De beste elektronische gadgets voor motorfietsen

Laatste update: 11.12.23

 

De motorfiets is veel meer dan alleen een vervoermiddel van A naar B. Voor velen is het een passie die een belangrijk onderdeel van hun levensstijl vormt. Of je nu een ervaren motorrijder bent of net begint, elektronische gadgets kunnen je rijcomfort aanzienlijk verbeteren. We bespreken graag een aantal van de beste elektronische gadgets die speciaal zijn ontworpen voor motorfietsen. Ze tillen je algehele rijervaring zeker naar een nieuw niveau. Deze gadgets variëren van navigatiesystemen tot communicatieapparaten en entertainment opties. Laten we eens in de wereld van technologie duiken en ontdekken hoe deze gadgets je motorrit nog beter kunnen maken.

 

USB opladers

Tijdens lange ritten is het handig als je de mogelijkheid hebt om je elektronische apparaten, zoals smartphones, navigatiesystemen of camera’s, op te kunnen laden. Met name de telefoon gaat snel door de batterij heen, aangezien we deze gebruiken voor het luisteren naar muziek of het volgen van de navigatie. Daarbij is de telefoon handig om onderweg in contact te blijven met andere motorrijders of zelfs voor entertainment zoals online weddenschappen afsluiten bij bookmakers zoals Bet777. Helaas is er niets zo vervelend als een lege batterij, en dat geldt eigenlijk voor alle apparaten, niet alleen de telefoon.

Met een USB-oplader kun je een extra stroomvoorziening aan je motorfiets toevoegen. Deze accessoire kan van onschatbare waarde zijn. Je sluit de oplader aan op de accu van je motorfiets, waarna je verschillende gadgets kunt opladen. Ze hebben vaak meerdere USB-poorten of andere stroomuitgangen om verschillende apparaten van stroom te voorzien. Zo hoef je je nooit zorgen te maken over een lege batterij tijdens je avontuurlijke ritten.

 

Navigatiesystemen voor op het stuur

Een navigatiesysteem is een essentieel hulpmiddel voor motorrijders die graag nieuwe routes en bestemmingen willen verkennen. Deze geavanceerde systemen zijn speciaal ontworpen voor gebruik op de motor, met functies zoals waterdichtheid, handsfree bediening en robuuste montagemogelijkheden. Bovendien beschikken ze over gedetailleerde kaarten en turn-by-turn navigatie-instructies. Ze kunnen zelfs rekening houden met motorvriendelijke routes en bezienswaardigheden onderweg die je absoluut niet wilt missen.

 

Camera’s voor op je motorhelm

Wie wil er nu niet zijn of haar motoravonturen vastleggen? Helmcamera’s zijn speciaal ontworpen om beelden van hoge kwaliteit vast te leggen tijdens het rijden. Je bevestigt deze compacte camera op je helm, zodat je hem niet in je hand hoeft vast te houden. Hiervoor kun je een zelfklevende mount gebruiken of je kunt een houder op je helm monteren. Ze bieden verschillende functies waarmee je kunt experimenteren en steeds betere opnames kunt maken. Op deze manier kun je je mooiste ritten vastleggen en later terugkijken. Je kunt ze ook gebruiken om onderweg foto’s te maken van prachtige landschappen en uitzichten. Naast dat je zelf van deze beelden kunt genieten, kun je ze ook delen met vrienden en familie.

Bluetooth communicatiesystemen

Met Bluetooth-communicatiesystemen kun je tijdens het rijden eenvoudig communiceren met andere motorrijders of passagiers. Tijdens het rijden heb je namelijk veel last van windgeluiden en ander verkeer. Deze systemen kun je doorgaans in de helm monteren. Ook bieden ze verschillende functies, zoals draadloze verbindingen, intercom communicatie, telefoon connectiviteit en het afspelen van muziek. Hierdoor kun je handsfree gesprekken voeren, GPS instructies ontvangen en genieten van je favoriete muziek terwijl je rijdt. Wat wil je nog meer?

 

Verwarmde motorkleding

Voor motorrijders die graag het hele jaar door rijden, kunnen elektrisch verwarmde motorkleding een geweldige toevoeging zijn. Er zijn onder andere verwarmde vesten, broeken, shirts en sokken beschikbaar. Deze gadgets zorgen ervoor dat je lekker warm en comfortabel blijft, ongeacht de temperatuur en zelfs tijdens koude weersomstandigheden. Daarnaast hebben ze doorgaans verschillende warmte-instellingen, zodat je de temperatuur naar je eigen voorkeur kunt aanpassen.

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES