Laatste update: 20.05.22

 

Beste ruitenwissers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Je zult er wel niet van opkijken dat je bij de aankoop van een set nieuwe ruitenwissers een heel uitgebreid assortiment krijgt aangeboden. Voor je overgaat tot de aankoop is het belangrijk om te weten, welk type en formaat ruitenwissers er op je wagen passen, evenals de kwaliteit en de duurzaamheid ervan. We hebben de 3 best beoordeelde producten voor jou eens bekeken en hier merken we op dat de Vonxwiper ruitenwisser kan aangepast worden voor elk type. Zo zien we ook dat de Scooter ruitenwisser UPII een uniek systeem is met ingebouwd zonnepaneel om ruitenwissers op het windscherm van je scooter te installeren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5  beste ruitenwissers (Reviews) van 2022

 

Hoognodig tijd voor nieuwe ruitenwissers op de wagen? Je hebt de universele modellen met een eenvoudig ontwerp die standaard past op elk type wagen en gemaakt is uit rubber. Daarnaast kies je misschien een flatblade ruitenwisser voor je sportieve Golf 7, die bij de populairste ruitenwissers behoren voor recente wagens. We hebben voor jou 5 topproducten uitgekozen, verkregen door het advies uit onafhankelijke testverslagen en online reviews van klanten. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken en kies er vervolgens de beste ruitenwisser uit.

 

 

Auto ruitenwisser

 

1. Standaard ruitenwisser 57,5 cm Vonxwiper voor alle types wagens

 

Een geschikte ruitenwisser voor elk type wagen is de standaard ruitenwisser van Vonxwiper. Hij heeft een eenvoudig systeem om te bevestigen.  Bovendien worden er 2 extra haken bijgeleverd om, wanneer nodig, aan te passen aan jouw type wagen.

De ruitenwissers meten 57,5 cm maar zijn in verschillende formaten te verkrijgen. Goed nameten voor je je bestelling plaatst, is de boodschap. Deze standaard ruitenwissers zijn vervaardigd uit hoogwaardig natuurrubber en aluminium waardoor je een mooie aansluiting krijgt op de autoruit en de wiskwaliteit verzekerd is. De levensduur van de wisser is afhankelijk van het aantal afgelegde kilometers dat per jaar wordt gereden.

De zwarte ruitenwisser van Vonxwiper is ook te verkrijgen voor de achterruit en ze zijn per stuk verkrijgbaar. In de reviews merken we alleen lovende commentaren op, dus is het niet meer dan normaal dat hij een uitstekende beoordeling kreeg.

 

Voordelen:

Formaat: deze standaard ruitenwisser is blijkbaar ook voor de achterruit. verkrijgbaar in verschillende formaten 

Montage: door het eenvoudige haaksysteem zijn de ruitenwissers zeer eenvoudig en snel te installeren.

Universeel: het handige aan deze ruitenwisser is dat hij voor elke wagen geschikt is, enkel de lengte moet opgemeten worden.

 

Nadelen: 

Ontwerp: deze ruitenwisser kreeg een uitstekende beoordeling en er zijn geen minpuntjes opgemerkt. Wat we misschien kunnen noteren is dat hij er heel basic uitziet niets speciaals.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Scooter ruitenwisser

 

2. Scooter ruitenwisser UPII met zonnepaneel

 

Het unieke ruitenwissersysteem voor de scooter is het eerste mobiele systeem om op het windscherm van een scooter te installeren. Het werkt bovendien op zonne-energie dankzij het ingebouwde zonnepaneel.

De UPII kan 2,5 uur gebruikt worden als de batterijen volledig zijn opgeladen en werkt ook nog eens met afstandsbediening. De ruitenwissermotor kan ook met een lader worden opgeladen in het stopcontact met de normale netspanning en heeft een levensduur van 5000 draaiuren. Het vernuftige systeem is makkelijk te monteren en is afneembaar tijdens de zomermaanden neem je de ruitenwisser gewoon weer af. 

De fabrikant geeft het advies om deze ruitenwissers niet te installeren op voer- of vaartuigen die sneller gaan dan 45 km per uur. Ze kunnen namelijk ook op scootmobiels en op boten worden gemonteerd. De plaatsing van de ruitenwisser gebeurt bij voorkeur op windschermen van tenminste 50 cm hoog. In de reviews zien we een groot enthousiasme en hij krijgt dan ook een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen: 

Uniek systeem: het eerste en enige demonteerbare ruitenwissersysteem met 1 wisserarm voor een veilige rit.

Service en montage: de montage wordt stap voor stap uitgelegd in de handleiding en is zeer eenvoudig uit te voeren. Mocht je toch problemen ondervinden dan mag je altijd contact opnemen met de verkoper, ze helpen je graag verder.

Gebruiksvriendelijk: het systeem kan geplaatst worden op scooters, scootmobielen en boten en wordt bediend door middel van een afstandsbediening.

 

Nadelen: 

Intervalfunctie: jammer genoeg heeft deze ruitenwisser geen intervalfunctie en kan hij dus alleen aan- en uitgeschakeld worden door gebruik van de afstandsbediening.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bosch ruitenwisser

 

3. Bosch ruitenwisser Aerotwin AM4665 Aerotwin 650 mm/380 mm

 

Bosch wordt door velen beschouwd als het beste merk op het gebied van ruitenwissers. Het behoeft dan ook geen twijfel dat de Aerotwin flatblade in onze top 5 opduikt. Deze ruitenwissers worden per set verkocht en hebben een lengte van 65 cm. Bovendien zijn ze beschikbaar in verschillende formaten en meerdere types van de Aerotwin.

Zijn knappe vormgeving en zijn eenvoudige montage met kliksysteem maken hem geschikt voor verschillende types wagens waaronder de Fiat 500, de Chevrolet Aveo en de Opel Corsa. Hij is volledig vervaardigd uit flexibele materialen, wat ervoor zorgt dat hij goed tegen de autoruit aanzit en een perfecte wiskwaliteit garandeert. Ze zijn niet goedkoop maar ze hebben wel een lange levensduur en ze zijn heel stil. 

In de onafhankelijke testverslagen van de ANWB en het Duitse ADAC krijgt hij een uitmuntende score. Ook door de klanten in de online reviews wordt deze uitstekende tevredenheid beloond met een topscore van 5 op 5. 

 

Voordelen: 

Montage: dankzij het eenvoudige kliksysteem zijn deze ruitenwissers snel en makkelijk te installeren.

Levensduur: door het gebruik van alleen maar kwalitatief goede materialen en de goed afgemeten geometrie hebben deze ruitenwissers een lange levensduur.

Gebruiksvriendelijk: de flatblade ruitenwisser garandeert een optimale wiskwaliteit in om het even welke weersomstandigheden.

 

Nadelen:

Niet universeel: de Aerotwin van dit type is niet geschikt om op elk type. An wagen te monteren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Valeo ruitenwisser

 

4. Valeo Ruitenwisser Silencio V55

 

De Silencio V55 van het merk Valeo is een flatblade ruitenwisser die goed uit de test van de ANWB komt. Deze flatblade ruitenwisser meet 55 cm en wordt door middel van klembevestigingen op de wagen gemonteerd. Valeo garandeert dat de kwaliteit van de Silencio V55 op zijn minst evenwaardig is als de originele ruitenwisser die er standaard op was bevestigd.

Er is keuze uit een volledig assortiment en formaten van flatblade ruitenwissers voor de voor- en achterruit van het type Silencio, die bovendien per stuk worden verkocht. De Silencio V55 heeft een lange levensduur met een goede wiskwaliteit voor streeploze ramen. 

Door het klemsysteem kan deze ruitenwisser bevestigd worden op alle wagens die over een bevestiging met klemsysteem beschikken. Voor de minder recente modellen waaronder de Peugeot 206, de Kia Picanto en de Toyota Yaris is dit een perfecte flatblade. In de reviews zien we dat 1 klant deze ruitenwisser beoordeeld heeft met een score van 4 op 5. De oorzaak hiervan zou kunnen zijn dat de ruitenwisser meer geschikt is voor oudere wagens.

 

Voordelen: 

Montage: deze ruitenwisser van Valeo is eenvoudig en snel te bevestigen dankzij de klembevestiging en de duidelijke handleiding.

Gebruiksvriendelijk: door de klembevestiging is deze ruitenwisser ook te plaatsen op de minder recente modellen van onder andere Peugeot, Kia en Toyota.

 

Nadelen:

Niet universeel: de flatblade Silencio kan enkel op je wagen geïnstalleerd worden als hij over een klembevestiging beschikt. Hij is niet universeel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ruitenwisser

 

5. Carpoint Ruitenwisser Nxt Premium traditioneel 45 cm

 

De ruitenwisser van Carpoint is de laatste in ons lijstje en doordat hij als aanbieding komt, heeft hij meteen ook de laagste prijs in onze top 5. De Nxt Premium is een traditionele ruitenwisser die gemaakt is uit 100% natuurrubber en staal waardoor hij steeds flexibel blijft bij elke temperatuur en bestand is tegen alle weersinvloeden .

De wisser is snel en makkelijk te installeren door de easyfit adapter. Dit zijn de meegeleverde hulpstukken voor de montage op verschillende bevestigingssystemen. Hij wordt per stuk verkocht met een afmeting van 45 cm en hij is ook in verschillende andere formaten te verkrijgen. Deze ruitenwissers zijn universeel en zijn dus geschikt om op elk type wagen te installeren.

In de reviews zien we een matige beoordeling voor dit product. Dit ligt niet aan de kwaliteit maar hij zou geluid maken, mogelijks komt dit doordat ze niet correct zijn bevestigd.

 

Voordelen:

Het prijskaartje: een traditionele ruitenwisser die een goede wiskwaliteit garandeert voor een goedkope prijs.

Gebruiksvriendelijk: dankzij de meegeleverde hulpstukken zijn deze ruitenwissers makkelijk te bevestigen en terug te verwijderen. 

Design: door het eenvoudige ontwerp staat deze Carpoint ruitenwisser mooi op oudere modellen en Classic Cars.

 

Nadelen: 

Niet geluidloos: een klant merkt op dat deze ruitenwisser geluid maakt ook bij flinke regenbuien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ruitenwissers Koopgids

 

De aanschaf van een nieuw paar ruitenwissers vraagt toch wat opzoekingswerk. Het uitgebreide gamma aan ruitenwissers maakt dat dit geen evidente keuze is. Met deze koopgids willen we je hierbij op weg helpen. We gaan de verschillende types ruitenwissers vergelijken die worden aangeboden. We bekijken het formaat, het design en de verschillende opties die verkrijgbaar zijn. Ook de aanbevelingen van de specialisten in de verkoop en de montage van ruitenwissers zijn een belangrijke hulp bij het maken van jouw keuze. 

Wat is een ruitenwisser en wat is het nut ervan

Ruitenwissers zijn onmisbaar als we spreken over de veiligheid in het verkeer. De ruitenwissers zorgen ervoor dat de ruiten van je wagen zowel vooraan als achteraan worden schoongemaakt. Ze gaan de druppels weg werken die op het glas achterblijven tijdens een regenbui. De naam zegt het eigenlijk zelf, ze wissen het water van je autoruit en houden hem op deze manier schoon.

Ruitenwissers werken tegenwoordig al voor het overgrote deel volledig automatisch. Ze schakelen aan en ook weer uit als dat nodig is en passen hun ritme aan, aan de hoeveelheid neerslag die er op dat moment valt. De ruitenwisser is bevestigd op een arm die tegen het raam aan zit. De wisser zelf is een rubberen strip die op een aluminium frame is gemonteerd.

 

Hoe werkt een ruitenwisser

Een auto heeft vaak 2 ruitenwissers vooraan, sommige merken hebben er 1. Afhankelijk van het model van de wagen is er ook achteraan een ruitenwisser aanwezig. Het wissersysteem wordt aangedreven door een apart motortje, de ruitenwissermotor. Die zorgt er voor dat de ruitenwissers heen en weer bewegen en is bovendien ook verbonden met het sproeisysteem dat samen kan gebruikt worden met de wissers om de ruiten schoon te maken. 

Het water dat zich op de autoruit bevindt, zal naar de zijkanten worden geveegd. Door de tegenwind die een auto ervaart als hij vooruit rijdt, wordt het water en het vuil van de auto weggeblazen. De verschillende manieren waarop de ruitenwissers op de wagen zijn gemonteerd, bepalen hoe de wissers zich over de ruit gaan bewegen. Dit noemen we de geometrie van de ruitenwissers.

 

Het type ruitenwisser

Bij ruitenwissers heb je 2 verschillende soorten waaruit je je keuze kunt maken, afhankelijk van de leeftijd van je wagen. Je hebt de traditionele ofwel standaard ruitenwissers die bestaan uit een frame dat meestal gemaakt is uit aluminium. Op dit frame is een rubberen strip gemonteerd. Deze ruitenwissers worden op nieuwere wagens niet meer gebruikt. Je zult ze alleen nog terugvinden op de oudere modellen van verschillende types wagens.

Daarnaast heb je de flatblade ruitenwissers. Waar de standaard ruitenwisser bestaat uit rubber en metaal, wordt de flatblade ruitenwisser volledig vervaardigd uit flexibele materialen. Dit zorgt ervoor dat de ruitenwisser perfect aansluit en op die manier beter de vorm van de autoruit aanneemt.

Uit onderzoek is gebleken dat de flatblade ruitenwisser niet zo efficiënt werkt op oudere wagens die geleverd werden met de conventionele of traditionele ruitenwissers. Dit komt omdat er te weinig kracht zit op de wisserarm waarop de ruitenwissers bevestigd worden.

Het onderhoud

Zoals met alles, is het belangrijk om ook je ruitenwissers te onderhouden om zo de levensduur ervan te verlengen. Ruitenwissers onderhouden vergt echter bijzonder weinig moeite. Het enige wat je hiervoor moet doen, is een ruitenwisservloeistof aankopen van een goede kwaliteit.

Ruitenwisservloeistof is verkrijgbaar in 2 varianten. De vloeistof om in de winterperiode te gebruiken en gekenmerkt wordt door een blauwe kleur en een hoeveelheid antivriesmiddel. Het is belangrijk om eraan te denken de ruitenwissers niet aan te zetten zolang je ruiten nog niet zijn ontdooid. Dit zou het rubber beschadigen waardoor ze minder goed gaan functioneren.

Daarnaast is er nog de ruitenwisservloeistof om in de zomerperiodes te gebruiken. Die heeft meestal een roze kleur. De vloeistof heeft een frisse geur en zorgt er voor dat je ruiten goed schoon blijven. Er zijn veel aanbiedingen in het ruime assortiment vloeistoffen. De duurdere ruitenwisservloeistoffen die worden aangeboden zijn meestal van betere kwaliteit en hebben een langere duurzaamheid. 

 

Het prijskaartje

Wat ruitenwissers kosten, is niet alleen afhankelijk van het merk en het type van je wagen maar ook van het formaat dat je nodig hebt. Het model ruitenwisser zorgt er ook voor dat de prijs varieert. Voor de standaard modellen mag je op een gemiddelde prijs rekenen van € 16. Voor de flatblade ruitenwissers draait dit rond de gemiddelde prijs van € 35. Er is nu ook een volledig ruitenwissersysteem op de markt voor scooters. Dit unieke systeem kost € 160 inclusief een ingebouwd zonnepaneel.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe ga je ruitenwissers vervangen?

Wil je graag wat geld besparen dan is het ook mogelijk om eigenhandig je ruitenwissers te vervangen. Het vervangen op zich heeft niet veel voeten in de aarde en is bijgevolg bijzonder eenvoudig. Zo zul je zien dat de ruitenwisser op een metalen arm is bevestigd. Haal de ruitenwisser van deze arm met behulp van de aanwezige clipbevestiging. Door middel van dit clipje in te drukken kun je de ruitenwisser naar beneden schuiven tot je hem eraf kunt halen.

Nu kunnen we het nieuwe wisserblad er in omgekeerde volgorde terug op monteren. Je schuift het blad goed omhoog tot het vastklikt. Voila, de ruitenwisser is weer klaar voor gebruik.

Q2: Hoe lang gaan ruitenwissers mee?

De meeste fabrikanten raden aan om je ruitenwisser elke 12 tot 15 maanden te vervangen. Echter blijken de meeste mensen daar toch wel iets langer mee te wachten. Je ruitenwissers verouderen in de zomer sneller door de UV-stralingen en hierdoor gaan ze vervormen. Tijdens de winter worden ruitenwissers minder flexibel door de koude. Ook vriestemperaturen kunnen er voor zorgen dat het rubber beschadigd wordt door de wissers aan te zetten als de ruit nog niet ontdooid is.

Het beste is om je ruitenwissers jaarlijks te vervangen kort na de zomer of kort na de winter. Om te zien wanneer je je wissers moet gaan vervangen, hou je best het stickertje in de gaten. Dit stickertje hangt er niet voor niets. Het verandert van kleur, bijvoorbeeld van zwart naar geel om aan te geven wanneer de ruitenwissers aan vervanging toe zijn. Deze kleurveranderingen kunnen verschillen van merk tot merk, iedere fabrikant gebruikt zijn eigen kleurcodering.

 

Q3: Hoe duur zijn ruitenwissers?

Het vervangen van ruitenwissers is een klusje dat je makkelijk zelf kunt doen. Een set ruitenwissers van een gekend merk kost tussen de € 25 en de € 40. De prijs is afhankelijk van het merk en het type van de wagen alsook van het model ruitenwisser dat je wenst aan te kopen. Er zijn ook goedkopere ruitenwissers te koop in de discount shops. Hier kunnen we niet garanderen dat ze een even lange levensduur hebben als de ruitenwissers die aangekocht worden in een speciaalzaak. 

Laat je adviseren door iemand die gespecialiseerd is in auto ruitenwissers of door iemand uit de garage zodat je zeker het juiste type aankoopt. Koop steeds een set ruitenwissers, als je er maar 1 vervangt zul je geen goede werking verkrijgen.

 

Q4: Wat zijn flatblade ruitenwissers?

Een flatblade ruitenwisser is volledig gemaakt van flexibel materiaal. Waar de traditionele ruitenwisser bevestigd is op een aluminium frame, is deze flatblade ruitenwisser vastgemaakt op een flexibel frame. Daardoor gaat de ruitenwisser beter aansluiten op de ruit en volgt deze mooi de kromming van de autoruit.

De druk op deze flatblade wisser wordt over de ganse lengte evenredig verdeeld. De flatblade ruitenwissers werken beter het water weg en ze zijn bovendien stiller dan de traditionele wissers. Laat je ook hier bijstaan door een specialist want niet elke type flatblade kan op elke auto worden gemonteerd.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES