale lengte van 203 cm en wordt aangevuld met een breedte van 95 cm, een hoogte vooraan van 190 cm en een hoogte achteraan van ongeveer 70 cm. Vooral dankzij de aanzienlijke hoogte voor, kan de hoes eveneens gebruikt worden voor scooters en/ of bromfietsen inclusief windscherm.

Net zoals zijn voorganger blijkt ook deze hoes vervaardigd uit hoogwaardige en 100% waterdichte materialen – dubbel gestikte nylon om precies te zijn – die tevens ook sterkte én stabiliteit garanderen. Verder blijkt de scooterhoes eveneens bestand tegen warme temperaturen tot maar liefst 150ºC, regen, stof en vuil.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie score van 4,8 sterren zien waarbij klanten niet alleen positief reageren over het uitstekende materiaal maar ook de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel dragen.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: vanwege de duurzame materialen kan deze hoes zowel binnen- als buiten worden gebruikt en biedt hij voldoende bescherming tegen hoge temperaturen, zon, regen, stof en vuil. Na gebruik kun je de hoes zonder problemen opvouwen.

Formaat: de hoes is 203 cm lang, 95 cm breed, vooraan 190 cm hoog en achter ongeveer 70 cm hoog. Dit maakt hem eveneens geschikt voor scooters met een windscherm.

Draagtasje: bij aankoop van deze scooterhoes wordt gelijk een draagtasje meegeleverd zodanig dat je de hoes steeds weer veilig kunt opbergen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel de prijsklasse overeenkomt met die van het vorige product, lijkt een enkele koper toch niet helemaal overtuigd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Strex Scooterhoes / Motorhoes Universeel voor alle Scooters / Motors – Waterdicht 210D Oxford

 

De scooterhoes van Strex blijkt – net zoals het eerste product uit onze selectie – vervaardigd uit bijzonder duurzaam en hoogwaardig Oxford 210D materiaal. Dit maakt de hoes niet alleen 100% waterdicht maar tevens ook bestand tegen eender welke andere weersomstandigheid, vuil en/ of stof. 

Verder blijkt de universele XXL scooterhoes van Strex gekenmerkt door een totale afmeting van 245 x 125 x 105 cm en onderaan afgewerkt met een elastische band en diverse klikgespen. Terwijl de aanzienlijke hoogte het mogelijk maakt om ook motors en scooters met windscherm te beschermen garandeert de elastische band dan weer een optimale pasvorm.

Hoewel 1 koper niet helemaal overtuigd blijkt van de aangeboden kwaliteit – en dit overigens ook duidelijk laat merken in de reviews – blijkt de meerderheid van de klanten helemaal tevreden.

 

Voordelen:

Pasvorm: de combinatie van de elastische band onderaan en de verschillende klikgespen, kan een optimale pasvorm worden gegarandeerd.

Formaat: de scooterhoes kent een totale afmeting van 245 x 125 x 105 cm en kan daardoor eveneens gebruikt worden voor motors of scooters met een bijbehorende windscherm.

Draagtas: ook hier wordt bij de aankoop van dit unieke universele scooterhoes een degelijke draagtas meegeleverd.

Materiaal: de hoes blijkt 100% vervaardigd uit duurzaam 210D Nylon Oxford materiaal waardoor hij niet alleen waterdicht is maar eveneens bestand blijkt tegen zon, regen, vuil, stof, wind en vorst.

 

Nadelen:

Niet waterdicht: volgens één koper zou de scooterhoes toch niet helemaal waterdicht blijken te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. CUP scooterhoes / M / Outdoor / Met windscherm / DS Covers

 

De CUP scooterhoes van DS Covers wordt gekenmerkt door een maximale lengte van 190 cm, een breedte van 85 cm, een hoogte van 150 cm vooraan en een hoogte van 80 cm achteraan. Dit komt ongeveer overeen met een standaard maat M en maakt de hoes eveneens geschikt voor scooters en/ of bromfietsen mét bijbehorende windscherm. Wil je de hoes toch liever een maatje groter, aarzel dan vooral niet en bestel dit exemplaar in een maat L.

Bovendien blijkt de scooterhoes vervaardigd uit bijzonder duurzame en hoogstaande materialen zoals 300D polyester waardoor hij niet alleen waterdicht is, maar ook ademend van structuur en bestand tegen stof en condensvorming. De combinatie van de elastische band en de slotringen draagt dan weer bij aan een uitstekende pasvorm en optimale veiligheid.

Hoewel heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop – wat eveneens de mooie score van 4,7 sterren verklaart – lijkt 1 koper minder tevreden te zijn.

 

Voordelen:

Formaat: de hoes kent een lengte van 190 cm, een breedte van 85 cm, een hoogte vooraan van 150 cm en een maximale hoogte achteraan van 80 cm.

Materiaal: de hoes blijkt 100% vervaardigd uit duurzaam 300D polyester wat hem niet alleen water- én stofdicht maar tevens ook ademend van structuur en bestand tegen condens.

Pasvorm: dankzij de elastische band onderaan de hoes kan een optimale pasvorm worden beoogd.

Slotringen: in tegenstelling tot heel wat andere scooterhoezen, blijkt dit exemplaar wel degelijk voorzien van slotringen wat alvast bijdraagt aan de veiligheid.

 

Nadelen:

Slecht materiaal: één gebruiker is jammer genoeg niet te spreken over de keuze van de gebruikte materialen en vindt dat het geheel ook lelijk en ouderwets oogt.

Prijskaartje: in vergelijking met de andere toppertjes binnen deze selectie, is deze scooterhoes jammer genoeg voorzien van het hoogste prijskaartje. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Vinz Motorhoes / Scooterhoes voor Binnen en Buiten / 4 maten / Waterafstotend / Universeel

 

We sluiten het rijtje af met deze universele scooterhoes, jou aangeboden en geleverd door het bekende merk Vinz. De XL hoes kent een totale afmeting van 277 x 103 x 141 cm wat hem eveneens geschikt maakt voor scooters met bijbehorend windscherm, fietsen en/ of motoren. Is de hoes toch net iets te groot dan kun je nog altijd opteren voor één van de andere standaardmaten gaande van S tot L.

Verder blijkt de Vinz scooterhoes voornamelijk vervaardigd uit dubbel gestikt polyester wat alvast bijdraagt aan de stevigheid én duurzaamheid. Overigens is de hoes niet alleen waterafstotend maar ook hittebestendig tot maar liefst 150ºC en bestand tegen stof, sneeuw, zon en regen. Dankzij de elastische bodem kun je de hoes iets meer aansluiten om bijgevolg de optimale pasvorm te garanderen.

Ondanks de vele mogelijkheden en pluspunten moeten we vaststellen dat de meningen verdeeld zijn. Voor sommige kopers is dit wel degelijk een topproduct gebleken terwijl anderen dan weer twijfelen over de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van dit mooie prijskaartje.

Formaat: de XL hoes kent een totale afmeting van 277 x 103 x 141 maar blijkt ook in de maten S, M en L verkrijgbaar.

Materiaal: tijdens het productieproces heeft men ervoor gekozen om te werken met dubbel gestikt polyester. Dit maakt de hoes niet alleen waterafstotend en hittebestendig tot 150ºC maar ook bestand tegen stof, zon, regen en/ of sneeuw.

Opbergtas: op het moment van aankoop wordt gelijk een stevige opbergtas meegeleverd.

 

Nadelen:

Kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten is niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Geen Sym Fiddle: ben je specifiek op zoek naar een Sym Fiddle 2 scooterhoes dan is dit product niet meteen een aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Scooterhoezen Koopgids 

 

Ben je in het bezit van een brommer of scooter dan is het uiteraard aangewezen om het voertuig zo goed als mogelijk te beschermen en op die manier de duurzaamheid ervan intact te houden. Een kwalitatieve scooterhoes is voor velen dan ook een meer dan goede aanbeveling gebleken. Let tijdens het vergelijken van de verschillende scooterhoezen en eventuele aanbiedingen echter wel op het formaat, de gebruikte materiaalsoorten en eventueel het uiteindelijke prijskaartje.

Het nut van een scooterhoes

Net zoals een fiets- en motorhoes, blijkt ook het gebruik van de scooterhoes alvast in opmars. En dat is uiteraard een positief gegeven rekening houdend met het uitgebreide gebruiksgemak dat dergelijke hoezen kunnen opleveren. Zo is een degelijke scooterhoes in eerste instantie vooral bedoeld om de scooter zoveel mogelijk te beschermen tegen de verschillende weersomstandigheden. Extra handig indien de scooter niet ergens in de garage, het opberghok of onder een afdakje kan worden geplaatst.

Echter, is de hoes niet alleen bedoeld om de verschillende weersomstandigheden te kunnen trotseren maar kan het ook een idee zijn om eventuele dieven op een verkeerd spoor te brengen. Door de scooter met een neutrale hoes af te dekken, worden derden alvast minder getriggerd om ergens in te breken. Kortom, de moeite waard om op zijn minst een aankoop ervan te overwegen. Uiteraard is het daarbij belangrijk om niet zomaar de eerste de beste hoes aan te kopen maar rekening te houden met de materialen waaruit deze bestaat, het formaat en de uitvoering.

 

Formaat en uitvoering van de hoes

Ben je op zoek naar de geschikte scooterhoes dan zijn het formaat en de uitvoering ervan toch wel belangrijke factoren om even bij stil te staan. Zo kun je onder meer opteren voor een enkelvoudige dan wel dubbele scooterhoes. Waar de eerste hoes slechts bedoeld is om 1 enkele scooter te beschermen én beveiligen, is de tweede geschikt om 2 scooters of 1 scooter en een fiets bescherming te bieden. Dit laatste kan best wel handig zijn indien je meerdere transportmiddelen hebt zoals een fiets, scooter en/ of elektrische step.

Bedenk dat de hoes voldoende groot moet zijn om de scooter volledig te bedekken zodanig dat er niets zichtbaar blijft en bijgevolg ook geen trigger kan vormen voor eventuele dieven. 

 

De gebruikte materiaalsoorten

Bedenk tevens dat niet elk type scooterhoes ook effectief geschikt is voor binnen- en buitengebruik. Juist daarom is het belangrijk om – naast het formaat en de uitvoering – eveneens aandachtig te zijn voor de gebruikte materiaalsoorten. Zo zullen sommigen materialen net iets meer bescherming en veiligheid aanbieden ten opzichte van andere waardoor ze – al dan niet – een betere aanbeveling kunnen zijn.

Zo lijkt een waterdichte polyester scooterhoes of een hoes uit 210D Oxford alvast één van de meest voor de hand liggende keuzes te zijn; handig in gebruik, waterdicht en bestand tegen eender welke weerssituatie. 

Extra kenmerken en optiemogelijkheden

Tot slot willen we het nog even kort hebben over eventuele – extra – kenmerken en/ of optiemogelijkheden die mogelijks een meerwaarde kunnen betekenen. Zo is het altijd mooi meegenomen indien de hoes voorzien is van extra gaten die het mogelijk maken om de scooter eveneens op slot te zetten. Dit lijstje kan verder aangevuld worden met een elastische zoom waardoor de hoes perfect rondom de scooter heen kan worden gespannen en deze bijgevolg mooi en netjes afdekt.

En indien mogelijk, kies voor een scooterhoes die jou wordt aangeboden in een stevige en duurzame opbergtas. Op die manier kun je de hoes – indien deze niet gebruikt wordt – steeds netjes gaan opbergen wat de duurzaamheid en het gebruiksgemak ten goede komt.

Uiteraard zal dit alles een bepaald prijskaartje met zich meebrengen wat meteen verklaart waarom de prijs kan variëren van slechts enkele tientjes tot maar liefst honderden euro’s.