Laatste update: 02.10.22

 

Beste achteruitrijcamera’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Garmin BC30 achteruitrijcamera kies je voor een exemplaar dat je geheel draadloos kunt installeren. Daartegenover staat de 247 Lighting / 7” Achteruitrijcamera set bestaande uit een 7 inches groot monitorpaneel en bijbehorende camera met nachtzicht. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan de selectie toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én/ of nadelen. We hopen hiermee de zoektocht alvast iets aangenamer en overzichtelijker te maken zodanig dat jij binnenkort over de voor jou beste achteruitrijcamera beschikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste achteruitrijcamera’s (Reviews) van 2022

 

Een achteruitrijcamera kan best wel handig zijn bij het parkeren of het uitvoeren van bepaalde manoeuvres. Bovendien heb je diverse soorten achteruitrijcamera’s en kun je bijgevolg kiezen voor een draadloos exemplaar al dan niet voorzien van wifi en/ of bluetooth. Ben je op zoek naar een set die je in de caravan of camper kunt inbouwen? Of hecht je meer belang aan een betaalbaar prijskaartje en ga je bij voorkeur op zoek naar een aanbieding. Hieronder hebben wij alvast 5 topproducten voor je geselecteerd. Bekijk ze even en kies er de voor jou beste achteruitrijcamera uit.

 

 

Achteruitrijcamera draadloos

 

1. Garmin BC30 Draadloze achteruitrijcamera 12 Volt Beeldhoek 120

 

Het is misschien niet meteen de achteruitrijcamera met de laagste prijs maar toch kan dit exemplaar van Garmin op een maximumscore van 5 sterren rekenen. Klanten zijn dan ook bijzonder tevreden over de geleverde kwaliteit en de duurzaamheid van dit apparaat. Garmin wordt dan ook niet voor niets als veruit het beste merk beschouwd.

Deze unieke achteruitrijcamera kun je makkelijk en snel draadloos verbinden met een constante voedingsbron zoals bijvoorbeeld de sigarettenaansteker van je wagen. Hierbij wordt een maximale voedingsspanning van 12 Volt aangeraden. Camerabeelden kunnen tot binnen een bereik van 10 meter worden gemaakt en probleemloos naar je GPS navigator worden gestuurd. Houd er wel rekening mee dat de GPS navigator niet bij de aankoop wordt meegeleverd.

Met behulp van deze unieke achteruitrijcamera zouden alvast heel wat dode hoek ongevallen kunnen worden vermeden. Klanten reageren dan ook voornamelijk positief en beoordelen het product met een maximumscore van maar liefst 5 sterren!

 

Voordelen:

Voedingsbron: het is mogelijk om de achteruitrijcamera draadloos te verbinden en zonder problemen aan te sluiten op de sigarettenaansteker in de auto.

Bereik: je zult merken dat het mogelijk wordt om camerabeelden te registreren tot op een bereik van maximaal 10 meter.

Handig in gebruik: de camera is bijzonder eenvoudig te installeren en kan, indien je over een GPS navigator beschikt, probleemloos met dergelijk apparaat worden verbonden.

 

Nadelen:

Budget: ben je van plan om deze achteruitrijcamera aan te kopen dan is het belangrijk om op voorhand net iets meer budget te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Achteruitrijcamera camper

 

2. 247 Lighting / 7” Achteruitrijcamera set / met 1 camera / 18 leds / Nachtzicht

 

Met de 247 Lighting ben je meteen verzekerd van een volwaardige achteruitrijcamera set die niet alleen geschikt is voor gebruik in de auto maar tevens ook compatibel blijkt met campers, caravans, vrachtwagens, boten, tractoren en diverse andere landbouwwerktuigen; wat zijn gebruiksgemak alvast ten goede komt. Heel wat klanten lijken dan ook overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. De moeite waard om deze auto/ camper achteruitrijcamera eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt deze set gekenmerkt door een helder en duidelijk leesbaar 7 inches groot beeldscherm met een bijbehorende 800 x 480 pixels  beeldresolutie en een maximale beeldhoek van maar liefst 120º. Doordat zowel het beeldscherm als de achteruitrijcamera functioneren op 12/24V DC kun je het geheel aansluiten op een adapter of eenvoudigweg op de sigarettenaansteker van je wagen.

Maar dat is natuurlijk nog niet alles want het geheel – overigens aangeboden inclusief bijbehorende beugelbevestiging – is uitgerust met een zonneklep op de camera, een bescherming tegen eventuele omgekeerde polariteit, nachtzicht én werd ook nog eens CE goedgekeurd.

 

Voordelen:

Stroomaansluiting: je kunt deze set eenvoudig met een bijbehorende accu verbinden of zonder problemen aansluiten op de sigarettenaansteker van je wagen.

Camera: de camera kent een ruime kijkhoek van 120º,  18 infrarood leds, een krachtige ingebouwde 2,8 mm lens en een praktische nachtzicht functie wat leidt tot een helder en duidelijk beeld.

Bedrijfstemperatuur: de camera kan perfect functioneren binnen een ruim temperatuurbereik gaande van -20ºC tot maar liefst +70ºC.

Monitor: de paneelmonitor maakt gebruik van een 7 inches groot TFT display met een resolutie van 800 x 480 pixels en een helderheid van 300 cd.

 

Nadelen:

Prijs: we durven stellen dat de prijs voor sommigen misschien een struikelblok zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Achteruitrijcamera 

 

3. SightStrong Draadloze Achteruitrijcamera met 2 camera’s – 7” Scherm – Nachtzicht 18LED 15m

 

Net zoals de draadloze achteruitrijcamera onder product 1 of de camper achteruitrijcamera die we zonet besproken hebben, behoort ook deze SightStrong achteruitrijcamera tot de populairste apparaten. Of je hier meteen voor één van de goedkope draadloze achteruitrijcamera’s kiest, zal nog moeten blijken. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding wat het de moeite waard maakt om hem even van naderbij te bekijken.

Zo bestaat de SightStrong set uit maar liefst 2 afzonderlijke camera’s die elk op hun beurt een ruime kijkhoek garanderen van 120º en worden aangevuld met een heldere en duidelijk leesbare monitor met 7 inch display. Overigens geen gedoe met vervelende bedrading daar een draadloos signaal voor een uitstekend contact met de monitor zorgt. Uiteraard heb je daar dan weer wel een stroomaansluiting van 12 of 24V voor nodig wat betekent dat je hem perfect op de sigarettenaansteker van je wagen zou kunnen installeren.

Het gebruiksgemak van deze set wordt verder aangevuld door een water- én stofdicht karakter, een bijbehorende afstandsbediening, een betrouwbare nachtzicht functie en een praktische meegeleverde bevestigingsbeugel die je zonder problemen op het dashboard kunt installeren.

 

Voordelen:

Set: de set bestaat uit 2 afzonderlijke camera’s die een ruime kijkhoek van 120º garanderen en worden aangevuld door een monitor van 7 inches groot met een helder en duidelijk leesbaar display. Bij aankoop worden tevens ook een afstandsbediening en bevestigingsbeugel meegeleverd.

Voeding: maak gebruik van een 12 of 24V stroomaansluiting waarna de camera’s draadloos in verbinding kunnen worden gesteld met de monitor. Kortom, geen gedoe met vervelende kabels en bedrading.

Stofdicht: zowel de camera’s alsook de monitor worden gekenmerkt door een IP67 certificering die aantoont dat de set niet alleen stof- maar ook 100% waterdicht is gebleken.

 

Nadelen:

Geen inbouwen: ben je op zoek naar een achteruitrijcamera om in te bouwen? Dan scroll je maar beter even door naar product 5 in onze selectie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Achteruitrijcamera auto

 

4. Nince ARC1 Draadloze Achteruitrijcamera Van Hoge Kwaliteit 2022 Model – 5 Inch

 

Ben je op zoek naar een draadloze achteruitrijcamera voor in de wagen? Dan lijkt de Nince ARC1 – overigens ook meteen de meest recente versie uit 2022 – alvast een stap in de goede richting. De combinatie tussen een stabiele digitale verbinding enerzijds én een eenvoudige gebruiksvriendelijke installatie anderzijds maken van hem alvast een niet te missen paradepaardje.

De set bestaat uit een ABS monitor met bijbehorende camera waarbij het signaal op een digitale manier wordt overgedragen en je bijgevolg geen gedoe meer hebt met het trekken van kabels. De monitor wordt daarbij gekenmerkt door een 5 inches LCD beeldscherm met een mogelijkheid tot splitscreen op het moment dat je een tweede camera aan het geheel wilt toevoegen. Dankzij de Full HD beeldresolutie geniet je overigens een heldere en duidelijke beeldkwaliteit. 

Heb je toch nog twijfels dan kunnen deze extra features je vast en zeker verder overtuigen. Want zo blijkt de set gekenmerkt door een ruime beeldhoek van maar liefst 180º, is er sprake van IR nachtzicht én kun je deze set – indien gewenst – ook op de camper of caravan installeren wat zijn gebruiksgemak alleen maar ten goede komt natuurlijk. Heel wat klanten lijken alvast overtuigd en belonen deze set met 4,5 sterren.

 

Voordelen:

Nachtzicht: in tegenstelling tot heel wat andere auto achteruitrijcamera sets, blijkt dit geheel wel degelijk voorzien van IR nachtzicht.

Monitor: de monitor is vervaardigd uit duurzaam ABS materiaal en kenmerkt zich door een 5 inches LCD beeldscherm met een bijbehorende Full HD resolutie.

Draadloos: de beide apparaten worden op een digitale draadloze manier met elkaar verbonden waardoor je niet langer kabels hoeft te trekken.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts enkele klanten lijken minder tevreden met hun aankoop en melden dat de beeldkwaliteit en/ of verbinding bij VW/ Skoda niet altijd naar behoren functioneert.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Achteruitrijcamera inbouwen

 

5. Volkswagen Golf 7 GTE Achteruitrijcamera Camera Inbouwen Inbouw Nieuw!

 

Ben je in het bezit van een Volkswagen Golf 7 of een Volkswagen Golf 7.5 Facelift? Dan kan deze unieke achteruitrijcamera alvast een goede aanbeveling zijn. Dankzij de duidelijke informatieve handleiding en de plug and play kabelset, kun je hem makkelijk op een constante voedingsbron van 12 Volt aansluiten. Indien gewenst, kun je hem even goed laten aansluiten door een erkend installateur.

Het is een degelijke en duurzame set die je makkelijk in de wagen kunt inbouwen en die bovendien compatibel blijkt met diverse navigatie- en mediasystemen. Denk bijvoorbeeld maar aan de Discover Pro en de Discover Media systemen maar ook de Composition Media vanaf 2017 mag aan dit lijstje worden toegevoegd.

Het prijskaartje mag dan misschien iets hoger liggen dan verwacht, toch krijg je echt wel waar voor je geld. Zodra je de wagen in de achteruit versnelling plaatst, zal de achteruitrijcamera uitklappen en inschakelen. Jammer genoeg kunnen wij jou geen verder advies geven over de gebruikerservaringen aangezien er tot op heden nog geen enkele koper een reactie heeft geplaatst.

 

Voordelen:

Voedingsbron: deze unieke achteruitrijcamera is makkelijk en snel op een 12 Volt voedingsbron aan te sluiten.

Gebruiksgemak: hij wordt geleverd inclusief een plug and play kabelset én een handleiding boordevol praktische instructies.

Compatibel: hij blijkt bovendien bruikbaar in combinatie met verschillende navigatiesystemen zoals de Discover Pro en de Discover Media systemen evenals de  Composition Media.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: ook hier zul je jammer genoeg wel net iets meer budget hoeven te voorzien daar het prijskaartje hoger ligt dan verwacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Pioneer ND-BC8 Achteruitrijcamera Zwart

 

De Pioneer ND-BC8 projecteert een beeld op het scherm van je autoradio om te zien wat je niet kunt zien op een normale achteruitkijkspiegel.

De camera heeft een kijkhoek van 129 graden en dankzij de CMOS-sensor wordt de helderheid van het licht automatisch aangepast, zowel overdag als ‘s nachts.

Het apparaat heeft een resolutie van 310000 pixels voor optimale nauwkeurigheid en elimineert overbelichte beelden. Bij dit toestel krijg je een 10 meter lange verbindingskabel.

Twee kopers hebben dit product positief beoordeeld en ze geven goed advies over de kwaliteit van deze camera. Ze werken perfect en geven heldere beelden weer overdag en ook ‘s nachts. Je kunt deze camera zelfs aan de voorkant van je auto plaatsen.

Met de Pioneer ND-BC8 achteruitrijcamera kun je op een snelle en vooral makkelijke manier zien wat je bijvoorbeeld in een standaard achteruitkijkspiegel niet helemaal zou kunnen zien. En dit is natuurlijk best wel handig. Ondanks het feit dat het toestel niet over de laagste prijs beschikt, zou het misschien wel eens één van de populairste kunnen zijn.

 

Voordelen:

CMOS-sensor: de CMOS-sensor zorgt ervoor dat de helderheid van licht op een automatische manier meteen zal worden aangepast. Dit gebeurt niet alleen overdag maar ook ’s nachts.

Kijkhoek: verder beschikt het toestel over een maximale kijkhoek van maar liefst 129 graden.

Resolutie: deze achteruitrijcamera is voorzien van een bijzonder hoge resolutie van maar liefst 310000 pixels. Dit zorgt voor een zeer nauwkeurig beeld en zal bovendien de overbelichte beelden gaan verwijderen.

 

Nadelen:

Budget: het is mogelijk dat sommige potentiële kopers het apparaat toch net iets te duur zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. 360  ̊ Rotatie HD Kleur CCD Auto Achteruitrij Camera Met Videokabel & Powerkabel

 

Wil je liever niet zoveel geld spenderen maar tegelijk wel zeker zijn van een efficiënte en kwalitatieve achteruitrijcamera? Dan kunnen wij jou aanraden om dit exemplaar van Evertech even wat grondiger onder de loep te nemen. Zo zul je zien dat de camera amper 2 cm lang is, 2 cm breed en 2 cm hoog en een schermgrootte van 2 inch inclusief VGA resolutie garandeert. Dit wordt aangevuld met een beperkt gewicht van 40 gram, wat bijdraagt aan de installatie.

Net zoals heel wat andere achteruitrijcamera’s uit het lijstje, kun je ook dit exemplaar eenvoudig op een constante voedingsbron, inclusief een aansluitspanning van 12 Volt, aansluiten. Denk bijvoorbeeld maar aan de sigarettenaansteker van je wagen. Hij blijkt overigens ook waterproof te zijn en biedt een nachtzicht met een bereik van 5 tot 10 meter ver.

De achteruitrijcamera, waarbij meteen een videokabel én powerkabel worden aangeboden, biedt een rotatie van 360  ̊en een kijkhoek van maximaal 170 graden. We zien dat klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop en het product belonen met een mooie score van 4,6 sterren.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het vriendelijke en betaalbare prijskaartje.

Formaat: het is een behoorlijk compacte achteruitrijcamera an 2 x 2 x 2 cm in combinatie met een beperkt gewicht van 40 gram.

Aansluitspanning: de achteruitrijcamera verlangt een maximale aansluitspanning van 12 Volt en een constante voedingsbron zoals bijvoorbeeld de sigarettenaansteker in je wagen.

 

Nadelen:

Installatie: ondanks het feit dat de installatie weinig voeten in de aarde heeft, wordt toch aangeraden om dit door een erkend installateur te laten uitvoeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Achteruitrijcamera’s Koopgids

 

Wij begrijpen dat het niet altijd makkelijk is om de beste achteruitrijcamera te kiezen. Het assortiment is dan ook behoorlijk groot en dat kan wel eens voor heel wat keuzestress zorgen. Tijdens het vergelijken van opties en aanbiedingen zou je bijvoorbeeld rekening kunnen houden met bepaalde factoren. Denk bijvoorbeeld maar aan de installatie, het budget, de schermgrootte en de videoresolutie. Zelfs het type verbinding en de stroomaansluiting kunnen best wel een aanbeveling zijn om even bij stil te staan als je de diverse apparaten gaat bekijken.

Wat is een achteruitrijcamera en het nut ervan

Een achteruitrijcamera is, hoe kan het ook anders, een praktisch camerasysteem dat ontwikkeld is om in je wagen, vrachtwagen, camper of caravan te plaatsen. Je kunt het beschouwen als een soort van hulpmiddel tijdens het achteruitrijden. Op die manier kun je het dode hoek probleem in een bepaalde mate zelfs gaan opheffen. Met andere woorden, dergelijk type camerasysteem helpt je om achterwaarts uit een parking te rijden en bepaalde achterwaartse manoeuvres veilig te kunnen uitvoeren.

Waar je de achteruitrijcamera precies moet plaatsen, dat zal verschillend zijn van voertuig tot voertuig. In de meeste gevallen zul je hem echter ter hoogte van de kentekenplaat hoeven te plaatsen of toch minstens ergens in de nabijheid van de achterruit. Op het moment dat je als bestuurder je wagen achteruit verplaatst, zal de camera vrijwel automatisch gaan inschakelen. Dit kun je dan allemaal makkelijk meevolgen op de boordcomputer van je wagen.

Kortom, het is een handig hulpmiddeltje om zo veilig mogelijk te parkeren en achteruit te rijden. Echter willen wij jou aanraden om niet zomaar de eerste de beste achteruitrijcamera aan te kopen. Sommige camerasystemen zijn namelijk enkel bedoeld om te gebruiken op caravans en campers. Anderen zijn dan weer universeel.

 

Het type verbinding en stroomaansluiting

Uiteraard is het ook belangrijk om even stil te staan bij het verbindingstype. Zo bestaan er achteruitrijcamera’s die je op een draadloze manier met het scherm kunt verbinden en anderen hebben een kabel of draad nodig om die verbinding tot stand te kunnen brengen. Het spreekt voor zich dat ze elk voor- en nadelen aanbieden.

Zo zal een bedrade camera net iets moeilijker te installeren zijn. Echter zijn dergelijke camerasystemen wel een pak stabieler en is de kans op eventuele storingen vrijwel nihil. Wil je de achteruitrijcamera echter in een wip kunnen installeren, dan is een draadloze verbinding voor jou de beste oplossing. Echter zul je dan wel rekening moeten houden met de kans op storingen en haperingen. Bovendien zijn de draadloze camerasystemen vaak een tikkeltje duurder in de aankoop.

Wat de stroomaansluiting betreft, heb je verschillende mogelijkheden. Zo zullen de meeste achteruitrijcamera’s gebruiken maken van een krachtige oplaadbare accu. Echter bestaan er ook diverse exemplaren die je heel eenvoudig op de sigarettenaansteker van je wagen kunt installeren.

 

Schermgrootte, videoresolutie en de maximale beeldhoek

Afhankelijk van het type achteruitrijcamera je besluit aan te kopen, kun je zeker zijn van een scherm van minimaal 5 inch tot maximaal 7 inch. Houd hierbij niet alleen rekening met de totale videoresolutie maar ook de maximale beeldhoek. Hoe hoger de videoresolutie en hoe hoger de beeldhoek, hoe beter het zicht uiteindelijk zal worden. Echter zal het prijskaartje uiteraard wel navenant zijn. Maar als je vaak op de baan bent, dan is dat een gegronde kost.

Zo zul je merken dat er heel wat achteruitrijcamera’s bestaan die een VGA of HD Ready videoresolutie aanbieden. Dat is uiteraard niet slecht, maar een Full HD resolutie is nog altijd beter en ook het meest frequent. In combinatie met een kijkhoek van 170 graden, geniet je echt een topproduct!

Voedingsspanning en installatie van de achteruitrijcamera

We hebben het al min of meer kort gehad over de plaatsing van de camera. Eender of je hem aansluit op je sigarettenaansteker of gebruik maakt van een accu, de meest frequente voedingsspanning is en blijft 12 Volt. Uiteraard heb je exemplaren met een hogere of lagere voedingsspanning van 24 Volt of 5 Volt.

In de meeste nieuwe wagens zit een achteruitrijcamera er echter al standaard ingebouwd. Dit maakt het mogelijk om er vrijwel meteen gebruik van te maken zodra je de wagen in achteruit schakelt. Indien je een oudere wagen hebt waarbij er nog geen achteruitrijcamera werd geïnstalleerd, dan kun je uiteraard zelf een model installeren.

Hierbij heb je de mogelijkheid om hem alsnog in je oudere wagen te installeren of je kunt kiezen voor een losse achteruitrijcamera die je makkelijk en snel op een 12 Volt verbinding gaat aansluiten. In het eerste geval doe je beter beroep op een erkend installateur die ook rekening houdt met het type wagen.

 

Extra kenmerken, mogelijkheden en budget

Tot slot zul je merken dat bepaalde achteruitrijcamera’s over net iets meer mogelijkheden beschikken dan andere. Zo kan het handig zijn indien de camera spatwaterdicht blijkt te zijn zodanig dat je hem zonder problemen op een regenachtige dag kunt inschakelen. Kies, indien mogelijk, voor een achteruitrijcamera die voorzien is van een sensor waardoor je zowel overdag alsook ’s nachts duidelijke beelden kunt bekomen. Een infrarood sensor heeft hier altijd een streepje voor.

Uiteraard zal dit alles een invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Daarnaast zal de prijs ook beïnvloed worden door het type camera en het formaat ervan. Ben je op zoek naar een degelijke en duurzame achteruitrijcamera, dan moet je toch wel rekening houden met een prijskaartje van ongeveer 120 tot 130 euro.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een achteruitrijcamera?

Een achteruitrijcamera wordt beschouwd als een duurzaam en degelijk camerasysteem dat speciaal werd ontworpen om in het voertuig te plaatsen. Dit kan een personenwagen, vrachtwagen, camper, caravan of bus zijn.

Het biedt je een duidelijk zicht van wat er zich allemaal achter de wagen afspeelt en op die manier kun je veilig en zonder problemen achteruit rijden. Ook het achteruit inparkeren of manoeuvreren is een pak makkelijker en veiliger met behulp van een degelijke achteruitrijcamera. Houd er wel rekening mee dat het niet altijd een universeel model betreft en dat sommigen enkel bedoeld zijn om in de camper of vrachtwagen te installeren.

Q2: Wat kost een achteruitrijcamera om in te bouwen?

Wanneer je besluit om een achteruitrijcamera aan te kopen, dan heb je eigenlijk 2 mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een los exemplaar dat je zelf makkelijk ter hoogte van je kentekenplaat gaat installeren. Echter heb je ook de mogelijkheid om een inbouw achteruitrijcamera aan te kopen. De installatie van dergelijk camerasysteem verloopt iets moeilijker maar je vermijdt eventuele storingen of haperingen.

Het installeren van een inbouw achteruitrijcamera laat je bij voorkeur uitvoeren door een erkend installateur. Het prijskaartje wordt hierbij geschat op minimaal 50 en maximaal 80 euro. Uiteraard kunnen kleine verschillen altijd mogelijk zijn afhankelijk van het type camera, het type wagen en de installateur die hem gaat monteren.

 

Q3: Hoe kun je een achteruitrijcamera aansluiten?

Je kunt een achteruitrijcamera op verschillende manier aansluiten afhankelijk van het type camerasysteem je besluit aan te kopen en het type wagen. Kies je voor een bedrade achteruitrijcamera of toch eerder een draadloos exemplaar?

De meeste achteruitrijcamera’s hebben het aansluitpunt binnen in het voertuig zitten. Denk bijvoorbeeld maar aan de sigarettenaansteker of onmiddellijk in het dashboard. De spanning die hierbij het meest frequent voorkomt bedraagt zo’n 12 tot maximaal 24 Volt. Bij een gloednieuwe wagen heb je het uiteraard makkelijker aangezien er bij dergelijke wagens vaak al een achteruitrijcamera in de boordcomputer zit ingebouwd.

 

Q4: Waar kun je de achteruitrijcamera plaatsen?

Tot slot is het belangrijk om ook nog even na te denken over de plaatsing van de achteruitrijcamera. De meest frequente plaats van dergelijk camerasysteem is ter hoogte van de kentekenplaat van je wagen. Indien dat niet mogelijk blijkt te zijn, dan kun je hem ook in de nabijheid van je achterruit plaatsen. Zorg er gewoon voor dat de kijk- en beeldhoek optimaal is zodanig dat het mogelijk is om een goed zicht te hebben van wat er zich achter de wagen afspeelt.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES