Essentiële autoverzorgingsproducten: De must-have artikelen om je auto glanzend te houden

Laatste update: 20.04.24

 

Je auto in topconditie houden is niet altijd eenvoudig. Toch hoeft dit vandaag de dag allesbehalve stukken van mensen te kosten. Door op zoek te gaan naar de juiste essentiële verzorgingsproducten kun jij er vanaf nu voor zorgen dat je auto opnieuw glanst en er weer helemaal als nieuw uitziet. We denken hierbij uiteraard niet alleen aan sponzen en allerhande borsteltjes maar ook menig auto polijstmiddel kan tot de uiteindelijke must-have artikelen worden gerekend.

Met behulp van een combinatie van dergelijke producten kun je onder meer – en op een relatief eenvoudige manier – krassen wegpoetsen, vuil/ stof verwijderen alsook de lak van je wagen beschermen. Of je nu een echte autoliefhebber bent dan wel gewoon op zoek naar enkele handige basisproducten om de auto er steeds goed uit te laten zien; met behulp van bovenstaande essentiële verzorgingsproducten kom je vast en zeker al een heel eind!

 

Polijstmiddel

Opdat jouw wagen er weer net als nieuw zou uitzien, bieden wij jou graag een inkijk in de meest frequent aangekochte verzorgingsproducten. Zo kiezen velen in eerste instantie uit een breed gamma aan polijstmiddelen. Dergelijke producten worden niet alleen gebruikt om de lak te reinigen maar zullen daarnaast ook oxidatie-sporen en/ of eventuele (kleine) krassen probleemloos verwijderen. Afhankelijk van het gebruiksgemak dat je eraan wilt toekennen, kunnen polijstmiddelen worden aangebracht met behulp van een zachte poetsdoek dan wel een speciale polijstmachine.

Hoewel veel van deze middelen perfect met water kunnen worden gebruikt, zullen sommige polijstmiddelen het best gedijen in combinatie met een vloeibaar poetsmiddel. Verder zullen de meeste van deze polijstmiddelen eveneens een beschermende waslaag aanbrengen op de lak om te voorkomen dat deze oxideert en/ of uitloopt. Kortom, het lijkt ons een goed idee om de wagen – minstens 1 keer per jaar – grondig te polijsten. Indien gewenst kun je daarvoor altijd een beroep doen op het bekende Menzerna polijstmiddel.

 

Sponzen en borstels

Naast het gebruik van de bovenstaande polijstmiddelen, raden we eveneens aan uit te kijken naar een kwalitatieve zachte autowasspons zodoende de lak van de wagen tegen krassen en/ of krulsporen te beschermen. Vul het gebruik van de zachte, schone spons aan met lauw water. Hoewel de wielen eveneens met een – bij voorkeur nieuwe – spons kunnen worden schoongemaakt, wordt aangeraden om te opteren voor een stevige autowasborstel. Op die manier kun je zonder vrees net iets harder wrijven zodoende de laatste restjes vuil grondig te kunnen verwijderen. Zodra je klaar bent met het wassen van de auto, kies je voor een microvezeldoekje om de auto netjes af te drogen. Dergelijke handdoeken zijn bijzonder zacht en aangenaam in gebruik en voorkomen bovendien eventuele krassen tijdens het drogen.

Schoonmaakmiddelen en beschermingsmiddelen

Tot slot willen we nog even kort de aandacht vestigen op enkele bijkomende producten en accessoires die – naar ons mening – eveneens tot de essentiële verzorgingsproducten zouden mogen gerekend worden.

We denken hierbij in eerste instantie aan kwalitatieve, duurzame autowas-shampoo. Houd er wel rekening mee dat je specifiek voor een dergelijk soort shampoo kiest, bedoeld om auto’s mee te wassen. Gebruik bij voorkeur geen afwasmiddel of detergent aangezien dit de lak van je wagen kan aantasten.

Maak tijdens het wassen gebruik van een autowashandschoen indien gewenst.

Verder blijkt ook een auto detail borstel een handig hulpmiddel waarmee je op een – relatief eenvoudige manier – de kruimels en het vuil van tussen de stoelen en/ of kieren in de auto kunt verwijderen. Dergelijke borstels zijn aangenaam in gebruik en voelen vrij zacht aan waardoor ze geen gevaar vormen voor de bekleding van de wagen. Bovendien bestaan ze vandaag de dag in allerlei vormen en formaten waardoor er vast en zeker voor elk wat wils te vinden is.

Tenslotte is er ook nog altijd het gebruik van een specifieke autoruitenreiniger waarmee je de autoruiten grondig en perfect kunt reinigen zonder kans op eventuele strepen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES