5 beste Automatten Test van 2024

Laatste update: 19.05.24

 

Beste automatten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een vierdelige universele automatten reeks dan kun je altijd opteren voor de Dunlop Universele automatten. Bovendien zijn ze afgewerkt in een standaard elegante zwarte kleur waardoor ze perfect in om het even welke personenwagen lijken te passen. Voor wie in het bezit is van een Honda Logo met bouwjaar tussen 1996 en 2001, zijn de Automatten Honda Logo dan weer een betere aanbeveling. Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden waardoor de keuze er niet altijd makkelijker op wordt. Neem de tijd om de 3 topproducten hieronder alvast even grondig te bekijken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste automatten (Reviews) van 2024

 

Je zult ervan versteld staan maar het assortiment automatten blijkt alvast behoorlijk uitgebreid te zijn. Zo kun je kiezen voor universele automatten zonder of met logo en in eender welke kleur. Of bestaan er persoonlijke automatten die bijvoorbeeld in je Peugeot 107 passen. Bekijk de 5 topproducten hieronder alvast even en houd daarbij rekening met de online reviews en het advies van klanten. Maak vervolgens een keuze en kies er de voor jou beste automat uit. En wie weet is het wel één van de goedkope exemplaren uit het rijtje of een leuke aanbieding.

 

 

Automat universeel

 

1. Dunlop Universele automatten (4 delig) Tapijtstof Makkelijk in onderhoud

 

Wil je niet gelijk heel wat budget spenderen maar toch zeker zijn van degelijke automatten? Dan lijkt Dunlop alvast met een kwalitatief exemplaar op de markt te zijn gekomen. Deze 4-delige Dunlop automatten zijn universeel waardoor je ze in eender welk type wagen kunt gebruiken.

De automatten vooraan worden gekenmerkt door een maximaal formaat van elk afzonderlijk 67 x 46 cm. Achteraan zijn de automatten uiteraard iets compacter en maximaal 31 x 43 cm groot. De bovenkant is voornamelijk vervaardigd uit een stevige en duurzame tapijtstof die bijzonder onderhoudsvriendelijk blijkt te zijn. De onderkant van de matten is dan weer afgewerkt met een antisliplaag zodanig dat ze stabiel blijven liggen.

Een blik op de online reviews toont aan dat alle kopers tot op heden tevreden zijn met hun aankoop. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven omtrent het unieke design maar ook vanwege de uitstekende materialen. Kortom, een topproduct dat beloond wordt met een maximum score van 4,8 sterren.

 

Voordelen:

Universeel: doordat het universele automatten zijn, kun je ze in om het even welk type personenwagen installeren.

Formaat: de automatten worden geleverd in een set van 4 waarbij de matten vooraan 67 x 46 cm meten en de matten achteraan ongeveer 31 x 43 cm.

Materiaal: men heeft gebruik gemaakt van verschillende duurzame materiaalsoorten. Zo bestaat de bovenkant uit tapijtstof terwijl de onderkant voorzien is van een antisliplaag.

Onderhoud: je hoeft je alvast geen zorgen te maken over het onderhoud van deze automatten. Je kunt ze namelijk makkelijk en snel even stofzuigen.

 

Nadelen:

Design: alle kopers blijken 100% tevreden met deze automatten, echter zijn ze alleen maar in het zwart te bekomen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Automatten met logo

 

2. Automatten Honda Logo – Bouwjaar: 1996 – 2001 – Originele Pasvorm – 4-delig – Materiaal: Velours

 

Ben je van plan om (nieuwe) automatten te kopen en ben je toevallig in het bezit van een Honda Logo met bouwjaar tussen 1996 en 2001? Dan raden wij jou aan om deze vierdelige set automatten met logo, jou aangeboden en geleverd door Kovvar, alvast even onder de loep te nemen. De automatten springen meteen in het oog vanwege hun unieke originele pasvorm en blijken daarbij vervaardigd uit duurzaam en comfortabel velours materiaal. Kortom, een groot verschil met de steeds vaker gefabriceerde rubberen automatten.

Naast de originele pasvorm en het unieke velours materiaal, werden de matten eveneens voorzien van een praktische antislip onderkant. Op die manier blijven de matten steevast op hun plek liggen wat het geheel gebruiksvriendelijker maakt. Hun gebruiksgemak wordt verder aangesterkt dankzij het unieke bevestigingssysteem dat steunt op drukknopen/ schroeven. Kortom, een unieke set tegen een correcte prijs.

Hoewel deze automatten heel wat positieve kenmerken naar voren weten te schuiven, werd tot op heden nog geen review geplaatst. Dit maakt het voor ons best wel moeilijk om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Materiaal: de matten zijn vervaardigd uit duurzaam velours materiaal en makkelijk schoon te maken met behulp van de stofzuiger.

Antislip: de matten zijn uitgerust met een comfortabele antislip onderkant.

Prijskaartje: hoewel de matten niet meteen over de laagste prijs beschikken, behoren ze toch wel tot de goedkopere varianten gezien de gebruikte materialen en de meerdelige set. Daardoor zouden ze wel eens tot de populairste automatten kunnen behoren.

Set: de verpakking telt maar liefst 4 afzonderlijke automatten die speciaal ontworpen zijn om in de Honda Logo met bouwjaar 1996 tot 2001, te installeren.

 

Nadelen:

Enkel Honda Logo: houd er rekening mee dat het gebruik van deze automatten beperkt is tot de Honda Logo met bouwjaar tussen 1996 en 2001.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Automat op maat

 

3. Cargoods Velours automatten op maat VW up, Seat Mii & Skoda Citigo vanaf 12/2011

 

Ben je in het bezit van een VW up, een Seat Mii of een Skoda Citigo dan kan deze vierdelige automatten reeks misschien wel wat voor jou zijn. Ze zijn helemaal op maat gemaakt en bijgevolg ook gelijk pasklaar. De vierdelige set is vervaardigd uit duurzaam luxe velours dat heel comfortabel aanvoelt en makkelijk te onderhouden blijkt. Bovendien zijn de randen gestikt en is de onderzijde voorzien van een antislip coating gemaakt uit rubber.

Het spreekt voor zich dat de matten vooraan net iets groter zullen zijn dan deze die achteraan in de wagen worden gebruikt. Bovendien worden de clips, waarmee je ze eenvoudig kunt bevestigen, bij de aankoop gewoon meegeleverd. Houd er wel rekening mee dat er aan de bestuurderskant geen hakstuk aanwezig is.

Wanneer we de online reviews, door klanten vermeld bij het product, even bekijken dan stellen we vast dat alle kopers enthousiast zijn. Het product wordt dan ook een maximumscore van wel 5 sterren toegekend en blijkt de moeite waard om minstens te overwegen.

 

Voordelen:

Vierdelig: het betreft ook hier een vierdelige automatten reeks bestaande uit de 2 matten vooraan en de 2 matten achteraan.

Materiaal: ze zijn gemaakt uit kwalitatief en hoogstaand velours waarbij de randen gestikt zijn en de onderkant is uitgerust met een rubberen antisliplaag.

Clips: dankzij de meegeleverde clips kun je deze automatten makkelijk en snel in je wagen installeren.

Onderhoud: ook hier hoef je je alvast geen zorgen te maken over het onderhoud daar de matten makkelijk en snel te stofzuigen zijn.

 

Nadelen:

Geen hakstuk: sommige klanten kunnen het als een minpuntje ervaren dat de mat aan de bestuurderskant niet voorzien is van een hakstuk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Automat Peugeot 107

 

4. vidaXL Automatten Peugeot 107 4-delige set Velours Polypropyleen

 

Net zoals één van de vorige producten, zul je merken dat ook deze automatten speciaal vervaardigd zijn om in de Peugeot 107 te worden gebruikt. Ze zijn vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen zoals enerzijds velours en anderzijds polypropyleen. Dit maakt ze niet alleen aangenaam en comfortabel maar ook makkelijk in onderhoud.

De vierdelige automatten set kan gebruikt worden in eender welk type Peugeot 107 die tussen 2005 en 2011 op de markt kwam. De set wordt jou aangeboden door het bekende, en misschien door sommigen ook wel als beste merk beschouwd, vidaXL. Het grote pluspunt is dat de mat aan de bestuurderskant voorzien is van een hakstuk. En dit alles tegen een mooi en aanvaardbaar prijskaartje.

Ook hier kan het product op tevreden kopers rekenen en wordt hij beloond met wel 5 sterren. Indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden geuit dan zou dit eventueel te maken kunnen hebben met het design. Het is altijd mogelijk dat sommige klanten toch graag een ander kleurtje kiezen dan zwart.

 

Voordelen:

Materiaal: bij de productie van deze automatten heeft men voornamelijk gekozen om te werken met velours en polypropyleen.

Hakstuk: de mat die zich aan de bestuurderskant van je wagen bevindt, is wel degelijk voorzien van een praktisch hakstuk.

Prijskaartje: je zult meteen versteld staan van het mooie en budgetvriendelijke prijskaartje van deze vierdelige automatten reeks.

 

Nadelen:

Niet universeel: jammer genoeg zul je er wel rekening mee moeten houden dat de matten enkel geschikt zijn om in de Peugeot 107 te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Automat

 

5. AutoStyle Automatten Skoda Citigo 2012 Op maat gemaakt

 

We kunnen het rijtje van de topproducten afsluiten met deze unieke automatten van AutoStyle. Het merk staat bekend vanwege z’n kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid en levert dit keer prachtige automatten af, op maat gemaakt voor je Skoda Citigo van 2012.

De matten zijn vervaardigd uit duurzaam naaldvilt en werden voorzien van een gefestonneerde rand. De mat aan de bestuurderskant is bovendien uitgerust met een handig hakstuk. Door middel van de standaard bevestigingsgaten, zul je merken dat ze bijzonder makkelijk te installeren zijn. Dankzij de granulaat antisliplaag blijven ze bovendien mooi en stabiel liggen zonder kans op wegschuiven.

De matten zijn afgewerkt in een elegante zwarte kleur en blijken bijzonder makkelijk te onderhouden. Dit alles wordt jou trouwens aangeboden tegen een mooi en aanvaardbaar prijskaartje. Al deze voordelen en mogelijkheden hebben er dan ook voor gezorgd, dat de koper duidelijk tevreden is en het product met 5 sterren heeft beloond.

 

Voordelen:

Materiaal: het zijn stevige en duurzame matten gemaakt uit naaldvilt in combinatie met een gefestonneerde rand.

Hakstuk: ook hier is de mat aan de bestuurderskant voorzien van een praktisch hakstuk.

Installatie: de matten zijn voorzien van handige standaard bevestigingsgaten die het installeren net dat tikkeltje eenvoudiger maken.

Prijskaartje: ook hier lijkt het prijskaartje bijzonder goed mee te vallen en dat is alvast een belangrijk pluspunt.

 

Nadelen:

Niet universeel: ook hier zul je er rekening mee moeten houden dat het geen universele automatten zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Automatten Koopgids

 

Je zult het misschien niet gelijk verwachten maar er bestaan wel degelijk verschillende soorten automatten wat de keuze er alleen maar moeilijker op maakt. Waar moet je op letten en zijn er verschillende mogelijkheden wat betreft de materialen en het formaat? En wat dan met de eventuele extra mogelijkheden? Daar niet alle automatten even goedkoop blijken te zijn, lijkt het ons een goede aanbeveling om rekening te houden met de aanbiedingen wanneer je verschillende producten gaat vergelijken.

Het nut van een degelijke automat

Zoals de naam doet vermoeden, is een automat speciaal ontwikkeld om te worden bevestigd in de wagen. Ze bieden niet alleen een bepaalde vorm van comfort en gezelligheid maar zorgen er tevens ook voor dat je de wagen makkelijker kunt reinigen en onderhouden. Bovendien, en dat is voornamelijk van toepassing aan de bestuurderskant, helpen ze eventuele gebruikssporen en slijtage aan de bodem van de wagen voorkomen.

Zo blijkt de bodem aan de bestuurderskant vaak onderhevig te zijn aan sporen van slijtage. Denk bijvoorbeeld maar aan het gebruik van koppeling, gaspedaal en het hevig intrappen van het rempedaal. Kortom, het lijkt ons alvast een goed idee om de aanschaf van degelijke automatten tenminste in overweging te nemen.

 

Het type in functie van het model

De zoektocht naar degelijke automatten toont aan dat er verschillende soorten matten bestaan. Zo kunnen we een onderscheid maken tussen de universele automatten enerzijds en de gepersonaliseerde matten anderzijds. Het spreekt voor zich dat de universele automatten kunnen bevestigd worden in eender welk type wagen. Daarmee bedoelen we dat het merk noch het bouwjaar een invloed zullen hebben.

Bij gepersonaliseerde automatten betreft het matten die speciaal ontworpen zijn om in een bepaald type wagen te kunnen plaatsen. Zo heb je matten die gemaakt zijn voor de Volkswagen Golf en andere voor de Honda Civic. Bedenk bovendien ook of je op zoek bent naar een 2- of 4-delige set. Ben je dus op zoek naar matten voor en achter of alleen voor of enkel achter?

Het gebruikte materiaal, de bevestigingsmethode en eventuele andere kenmerken

De meeste automatten zijn vervaardigd uit duurzaam velours of katoen. Dergelijke materialen voelen heel comfortabel en aangenaam aan én zijn ook nog eens makkelijk te onderhouden. Er bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid om te kiezen voor automatten die uit kunststof, vilt of zelfs polypropyleen en stof zijn vervaardigd. Indien mogelijk, zorg ervoor dat de onderkant voorzien is van een rubberen antislipbodem zodanig dat de mat niet verschuift en mooi stabiel blijft liggen.

Tot slot willen we het nog even kort hebben over de bevestigingsmethoden. Zo worden de meeste automatten voorzien van handige clips waarmee je ze veilig in de wagen kunt installeren. In bepaalde gevallen kan het ook om losse automatten gaan of matten die worden vastgeschroefd. Het kan hierbij ook handig zijn indien de mat aan de bestuurderskant voorzien is van en hakstuk.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wanneer moet je de automatten vervangen?

Er is niet meteen een bepaald tijdstip waarop je de automatten zou moeten vervangen. Veel is afhankelijk van je persoonlijke stijl. Tegenwoordig is het bijvoorbeeld mogelijk om automatten in tal van kleuren en designs aan te kopen.

Naast je eigen stijl kan het onderhoud ook een reden zijn natuurlijk. Het spreekt voor zich dat sommige automatten veel makkelijker schoon te maken en te onderhouden zijn dan andere. Een rubberen automat vraagt bijvoorbeeld iets minder werk dan een stoffen mat of een automat uit velours.

Tenslotte is het ook belangrijk om rekening te houden met de mate van bescherming. Indien je merkt dat je automatten al behoorlijk versleten zijn, dan kun je ervan uitgaan dat ze de originele bekleding van je wagen minder zullen beschermen. In dergelijke gevallen is het verstandig om je automatten te vervangen.

Q2: Wat zijn goede automatten?

Een degelijke automat zorgt niet alleen voor gezelligheid maar zal het interieur of de bekleding van je wagen beschermen tegen eender welke weersomstandigheid. Of het nu winderig en regenachtig weer is, er modder aan je schoenen hangt, of misschien wel sneeuw, een degelijke automat is daartegen bestand.

Op die manier wordt de natuurlijke en originele bekleding van je wagen optimaal beschermt tegen deze invloeden van buitenaf. Bovendien zal een degelijke automat de bodem van je wagen ook beschermen tegen krassen en andere vormen van beschadigingen. Zorg ervoor dat je een mat kiest die stevig blijft liggen en niet gaat wegschuiven als je aan het rijden bent. Een mat met een antislip coating of rubberen onderkant doet alvast wonderen.

 

Q3: Hoe kun je de automatten reinigen?

Een degelijke automat kun je op tal van manieren onderhouden en reinigen. Uiteraard zal het materiaal waaruit de mat vervaardigd blijkt te zijn, hier wel een bepaalde invloed op hebben. Zo is het mogelijk om de meeste automatten even flink te stofzuigen. Dit kan perfect met stoffen of velours automatten maar ook met rubberen exemplaren.

De rubberen exemplaren kun je bovendien ook even flink schrobben met wat water en zeep. Je kunt hier eventueel shampoo voor gebruiken maar ook schoonmaakproducten zijn hier aan de orde. Een vochtig doekje kan ook eventueel helpen voor heel wat soorten automatten. Kortom, er is geen excuus om het niet te doen.

 

Q4: Waar koop je de automatten?

Wanneer je van plan bent om automatten aan te kopen dan willen wij jou aanraden om dat niet zomaar in het wilde weg te doen. Besef dat niet alle automatten universeel zijn en sommigen bijgevolg speciaal ontwikkeld werden om in een bepaald type wagen te plaatsen.

In de plaatselijke garage waar je je wagen hebt gekocht, zul je vast en zeker nieuwe automatten kunnen bestellen. Daarnaast zijn er nog tal van adresjes online die je zonder problemen kunt aanspreken in verband met nieuwe automatten. Denk bijvoorbeeld maar aan Winparts waar je op basis van het kenteken van je wagen en het type wagen, de geschikte automatten kunt creëren.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES