Laatste update: 19.05.24

 

Kolomboormachines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om te weten wat nu precies een degelijke kolomboormachine is en welke niet. Daarom hebben wij een koopgids opgesteld waarin we jou een aantal tips en adviezen willen aanbieden. Op die manier kan de zoektocht naar de voor jou ideale kolomboormachine misschien toch net iets makkelijker verlopen. Verder hebben we ook 3 topproducten geselecteerd die we graag even aan jou willen voorstellen. Zo wordt de Bosch PBD 40 kolomboormachine door heel wat gebruikers sterk aangeraden. Het is een krachtig apparaat waarmee je bijvoorbeeld zonder problemen gaten in metaal kunt boren. Daartegenover staat de 14 mm. Professionele Kolomboormachine die eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten is, rekening houdend met een invoerspanning van 230V.  

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Kolomboormachines (Reviews) van 2022

 

Een kolomboormachine is een vaststaande boormachine die op een stabiel oppervlak zoals een werkbank geplaatste wordt.  Het is een stabiel apparaat die geschikt is om door harde materialen te boren. Om je beter te informeren voor je aankoop hebben wij vijf verschillende producten vergeleken op basis van de reviews van kopers. Kies er zelf de beste kolomboormachine uit.

1. Bosch PBD 40 Kolomboor

 

De Bosch PBD 40 is een kolomboor die geschikt is om gaten te boren in harde materialen zoals metaal. Het apparaat maakt het mogelijk om een gelijkblijvend toerental te gebruiken en is uitgerust met een digitaal display om de nauwkeurige boordiepte te kunnen aflezen. Het beschikt over een dubbeltoerige aandrijving met veel kracht op de eerste stand en een hoog toerental op de tweede stand.

De boor wordt automatisch gespannen dankzij de precisieboorhouder en de borgring zorgt voor een optimale bevestiging van de boor. Met de ingebouwde laser kun je preciezer boren en door de LED verlichting kun je het gebruiken op slecht verlichte plaatsen. De snelspanklem wordt gebruikt om ronde werkstukken te bevestigen.

Deze stevige boor is volgens de kopers handig om mee te werken maar voor één gebruiker maakt het toestel wel wat lawaai. Het apparaat is van topkwaliteit en de laserfunctie maakt precies boren veel makkelijker.

Het is niet altijd eenvoudig om een goede keuze te maken uit het ruime assortiment aan kolomboormachines die er tegenwoordig voorhanden is. Dit model is afkomstig van het merk Bosch dat door heel wat kopers beschouwd wordt als veruit het beste merk. Hieronder kun je alvast even de eigenschappen van het apparaat raadplegen.

 

Voordelen:

Toerental: het apparaat is voorzien van 2 verschillende snelheidsstanden. Op de eerste stand wordt er gebruik gemaakt van een dubbeltoerige aandrijving en op de tweede stand kun je ook rekenen op een bijzonder hoog toerental.

Precisieboorhouder: de precisieboorhouder zorgt ervoor dat de kolomboormachine op een automatische manier gespannen wordt.

Handig in gebruik: daarnaast is het apparaat ook voorzien van een handige LED verlichting. Daardoor kun je ook gewoon verder werken op het moment dat het donker wordt. Daarnaast is er ook een ingebouwde laser voorzien waardoor het mogelijk is om nauwkeuriger te boren.

 

Nadelen:

Veel lawaai: volgens een enkele koper zul je toch wel rekening moeten houden met het lawaai. Dit kan heel vervelend en storend werken voor sommigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. 14 mm. Professionele Kolomboormachine // HBM machines – Kolomboormachine

 

Net zoals de bekende kolomboormachines van Ferm of de gebruiksvriendelijke Bosch kolomboormachines, behoort ook deze professionele set van HBM Machines tot de populairste toppertjes binnen deze reeks. Of je met dit product ook meteen voor de laagste prijs dan wel een kolomboormachine aanbieding kiest, lijken we sterk te betwijfelen. Toch reageren klanten duidelijk positief op de aangeboden kwaliteit getuige de enthousiaste reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. De moeite waard dus om dit gereedschap eens even van naderbij te bekijken.

Zo zul je zien dat de kolomboormachine van HBM Machines gekenmerkt wordt door een behoorlijk handzaam ontwerp dat – met behulp van het snoer – eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten is, weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 230V. Eenmaal correct aangesloten én ingeschakeld, kan een aanzienlijk vermogen tot 375 watt worden gegarandeerd dat overeenkomt met een toerentalbereik van 620 tot maximaal 2620 omwentelingen per minuut.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles om over naar huis te schrijven want daarnaast is deze kolomboormachine eveneens gezegend met een ruime boorcapaciteit in staal van maximaal 14 mm. Bij aankoop wordt de set aangevuld met een diepte-aanslag, een uitdrijfspie, een snelspanboorkop met stift en een kantelbare werktafel. Kortom, het positieve advies van klanten is meer dan gerechtvaardigd.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: bij aankoop van deze professionele kolomboormachine wordt eveneens een goedgekeurde beschermkap aangeboden alsook een snelspanboorkop met stift, een kantelbare werktafel, een diepte-aanslag en een uitdrijfspie.

Voeding: de machine is eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten waarna een ruim vermogen tot maximaal 375 watt kan worden beoogd.

Formaat: de werktafel kent een totale afmeting van 19 bij 19 cm en wordt aangevuld met een voet-formaat van 21 bij 33 cm en een maximale hoogte van 70 cm.

 

Nadelen:

Prijzig: zijn hogere prijskaartje doet alvast vermoeden dat je hem niet meteen tussen het goedkope gereedschap van de Lidl hoeft te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tafelboormachine 710W – Kolomboormachine – Boormachine – Kolomboor – Boorstandaard

 

De tafelboormachine van Tierch springt meteen in het zicht vanwege zijn relatief compacte uitvoering waardoor hij uitermate geschikt is om op een tafel of werkbank te installeren. Maar vergis je niet want ondanks zijn compacte formaat, weet hij een ruim vermogen tot 710 watt te leveren. Daardoor is hij in staat om diverse materiaalsoorten gaande van metaal en kunststof tot hard dan wel zacht hout, te bewerken wat het uiteindelijke gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Eenmaal deze kolomboormachine op het stroomnet aangesloten is én correct werd ingeschakeld, kan hij een ruim toerental garanderen tot maar liefst 2800 omwentelingen per minuut. Dankzij de geïntegreerde oververhittingsbeveiliging, zal het apparaat niet té snel oververhit raken wat resulteert in een relatief lange gebruikstijd. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld dankzij zijn multifunctionele karakter en ruime werkradius van 125 mm.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren zien waarbij klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen:

Vermogen: het apparaat is in staat om een ruim vermogen tot maximaal 710 watt te garanderen.

Multifunctioneel: het apparaat is niet alleen geschikt om diverse materialen te boren maar kan daarnaast ook schuren, polijsten en instaan voor het onderhoud van desbetreffende materialen.

Snelheid: eenmaal correct ingeschakeld, kun je genieten van 6 verschillende snelheden waarbij het toerental kan oplopen tot 2800 omwentelingen per minuut.

 

Nadelen:

Geen kinderen: houd er rekening mee dat het apparaat niet voorzien is van een geïntegreerde kindervergrendeling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Powerplus POWX153 Kolomboormachine – 350W – Max. boordiepte 50mm

 

De Powerplus POWX153 kolomboormachine lijkt – in vergelijking met sommige voorgaande toppertjes – wel meteen tot de aanbiedingen te behoren. Zijn verlaagde prijskaartje maakt hem dan ook extra aantrekkelijk bij een brede laag van de bevolking. Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven dan enkel en alleen zijn prijs. Zo wordt de Powerplus kolomboormachine eveneens gekenmerkt door een vrij compacte uitvoering. Maar vergis je niet want voor je het weet bereikt het apparaat een aanzienlijk vermogen tot 350 watt in combinatie met een boorcapaciteit van 50 mm diep in zowel hout alsook staal.

Zijn gebruiksgemak en werkcomfort worden ondersteund dankzij de 5 geïntegreerde snelheden waartussen probleemloos kan geschakeld worden, een kantelbaar alsook in hoogte verstelbaar werkblad én een stevige beschermkap die bijdraagt aan de uiteindelijke veiligheid ervan. Bij aankoop wordt de set aangevuld met tal van bijkomende accessoires die het prijskaartje alleen maar interessanter lijken te maken.

Hoewel de overgrote meerderheid duidelijk overtuigd is van hun aankoop, lijkt een enkele koper niet helemaal tevreden met de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de bovenkop machine wordt geleverd inclusief werktafel, basis, kolom, boorkop, boorkopsleutel, boorkop beschermkap, 3 tussenringen, 3 veerringen, 3 moertjes, 2 imbussleutels en een informatieve handleiding.

Boordiepte: de machine kan zonder problemen een maximale boordiepte van 50 mm bereiken en dit zowel in staal als hout.

Snelheid: het maximale vermogen van 350 watt wordt verdeeld over meerdere snelheidsstanden waartussen probleemloos kan geschakeld worden.

Comfort: de werktafel is 100% instelbaar en kan verder tot 45º gekanteld worden wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een enkele koper is van mening dat de kwaliteit beter had gekund en de boormachine geen lang leven beschoren is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Boxer Kolomboormachine – Tafelboormachine -2150W – 3-16mm

 

We sluiten het rijtje af met de bekende Boxer kolomboormachine die jou wordt aangeboden door het merk Boxer Tools en meteen in het oog springt vanwege zij multifunctionele karakter. Zo kun je met deze kolomboormachine diverse materiaalsoorten gaande van hout en aluminium tot staal en/ of kunststof probleemloos bewerken, wat het gebruiksgemak ten goede komt. Verder blijkt de werktafel niet alleen in de hoogte verstelbaar maar tevens ook draaibaar, uitbreidbaar én kantelbaar.

Door deze tafelboormachine correct op het stroomnet aan te sluiten – rekening houdend met een netspanning van 230V – kan een aanzienlijk vermogen tot 2150 watt worden gegenereerd, verdeeld over 5 snelheidsinstellingen. Dit gaat gepaard met een variabele boorhouder capaciteit van 3 tot maximaal 16 mm afhankelijk van het gebruikte koppelstuk.

Klanten zijn tot op heden overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid en belonen het product met een mooie gemiddelde eindscore van 4 sterren.

 

Voordelen:

Vermogen: de boormachine weet een aanzienlijk vermogen tot 2150 watt te bereiken, verdeeld over 5 snelheidsinstellingen.

Boorcapaciteit: verder geniet je een variabele boorcapaciteit van 3 tot maximaal 16 mm.

Veiligheid: net zoals de meeste andere kolomboormachines, werd ook dit apparaat uitgerust met een geïntegreerde veiligheidsslipkoppeling. 

Voeding: het apparaat kan eenvoudig op het stroomnet worden aangesloten, rekening houdend met een invoerspanning van 230V.

 

Nadelen:

Geen stofafzuiging: houd er rekening mee dat deze kolomboormachine niet voorzien is van een ingebouwde stofafzuiging.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kolomboormachines koopgids

 

Een kolomboormachine kun je op een stabiel oppervlak plaatsen om door harde materialen te boren. Deze boormachine staat vast zodat je op een stabiele manier kunt boren. De kunt de boordiepte en het toerental instellen voor precieze resultaten. Bij het kopen van een kolomboormachine aanbieding kun je letten op de stevigheid en het gewicht, de verstelbaarheid, de extra’s en de prijs. Gebruik de informatie in deze koopgids om de beste kolomboormachine te kopen.

Stevigheid en gewicht

Het is belangrijk dat de kolomboor robuust en stevig genoeg is want dit verhoogt de nauwkeurigheid van het boren. Hoe steviger het apparaat, hoe minder kans dat de machine zal bewegen tijdens het boren.

Je kunt een robuust apparaat eenvoudig herkennen door te kijken naar de voetplaat en andere kenmerken. Kies een toestel met een grote voetplaat, een dikke kolom met een grote diameter en die vele metalen onderdelen bevat. Met een grote voetplaat is het ook mogelijk om grotere werkstukken vast te zetten.

Een ander voordeel van een robuuste kolomboormachine is dat het een langere levensduur heeft dan de minder stevige modellen. Ze zullen natuurlijk ook meer wegen en dit kan lastiger zijn om ze te verplaatsen maar ook het hoge gewicht zorgt voor een betere stabiliteit.

 

Verstelbaarheid van het apparaat

Hoe meer je de kolomboor kunt verzetten, hoe meer toepassingen je ermee kunt uitvoeren. Het is handig als je de tafel van de kolomboor in de hoogte kunt verstellen zodat meerdere mensen er gebruik van kunnen maken. Dit zorgt er ook voor dat je kunt kiezen om staand of zittend te werken. Het is ook belangrijk dat je de tafel schuin kunt instellen onder bepaalde hoeken.

De maximale boordiepte is ook van belang. Je moet een hendel omlaag trekken om in het materiaal te boren, hoe lager je de hendel kunt duwen, hoe dieper je kunt boren.

Let op de binnendiameter van de boorhouder. Deze diameter heeft een invloed op de boortjes die je kunt gebruiken met de kolomboormachine. Kies voor een apparaat met een grote binnendiameter zodat je meer verschillende boortjes kunt gebruiken. De meeste modellen kun je instellen op minimum 1,5 mm en maximum 13 mm. De meeste kolomboren werken met een tandkrans boorhouder. SDS is een beter systeem maar dit komt weinig voor op een kolomboor.

Het toerental wordt uitgedrukt in RPM (revolutions per minute) en is van belang bij het kopen van een kolomboor. Hoe hoger de RPM, hoe meer materialen je kunt bewerken. Zorg er echter voor dat je het toerental kunt instellen want verschillende materialen hebben verschillende toerentallen nodig om te bewerken. De meeste apparaten beschikken over vijf instellingen.

 

Extra eigenschappen

Een kolomboor kan uitgerust zijn met een laser die je kunt gebruiken om de exacte plaats waar je wilt boren aan te duiden. Dankzij een laser kun je vele gaten na elkaar boren zonder het apparaat uit te moeten zetten.

Naast een laser kan een kolomboor ook beschikken over een lamp die je kunt gebruiken om het werkstuk te belichten wanneer je in een slecht verlichte ruimte werkt. Dit is ook handig als je eventueel ‘s avonds wilt werken.

Denk natuurlijk aan je veiligheid wanneer je een kolomboor gebruikt. Je kunt kiezen voor een model dat beschikt over een afschermkap zodat je geen stof of vuil in je ogen kunt krijgen. Deze kap kan voor sommige mensen in de weg zitten maar meestal heb je de mogelijkheid om deze van het apparaat te verwijderen.

Soms worden er meteen boortjes meegeleverd bij de aankoop van een kolomboor. Dit komt echter veel meer voor bij een accuboormachine. Je kunt er toch op letten want anders moet je zelf nog alle boortjes apart kopen.

Let tenslotte ook nog op de aangeboden garantie. De meeste fabrikanten geven een garantie van 2 jaar op het apparaat maar als je een model vindt met een hogere garantie dan is de kwaliteit meestal beter. Een fabrikant die een lange garantie aanbiedt is namelijk overtuigd van de kwaliteit van het product.

Prijs van een kolomboor

Kolomboormachines zijn duurder dan een gewone accuboormachine maar je kunt er ook meerdere materialen mee bewerken met een hogere precisie. Je kunt verschillende modellen vergelijken om zo de beste aanbiedingen te selecteren.

Kies niet meteen voor de goedkope kolomboormachines want het kan zijn dat de kwaliteit van deze producten tegenvalt. Het is een aanbeveling om de reviews van andere kopers te lezen zodat je meer informatie kunt inwinnen over de voor- en nadelen van elk product.

Deze informatie zal het eenvoudiger maken om een beslissing te nemen over de aankoop. Je kunt eenvoudig online je bestelling plaatsen zodat het apparaat aan huis geleverd wordt.

 

 

 

Laatste update: 19.05.24

 

Gereedschapskarren test van 2022

 

Heb je in de loop der jaren al heel wat verschillende stukken gereedschap verzameld? Dan kan het misschien een goed idee zijn om een gereedschapskar in overweging te nemen. Zo een gereedschapskar is een handig instrument om je verschillende stukken gereedschap in te bewaren. Toch is het niet altijd makkelijk om te weten te komen wat nu precies de beste gereedschapskar is. In onze koopgids proberen we jou hierover wat meer advies en tips te geven. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon de top 3 raadplegen. Zo blijkt de Kreator KRT653002 alvast een schot in de roos te zijn. Dit product is vervaardigd uit bijzonder duurzaam metaal en kan daardoor vast wel tegen een stootje. Daartegenover staat de Gereedschapswagen xxxl – Kraft pro+ die bij aankoop gevuld geleverd wordt.  

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Gereedschapskar reviews – top 5

 

 

Ben jij ook diegene die alle klusjes in huis opknapt? Heb je teveel gereedschap maar geen plaats om het op te bergen? Koop dan een goede gereedschapskar voor jezelf, zo kun je al het gereedschap in één ruimte opbergen en het zelfs nog gemakkelijk meenemen op verplaatsing. Hieronder zul je verschillende topproducten vinden die we voor jou opgezocht hebben, je moet er enkel nog de beste gereedschapskar uitkiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Kreator KRT653002

 

Deze gereedschapskar wordt leeg geleverd zonder gereedschap maar je beschikt over veel ruimte om je gereedschap in op te bergen. Het product beschikt over een onder- en bovenkast en je kunt de bovenkast zelfs in je onderkast zetten om plaats te besparen. De kar is gemaakt van metaal en is stevig.

De gereedschapskar is voorzien van twee vaste en twee zwenkwielen zodat je het makkelijk kunt verplaatsen. Het beschikt zelfs over een rem om de kar vast te zetten. Dit artikel is verder nog beveiligd met een slot zodat je gereedschap veilig zit en beschikt over 8 lades, 2 opbergvakken en 4 verstelbare zijhaken.

De reviews tonen aan dat de kopers heel tevreden zijn over dit product. De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit is top en je beschikt over veel opbergruimte. Het is handig in gebruik want de kar is niet te groot en is makkelijk te verplaatsen dankzij de wielen.

Een degelijke gereedschapskar is vaak onmisbaar. Of je nu een professionele klusser bent of een echte doe-het-zelver. Het biedt je de mogelijkheid om al je gereedschap op een veilige plaats op te bergen. Je kunt alvast even deze gereedschapskar van het bekende en misschien ook wel het beste merk Kreator bekijken.

 

Voordelen:

Opbergruimte: het product bestaat uit 2 grote delen namelijk een onderkast en een bovenkast. Beide delen beschikken over voldoende opbergruimte om al je gereedschap in te bewaren.

Materiaal: je zult merken dat deze gereedschapskar volledig vervaardigd is uit duurzaam metaal en dus ook best wel tegen een stootje kan.

Transportwieltjes: de kar beschikt over 4 wieltjes waaronder 2 zwenkwieltjes en 2 gewone vaste wieltjes. Daardoor wordt het makkelijker om de kar te verplaatsen en te vergrendelen.

 

Nadelen:

Geen gereedschap: houd er wel rekening mee dat je er bij de aankoop van het product helemaal geen gereedschap bij krijgt.

Prijskaartje: het is niet meteen het toestel met de laagste prijs en dat zou als een minpuntje kunnen ervaren worden door sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Gereedschapswagen xxxl – Kraft pro+ – 8 Laden 8 Vol – Inc Opbergvak Aan Zijkant

 

Net zoals het populaire Makita gereedschap of gereedschap van HBM; zul je ook deze set van Kraft Pro+ tussen de toppertjes mogen verwachten. Of je met dit product ook gelijk voor een gereedschapskar aanbieding kiest, valt sterk te betwijfelen. Anderzijds wordt bij aankoop een goed gevulde gereedschapskar aangeboden, wat heel wat klanten alvast weten te waarderen getuige de vele positieve reviews, het mooie advies en de gemiddelde eindscore van maar liefst 5 sterren. Kortom, de moeite waard om deze gevulde gereedschapswagen eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt de Kraft Pro+ XXXL gereedschapskar gekenmerkt door een lengte van 80 cm, een breedte van 80 cm en een hoogte van 95 cm. Rekening houden met al het meegeleverde gereedschap, komt het totale gewicht op 80 kg te staan. Maar niet getreurd want dankzij de flexibele geïntegreerde wieltjes, kun jij deze gereedschapswagen eenvoudig van punt A naar punt B gaan verplaatsen, wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

De CE gekeurde gereedschapskar inclusief het meegeleverde gereedschap, blijkt vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen zoals onder meer kunststof, metaal, staal en aluminium. De 8 gevulde opberglades worden verder aangevuld met een bijkomend opbergvak aan de zijkant en een stevig handvat om het karretje eveneens makkelijk te gaan verplaatsen. Dat je deze set niet meteen tussen het gereedschap in de Lidl mag verwachten, is onderhand wel al duidelijk.

 

Voordelen:

Formaat: de gereedschapswagen van Kraft Pro+ wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 80 x 80 x 95 cm en aangevuld met een gewicht van 80 kg.

Gebruiksgemak: de 4 geïntegreerde wieltjes en de stevige handgreep dragen bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak en zorgen ervoor dat je de gereedschapswagen makkelijk van punt A naar punt B kunt verplaatsen.

Gevuld: in tegenstelling tot sommige andere gereedschapskarren, wordt deze set gevuld geleverd. Zo telt elk van de 8 lades een resem duurzaam gereedschap dat handig van pas kan komen op particulier en professioneel vlak.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Stanley FatMax

 

De gereedschapskar van het merk Stanley is gemaakt van kunststof en bestaat uit 3 delen om gereedschap in op te bergen. Aan de bovenkant beschik je over een gereedschapskoffer om het kleine gereedschap in te bewaren, in het midden kun je kleine onderdelen makkelijk indelen en in de onderste bak heb je plaats voor de grote stukken.

De kar is voorzien van een uitschuifbare handgreep zodat je het makkelijk kunt verplaatsen en aan de zijkanten zijn er ook handgrepen. Het deksel beschikt over een V-groef en de wagen weegt 10 kg zonder gereedschap.

De gereedschapskar is ruim en is handig in gebruik dankzij de overzichtelijke indeling. De kopers geven ook positief advies over de goedkope prijs maar vinden de kar niet stevig genoeg om zwaar materiaal mee te verplaatsen. Deze kar is perfect voor mensen die op zoek zijn naar goedkope gereedschapskarren.

Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor de gereedschapskar van het bekende merk Stanley. Om te weten of dit product echt wel iets voor jou is, is het misschien handig om even op zoek te gaan naar de voordelen en de nadelen ervan.

 

Voordelen:

Materiaal en ontwerp: het product is volledig vervaardigd uit duurzaam en degelijk kunststof en kan best wel tegen een stootje. Verder telt het maar liefst 3 handige opbergcompartimenten.

Comfort: de gereedschapskar is niet alleen voorzien van een bijzonder handige handgreep maar beschikt daarnaast ook over degelijke transportwieltjes.

Prijskaartje: indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een degelijke gereedschapskar, of over een beperkt budget beschikt, dan is dit product werkelijk ideaal voor jou.

 

Nadelen:

Niet stevig: een kleine minderheid van de klanten is er echter van overtuigd dat de kar helemaal niet zo stevig en stabiel is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sibel Discrete werkwagen zwart – Sibel werkwagen met wielen

 

Door te opteren voor de werkwagen van Sibel, kies je voor gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit en comfort. De werkwagen wordt gekenmerkt door een relatief handzame uitvoering met verschillende schuiflades en opbergvakken waarin je je gereedschap of tools veilig in kunt opbergen. Afgewerkt in een zwarte kleur, oogt deze gereedschapskar bijzonder stijlvol en neutraal.

Verder is deze discrete werkwagen van Sibel voorzien van 4 handige zwenkwieltjes waarmee je het geheel makkelijk van de ene naar de andere ruimte kunt verplaatsen, wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Het plaatje is pas helemaal compleet dankzij de verschillende extra opbergvakjes en lussen aan de zijkanten van het wagentje die perfect kunnen dienen om bijvoorbeeld een haardroger, stijltang of dergelijke meer in te plaatsen. Kortom, het ideale werkwagentje voor professionele kappers (aan huis).

Dat deze discrete werkwagen vrij veel positieve kenmerken naar voren weet te schuiven mag onderhand wel al duidelijk zijn. Klanten zijn bijzonder enthousiast over de geleverde kwaliteit en belonen dit product met 5 sterren.

 

Voordelen:

Design: de werkwagen is afgewerkt in een neutraal zwart design dat tevens ook bijzonder stijlvol en klassevol oogt.

Verrijdbaar: dankzij de 4 stevig geïntegreerde wieltjes, kan het wagentje eenvoudig worden verplaatst.

Gebruiksgemak: de werkwagen telt meerdere schuiflades en opbergvakken en is tevens voorzien van ophanglussen aan de zijkant die geschikt zijn om bijvoorbeeld een haardroger of stijltang in te plaatsen.

 

Nadelen:

Prijzig: we vermoeden dat het prijskaartje wel eens een domper op de feestvreugde zou kunnen zijn goed wetende dat het karretje leeg geleverd wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Stanley gereedschapswagen kunststof 1-95-621 // Stanley gereedschapswagen

 

We sluiten het rijtje af met de gereedschapswagen van het bekende en populaire Duitse merk Stanley die meteen in het oog springt vanwege zijn opvallende zwart – gele design. De koffer – die hoofdzakelijk vervaardigd blijkt uit een combinatie van metaal en kunststof – kent een totale afmeting van 56,8 x 38,9 x 73 cm wat dan weer resulteert in verschillende opberglades en vakken waarin je eenvoudig gereedschap kunt onderbrengen. Let wel – in tegenstelling tot diverse andere gereedschapswagens, wordt bij dit model geen gereedschap meegeleverd.

De koffer is verder voorzien van een set stevige wieltjes inclusief uitschuifbaar handvat die elk op hun beurt bijdragen aan het comfort. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld dankzij het innovatieve openingsmechanisme, de roestvrijstalen vergrendelingen en het schappelijke prijskaartje.

Een blik op de verschillende online reviews toont aan dat heel wat klanten een positief advies weten te geven omtrent het gebruiksvriendelijke karakter, de stevige materialen en het fraaie design. Eén koper vindt het best wel jammer dat je de laden niet afzonderlijk op slot kunt doen.

 

Voordelen:

Materiaal: de gereedschapskoffer van Stanley is vervaardigd uit een combinatie van duurzaam kunststof en metaal.

Comfort: met behulp van de wieltjes kun je de koffer eenvoudig verplaatsen. Het geheel wordt aangevuld met een kleine handgreep én apart uitschuifbaar handvat.

Formaat: de gereedschapswagen is gezegend met een totale afmeting van 56,8 x 38,9 x 73 cm wat resulteert in meerdere opbergvakken en lades.

 

Nadelen:

Geen gereedschap: de koffer wordt standaard zonder gereedschap geleverd wat voor sommigen een struikelblok zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gereedschapskarren koopgids

 

Een gereedschapskar is een handig middel om al je verschillende stukken gereedschap in te bewaren. Je kunt natuurlijk ook meteen een volle gereedschapskar kopen als je nog niet over je eigen gereedschap beschikt. Je kunt verder nog letten op het formaat van de kar, de verplaatsbaarheid, het gewicht, het aantal lades en de veiligheid. We bespreken deze informatie zodat je eenvoudig op zoek kunt gaan naar de beste gereedschapskarren.

Gevuld of leeg?

Tegenwoordig is het makkelijk om een gevulde gereedschapskar te kopen. Deze karren bevatten al het nodige gereedschap om de meeste klussen uit te voeren. Toch zijn er ook nadelen verbonden aan het kopen van een gereedschapskar aanbieding die al gevuld is. Het grootste nadeel is dat je zelf niet kunt kiezen welk gereedschap je in de kar wilt plaatsen. Het gereedschap die er al inzit is niet altijd hetgeen je nodig hebt en is bovendien van een onbekend merk waardoor de kwaliteit niet altijd even goed is.

Voor personen die graag werken met gereedschap van een gerenommeerd merk is het een aanbeveling om een lege gereedschapskar te kopen. Kopers die op zoek zijn naar goedkope gereedschapskarren zullen sowieso eerder kiezen voor een leeg model. Zo kun je zelf het gereedschap kopen die je nodig hebt en blijf je niet achter met stukken die je nooit zult gebruiken.

 

Formaat en gewicht

Deze punten spreken voor zich. Het formaat van een gereedschapskist hangt af van de hoeveelheid gereedschap die je in je bezit hebt en die je in het product wilt bewaren. Je moet natuurlijk ook over ruimte beschikken om de gereedschapskar te kunnen plaatsen. Zorg er dus voor dat de kar niet te groot is zodat het onnodig veel ruimte zal innemen.

Sommige kopers zullen een gereedschapskar moeten zoeken die genoeg ruimte bevat voor al hun gereedschap en die ze tegelijkertijd makkelijk in de garage of werkruimte kunnen plaatsen. Gelukkig bestaan er verschillende vormen, als je weinig plaats hebt in de breedte kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hoge gereedschapskar.

Het is logisch dat een grote gereedschapskar zwaarder is dan een klein model. Dit hangt echter ook af van het materiaal waarvan de gereedschapskar gemaakt is. Je kunt een product van plastic niet vergelijken met een metalen kar. De kar die gemaakt is van metaal is veel zwaarder maar tegelijk ook veel steviger.

 

Verplaatsbaarheid en veiligheid

Een gereedschapskar is meestal voorzien van wielen aan de onderkant zodat je het product eenvoudig kunt verrijden naar een andere ruimte. Er zijn echter ook kleinere gereedschapskisten die enkel over een handvat beschikken en die je makkelijk kunt meedragen. Vanwege het kleine formaat wegen ze ook een stuk minder maar je kunt er natuurlijk ook minder gereedschap in meenemen.

Het is belangrijk dat de wielen goed geplaatst zijn zodat de kar niet kan omvallen om ongelukken te voorkomen. Soms is er een soort van omvalbeveiliging voorzien op de gereedschapskar. Meestal kun je de wielen ook vastzetten zodat de kar niet teveel beweegt wanneer je naar gereedschap aan het zoeken bent. Zorg er ook voor dat de wielen tenminste een rubberen laag hebben zodat ze de vloer niet kunnen beschadigen wanneer je de kar naar een andere ruimte verplaatst.

Kies voor een kar met een slot zodat je de lades kunt sluiten met een sleutel. Zo kunnen kinderen het gereedschap niet pakken en worden ongevallen vermeden.

Lades of bakken

Een gereedschapskar bevat lades om het gereedschap in te bewaren. Het aantal lades van de kar hangt af van het formaat van de kar, hoe groter de kar, hoe meer lades het kan bevatten. De lades kunnen natuurlijk ook van een verschillende grootte zijn.

Het is ook mogelijk dat de kar over een opbergvak beschikt waar je grotere stukken gereedschap in kunt bewaren. Dit opbergvak is geschikt voor materiaal zoals een boormachine. Als je echter niet van plan bent om grote stukken gereedschap in de kar te bewaren dan is het ook niet nodig om een model met een opbergvak te kopen.

Let erop of je de lades volledig kunt opentrekken. Als dit niet mogelijk is dan zul je niet aan het gereedschap kunnen dat achteraan ligt. Sommige lades beschikken over speciale vellen waarin je klein materiaal zoals schroevendraaiers of schroeven kunt sorteren.

Tenslotte kun je nog een opzetkist op de gereedschapskar hebben. Dit is een kist die je makkelijk van de kar kunt nemen en vullen met het gereedschap die je nodig hebt voor een bepaalde klus. Zo hoef je de ganse kar niet mee te nemen.

Er zijn verschillende aanbiedingen die je online kunt terugvinden die over al deze kenmerken beschikken.

 

 

 

Laatste update: 19.05.24

 

Gereedschapstrolleys test van 2022

 

Sommige personen zullen een gereedschapstrolley beter kennen onder de naam gereedschapskar. Het zijn 2 verschillende woorden die wel naar hetzelfde product verwijzen. Zoals de naam doet vermoeden, is een gereedschapskoffer het ideale product om verschillende soorten gereedschap op te bergen. Wij helpen jou alvast op weg door je de 3 best beoordeelde gereedschapstrolleys aan te bieden. Zo blijkt de Swiss Kraft Gold Limited Edition gereedschapstrolley alvast een schot in de roos te zijn. Deze trolley telt maar liefst 356 verschillende stukken gereedschap waardoor je dus diverse klusjes kunt uitvoeren. Er is ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de Stanley Mobile Work Center 2in1 gereedschapstrolley. Het is een vrij grote trolley die over voldoende opbergruimte beschikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Gereedschapstrolley reviews – top 5

 

 

Een gereedschapstrolley komt altijd van pas want iedereen moet wel eens ergens een nagel inslaan of iets vastschroeven. Als je de gereedschapstrolley nu leeg of vol met gereedschap koopt, op een bepaald moment zul je het sowieso nodig hebben. Bekijk de volgende vijf topproducten die we vergeleken hebben op basis van de meningen van andere kopers en maak zelf uit welke het beste bij jou past zodat je de beste gereedschapstrolley voor jouw situatie kunt kopen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Swiss Kraft Gold Limited Edition

 

Deze gereedschapstrolley bevat wel 356 stukken gereedschap! Als je dit product aankoopt hoef je voor een lange tijd niet meer naar de winkel om die ontbrekende schroevendraaier of nagel te kopen. Deze set bevat al het nodige om de meeste klussen te kunnen klaren, zowel in je huis als in de garage.

Het gereedschap is vervaardigd van chroom-vanadium voor optimale stevigheid en is bestand tegen roest. Elk stukje gereedschap heeft z’n eigen plaats en je kunt de trolley makkelijk verplaatsen dankzij de wieltjes en het uitschuifbare handvat.

Dit product heeft enkel maar positieve beoordelingen ontvangen. De koffer is overzichtelijk en je kunt al je gereedschap makkelijk sorteren. Het materiaal is stevig en de koffer is makkelijk om te verplaatsen. De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van deze gereedschapstrolley aanbieding zorgt voor grote tevredenheid onder de kopers.

Ben je op zoek naar een handige gereedschapstrolley? Dan kan dit product van het bekende merk Kraft Muller misschien wel iets voor jou zijn. Bovendien beschouwen heel wat gebruikers Kraft Muller ook als het beste merk. Toch is het altijd handig om de voor- en nadelen even op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: je zult werkelijk versteld staan van deze gereedschapstrolley wanneer je ontdekt dat deze maar liefst 356 stukken gereedschap bevat. Ideaal als je heel wat verschillende klusjes moet uitvoeren.

Materiaal: je zult merken dat het gereedschap gemaakt is uit bijzonder duurzaam en degelijk chroom-vanadium. Bovendien is het afgewerkt met een speciale coating waardoor het roestbestendig is.

Comfort: de trolley is niet alleen voorzien van een uitschuifbaar handvat maar beschikt ook over handige transportwieltjes.

 

Nadelen:

Prijskaartje: je moet er wel rekening mee houden dat dit niet meteen de trolley met de laagste prijs is en je dus beter wat extra budget zult voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Stanley Mobile Work Center 2in1

 

Voor mensen die minder geld willen uitgeven is deze gereedschapstrolley van Stanley de ideale aankoop. Dankzij de lage prijs behoort het artikel tot de goedkope gereedschapstrolleys maar in tegenstelling tot de trolley van Swiss Kraft krijg je er wel geen gereedschap bij.

Je beschikt over verschillende opbergmogelijkheden en de trolley is voorzien van een uitneembare bak. Onder de trolley staan er twee stevige wielen waardoor je het product makkelijk kunt verplaatsen. Verder beschikt dit artikel over een metalen vergrendeling en kun je er ook een hangslot aan hangen.

De meeste reviews geven positief advies over het product. De trolley is handig in gebruik en heeft een voordelige prijs/kwaliteitverhouding. De trolley wordt echter te zwaar als je het vult met te veel gereedschap en het handvat is dan misschien niet stevig genoeg om de trolley te verplaatsen.

Wil je toch liever niet zoveel geld spenderen maar toch over een degelijke gereedschapstrolley beschikken? Dan kunnen wij jou aanraden om alvast even dit product van het bekende merk Stanley te bekijken. Ideaal voor mensen met een beperkt budget, vanwege het mooie en voordelige prijskaartje ervan.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: je zult deze trolley zonder twijfel tussen de goedkope trolleys kunnen spotten. En daardoor zal het misschien ook wel eens één van de populairste gereedschapstrolleys kunnen zijn uit deze lijst.

Gebruiksgemak: de trolley biedt heel wat mogelijkheden om het gereedschap veilig en zonder problemen op te bergen. Er is zelfs een uitneembare bak voorzien.

Comfort: de transportwielen zorgen ervoor dat je de trolley makkelijk en probleemloos kunt verplaatsen.

Veiligheid: je kunt de trolley voldoende beveiligen dankzij de combinatie van de metalen vergrendeling en het handige hangslot.

 

Nadelen:

Geen gereedschap: houd er wel rekening mee dat je bij de aankoop van dit product er helemaal geen gereedschap bij krijgt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Grafner 399 Delig

 

De Grafner gereedschapstrolley is gevuld met 399 stukken gereedschap. Het gereedschap is vervaardigd van hoogwaardig materiaal en alle stukken hebben hun eigen plaats in de stevige kist. De kist met het gereedschap weegt bijna 13 kg.

Deze gereedschapstrolley is geschikt voor professioneel gebruik en je kunt het makkelijk verplaatsen dankzij de wieltjes aan de onderkant en de trekstang. Je vindt er vanalles in terug van schroevendraaiers tot een klauwhamer.

Hoewel dit product nog maar twee beoordelingen heeft ontvangen zijn de gebruikers lovend over dit artikel. Het materiaal is van goede kwaliteit en is stevig, en de opbergkoffer is ook sterk. De trolley bevat al het nodige gereedschap om meteen te kunnen klussen.

Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor deze gereedschapstrolley van het bekende merk Grafner. Het product wordt bovendien geleverd in combinatie met maar liefst 399 stukken gereedschap. Kortom, een handige trolley waarmee je heel wat verschillende soorten klusjes zult kunnen opknappen.

 

Voordelen:

Comfort: de trolley is voorzien van een handig handvat dat iets meer comfort biedt. De wieltjes zorgen er dan weer voor dat je de trolley makkelijk van de ene naar de andere ruimte kunt verplaatsen.

Materiaal: het gereedschap is volledig gemaakt uit duurzame materiaalsoorten die bovendien roestbestendig zijn.

Handig in gebruik: je zult merken dat de trolley over heel wat opbergruimte beschikt, en dat elk stuk gereedschap een eigen plekje heeft.

 

Nadelen:

Gewicht: hoewel de trolley over handige transportwieltjes beschikt, zul je wel moeten rekening houden met een maximaal gewicht van zo’n 13 kg.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Stanley Mobile Work Center 3in1

 

Deze mobiele wagen kun je overal mee naartoe nemen en het beschikt over veel ruimte om gereedschap in op te bergen. De koffer kun je van de trolley nemen om kleiner gereedschap mee te nemen en het grote materiaal kun je in de onderste kist plaatsen.

De telescopische handgreep en de grote wielen zorgen ervoor dat je de trolley makkelijk kunt verplaatsen. De trolley is gemaakt van kunststof en beschikt over stevige metalen sluitingen zodat je gereedschap beschermd is.

Hoewel de meeste reviews positief zijn, zijn er toch enkele kopers die negatief advies geven over dit product. De koffer valt te snel om wegens een slechte verdeling van het gewicht en de wielen zijn ook te zwak om de koffer zwaar te beladen. Toch zijn de meesten tevreden over de goede kwaliteit en de degelijke prijs en vinden ze de trolley handig in gebruik.

Net zoals één van de vorige producten zul je merken dat ook deze gereedschapstrolley afkomstig is van het bekende merk Stanley. Het is een handig toestel dat niet alleen voorzien is van een uitschuifbaar handvat maar ook van degelijke transportwieltjes. Hieronder kun je alvast een overzicht vinden van de voor- en nadelen.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: je zult merken dat er heel wat opbergmogelijkheden zijn en dat het zelfs mogelijk is om de koffer van de trolley af te halen.

Materiaal: deze gereedschapstrolley is helemaal gemaakt uit duurzaam en degelijk kunststof. En werd vervolgens afgewerkt met duurzame sluitingen uit metaal.

 

Nadelen:

Valt snel om: volgens een kleine minderheid van de kopers zou deze trolley vrij snel omkantelen en niet stabiel staan.

Zwakke wielen: andere gebruikers laten dan weer weten dat ze hun twijfels hebben bij de draagkracht van de transportwieltjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Stanley Fatmax

 

Deze gereedschapstrolley wordt leeg zonder gereedschap geleverd. Het is een stevige koffer met een telescopische handgreep en stevige wielen. De trolley is waterdicht en je kunt de gereedschapsbak uitnemen om kleiner gereedschap apart mee te nemen.

Verder beschikt dit product nog over roestvrijstalen sluiten en kun je er ook een hangslot op plaatsen. Het deksel van de trolley is voorzien van een antisliplaag en heeft een V-groef.

Over dit product zijn momenteel nog geen reviews geplaatst door vorige kopers. Wegens een gebrek aan meningen kunnen wij je geen advies geven over deze aanbieding. Schrijf als eerste een beoordeling zodat wij ons advies daar kunnen op baseren.

De top 5 wordt afgesloten met de Stanley Fatmax gereedschapstrolley. Het laat geen twijfel meer dat het merk Stanley niet alleen het populairste merk is uit deze lijst, maar misschien ook veruit het beste merk is. Hieronder zullen we samen even overlopen wat nu precies de verschillende eigenschappen van het product zijn.

 

Voordelen:

Comfort: de combinatie van de telescopische handgreep en de duurzame transportwieltjes, zorgt voor iets meer comfort.

Handig in gebruik: de koffer biedt voldoende opbergruimte en is bovendien helemaal waterdicht. Je hoeft je dus geen zorgen te maken indien het plots begint te regenen wanneer je aan een klusje bezig bent.

Veiligheid: het apparaat is voorzien van bijzonder duurzame sluitingen die gemaakt zijn uit roestvrijstaal. Er is ook de mogelijkheid om eventueel nog een extra hangslot eraan toe te voegen.

 

Nadelen:

Geen gebruikerservaring: doordat er momenteel nog geen reviews zijn geplaatst, is het voor ons niet eenvoudig om jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gereedschapstrolleys koopgids

 

Een gereedschapstrolley is een ander woord voor een gereedschapskar die je kunt meenemen op verplaatsing. We hebben gereedschapskarren al besproken in een andere koopgids maar we halen de belangrijke punten nog even boven aangevuld met de belangrijke kenmerken van een trolley. Je zult zeker de beste gereedschapstrolleys kopen door rekening te houden met het formaat, het gewicht, de transportmogelijkheden, de veiligheid en de opbergmogelijkheden.

Met of zonder gereedschap

Net zoals bij een gereedschapskar is het mogelijk om een trolley te kopen die al gevuld is met gereedschap. Zo’n gereedschapstrolley aanbieding heeft enkele voor- en nadelen. Het voordeel is dat een gevuld model ideaal is voor een doe-het-zelver die alle basisgereedschap nodig heeft om af en toe eens te klussen.

Het nadeel is dat je waarschijnlijk met veel gereedschap komt te zitten die je nooit zult gebruiken. Bovendien is het meegeleverde gereedschap meestal van een onbekend merk waardoor je niet zeker bent of de kwaliteit van het materiaal wel goed genoeg is.

Als je dus liever gereedschap gebruikt van een bekend merk dan is het een aanbeveling om een gereedschapstrolley aanbieding te kopen die niet gevuld is. Het voordeel van een leeg model is dat je deze zult terugvinden in de categorie van goedkope gereedschapstrolleys. Daarna kun je zelf kiezen welke stukken gereedschap je wilt bewaren in het product.

 

Formaat en gewicht van de trolley

Als je veel gereedschap wilt bewaren dan is het beter dat je een grote trolley koopt. Houd er ook wel rekening mee dat een grote trolley ook veel meer ruimte zal innemen. Controleer dus eerst of je over genoeg ruimte beschikt om een grote trolley te plaatsen. Meestal staat dit product in een werkruimte of een garage. Je hebt nog genoeg plaats nodig in de garage om je auto te parkeren.

Je kunt verschillende formaten kopen afhankelijk van je eigen voorkeur. Een grote trolley zal wel iets lastiger zijn om mee te nemen op verplaatsing. Als je van plan bent om de trolley veel mee te nemen kan het beter zijn om een kleiner model te kopen. Bovendien zal een kleinere trolley ook een stuk minder wegen.

Het gewicht van de trolley hangt af van het materiaal die gebruikt is om de trolley te vervaardigen, maar ook van het gewicht van het gereedschap die je erin bewaart. Je kunt verschillende modellen vergelijken op basis van gewicht en stevigheid. Als je veel materiaal wilt meenemen kies dan beter voor een model dat gemaakt is van plastic. Een metalen trolley is echter veel steviger en beter bestand tegen schokken en stoten.

 

Hoe kun je de trolley meenemen?

Zoals je van het woord trolley kunt afleiden beschikken deze producten over wielen aan de onderkant. In tegenstelling tot een gereedschapskar die vier wielen heeft, beschikt een trolley meestal maar over twee wielen. Dit komt omdat er naast de wielen ook nog een trekstang opzit zodat je de trolley makkelijk kunt meetrekken.

Je kunt letten op de kwaliteit van de wielen. Kies voor wielen met een rubberen coating zodat ze de vloer niet kunnen beschadigen wanneer je de trolley meeneemt op verplaatsing. Het is niet aan te raden om een model te kopen met plastieken wielen, deze kunnen namelijk makkelijk breken en daarna kun je de trolley niet meer meetrekken.

Let erop of de trolley voorzien is van een slot. Als je de kist van de trolley kunt sluiten zorgt dit voor extra veiligheid. Zo kunnen kinderen de trolley niet openen om te spelen met het gereedschap en vermijd je ongelukken.

 

Opbergmogelijkheden

Net zoals een kar kan een trolley lades of een opbergvak bevatten. Meestal zullen dit lades zijn waar je de verschillende stukken gereedschap kunt in opbergen. Een grote trolley zal over meer lades beschikken en je zult er dus ook meer materiaal in kunnen bewaren. Het nadeel daaraan is wel dat de trolley veel meer zal wegen waardoor het lastiger wordt om het product mee te nemen op verplaatsing.

Een trolley met een opbergvak is geschikt voor grote apparaten zoals een boormachine of een cirkelzaag. Als je deze apparaten zult nodig hebben is het beter om te kiezen voor een model met een opbergvak. Je kunt deze combineren met een opzetkist zodat je de kleinere spullen in de kist kunt bewaren. Deze kist kun je makkelijk van de trolley afnemen als je bijvoorbeeld op een ladder moet klimmen en enkele stukken gereedschap nodig hebt.

Er zijn verschillende mogelijkheden, je kunt online op zoek gaan en verschillende aanbiedingen bekijken. Lees zeker ook de reviews van andere kopers want deze bevatten veel nuttige informatie.

 

 

 

Laatste update: 19.05.24

 

TIG lassers test van 2022

 

Het valt op dat steeds minder mensen een TIG lasapparaat gebruiken. Desondanks kun je het toch nog altijd in heel veel verschillende winkels en ketens aankopen. Daarom willen wij jou graag nog wat tips en richtlijnen meegeven zodra je van plan bent een TIG lasser aan te kopen. Indien je echt dringend op zoek bent naar een TIG lasser dan kun je ook gewoon onze top raadplegen. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Borg lasapparaat MMA die gekenmerkt wordt door een eenvoudige bediening en een helder en duidelijk leesbaar digitaal display. Daartegenover staat dan de Stahlwerk TIG lasmachine & Plasmasnijder; een praktisch 2-in-1 apparaat dat niet alleen geschikt is om te lassen maar tevens ook snijden. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

TIG lasser reviews – top 5

 

 

Met een TIG lasser is het moeilijker om te lassen want je hebt beide handen nodig, maar de kwaliteit van het laswerk is superieur in vergelijking met een gewoon lasapparaat. Wij hebben vijf verschillende TIG lassers onderzocht en vergeleken op basis van de meningen van gebruikers. Je kunt ze terugvinden in ons lijstje hieronder en de informatie gebruiken om de beste TIG lasser voor jezelf te kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Borg lasapparaat MMA – TIG 200 Ampere – met digitaal display

 

Op zoek naar een multifunctioneel TIG lasapparaat dat niet alleen geschikt is voor elektrodelassen maar tevens ook als TIG lasser dienst kan doen, dan zit je bij Borg aan het juiste adres. Bovendien kan dit unieke TIG lasapparaat perfect gehanteerd worden door zowel professionals als beginners, wat het uiteindelijke gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Afgaande op het advies uit de online reviews én de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren, ga je alvast met één van de populairste lassers naar huis. Maar wat maakt dit apparaat zo speciaal? Wij zoeken het graag voor jou uit.

Zo kent het Borg lasapparaat een totale afmeting van 46,5 x 25,5 x 33 cm en een snoerlengte van 0,50 cm waarmee je hem eenvoudig met het stroomnet kunt verbinden. Eenmaal correct aangesloten én ingeschakeld, kun je genieten van een aanzienlijk vermogen tot 60 watt en een effectiviteit van 80%. Zijn gebruiksgemak wordt aangevuld met een continu instelbare lasstroom binnen een bereik van 10 tot 200A én een krachtige HF-ontsteking.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles om over naar huis te schrijven want verder werkt het apparaat – in vergelijking met gelijkaardige lasapparaten – behoorlijk stil én is het voorzien van een geïntegreerde oververhittingsbeveiliging. Kortom, een toppertje dat – gezien zijn correcte prijskaartje – wel eens tussen de goedkope (mig) TIG lasapparaten kan gespot worden.

 

Voordelen:

Veiligheid: het apparaat is uitgerust met een geïntegreerde oververhittingsbeveiliging die bijdraagt aan de veiligheid tijdens het gebruik ervan.

Budgetvriendelijk: wil je een TIG lasapparaat kopen en ben je op zoek naar kwaliteit én betaalbaarheid, dan is dit exemplaar van Borg een stap in de goede richting.

Gebruiksvriendelijk: met het Borg lasapparaat kies je voor een veelzijdig toestel dat zowel door professionals als beginners kan worden gebruikt en steunt op het principe van een krachtige HF-ontsteking, een isolatieklasse H kent een effectiviteit van 80% garandeert.

Lasstroom: het Borg lasapparaat wordt gekenmerkt door een continu instelbare lasstroom met een bereik van maar liefst 10 tot 200 A.

 

Nadelen:

Snoerlengte: de snoerlengte van 0,50 m zou best wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Stahlwerk TIG lasmachine & Plasmasnijder in één / AC/DC TIG 200 Plasma ST IGBT

 

Net zoals het vorige toppertje, kies je ook met dit apparaat van het bekende – en misschien ook wel meteen beste – merk Stahlwerk voor een multifunctioneel 2-in-1 apparaat. Doordat het AC/DC TIG lasapparaat wordt aangevuld met een plasmasnijder is het prijskaartje meteen ook een pak duurder in vergelijking met sommige andere toppertjes binnen deze reeks. Toch lijken klanten nog steeds overtuigd van hun aankoop, wat zelfs resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

Dat het lasapparaat tot heel wat in staat is, werd onderhand al min of meer duidelijk. Zo is het niet alleen geschikt om te lassen maar kan het apparaat eveneens worden ingezet om materialen te snijden gaande van RVS en aluminium tot koper, staal en zoveel meer. De plasmastraal om de materialen te snijden, wordt eenvoudig gegenereerd met behulp van elektriciteit dus het is belangrijk dat je – mits het 5 meter lange snoer – het apparaat met het stroomnet verbindt.

Gebruik je het apparaat om materialen te lassen dan mag je rekenen op een spanning tot 200A terwijl het plasmasnijden maximaal tot 50A gaat. Verder wordt eveneens gesteund op de bekende IGBT technologie en geniet je diverse veiligheidsmethoden én functiemogelijkheden zoals onder meer een traploze snijstroom functie.

 

Voordelen:

Formaat: het veelzijdige apparaat wordt gekenmerkt door een totale – relatief compacte en handzame – afmeting van 45,5 x 22 x 37 cm.

Voeding: met behulp van het 5 meter lange snoer kan dit lasapparaat eenvoudig op het stroomnet worden aangesloten, weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 230V.

Vermogen: bij correct gebruik wordt een werkelijk en maximaal opgenomen vermogen gegarandeerd van respectievelijk 26,4 en 41,7A.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: we durven stellen dat het hogere prijskaartje wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Gys Tig 160

 

De GYS TIG 160 is een inverter lasapparaat met een duidelijk display om het toestel precies in te stellen voor elke lasklus. Het toestel is gestuurd door een microprocessor en dankzij de MMA functies kun je lassen met roestvrij staal, gietijzer elektroden en staal. Het toestel is voorzien van een downslope functie zodat het laswerk mooi afgewerkt wordt.

Het is een compact apparaat en met z’n slechts 10 kg is het licht van gewicht dus je kunt het makkelijk meenemen op verplaatsing. Het apparaat is beveiligd tegen overvoltage en je beschikt over de mogelijkheid om te werken met een generator. Het toestel wordt geleverd met verschillende accessoires zoals een lastoorts.

Dit lasapparaat heeft nog geen reviews ontvangen van andere gebruikers dus het is onmogelijk om je een advies te geven gebaseerd op de meningen van andere kopers.

Ben je op zoek naar een inverter lasapparaat dan is dit apparaat GYS TIG 160 alvast een bijzonder goede aanbeveling. Het apparaat is zelfs voorzien van een duidelijk afleesbaar scherm waarop je alles goed kunt aflezen en eventueel de instellingen ervan kunt veranderen.

 

Voordelen:

MMA functies: de MMA functies bieden je de mogelijkheid om te lassen met verschillende materiaalsoorten zoals staal, RVS en zelfs gietijzer elektroden.

Formaat: je zult merken dat het om een vrij compacte TIG lasser gaat die bovendien ook weinig weegt. Dit maakt het toestel handig in gebruik en makkelijk om overal mee naartoe te nemen.

Veilig: het toestel is bijzonder veilig en beschikt over een betrouwbare beveiliging tegen de gevaren van overvoltage.

 

Nadelen:

Geen reviews: doordat er nog geen online beoordelingen bij dit apparaat genoteerd staan, is het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. ESAB Rogue ET 200 Pro TIG lasapparaat

 

Ben je als professioneel lasser op zoek naar hét geschikte TIG lasapparaat dan raden wij jou aan om dit exemplaar van ESAB eens even van naderbij te bekijken. Zo wordt de Rogue ET 200 PRO beschouwd als een meer dan solide én uiterst betrouwbare gelijkstroom stroombron die uitermate geschikt is voor het lassen van beklede elektroden en Argon Arc Tig gelijkstroom.

Naast zijn relatief compacte – en bijgevolg handzame – uitvoering, is dit lasapparaat eveneens gezegend met een snoerlengte van 3 meter en een geïntegreerde elektrodediameter van ruim 4mm. Eenmaal correct aangesloten én vervolgens ook ingeschakeld, kan een aanzienlijk vermogen tot maar liefst 3680 watt worden geleverd, wat meteen ook het hogere prijskaartje zou kunnen verklaren.

Hoewel de ESAB Rogue ET 200 PRO lasser heel wat positieve kenmerken naar voren weet te schuiven, werden tot op heden nog geen reacties geplaatst. We vermoeden dat het hogere prijskaartje hier mogelijks wel een verklaring voor geeft.

 

Voordelen:

Geluidsniveau: ondanks de enorme kracht die uitgaat van dit lasapparaat, blijft het geluidsniveau relatief beperkt tot maximaal 60dB.

Verpakkingsinhoud: het TIG lasapparaat wordt jou geleverd inclusief 3 meter lang netsnoer én stekker, een stevige schouderband, een 4M TIG-toorts type SR-b 26, de nodige slijtonderdelen, een 3 meter lange werkstukkabel met klem en een instructieve handleiding.

Vermogen: bij correct gebruik kan een meer dan aanzienlijk vermogen tot 3680 watt worden beoogd.

 

Nadelen:

Geen beginner: in tegenstelling tot bijvoorbeeld het eerste toppertje binnen deze reeks, blijkt dit apparaat van ESAB enkel en alleen ontwikkeld voor professioneel gebruik.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. TIG lasapparaat Soldatech HG AC DC 200A – Kippers Rijssen

 

We sluiten het rijtje af met het TIG lasapparaat van Kippers Rijssen dat meteen in het oog springt vanwege zijn vrij grote formaat en gewicht van maar liefst 35 kg. Niet meteen een lasapparaat dat je zomaar even van punt A naar punt B gaat verplaatsen, wat misschien voor sommige klanten als een struikelblok kan worden beschouwd.

Maar dit TIG lasapparaat is natuurlijk veel meer dan enkel en alleen zijn gewicht. Zo kies je voor een multifunctioneel toestel dat in staat is om diverse materialen te lassen alsook verschillende lasprocessen toe te passen zoals onder meer AC/DC Pulse, TIG én zelfs MMA. Bovendien kunnen alle nodige parameters naar behoren worden aangepast en ingesteld met behulp van de geïntegreerde instel- én selectieknoppen. 

Daarnaast heeft men natuurlijk ook heel wat aandacht besteed aan de veiligheid. Zo denken we bijvoorbeeld aan de ingebouwde oververhittingsbeveiliging in combinatie met een interne ventilator. Zijn gebruiksgemak wordt aangevuld dankzij de bekende HF ontsteking, het traploos instelbare digitale display en de verschillende aansluitingsmogelijkheden. Jammer genoeg werden tot op heden nog geen reacties geplaatst waardoor het voor ons best wel moeilijk is om jou verder advies te geven.

 

Voordelen:

Hoes: bij aankoop wordt een stevige hittebestendige opberghoes meegeleverd.

Voltage: net zoals heel wat andere lasapparaat werkt ook dit exemplaar aan een voltage van 230V en een bijbehorende frequentie van 50/60Hz.

Gebruiksgemak: het veelzijdige apparaat maakt gebruik van verschillende lastechnieken waardoor je diverse materialen kunt lassen gaande van aluminium en RVS tot koolstofstaal, koper, speciale aluminium legeringen en laag gelegeerd staal.

 

Nadelen:

Prijzig: ook hier moeten we jammer genoeg even wijzen op het hogere prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

TIG lassers koopgids

 

Een TIG lasapparaat wordt tegenwoordig niet zo veel meer gebruikt, dit wil echter niet zeggen dat je het daarom niet meer kunt kopen. Een TIG lasser gebruikt een wolfraam elektrode om een mooie lasnaad te maken. Je hebt al redelijk wat ervaring nodig om dit apparaat te kunnen gebruiken en het duurt ook langer eer je klaar bent. TIG lassers zijn wel geschikt voor het lassen van dunne metalen. Als je de beste TIG lassers wilt kopen dan moet je letten op het amperage, de inschakelduur, de functies en de prijs.

Amperage van een TIG lasser

Het amperage of het vermogen van een TIG lasser is belangrijk. Hoe hoger het amperage, hoe dikker het staal dat je kunt lassen. Per millimeter staal heb je een vermogen van ongeveer 40 ampère nodig. Als je dus een stalen plaat met een dikte van 3 mm wilt lassen dan heb je een apparaat nodig met een vermogen van 120 ampère.

Voordat je een TIG lasser aanbieding koopt kun je best noteren welke platen je zult gebruiken om te lassen zodat je het benodigde vermogen kunt berekenen.

Er doet zich ook een probleem voor met dit vermogen. Als het toestel een te hoog vermogen heeft, hoger dan 200 ampère, dan heeft het een hoge stroomsterkte nodig van wel 400 volt. Je zult dit toestel dus niet zomaar van stroom kunnen voorzien via het stopcontact. Als je van plan bent om zo’n apparaat te kopen dan kun je je beter extra informeren over de mogelijkheden om dit apparaat van stroom te voorzien.

 

Wat is de inschakelduur?

De betekenis van inschakelduur kun je makkelijk afleren van het woord zelf. Het is de maximale duur van het apparaat wanneer het ingeschakeld is. Een lasser zal tijdens langdurig werken meestal oververhitten waardoor het automatisch zal uitschakelen. Daarna moet je het toestel even laten afkoelen voordat je het terug kunt gebruiken.

De inschakelduur wordt aangeduid in procent en gebruikt de volgende regel: 100% betekent dat je het apparaat 10 minuten kunt gebruiken voordat het oververhit raakt. Het percentage ligt altijd lager. Bij vele apparaten ligt de inschakelduur op 60%, dit wil zeggen dat je het toestel gedurende 6 minuten ononderbroken kunt gebruiken voordat het uitvalt. Daarna moet het apparaat gedurende 4 minuten afkoelen voordat je opnieuw kunt lassen.

Het is makkelijk om zo de gebruiksduur van een apparaat te kennen. De goedkope TIG lassers beschikken meestal over een korte inschakelduur. Een apparaat met een inschakelduur van 60% is een goede aankoop want de meeste lasklussen duren niet langer.

 

Welke belangrijke functies heeft de lasser

Er zijn twee handige functies waarop je kunt letten wanneer je aanbiedingen aan het vergelijken bent. De synergie functie zorgt voor meer gebruiksgemak. Dankzij deze functie kun je de dikte van het materiaal invoeren waarna de lasser met een enkele druk op de knop zelf alle instellingen kiest. Als er lasprogramma’s zijn die je regelmatig moet gebruiken kun je ze bovendien in het toestel bewaren om ze later opnieuw te gebruiken. Zo verlies je minder tijd door het apparaat zelf te moeten instellen.

Een andere functie die vooral voorkomt op TIG of MIG/MAG lassers is de pulse functie. Deze functie zorgt ervoor dat het materiaal niet vervormt door minder warmte aan te voeren. De lasser pulseert tussen basisstroom en piekstroom en is makkelijker te gebruiken om te lassen in een verticale positie. Het grote voordeel is dat je minder bindingsfouten zult hebben en de las zal veel meer gelijk lopen dan bij apparaten zonder deze functie.

Prijs van een TIG lasser

Sommige kopers letten vooral op de prijs van een product omdat ze binnen een bepaald budget moeten blijven. Een TIG lasser kun je al kopen voor €100 maar er zijn ook andere apparaten die wel vijf keer zoveel kosten. Je kunt naar de winkel gaan om een goed apparaat uit te kiezen en om raad te vragen aan de verkoper.

Tegenwoordig is het echter ook makkelijk om online een TIG lasser te kopen. Zo moet je zelf niet op verplaatsing en kun je het product aan huis laten leveren. Bovendien zijn er veel webwinkels die regelmatig interessante promoties aanbieden. Als je daarvan op de hoogte wilt blijven dan kun je je inschrijven op een nieuwsbrief om af en toe e-mails te ontvangen.

Als je beschikt over een beperkt budget dan zul je op zoek moeten gaan naar goedkope modellen, probeer ook dan nog te letten op de aanwezige functies en de mogelijkheden zodat je het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding koopt.

 

 

 

Laatste update: 19.05.24

 

Slagschroevendraaiers test van 2022

 

Met behulp van een slagschroevendraaier is het mogelijk om makkelijk en snel schroeven en moeren vast- en/ of los te draaien. Maar welke slagschroevendraaier hoef je nu eigenlijk aan te kopen? Het ruime assortiment maakt het niet altijd makkelijk een gegronde en weloverwogen keuze te maken. In onze koopgids bespreken we daarom enkele belangrijke kenmerkende eigenschappen maar je kunt ook gelijk verder scrollen naar onze top 3. Zo wordt duidelijk dat de Bosch GDR een schot in de roos is en moeiteloos kracht, gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit combineert. Ook de Makita DTD152Z slagschroevendraaier blijkt een goede aanbeveling te zijn. De compactheid maakt het apparaat bijzonder handzaam om mee te werken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Slagschroevendraaier Reviews – top 5

 

Ben je op zoek naar de beste slagschroevendraaier? Dan zul je vast en zeker versteld staan van het ruime aanbod. Merken zoals Makita, Bosch, Dewalt en Hitachi bieden maar wat graag meerdere mogelijkheden aan. Om het voor jou meteen een pak makkelijker te maken, hebben we een top 5 samengesteld. We hebben ons hierbij niet alleen gebaseerd op de verschillende online reviews maar ook op het advies, positief of negatief, van klanten. Neem rustig de tijd en wie weet zit er wel een aantrekkelijke slagschroevendraaier aanbieding tussen.

 

 

1. Bosch Profesional GDR

 

Ben je op zoek naar een duurzame en kwalitatief sterke slagschroevendraaier? Dan kan je misschien wel voor dit product van Bosch kiezen. Bosch staat vooral bekend vanwege z’n jarenlange expertise, aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

De slagschroevendraaier is voorzien van een bijzonder krachtige en oplaadbare Lithium-ion accu met een maximale spanning van maar liefst 18 V. Dankzij de behoorlijk korte bouwvorm, zul je merken dat het apparaat makkelijk te bedienen is. Zelfs wanneer je op vrij enge plaatsen hoeft te werken. De compactheid van het apparaat maakt dat de slagschroevendraaier ook makkelijk te verplaatsen is.

Jammer genoeg moeten we er wel bij vermelden dat dit product niet geleverd wordt in combinatie met de accu en de oplader. Deze moet je er dus zelf nog extra gaan bijkopen waardoor het voor sommigen toch net iets te prijzig kan worden. Dat kan de reden zijn dat er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Makita DTD152Z

 

Indien je op zoek bent naar goedkope slagschroevendraaiers dan kun je natuurlijk ook altijd dit product van Makita even grondig onder de loep nemen. Het is een vrij compacte slagschroevendraaier die makkelijk te bedienen en te verplaatsen is.

De slagschroevendraaier is uitgerust met een 4-polige motor die niet alleen licht maar ook vrij compact is en een constant toerental oplevert. Het apparaat is bovendien niet alleen stof- en vochtbestendig maar is verder ook bijzonder veilig. Zo is er gedacht aan een beveiliging tegen oververhitting, diepontlading en zelfs overbelasting. Dankzij de dubbele verlichting die in het apparaat werd ingebouwd, is het mogelijk om ook in het schemerdonker nog even verder te werken.

Wanneer we de naar de verschillende online beoordelingen kijken dan zien we dat alle kopers het product tot op heden met 5 sterren hebben beoordeeld. Deze maximumscore doet vermoeden dat het hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Trotec Accu PIDS 10-20V

 

Kies je voor de Trotec slagschroevendraaier dan kies je duidelijk niet alleen voor kwaliteit maar ook voor betaalbaarheid. Het lage prijskaartje doet vermoeden dat het hier wel eens om een slagschroevendraaier aanbieding zou kunnen gaan.

De slagschroevendraaier wordt gekenmerkt door een bijzonder krachtige PIDS 10-20V accu die een maximale slagfrequentie van wel 3600 / min kan behalen. Ideaal om te gebruiken in combinatie met verschillende materiaalsoorten zoals hout en metaal. Het toestel wordt bovendien geleverd met tal van praktische opzetstukken die je makkelijk en probleemloos kunt bevestigen op verwijderen. Gebruik hiervoor de aanwezige mechanische vergrendeling.

Dankzij de ingebouwde ledverlichting is het mogelijk om ook in het schemerdonker nog even verder te klussen. Je kunt verder gebruik maken van de traploze toerentalregeling en handige meegeleverde bit-adapter. Kortom, een topproduct voor de beide kopers die een reactie hebben geplaatst.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Hitachi combopack

 

Mag het toch allemaal wat meer zijn voor jou, kies dan voor dit Hitachi combopack. Deze combopack omvat niet alleen een degelijke slagschroevendraaier, maar ook een boor- en schroefmachine, een degelijke oplader en maar liefst 2 krachtige oplaadbare accu’s. Kortom, je betaalt misschien wel iets meer maar krijgt duidelijk waar voor je geld.

Je zult merken dat de slagschroevendraaier, net zoals de boormachine bijzonder krachtig zijn. De compactheid ervan zorgt dan weer voor een handige bediening en maakt het mogelijk om het toestel overal mee naartoe te nemen. Verder is het mogelijk om gebruik te maken van de riemhaak en de ingebouwde ledverlichting. Het toerental is instelbaar en het apparaat is bovendien niet alleen water- maar ook stofbestendig.

Tot op heden zijn er nog maar 3 klanten die een reactie hebben geplaatst en het product een goede beoordeling geven. Zo wordt niet alleen tevreden gereageerd op de kwaliteit maar ook op de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. DeWalt DCF887N-XJ

 

Tenslotte is er ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke slagschroevendraaier van het sterk gewaardeerde merk DeWalt. In vergelijking met de hierboven besproken slagschroevendraaier lijkt het hier wel om een koopje te gaan.

Het apparaat wordt gekenmerkt door een krachtige oplaadbare accu met een maximale capaciteit van 5,0 Ah en een spanning van maar liefst 18 Volt. Dit komt overeen met een slagcapaciteit van ruim 3800 slagen per minuut en een afgegeven vermogen van wel 400 watt. Je kunt het toerental ook zelf gaan instellen van minimaal 1000 tot maximaal 3250 tpm.

Houd er echter wel rekening mee dat de accu niet bij de levering wordt inbegrepen. Dat kan voor sommige kopers dan ook als een vervelend meerkost worden beschouwd. Laat je hierdoor echter niet afschrikken en bekijk deze slagschroevendraaier even rustig.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Slagschroevendraaiers koopgids

 

Wat is het vermogen van een slagschroevendraaier en bestaan er verschillende types slagschroevendraaiers? Waarvoor kun je dergelijk apparaat gebruiken en met welk prijskaartje hoef je rekening te houden. Wij helpen jou graag bij de zoektocht naar de beste slagschroevendraaier. Zo lijkt het ons alvast een goede aanbeveling om zoveel mogelijk apparaten met elkaar te vergelijken. Ga eventuele aanbiedingen en/ of leuke promoties alvast niet uit de weg. Het is altijd leuk om met een koopje huiswaarts te keren.


Wat is een slagschroevendraaier en het gebruiksgemak

Een slagschroevendraaier is een veelgebruikt en handig stuk gereedschap waarmee het mogelijk is om schroeven en moeren vast te schroeven of eventueel los te draaien. Een slagschroevendraaier is dan ook altijd een handig gereedschap om in huis te hebben, zowel als professionele klusser of echte doe-het-zelver. Stel je voor dat je een oude schroef wilt verwijderen uit een meubelstuk of een bout die niet lijkt mee te werken. Dan komt dergelijk stuk gereedschap wel aardig goed van pas.

Toch raden wij jou aan om niet meteen de eerste de beste slagschroevendraaier aan te kopen. Neem de tijd om de verschillende mogelijkheden te bekijken alvorens je een keuze maakt. Bedenk waar je naar op zoek bent en of je het apparaat vaak zult gebruiken en met welk vermogen je dan rekening moet houden.

 

Het verschil met een boormachine

Je zult je dan misschien wel afvragen wat nu precies het verschil is met een gewone boormachine en eigenlijk zijn dat er best wel wat. Zo zul je een slagschroevendraaier vooral gebruiken in combinatie met vrij grote en/ of brede moeren en schroeven terwijl een boormachine eerder geschikt is voor het fijnere werk. Verder wordt de kracht bij een slagschroevendraaier vooral geleverd op basis van de slagkop wat dus wilt zeggen dat zowel de motor en accu veel minder spanning zullen ondervinden.

Bij een boormachine of schroefmachine wordt de kracht echter gelijk vanuit de motor zelf geleverd. Verder wordt een slagschroevendraaier gekenmerkt door een vrij hoog toerental terwijl dat bij de boormachine dan weer instelbaar blijkt te zijn. Daarnaast kun je een slagschroevendraaier ook perfect gebruiken op het moment dat je met gipsplaten en houtconstructies bezig bent of met metalen platen.

 

Het type slagschroevendraaier

In je zoektocht naar de voor jou perfecte slagschroevendraaier zul je echter gelijk kunnen opmerken dat er wel degelijk verschillende modellen bestaan. Zo kunnen we zonder problemen de pneumatische slagschroevendraaiers en elektrische slagschroevendraaiers van elkaar onderscheiden. Door te kiezen voor de pneumatische slagschroevendraaier kies je voor een gereedschap met een behoorlijk robuust ontwerp dat gekenmerkt wordt door een vrij groot draagvermogen en optimale torsie tolerantie.

In de meeste gevallen echter, zul je te maken hebben met een elektrische slagschroevendraaier die gekenmerkt wordt door een krachtige oplaadbare batterij of die je op het lichtnet kunt aansluiten. Dergelijke apparaten zijn voorzien van een krachtige elektromotor met een bepaald aantal vermogen die zorgt voor de drijvende kracht. Houd er wel rekening mee dat een elektrische slagschroevendraaier die je moet aansluiten op het lichtnet voorzien is van een snoer. Dit kan mogelijks de bewegingsvrijheid volgens sommige klanten beperken.


De accuspanning en koppel

Wanneer we het over de accuspanning dan hebben we het over de spanning die het apparaat kan bereiken. Dit wordt uitgedrukt in volt. Zo kun je kiezen voor een slagschroevendraaier met een maximale accuspanning van 10,8 Volt, 14,4 Volt of 18 Volt. Uiteraard zijn er ook nog andere mogelijkheden, maar dit zijn de meest gangbare en meest frequente vormen. Hoe meer volt, hoe krachtiger de machine en bijgevolg geschikt om zwaardere klusjes tot een goed einde te brengen.

De koppel van een slagschroevendraaier wordt dan weer uitgedrukt in Nm, dat staat voor newtonmeter. Dit bepaalt meteen de draaikracht van het apparaat. Dat wil dus zeggen dat een slagschroevendraaier met een hoger Nm waarde, bijgevolg ook een veel grotere draaikracht zal bepalen. En dus ook hier geldt dat dergelijke apparaten geschikt zijn om grote en zware klusjes aan te pakken.

 

Eventuele vermogen en budget

Tenslotte is ook het vermogen van de slagschroevendraaier niet geheel onbelangrijk. Het vermogen wordt aangeduid in Watt en zal de kracht van de motor bepalen. Zo heb je heel wat toestellen met een vermogen van minimaal 100 en maximaal 200 Watt. Voor echt zware klussen is het aan te raden om uit te kijken naar een slagschroevendraaier met minimaal 600 Watt en maximaal 800 Watt vermogen.

Houd er wel rekening mee dat apparaten met een groter vermogen, misschien iets duurder zullen zijn en bijgevolg niet langer tot de goedkope slagschroevendraaiers zullen behoren. Anderzijds moet je sowieso rekening houden met een gemiddeld prijskaartje van 160 euro. Bedenk dus waar je naar op zoek bent en wat je belangrijk vindt. Neem ook de online reviews even door en wie weet spot je zo nog wel een slagschroevendraaier aanbieding.

 

 

 

Laatste update: 19.05.24

 

Multitools – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met een degelijke multitool is het niet alleen mogelijk om te schuren maar ook om te zagen, slijpen en noem maar op. Kortom het is werkelijk het ideale toestel voor de doe-het-zelver onder ons. In onze koopgids proberen we zo goed mogelijk uit te leggen met welke elementen je zoal rekening zou kunnen houden. Je kunt natuurlijk ook meteen doorklikken naar onze top 3. Daarin geven we wat meer uitleg over de 3 beste hedendaagse multitools. Zo haal je met de Bosch PFM 350 CES een krachtig apparaat in huis waarmee je onder andere kunt frezen, zagen, polijsten en vijlen. Met de Dremel 3000 haal je zeker en vast een evenwaardige multitool in huis. Dit model is uitgerust met een motor die over een vermogen van ruim 130 watt beschikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Multitools (Reviews) van 2022

 

Een multitool is een belangrijk hebbeding voor de doe-het-zelver. Als je zelf graag thuis de klusjes opknapt dan koop je beter zo’n apparaat. Zo kun je meteen zagen, slijpen, schuren, etcetera. Koop geen verschillende toestellen als je het allemaal in één toestel kunt kopen. Wij hebben vijf verschillende apparaten voor jou op een rijtje gezet. Zo hoef je zelf geen onderzoek meer uit te voeren. Lees verder en kies er zelf de beste multitool uit.

 

1. Bosch PMF 350 CES Multitool Oscillerend 350 Watt

 

De Bosch PMF 350 CES is een oscillerende multitool die geschikt is om te frezen, vijlen, krabben, schuren, polijsten, snijden en zagen.

Zelfs op moeilijk bereikbare plekken komt deze multitool van pas. Je kunt eenvoudig en binnen de drie seconden wisselen van accessoire dankzij het AutoClic systeem.

Het toestel is uitgerust met een 180º LED verlichting om ook te kunnen werken op slecht verlichte plaatsen. Je kunt ook de stofafzuiging aansluiten op een stofzuiger om zo de multitool stofarm te gebruiken.

Kopers van deze multitool aanbieding zijn er heel tevreden over en geven dus een positief advies. Het apparaat is handig in gebruik en is van goede kwaliteit voor een degelijke prijs. Hij is ook duurzaam. De snelwisselaar kan wel redelijk vlug vastzitten en de accessoires zijn ook nogal duur.

Zodra mensen de merknaam Bosch horen vallen, dan zijn er meteen heel wat gebruikers die denken aan kwaliteit, degelijkheid en duurzaamheid. Voor hen lijkt Bosch dan ook veruit het beste merk te zijn. Het lijkt ons dan ook zeker de moeite waard om de voor- en nadelen van deze handige multitool eens grondig te bestuderen.

 

Voordelen:

Hulpstukken: zodra je het product aankoopt, krijg je er maar liefst 8 handige hulpstukken bij. Verder krijg je ook een handige koffer uit kunststof meegeleverd waarin je de multitool na gebruik kunt opbergen.

Kracht: het is een behoorlijk krachtig toestel dat over een vermogen van wel 350 watt beschikt.

Oscillerende multitool: dit apparaat is een oscillerende multitool die je dus voor heel wat verschillende klusjes kunt gebruiken. Denk maar aan polijsten, snijden, zagen en nog zoveel meer.

 

Nadelen:

Lawaai: volgens één enkele gebruiker zou deze multitool toch behoorlijk wat lawaai maken want dan weer heel storend is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Dremel 3000 Multitool Roterend 230 V

 

De Dremel 3000 Multitool is perfect voor decoratieve klussen zoals het maken van sieraden, het bewerken van hout of het graveren van potten. Dankzij de EZ Twist-neuskap kun je eenvoudig van accessoires wisselen want het sleutelmechanisme is volledig geïntegreerd in de neuskap.

Hij beschikt ook over een blokkeringsfunctie van de spantang zodat je niet per ongeluk de uitvoeras blokkeert. Hij heeft een krachtige motor van 130 Watt en beschikt over een ophanghaak. Dankzij de soft grip heb je minder last van trillingen en een betere grip.

De gebruikers van dit apparaat vinden het echt top en dat merk je ook aan de reviews. Ze vinden het toestel handig in gebruik. Door de lage prijs behoort hij ook tot de goedkope multitools en je krijgt er kwaliteit voor terug. De tool is geschikt voor het fijnere werk en is ook stevig. Je krijgt er ook een opbergtas bij!

Met deze Dremel multitool haal je zeker en vast een degelijk toestel in huis. Dit kunnen we opmaken uit de vele online reviews van hoofdzakelijk positieve klanten. Daardoor zou het misschien ook wel eens één van de populairste multitools uit onze lijst kunnen zijn. Bekijk dus zeker even de goede en eventueel minder goede kanten van dit apparaat.

 

Voordelen:

EZ Twist-neuskap: de EZ Twist-neuskap maakt het mogelijk om op een eenvoudige en vooral snelle manier tussen de verschillende accessoires te wisselen.

Veiligheid: het apparaat is uitgerust met een blokkeringsfunctie. Zo hoef je geen schrik te hebben dat je misschien per ongeluk wel eens de uitvoeras durft blokkeren.

Comfort: de soft grip zorgt ervoor dat je minder hard de trillingen van het apparaat zult voelen en daardoor dus een betere grip behoudt.

 

Nadelen:

Fijne werk: deze multitool is vooral geschikt om fijne en decoratieve klusjes te doen. Indien je op zoek bent naar een apparaat voor zwaarder werk, dan is dit toestel minder geschikt.

Formaat: het is een vrij groot en log apparaat dat dus volgens bepaalde gebruikers niet altijd even handig is om mee te werken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Fein Multimaster Top FMM350QSL 350 W

 

De Fein Multimaster is geschikt voor het zwaardere werk en beschikt over anti-vibratietechnologie zodat je beter en veiliger kunt werken. Het is een krachtig en stil apparaat en is compatibel met alle Starlock en StarlockPlus accessoires.

Met het Starlock snelspansysteem kun je eenvoudig en snel van zaagblad verwisselen. De machine gebruik oscillerende beweging, dit betekent dat het voetje van de machine kort maar krachtig van links naar rechts beweegt. Zo kun je recht vooruit en met heel veel precisie zagen.

Over dit product is nog maar één review geschreven maar de gebruiker is uitermate tevreden met zijn aankoop.

Hij ervaart heel weinig trillingen en vindt het apparaat handig in gebruik. De afzuigingsunit werkt perfect en met de accessoires kun je veel verschillende klussen uitvoeren.

Als je op zoek bent naar een topproduct dan zou je deze multitool van het merk Fein eens hoeven te bekijken. De koper is werkelijk laaiend enthousiast ondanks de ietwat hogere prijs van het toestel. Dankzij dit apparaat is het mogelijk om verschillende klusjes op een snelle en vooral eenvoudige manier uit te voeren.

 

Voordelen:

Vermogen: deze oscillerende multitool is uitgerust met een vermogen van maar liefst 350 watt. Daardoor mag het zeker tot de krachtige toestellen gerekend worden.

Veiligheid: dankzij de antivibratie technologie is het mogelijk om op een correcte en vooral veilige manier te werken. Je zult merken dat je trillingen minder fel voelt en dus meer grip krijgt.

Starlock snelspansysteem: met behulp van het Starlock snelspansysteem is het mogelijk om op een snelle en vooral eenvoudige manier het zaagblad te gaan verwisselen.

 

Nadelen:

De koper van deze multitool is werkelijk laaiend enthousiast over de vele mogelijkheden en de opties die het apparaat te bieden heeft. Daardoor wordt het voor ons ook behoorlijk moeilijk om eventuele minpunten tijdig in kaart te brengen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Ferm CTM1010 Multitool Roterend 160W

 

De FERM CTM1010 Multitool kun je gebruiken om te schuren, graveren, polijsten, slijpen en nog zoveel meer.

Het apparaat is uitgerust met een flexibele as waardoor je preciezer kunt werken. Het beschikt ook nog over een spindelvergrendeling waarmee je alle 40 accessoires eenvoudig kunt wisselen.

De snelheid kun je zelf regelen en hij beschikt over een snoer van 3 meter lang voor meer comfort. Het toestel en de accessoires worden geleverd in een opbergkoffer zodat je je materiaal beter kan bewaren.

De kopers zijn tevreden over deze multitool aanbieding. Hij is handig in gebruik en je krijgt kwaliteit voor een goede prijs. Toch een paar minpunten: hij heeft geen batterij dus je kunt enkel werken als hij aangesloten is op het elektriciteitsnetwerk en de kop komt soms los.

Zodra je de prijs van deze multitool te zien krijgt, zul je helemaal versteld staan. In vergelijking met de andere 4 multitool apparaten die we in onze selectie hebben opgenomen, beschikt dit toestel van FERM wel degelijk over de laagste prijs. Daardoor zou het ook wel eens bij de populairste multitool apparaten kunnen behoren.

 

Voordelen:

Budget: de lage prijs van dit toestel is werkelijk ideaal voor mensen die liever niet zoveel geld wensen uit te geven of een beperkter budget hebben.

Nauwkeurigheid: doordat het apparaat beschikt over een flexibele as, is het mogelijk om ook veel nauwkeuriger te gaan werken.

Handig in gebruik: het is mogelijk om de snelheid van het apparaat helemaal zelf in te stellen en dus te regelen. Verder is er een snoer voorzien van wel 3 meter lang. En dankzij het spindelvergrendeling systeem is het mogelijk om snel en gemakkelijk van accessoire te wisselen.

 

Nadelen:

Elektriciteitsnet: het is belangrijk om te beseffen dat deze multitool niet werkt op basis van een oplaadbare accu. Je hebt dus altijd het elektriciteitsnet  nodig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Makita DTM51ZJX3 Multitool Oscillerend 18 V

 

De Makita is een oscillerende multitool die geschikt is om mee te schuren, schrapen, snijden en zagen.

Deze machine is perfect voor renovatie- en verbouwingswerkzaamheden. Dankzij de ergonomische handgreep heb je een beter werkcomfort en het toestel beschikt over een stofafzuiging om stofvrij te kunnen werken.

Het is uitgerust met toerenregeling en beschikt ook over een soft start zodat de machine rustig opstart. Dankzij de herstartbeveiliging start hij niet ongewild opnieuw op na een stroomstoring. Verder heeft hij nog een snelspansysteem om eenvoudig van accessoires te wisselen.

Over dit product zijn momenteel nog geen reviews geschreven dus op basis daarvan kunnen wij je geen advies geven over deze multitool aanbieding.

Ook het merk Makita is een vaste en bekende waarde op het gebied van gereedschap. Toch zul je voor dit model net iets meer budget hoeven te voorzien in vergelijking met de voorgaande multitool. Bekijk daarom eerst en vooral de voor- en nadelen eens grondig zodat je weet over welke eigenschappen deze multitool beschikt.

 

Voordelen:

Comfort: het apparaat is voorzien van een stofafzuiging waardoor je dus helemaal stofvrij je klusjes kunt uitvoeren. Het ergonomische handvat zorgt dan weer voor extra comfort.

Soft start: dankzij de soft start functie zul je merken dat de multitool vrij zacht en vooral rustig gaat opstarten.

 

Nadelen:

Gebruikerservaring: momenteel werden er nog geen online reviews geplaatst door klanten. Dit maakt het voor ons iets moeilijker om jou advies te geven omtrent de gebruikerservaring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Multitools koopgids

 

Een multitool is geschikt om verschillende soorten klussen mee op te lossen, je kunt er bijvoorbeeld mee slijpen, zagen of schuren. Er zijn verschillende soorten multitools waaruit je kunt kiezen en belangrijke punten waarop je kunt letten wanneer je op zoek bent naar een nieuwe multitool. Denk maar aan de accessoires, het vermogen, de stroomvoorziening, enzovoort.

Soorten multitools

We onderscheiden twee types multitool op basis van de werking van de toestellen. Een roterende multitool gebruikt een draaiende as en is heel geschikt voor klussen waar je meer detail nodig hebt. Zo kun je dit apparaat gebruiken om je naam te graveren in je gereedschap maar ook om kleine voorwerpen te polijsten.

Dit apparaat is ook geschikt om mee te boren. Let erop of je toestel een toerentalinstelling heeft om beter met de verschillende opzetstukken te kunnen werken. Niet elk toerental is geschikt voor elke klus.

Een roterende multitool kun je meestal ook verkrijgen in mini formaat zodat je het makkelijk kunt meenemen om klussen op verplaatsing uit te voeren.

Een vibrerende multitool gebruik een as die oscilleert. Je kunt dit vergelijking met de werking van een elektrische tandenborstel. Dit type is niet geschikt om mee te boren maar is wel beter om te schuren of te slijpen. Dit model is ook beter om te gebruiken voor kleinere zaagklusjes.

 

Met snoer of met accu

Bij het kopen van een multitool moet je nog de keuze maken of je een apparaat wilt die op accu werkt of met een snoer via het stopcontact. Elk model heeft zo z’n voor- en nadelen. Een apparaat met snoer heeft het voordeel dat je nooit zonder stroom valt. Deze toestellen beschikken meestal ook over een hoger vermogen en zijn daarom beter geschikt om zwaardere klussen uit te voeren.

Een toestel op accu heeft het grote voordeel dat je niet beperkt bent door het bereik van de kabel. Je kunt dit apparaat dus overal gebruiken zonder het risico te lopen dat de kabel in de weg ligt en beschadigd raakt. Het nadeel is natuurlijk dat een batterij slechts een bepaalde gebruiksduur heeft, dus je kunt wel op een bepaald moment zonder stroom vallen. Om dit te vermijden kun je een tweede batterij kopen zodat je kunt verder werken terwijl de eerste accu aan het opladen is.

Het vermogen van een accu wordt weergegeven in Volt en hoe hoger de waarde, hoe zwaardere klussen het toestel aankan. De capaciteit van de batterij wordt weergegeven in Ampère per uur en een accu met een hogere Ah kun je voor een langere tijd gebruiken zonder het terug op te moeten laden.

 

Vermogen en toerental

Het vermogen of de kracht van een apparaat met snoer wordt aangeduid in Watt. Hoe hoger de waarde, hoe krachtiger het apparaat. Het voordeel van deze apparaten is dat je altijd beschikt over een voltage van 230V omdat je de toestellen aansluit op netstroom via het stopcontact.

Het vermogen van een accu multitool wordt uitgedrukt in volt dus je hoeft gewoon naar de verpakking te kijken van het product om te weten welk vermogen het heeft. Als je van plan bent om zwaardere klussen uit te voeren kijk dan uit naar een product met een hoog voltage.

Sommige modellen beschikken over slechts één snelheid. Dit is niet aan te raden want verschillende klussen hebben verschillende snelheden nodig. Het is dus beter om een apparaat te kopen met een traploze toerentalinstelling zodat je de beste snelheid voor elke klus kunt kiezen.

Accessoires

Je kunt verschillende accessoires kopen voor een multitool maar meestal worden deze accessoires geleverd met de tool zelf. Deze heb je nodig om verschillende klussen te kunnen uitvoeren. Denk maar aan freesjes, slijpschijven, zaagbladen, enzovoort. Het grootste probleem is dat enkele merken verschillende aansluitingen hebben om de opzetstukken op het apparaat te plaatsen. Je kunt dan enkel accessoires van hetzelfde merk gebruiken.

Het is ook handig als je snel de accessoires kunt verwisselen. Zo hoef je niet teveel tijd te verliezen en kun je makkelijk veranderen van klus. De kwaliteit van een multitool wordt daar ook voor een stuk door bepaald, als je een makkelijk systeem hebt om te wisselen van accessoire dan heb je een apparaat van hoogwaardige kwaliteit in bezit.

 

Kostprijs

Je kunt nu beslissen welk model het beste is voor jouw situatie: accu of met snoer. Houd rekening met de verschillende accessoires die geleverd worden bij het apparaat zodat je zeker weet dat je al het nodig hebt om te kunnen klussen.

Voordat je naar de winkel gaat om een aankoop te maken kun je online eerst verschillende producten vergelijken en de kans is groot dat je het product zelfs goedkoper zult vinden. Je kunt ook wachten tot er aanbiedingen zijn in de plaatselijke doe-het-zelf winkel of een vriend om raad vragen.

 

 

 

Laatste update: 19.05.24

 

Lintzagen test van 2022

 

Afhankelijk van de lintzaag die je aankoopt, zul je merken dat je er hout of metaal en kunststof mee kunt verzagen. Uiteraard is het afhankelijk van waar jij naar op zoek bent. Toch is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren zodat jij er zeker van bent dat je alleen maar met de beste lintzaag naar huis gaat. Deze factoren hebben we iets meer uitgediept in de koopgids hieromtrent. Indien je echt heel erg dringend op zoek bent naar een degelijke lintzaag dan kun je ook gewoon doorklikken naar de top 3. Als je op zoek bent naar een toestel om zowel hard alsook iets zachter hout mee te zagen dan ben je met de Scheppach HBS20 lintzaagmachine zeker en vast aan het goede adres. De Scheppach SD1600V lintzaag is uiteraard een waardig alternatief. Het is een bijzonder duurzame lintzaag die gemaakt is uit metaal en vooral geschikt is voor mensen die nog maar net met houtbewerking begonnen zijn.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Lintzaag reviews – top 5

 

 

Een lintzaag is het perfecte apparaat om een lange zaagsneden te maken. Zo kun je dik materiaal doorsnijden en kun je zelfs bochten maken in een werkstuk. Er bestaan lintzagen voor het verzagen van hout maar ook voor metaal of kunststof. Weet je niet welke lintzaag je moet kopen? Neem dan een kijkje naar de volgende vijf topproducten en kies er zelf de beste lintzaag uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Scheppach HBS20

 

De Scheppach HBS20 lintzaagmachine is het perfecte apparaat voor doe-het-zelver en semi-professionals. Je kunt er accuraat mee zagen in hard en zacht hout. De tafel heeft een afmeting van 300 x 300 mm en is verstelbaar van 0º naar 45º. Het toestel is uitgerust met een krachtige inductiemotor waardoor je stil en krachtig kunt werken.

De lintzaag is gemaakt van stevig en solide staal en beschikt over een quicklock waarmee je het toestel snel kunt vergrendelen. De machine heeft een zaagsnelheid van 900m per minuut en heeft een capaciteit voor werkstukken van 80 mm dik en 200 mm breed.

Over dit product staat nog maar één mening online maar de gebruiker geeft positief advies. De machine werkt naar behoren en is eenvoudig te gebruiken. Het is een duurzaam apparaat en heeft ook een aantrekkelijk design.

Indien je op zoek bent naar een stevige maar ook duurzame lintzaag dan kunnen wij jou aanraden dit model van Scheppach eens rustig te bekijken. De klanten schrijven er alvast positieve online reviews voor. Het lijkt ons dan ook de moeite om de voor- en nadelen van dit apparaat eens grondig onder de loep te nemen.

 

Voordelen:

Formaat: de tafel van deze lintzaagmachine meet 300 x 300 mm en kun je bovendien gaan verstellen van bijvoorbeeld 0 graden naar een hoek van 45 graden.

Quicklock: dankzij het quicklock systeem is het mogelijk om de lintzaagmachine in een handomdraai te vergrendelen.

Handig in gebruik: met een zaagsnelheid van 900 m per minuut, haal je een krachtig apparaat in huis. Bovendien kun je zelfs probleemloos werkstukken met een dikte van 80 mm en een breedte van 200 mm bewerken.

 

Nadelen:

Reserve zagen: een enkele koper vindt het juist jammer dat er geen reserve zagen bij het toestel worden meegeleverd. Dit is dus een vervelende meerkost volgens de gebruiker.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Scheppach SD1600V

 

De Scheppach SD1600V is een figuurzaagmachine die geschikt is voor de beginnende en gemiddelde houtbewerker. De lintzaag is gemaakt van metaal en de tafel heeft een afmeting van 255 x 415 mm en is 45º verstelbaar. Het toestel beschikt over een led lamp om je werkruimte te verlichten en de snelheid kun je instellen tussen 500 en 1700 omwentelingen per minuut.

Dankzij het Quick Change systeem kun je de zaagbladen eenvoudig wisselen en met de blazer verwijder je het overbodige stof en zaagsel van het werkstuk. Het heeft weinig last van vibraties zodat je preciezer kunt werken.

De koper van deze lintzaag aanbieding is heel tevreden over de prijs-kwaliteit verhouding van het product, deze machine behoort dan ook tot de categorie van goedkope lintzagen. Het apparaat is handig in gebruik en is voor de koper een echte aanrader.

Net zoals het voorgaande toestel is ook deze lintzaag afkomstig van het bekende en misschien wel populairste merk Scheppach. Bovendien kunnen we ook vaststellen dat deze lintzaag over de laagste prijs beschikt. En dit zou een verklaring kunnen zijn voor de overwegend positieve reacties bij dit apparaat.

 

Voordelen:

Prijskaartje: zodra je de prijs van dit toestel ziet, zul je helemaal versteld staan. Het is ideaal voor mensen die liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke lintzaag.

Snelheid: het is een krachtige lintzaag die over heel wat mogelijkheden beschikt. Zo kun je zelf de snelheid gaan regelen en bepalen. Hierbij is 500 omwentelingen per minuut het minimum en 1700 omwentelingen per minuut het maximum.

Gebruiksgemak: de tafel meet 255 x 415 mm maar je kunt ze zonder problemen 45 graden gaan verstellen. Verder is er ook een blazer voorzien waarmee het overtollige stof en vuil kan worden verwijderd.

Quick Change systeem: dankzij het Quick Change systeem is het mogelijk om op een snelle en efficiënte manier de zaagbladen van de machine te verwisselen.

 

Nadelen:

Handleiding: de Nederlandstalige handleiding is niet altijd even duidelijk uitgelegd volgens één enkele gebruiker.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Powerplus POWX180

 

Deze lintzaag van Powerplus is uitgerust met hoogwaardige parallelgeleiders om precies te kunnen werken.

Dankzij de veiligheidsschakelaar werk je veilig en comfortabel en het toestel beschikt ook nog over een hendel om snel te ontgrendelen.

Het apparaat heeft een motorvermogen van 350 Watt en kan van 0º tot 45º versteld worden. De afmeting van de zaagtafel is 300 x 300 mm en de kabel heeft een lengte van 2 meter. Dankzij de lage prijs behoort deze machine tot de goedkope lintzagen.

De kopers vinden dit een echte topmachine. Het heeft een goede prijs- en kwaliteitsverhouding en het is eenvoudig in gebruik.

Ze zijn ook tevreden over de snelle levering maar toch zijn er ook een paar minpunten. Voor één koper staat het werkblad niet vast en is het moeilijk bij te stellen.

Met deze handige lintzaagmachine van het bekende en misschien voor sommigen ook wel het beste merk Powerplus, haal je een krachtig apparaat in huis. Het toestel beschikt over een vrij groot vermogen van maar liefst 350 Watt en kun je tegen een behoorlijk gunstige prijs aankopen.

 

Voordelen:

Veiligheid: er is een veiligheidsschakelaar voorzien waardoor je veilig kunt werken. Dankzij het hendelsysteem is het bovendien mogelijk om deze lintzaag snel en efficiënt te ontgrendelen.

Nauwkeurigheid: het apparaat is voorzien van hoogwaardige parallelgeleiders. Deze bieden je de mogelijkheid om met een enorme nauwkeurigheid te werk te gaan.

Formaat: de tafel meet 300 x 300 mm en kun je tot 45 graden gaan verstellen indien je dit wenst. Verder is er een snoer voorzien van wel 2 meter lang waardoor je toch voldoende bewegingsvrijheid bekomt.

 

Nadelen:

Werkblad: we merken op dat één enkele gebruiker niet helemaal tevreden is over het werkblad. Het staat niet mooi stabiel en is bovendien niet zo gemakkelijk te verstellen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Einhell TC-SB 305 U

 

Deze robuuste lintzaagmachine wordt geleverd met het onderstel en je kunt er verstek-, lengte- en bochtige sneden mee maken in hout en kunststof. Het apparaat is uitgerust met een aansluiting voor stofafzuiging en heeft een stabiel onderstel voor een veilige manier van werken. Het toestel heeft een motorvermogen van 750 Watt.

De zaagbandgeleiding is in hoogte verstelbaar, je kunt een zaaghoogte van 170 mm bereiken met een hoek van 90º of van 75 mm met een hoek van 45 graden. De zaagtafel is tot 45º kantelbaar en beschikt over een parallelle aanslag om voorwerpen stabiel op de werktafel te leggen.

Over dit product staan er nog geen beoordelingen online. Misschien hebben de kopers nog geen tijd gehad om een review te schrijven. Wegens gebrek aan een ervaring kunnen wij geen advies geven over deze lintzaag aanbieding.

Met de Einhell lintzaagmachine haal je niet meteen het goedkoopste apparaat in huis. Toch merken we dat de klanten niet geheel ontevreden zijn. Het toestel is nog krachtiger in vergelijking met de voorgaande lintzaag aangezien het over een vermogen van 750 Watt beschikt. We sommen daarom voor jou even de voor- en nadelen van dit duurzame toestel op.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: met dit handige toestel is het niet alleen mogelijk om bochtige sneden mee te maken maar ook lengte- en verstek sneden zijn mogelijk. Bovendien kun je dit zowel toepassen op hout als op kunststof.

Onderhoud: je kunt het apparaat op je stofzuiger gaan aansluiten. Op die manier is het mogelijk om zo goed als volledig stofvrij te werk te gaan.

Zaagbandgeleiding: het is mogelijk om de zaagbandgeleiding van het apparaat in hoogte te verstellen. Zo kun je probleemloos een hoogte creëren van 170 mm onder een hoek van bijvoorbeeld 90 graden.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: we vermoeden dat de hoge prijs misschien wel eens als een struikelblok zou kunnen worden beschouwd door sommige potentiële kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Metabo BAS 261 Precision

 

De Metabo BAS 261 heeft een hoge precisie en stabiliteit. Het is uitgerust met een precieze parallelgeleider met dubbele klemming en een snelbevestiging. Verder beschikt het apparaat over een stille inductiemotor en een herstartbeveiliging zodat het toestel niet opstart na een stroomonderbreking. Op deze manier kun je veiliger werken.

De deur kan geopend worden zonder hulp van gereedschap om het zaaglint eenvoudig te wisselen. Het beschikt ook over een geïntegreerde LED lamp zodat je het werkstuk kunt belichten. Dankzij de externe afzuiging is het mogelijk om stofvrij te werken.

Ook voor dit product zijn er nog geen online reviews geschreven door kopers. Dit heeft misschien te maken met de hoge prijs van dit apparaat. Door het gebrek aan een gebruikservaring kunnen we je geen advies geven over dit toestel.

Als je op zoek bent naar een lintzaag die niet alleen duurzaam is maar bovenal ook bijzonder nauwkeurig dan kun je dit apparaat van Metabo eens bekijken. Alvorens je beslist om het toestel aan te kopen dan kun je eventueel eerst de voor- en nadelen hieronder even grondig bekijken.

 

Voordelen:

Inductiemotor: het is een krachtig apparaat dat over een duurzame en stil werkende inductiemotor beschikt.

Gebruiksgemak: dankzij de herstartbeveiliging zal het toestel automatisch gaan herstarten na een stroomonderbreking. Verder is er ook gedacht aan een LED lamp waardoor je het werkstuk iets meer zult kunnen belichten.

 

Nadelen:

Geen review: op dit moment zijn er nog geen online reviews bij dit apparaat geplaatst. Daardoor is het voor ons best moeilijk om jou op de hoogte te brengen van eventuele nadelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Lintzagen koopgids

 

Met een lintzaag kun je lange zaagsneden maken en zelfs bochten maken in werkstukken. Je kunt lintzagen kopen om te zagen in hout, metaal en kunststof. Er zijn enkele belangrijk factoren om op te letten wanneer je een lintzaag gaat kopen zoals de soort, het onderhoud, de prijs en de extra functies.

 

 

Soorten lintzagen

Een lintzaag beschikt meestal over een zaagtafel om het werkstuk op te leggen. Op die manier kun je het werkstuk tegen de lintzaag duwen om precies te kunnen werken. Je kunt ook gebruik maken van een geleider om de zaag op correcte wijze door het werkstuk te leiden.

Vroeger werden lintzagen aangedreven door waterkracht maar tegenwoordig wordt er meer gebruik gemaakt van een elektromotor. Op dit manier kun je de lintzaag makkelijk laten werken op netstroom en kun je dit apparaat op vele verschillende locaties gebruiken.

Je kunt verschillende soorten lintzagen kopen afhankelijk van het materiaal die je wilt doorzagen. Er zijn modellen die geschikt zijn om hout te verzagen maar ook andere die beter zijn voor kunststof of metaal. De zaagsnelheid verandert ook bij elk verschillende materiaal. Hoe harder het materiaal van het werkstuk, hoe lager de zaagsnelheid.

Bij het zagen van metaal is het beter om koelvloeistof toe te dienen om oververhitting van het zaagblad te vermijden. Wanneer het zaagblad te heet wordt kan het vervormen tijdens het zagen.

 

Onderhoud van een lintzaag

Het is heel belangrijk dat je een lintzaag regelmatig onderhoudt. Als de zaag bot wordt dan kan het zaaglint breken. Dit gebeurt met zo’n kracht dat je gewond kunt raken of ander materiaal beschadigd kan raken. De zaaglinten hangen aan wielen op de lintzaag, je kunt deze zaaglinten eenvoudig verwijderen om ze te vervangen.

Deze wielen zijn meestal uitgerust met een rubberen rand om het zaagblad beter te beschermen, zorg er dus voor dat deze rubberen rand altijd in optimale conditie is. Je kunt deze rubberen rand eventueel ook vervangen. Als je een zaaglint vervangt dan moet je het bovenste zaagwiel opnieuw instellen. Het bovenste zaagwiel wordt dan eerst op hetzelfde vlak gebrack als het onderste wiel zodat je het zaaglint terug kunt aanspannen. Dit zorgt voor extra veiligheid want bij een optimale zaagspanning kan het zaaglint niet van de wielen afdraaien.

Als ze nog niet helemaal versleten zijn kun je beter kiezen om het zaaglint te slijpen, zo hoef je niet meteen een nieuw zaaglint te kopen. Bij grote lintzagen is het mogelijk om het zaaglint met de hand te slijpen. Wees wel voorzichtig want je kunt je nog altijd kwetsen tijdens het slijpen.

 

Extra functies

De meeste lintzagen worden meteen verkocht met een verstelbare zaagtafel. Op die manier kan de lintzaag door verschillende personen gebruikt worden want je kunt het instellen op je eigen lengte. Het nadeel is dat deze tafels de lintzaag minder mobiel maken. Om dit op te lossen zijn er al lintzagen op de markt gebracht met inklapbare onderstellen of wieltjes aan de onderkant.

Sommige modellen beschikken over een sluitsysteem om de machine mee te vergrendelen. Dit zorgt voor meer veiligheid want op die manier kunnen kinderen het apparaat niet per ongeluk inschakelen. Een veiligheidsschakelaar is een andere optie die bijdraagt tot de veiligheid.

Vroeger werd er veel vastgesteld dat er een tekort aan licht was tijdens zaagklussen of andere soorten klussen. Daarom kun je nu een lintzaag kopen met een ingebouwde verlichting zodat je ook in slecht verlichte ruimtes kunt werken. Met deze verlichting kun je het werkstuk belichten om precies te kunnen werken.

Als je achteraf niet wilt schoonmaken dan kun je een model kopen met stofafzuiging of deze apart installeren. Daarmee wordt het geproduceerde stof en zaagsel meteen verwijderd en komt het in een opvangbakje terecht die je kunt verwijderen om het zaagsel weg te gooien.

Sommige lintzagen zijn uitgerust met een geleider om in detail te kunnen werken, zoals bijvoorbeeld een laser.

Prijs van een lintzaag

Een lintzaag is geen goedkoop product maar is ook niet voor iedereen weggelegd. Dit artikel is vooral handig voor mensen die veel klussen, anders heb je er niet veel nut aan. Je hebt ook plaats nodig om een lintzaag te bewaren, personen die in een appartement wonen zullen een kamer moeten opofferen om deze in te richten als werkplaats.

Stel een budget op en probeer je daar aan te houden. Laat je niet ontmoedigen door hoge prijzen in de winkel en zoek hetzelfde product eens online op. Je zult meteen verschillende prijzen kunnen vergelijken om de beste aanbieding te kiezen. Lees de reviews van kopers om hun aanbevelingen te kennen of vraag raad aan vrienden die al een lintzaag gekocht hebben.

 

 

 

Laatste update: 19.05.24

 

Heteluchtpistolen test van 2022

 

Met de hulp van een heteluchtpistool is het een pak eenvoudiger om oude verfresten of lak probleemloos te verwijderen. Dit kan een heel goede oplossing bieden als je je huis wilt verbouwen of een kamer opnieuw wilt verven. Alvorens je een heteluchtpistool aankoopt dan kun je altijd even de koopgids raadplegen. Op die manier kun je iets beter letten op bepaalde factoren en er rekening mee houden. Je kunt ook altijd gewoon doorklikken naar de top 3 waarin we de 3 beste heteluchtpistolen eens even op een rijtje plaatsen. Het Einhell TH-HA 2000/1 heteluchtpistool is een krachtig apparaat dat je zelfs kunt gebruiken tijdens grote soldeerwerken. De Trotec HyStream 2000 is een meer dan waardig alternatief te noemen. Het is een bijzonder krachtig apparaat dat is uitgerust met een sterke motor die een vermogen heeft van wel 2000 Watt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Heteluchtpistool reviews – top 5

 

 

Een heteluchtpistool is perfect voor het verwijderen van oude verf of lak. Elke doe-het-zelver zou één in huis moeten hebben. Wij hebben 5 verschillende vergeleken op basis van online reviews, neem gerust een kijkje in onze lijst en maak voor jezelf uit wat het beste heteluchtpistool is!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Einhell TH-HA 2000/1

 

Deze krachtige machine is zelfs geschikt bij soldeerwerken en bij het inpassen van kunststofbuizen. Je kan het vermogen tweetraps instellen om zelf tot de gewenste temperatuur en hoeveelheid lucht te komen. Hij wordt geleverd met 4 verschillende mondstukken voor een optimaal gebruik.

Verder krijg je er ook een verfkrabber bij om de resten te kunnen verwijderen. Je kan de machine neerzetten tijdens het werken want hij is beveiligd tegen omkantelen, niets van gevaar dus. Met de opbergkoffer kun je hem ook eenvoudig opbergen en transporteren. Hij heeft een vermogen van 2000 Watt. Hij maakt deel uit van de goedkope heteluchtpistolen.

De online reviews geven een overwegend positief advies voor dit product. Hij is heel handig in gebruik en heeft een fraai design. Goede kwaliteit voor een goedkope prijs en je krijgt er handige accesoires bij geleverd. De beveiliging tegen het omkantelen is een pluspunt voor velen. Het enige minpuntje is misschien dat de opbergkoffer van mindere kwaliteit is.

Aan het aantal reviews te zien kunnen we afleiden dat dit het populairste heteluchtpistool is. Misschien heeft dit ook te maken met het feit dat het product aan de laagste prijs verkocht wordt. Het apparaat is handig voor soldeerwerken en wordt geleverd met 4 opzetstukken en een verfkrabber.

 

Voordelen:

Accessoires: het heteluchtpistool wordt geleverd met verschillende mondstukken om werkzaamheden efficiënt te kunnen uitvoeren. Je ontvangt ook een verfkrabber om eenvoudig verf te verwijderen en een opbergkoffer om het apparaat in te bewaren.

Goedkoop: de lage prijs maakt dit product betaalbaar voor de meeste kopers, zelfs personen met een beperkt budget kunnen nu een apparaat kopen van een goede kwaliteit.

Instelbaar: je kunt kiezen tussen twee verschillende instellingen om de temperatuur en de luchtstroom aan te passen. Je kunt het apparaat ook veilig neerzetten want het is beveiligd tegen omvallen.

 

Nadelen:

Oververhitting: het apparaat wordt soms te heet waardoor het beschermkapje zelfs zou durven smelten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Trotec HyStream 2000

 

De Trotec HyStream 2000 heeft een maximale capaciteit van 2000 Watt.

Hij is ideaal voor het inkrimpen van folie en krimpslangen maar ook voor bijvoorbeeld het buigen en lassen van kunststoffen. Het is een apparaat dat kan gebruikt worden voor vele doeleinden.  

Hij bereikt een temperatuur tot 650 graden Celsius en weegt ongeveer 1 kilo. Ook dit apparaat behoort tot de goedkope heteluchtpistolen. Hij is maar een klein beetje duurder dan de Einhell.

De gebruikers van dit apparaat zijn in grote mate tevreden en dat zie je ook in de reviews. Hij is handig in gebruik en je krijgt goede kwaliteit voor een goedkope prijs. Hij is duurzaam en het is nuttig dat je zelf de temperatuur kunt instellen.

Hij warmt snel op en koelt snel af na gebruik. Het enige minpuntje komt van iemand die zei dat hij geen Nederlandse handleiding heeft.

Dit krachtige heteluchtpistool is geschikt voor het lassen van kunststof en bereikt een maximale temperatuur van 650º Celsius. Het apparaat is goedkoop en licht van gewicht zodat het niet belastend werkt op je armen of handen.

 

Voordelen:

Krachtig: het apparaat heeft een vermogen van 2000 watt en bereikt een maximale temperatuur van 650º Celsius. Hierdoor kun je het toestel gebruiken om kunststoffen te lassen, daken te dichten, vloerbedekking te verwijderen, enzovoort.

Instelbare temperatuur: je kunt de temperatuur van het apparaat instellen tussen 50 en 650 graden. De luchtstroom kun je in vijf stappen instellen namelijk van 15 tot 30 kubieke meter per uur.

Goedkoop: de lage prijs van het apparaat is voor vele kopers een pluspunt, vooral vanwege het krachtige vermogen van het toestel.

 

Nadelen:

Onveilig: het apparaat kan heel heet worden waardoor het niet veilig is om te gebruiken in de buurt van kinderen. Laat het toestel dus zeker niet rondslingeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bosch PHG 600-3

 

Het Bosch heteluchtpistool heeft een motor met een vermogen van 1800 Watt.

Hij beschikt over een koude stand zodat het bewerkte materiaal sneller kan afkoelen. Hij wordt geleverd met een stevige kunststof opbergkoffer.

Hij is geschikt voor het verwijderen van verlagen maar ook voor solderen en vertinnen of het losmaken van lijmverbindingen.

Je hebt 3 standen om de temperatuur en de luchthoeveelheid te kunnen regelen. Verder schakelt hij ook automatisch uit bij overbelasting.

Over dit product zijn nog maar weinig meningen te vinden online maar ze zijn wel positief. Het lijkt dus echt wel een heteluchtpistool aanbieding.

Hij is handig in gebruik en je krijgt kwaliteit voor de prijs die je betaalt. Hij is duurzaam en heeft een fraai design.

Bosch maakt deel uit van de beste merken wanneer het over gereedschap gaat. Dit zie je ook aan de kwaliteit van de PHG 600-3. Dit heteluchtpistool is voorzien van een koude stand zodat je materialen snel kunt afkoelen en is beveiligd tegen overbelasting. Bovendien wordt het product geleverd in een stevige koffer.

 

Voordelen:

Meerdere standen: je kunt kiezen uit drie standen om de temperatuur en de luchtstroom van het toestel te veranderen. Bovendien beschikt het apparaat over een koude stand om met lage temperatuur te werken of materialen vlug af te koelen.

Veilig: het apparaat beschikt over een warmtebescherming die je eventueel kunt verwijderen om te werken op moeilijk bereikbare plaatsen. Bovendien is het toestel beveiligd tegen overbelasting.

Comfort: de gesloten handgreep en de softgrip zorgen voor een optimaal comfort tijdens de werkzaamheden.

 

Nadelen:

Mondstukken: je ontvangt slechts één mondstuk bij dit apparaat. Als je andere mondstukken nodig hebt moet je die zelf nog aankopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. BLACK+DECKER KX1693-QS

 

Dit heteluchtpistool is perfect om verf te verwijderen. Je hebt er een betere controle over dankzij de draaibare handgreep en de inline greep verbetert de rijkwijdte en de veiligheid. Hij is verder ook perfect om de barbecue aan te steken. Je kan de verfstripper vrijstaand gebruiken zodat je met je beide handen nog ander werk kan verrichten zoals solderen of het buigen van leidingen.

Hij heeft 3 standen om zelf de gewenste temperatuur en luchtstroom in te kunnen stellen. Hij heeft ook nog een afneembaar hittescherm zodat je makkelijker in nauwe ruimtes kunt werken. Met de ophanglus kun je hem gemakkelijk opbergen en laten afkoelen.

Er is slechts één review geschreven over dit product maar het is volledig positief. De koper van dit product gebruikt hem zowel thuis als op het werk. Je kunt er mee in alle hoeken komen, zelfs de lastige. Hij is iets duurder maar de kwaliteit is heel goed. De koper vindt dit product echt top en wil geen ander heteluchtpistool meer.

De handgreep van dit heteluchtpistool kun je draaien voor een optimale controle. Het toestel is perfect om verf te verwijderen en je kunt het zelfs gebruiken om een barbecue in gang te steken. Je kunt kiezen tussen drie verschillende standen en dankzij de ophanglus kun je het apparaat makkelijk ophangen.

 

Voordelen:

Veilig: het hittescherm beschermt je tegen de hoge temperaturen maar je kunt dit scherm ook verwijderen om op lastige plaatsen te kunnen werken.

Schraper: het apparaat is voorzien van een ingebouwde schraper zodat je kunt schrapen terwijl je de hete lucht aan het blazen bent. Op die manier kun je beide functies uitvoeren met één hand.

Accessoires: het toestel wordt geleverd met 4 verschillende mondstukken en een handige koffer om het apparaat te kunnen bewaren.

 

Nadelen:

We hebben nog geen minpunten gevonden over dit apparaat. We kunnen dus enkel maar concluderen dat het een topproduct is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Makita 1600 watt

 

Het elektrische heteluchtpistool van Makita is het duurste apparaat van ons lijstje en dus niet geschikt voor mensen die weinig geld willen uitgeven.

Hij is dubbel geïsoleerd en is geschikt voor verf afbranden, ontdooien, drogen en zelfs zacht solderen. Hij beschikt over 2 verschillende temperatuurinstellingen en 2 verschillende luchtstroominstellingen.

Hij is handig in gebruik, mede dankzij de ergonomische softgrip zodat hij beter in de hand ligt.

Over dit product zijn nog geen online reviews geschreven momenteel. We kunnen je dus geen advies geven op basis daarvan.

Dit product van Makita ligt in een hogere prijsklasse maar is geschikt voor verschillende toepassingen. Je kunt kiezen tussen meerdere standen en de ergonomische handgreep zorgt ervoor dat het apparaat comfortabel in de hand ligt.

 

Voordelen:

Standen: je kunt kiezen tussen twee instellingen voor de temperatuur en twee instellingen voor de luchtstroom van het apparaat.

Comfort: het apparaat is comfortabel in gebruik dankzij de ergonomische softgrip. Je kunt dus voor een lange tijd blijven werken zonder last te hebben van je handen.

Toepassingen: je kunt dit heteluchtpistool gebruiken voor meerdere doeleinden zoals verf afbranden, zacht solderen, drogen, ontdooien, enzovoort.

 

Nadelen:

Hoge prijs: vanwege de hoge prijs van het product zullen vele kopers dit pistool links laten liggen en opteren voor een goedkoper alternatief.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Heteluchtpistolen koopgids

 

Met een heteluchtpistool kun je makkelijk en snel verf verwijderen. Bij de aankoop van zo’n product is het best om met enkele factoren rekening te houden. We bespreken even enkele van die factoren zoals temperatuurregeling en -bereik, vermogen, andere mogelijkheden, accessoires en prijs.

 

Regeling en bereik van de temperatuur

Een heteluchtpistool gebruikt warme lucht om verf makkelijker te verwijderen, je hebt dan wel nog altijd nood aan een driehoekige verfkrabber om de verf makkelijk weg te krabben. Houd rekening bij de aankoop van een heteluchtpistool wat het temperatuurbereik is van het toestel. Voor sommige klussen zul je een hogere temperatuur nodig hebben dus het is van belang dat je controleert wat de maximum bereikbare temperatuur is.

Het is ook handig als je de temperatuur zelf kunt regelen want niet elke klus heeft dezelfde temperatuur nodig. Zo werk je ook efficiënter en voorkom je schade aan muren of vloeren. Bij enkele apparaten kun je ook de hoeveelheid geproduceerde lucht instellen.

Heteluchtpistolen kunnen een temperatuur van wel 750º celsius bereiken zodat de verf zodanig zacht wordt dat je het makkelijk kunt verwijderen. Als je dan nog eens kiest voor een model met een draaibare greep kun je zelfs moeilijk bereikbare plekken behandelen.

Het vermogen van zo’n apparaat speelt ook een rol want hoe hoger het vermogen van een heteluchtpistool, hoe hoger de bruikbare temperatuur zal zijn.

 

Meerdere toepassingen

Naast het losmaken van verf kun je een heteluchtpistool nog voor vele andere toepassingen gebruiken. Zo kun je het apparaat bijvoorbeeld gebruiken om plastieken buizen te vervormen of zelfs solderen. Je kunt er ook kabels mee krimpen of bundelen, scheuren in kunststof mee versmelten, producten ontdooien en leer mee glad maken.

Sommige mensen gebruiken dit toestel om een open haard of een barbecue aan te steken. Doordat de hete lucht genoeg is om aanmaakblokjes in brand te steken heb je dan geen lucifers meer nodig.

Een andere nuttige toepassing van een heteluchtpistool is het verwijderen van onkruid. Als je het onkruid enkele seconden laat verhitten met het pistool dan sterft het af en kun je het onkruid makkelijk verwijderen. Dit is een veilige manier van werken want je gebruikt geen vuur of chemicaliën.

Dit brengt ons bij de veiligheid tijdens het gebruik van zo’n pistool. De meeste toestellen zijn uitgerust met een thermostop waardoor de heteluchtfunctie automatisch uitschakelt als de temperatuur te hoog wordt. Als het apparaat genoeg afgekoeld is schakelt de functie automatisch terug in.

Als het toestel ook over een koude luchtstroom functie beschikt dan kun je het gebruiken om materiaal sneller te laten afkoelen.

 

Nuttige accessoires

Bij de aankoop van een heteluchtpistool is het mogelijk dat je verschillende mondstukken meegeleverd krijgt. Deze mondstukken hebben allemaal een aparte toepassing zodat je verschillende taken kunt uitvoeren. We bespreken even enkele van de belangrijkste mondstukken.

Met een haakmondstuk kun je klussen uitvoeren waarbij het nodig is dat de hitte van je pistool verspreid wordt over een bepaalde oppervlakte. Dit is handig om buizen te solderen of te buigen. Een reduceermondstuk wordt gebruikt om de hitte van het pistool op een specifiek punt van het werkstuk te kunnen richten. Dit maakt het mogelijk om preciezer te werken.

Een afschermmondsstuk is de ideale accessoire om verf rond ramen te verwijderen want het zorgt ervoor dat de luchtstroom de ramen niet bereikt. Op die manier voorkom je dat er schade aan de ramen berokkend wordt. Tenslotte kun je ook nog een reflectormondstuk gebruiken om krimpkousen te verwerken.

Maar er zijn ook andere accessoires verkrijgbaar, denk maar aan een handige opbergkoffer om je heteluchtpistool en mondstukken op te bergen. Op die manier kun je het apparaat ook makkelijk meenemen op verplaatsing. Vergeet ook niet dat je een verfkrabber zult nodig hebben om de verf te verwijderen na het op te warmen met het heteluchtpistool.

Prijskaartje

De prijs van een heteluchtpistool varieert omdat sommige soorten duurder zijn dan andere. Ook de hoeveelheid accessoires die je erbij krijgt en de aanwezige opties zullen de prijs van zo’n apparaat beïnvloeden. Tegenwoordig kun je beter eerst verschillende apparaten onderzoeken en je kunt ze online vergelijken op basis van de reviews van andere gebruikers.

Op die manier zul je vele mooie aanbiedingen kunnen vinden en interessante informatie vergaren over de sterke en zwakke punten van elk product. Beslis zelf welk budget je wilt apart houden voor het kopen van een heteluchtpistool en hoeveel je het voorwerp zult gebruiken.

 

 

 

Laatste update: 19.05.24

 

Bouwradio’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je in de bouwsector tewerkgesteld bent, dan zul je vaak te maken hebben met lange werkdagen. Een deuntje muziek of een aardig melodietje kan de werkstress al een beetje verzachten. Daarvoor heb je natuurlijk wel één van de betere bouwradio’s nodig. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde bouwradio’s. Zo is onder andere uit het onderzoek gebleken dat je met de Bosch GML 10,8 V-LI Professional een uitstekende bouwradio aankoopt. Zo kun je naar je favoriete radiozender luisteren net zoals je ook naar je favoriete MP3 bestanden kunt luisteren. Door te kiezen voor de Perfectpro – DAB+BOX 2 bouwradio kies je voor een apparaat dat niet alleen voorzien is van bluetooth maar ook over een USB poort beschikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Bouwradio’s (Reviews) van 2022

 

Voor personen die in de bouwsector werken kunnen de werkdagen nogal lang en saai zijn. Om je werkdag leuker te maken kun je een bouwradio aanschaffen zodat je naar muziek kunt luisteren tijdens de job. Deze radio’s zijn stevig zodat ze bestand zijn tegen schokken en vallende brokstukken. Om je beslissing makkelijker te maken hebben wij een top vijf samengesteld. Neem een kijkje en kies er zelf de beste bouwradio uit.

 

1. Bosch GPB 12V-10 Professional

 

Deze robuuste radio is geschikt om te luisteren naar radiozenders maar je kunt er ook MP3 bestanden mee afspelen. Deze bouwradio werkt op een accu maar je kunt het ook aansluiten op netstroom via de meegeleverde adapter. Het apparaat beschikt over 10 geheugenplaatsen om radiozenders op te slaan.

De adapter en aux-in kabel kun je bewaren in het opbergvak van het toestel en je kunt de lage en de hoge tonen naar keuze instellen. De radio beschikt over twee luidsprekers en is bestand tegen een val van een hoogte van 1 meter. Dit product is perfect voor kopers die op zoek zijn naar goedkope bouwradio’s.

De gebruikers geven positief advies over deze bouwradio aanbieding. Het apparaat beschikt over vele gebruiksmogelijkheden en de geluidskwaliteit is uitstekend. Het heldere display en de mogelijkheid om de radio op het lichtnet aan te sluiten zijn handig. Dankzij de compacte vorm is deze bouwradio makkelijk mee te nemen.

Ben je op zoek naar een duurzame en degelijke bouwradio? Dan loont het de moeite om dit apparaat eens even te bekijken. Het wordt geleverd door het bekende merk Bosch dat garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Het zal dan ook niet verwonderen dat heel wat klanten Bosch veruit als het beste merk beschouwen.

 

Voordelen:

Voeding: de bouwradio is voorzien van een bijzonder krachtige accu. Toch is het ook mogelijk om dit product op netstroom aan te sluiten door middel van de adapter die wordt meegeleverd.

Geheugenplaatsen: het product heeft een maximaal aantal van 10 geheugenplaatsen om evenveel radiozenders probleemloos te kunnen opslaan. Verder kun je er ook je MP3 op aansluiten.

Prijskaartje: wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke bouwradio? Dan is dit product vast en zeker iets voor jou vanwege de laagste prijs.

Gebruiksgemak: het is een gebruiksvriendelijk toestel dat bovendien valbestendig is. Verder zijn er 2 krachtige speakers aanwezig en kun je het volume zelf regelen.

 

Nadelen:

Niet waterdicht: één enkele koper vermeldt dat het toestel helemaal niet waterdicht blijkt te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Perfectpro Digitale bouwradio DAB+BOX 2

 

Deze bouwradio kun je gebruiken om muziek te streamen van je smartphone. Je kunt een draadloze verbinding maken via Bluetooth en het apparaat beschikt ook over een USB uitgang om je telefoon te kunnen opladen. Het display van het toestel beschikt over een instelbare verlichting.

Het apparaat werkt ook op oplaadbare NiMH batterijen en je kunt ongeveer een volledige werkdag de radio gebruiken met volle batterijen. Je kunt niet luisteren naar de radio wanneer de batterijen aan het opladen zijn en de Bluetooth verbinding heeft een bereik van ongeveer 10 meter.

De kopers zijn tevreden over de kwaliteit van de radio maar vinden dat het volume wel wat hoger mag. De radio is stevig en kan een groot aanbod aan digitale radiozenders ontvangen. Voor één koper ligt de prijs van het product te hoog.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor deze unieke bouwradio. Het is een krachtige bouwradio die voorzien is van een helder en duidelijk leesbaar display waarvan je de verlichting bovendien kunt aanpassen. Kortom, zeker de moeite waard om de voordelen en nadelen hieronder even te bekijken.

 

Voordelen:

Bluetooth: dankzij de bluetooth functie kun jij op een eenvoudige en probleemloze manier meteen je favoriete muziek van je smartphone of tablet streamen.

USB uitgang: de bouwradio is ook voorzien van een USB uitgang. Die kun je eventueel gebruiken om je smartphone verder op te laden.

Voeding: de bouwradio is voorzien van een bijzonder krachtig stel NiMH batterijen die oplaadbaar zijn.

Bereik: je kunt rekenen op een maximaal bereik van ruim 10 meter wanneer je met bluetooth werkt.

 

Nadelen:

Prijskaartje: slechts één enkele koper is van mening dat het prijskaartje iets te hoog ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Perfectpro Werkradio Teamplayer

 

De Teamplayer bouwradio van Perfectpro kun je dankzij z’n compacte formaat makkelijk meenemen naar een andere locatie of ruimte. Dankzij de DAB+ functie beschik je over een enorm aanbod aan digitale radiozenders. Je kunt ook FM zenders ontvangen of je eigen muziek streamen via Bluetooth.

Het apparaat is voorzien van een AUX ingang om een externe multimediaspeler aan te sluiten. De USB uitgang kun je gebruiken om je smartphone op te laden en de radio werkt op batterijen die je terug op kunt laden.

De kopers vinden deze bouwradio aanbieding handig in gebruik. De geluidskwaliteit van het toestel is optimaal en de radio is goed bestand tegen schokken en stoten. Het apparaat is eenvoudig om in te stellen en je kunt makkelijk FM en digitale zenders ontvangen.

Door te kiezen voor de bouwradio van het bekende merk Perfectpro, kies je voor een behoorlijk compacte bouwradio. Handig om mee te nemen en te verplaatsen. Het is een duurzame radio die voorzien is van heel wat opties en functiemogelijkheden. Hieronder alvast een selectie van de belangrijkste eigenschappen ervan.

 

Voordelen:

Comfort: niet alleen de compactheid van het toestel maar ook het stevige handvat, zorgen voor heel wat comfort.

DAB+ functie: de bouwradio is voorzien van een handige DAB+ functie. Zo kun je kiezen uit een ruim assortiment aan verschillende digitale radiozenders.

Bluetooth: je hebt ook de mogelijkheid om je favoriete liedjes van je smartphone of tablet te streamen met behulp van bluetooth.

 

Nadelen:

Uitverkocht: we moeten jammer genoeg vaststellen dat deze bouwradio momenteel tijdelijk niet leverbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. DeWalt DCR017 DAB bouwradio

 

De DCR017 bouwradio van DeWalt is bestand tegen schokken en kan zowel digitale als FM radiozenders ontvangen. Het apparaat werkt op batterijen of via netstroom met het meegeleverde snoer. Je kunt het toestel ook gebruiken om je telefoon of batterijen mee op te laden, maar enkel als de radio op het lichtnet aangesloten is.

Je kunt een externe mediaspeler op de radio aansluiten om naar je eigen muziek te luisteren en de mediaspeler of je telefoon in de speciale Tech Box bewaren voor extra veiligheid. Het apparaat beschikt over twee ingebouwde stopcontacten.

Dit product heeft nog maar één review ontvangen van een koper maar deze is volledig positief. Hoewel de prijs van dit product een stuk hoger ligt is de koper heel tevreden over de goede kwaliteit en de stevigheid van deze bouwradio.

Ook DeWalt behoort tot de bekende merken op het gebied van bouwradio’s. Het zal dan niet verwonderen dat de DCR017 bouwradio geleverd wordt door DeWalt. Het is een handig product waarmee het mogelijk is om niet alleen FM radiozenders te ontvangen maar bovenal ook heel wat digitale zenders.

 

Voordelen:

Veiligheid: deze bouwradio is ideaal om te gebruiken tijdens verbouwingen aangezien het product helemaal schokbestendig is.

Voeding: deze krachtige bouwradio kun je makkelijk aansluiten op netstroom door middel van gebruik te maken van het meegeleverde snoer. Het is ook mogelijk om de bouwradio van een stel krachtige batterijen te voorzien.

Handig in gebruik: indien de bouwradio met het lichtnet verbonden is, dan is het mogelijk om smartphone of batterijen probleemloos met behulp van de radio te gaan opladen.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: bij interesse voor dit product dan zul je toch wel rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Makita DMR 102 blauw bouwradio

 

De Makita bouwradio is beschikbaar in twee verschillende kleuren en werkt op batterijen. Je kunt het toestel echter ook op het lichtnet aansluiten via een adapter. Met een volle accu kun je maar liefst 19 uur lang genieten van muziek. De twee luidsprekers zorgen voor een optimale geluidskwaliteit.

Je kunt zowel FM als AM radiozenders ontvangen en het apparaat is voorzien van een wekker- en timerfunctie. Het toestel beschikt over een LCD display met verlichting en je kunt de antenne van het apparaat eenvoudig verwijderen en opbergen.

De kopers geven een belangrijk minpunt aan: het apparaat wordt geleverd zonder accu en om deze reden vinden ze de prijs te hoog. De kwaliteit van het geluid is echter uitstekend en het apparaat werkt ook met de accu van een makita boormachine.

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke bouwradio geleverd door het bekende merk Makita. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen uit diverse kleuren. De bouwradio is voorzien van 2 krachtige speakers zodat je kunt genieten van een uitstekende en bovenal heldere geluidskwaliteit.

 

Voordelen:

Voeding: deze bouwradio is voorzien van een stel krachtige batterijen. Daarnaast is het ook mogelijk om de radio eventueel, door middel van de adapter, met het lichtnet te verbinden.

Gebruiksduur: op het moment dat de accu helemaal is opgeladen dan kun je maar liefst 19 uren lang genieten van je favoriete muziek.

Comfort: het is een vrij compact product dat voorzien is van een stevig uitklapbaar handvat. Makkelijk dus om te verplaatsen en mee te nemen.

Handig in gebruik: het kan zeker één van de populairste bouwradio’s zijn als je ziet welke mogelijkheden het toestel biedt. Een duidelijk en helder LCD display, een wekker- en zelfst timerfunctie.

 

Nadelen:

Geen accu: jammer genoeg wordt de accu niet meegeleverd bij de aankoop van de radio.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bouwradio’s koopgids

 

Mensen die in de bouwsector tewerk gesteld zijn, zullen het zeker kunnen beamen. Vaak zijn het hele lange dagen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Dan kan een leuk muziekje zeker en vast al wat soelaas brengen. Toch is het niet altijd eenvoudig om op zoek te gaan naar één van de beste bouwradio’s. Wanneer je verschillende toestellen met elkaar gaat vergelijken dan zou je kunnen letten op het gebruiksgemak, prijskaartje, voeding, extra kenmerken, de afspeelmogelijken en het type. Op die manier ben je zeker dat je de bouwradio aankoopt die het beste aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

 

Wat is een bouwradio en het gebruiksgemak

Alvorens je besluit om een bouwradio aan te kopen dan is het natuurlijk belangrijk dat je precies weet wat dit wil zeggen. Eigenlijk zegt het woord het al zo goed als zelf. Een bouwradio is niets meer dan een radio die vooral in de bouwsector gebruikt wordt. Toch mag je dit radiotoestel niet helemaal vergelijken met een normale standaard radio die je bij jou thuis plaatst. Een bouwradio is vaak iets robuuster en steviger gebouwd. Daarnaast zijn de meeste bouwradio’s schokbestendig en zelfs bestand tegen eventueel vallende brokstukken.

Het is daarom een goede aanbeveling om niet meteen met de eerste de beste bouwradio naar huis te gaan. Probeer zoveel mogelijk modellen te bekijken en deze met elkaar te vergelijken. Zo zul je vrijwel meteen vaststellen dat bepaalde bouwradio’s iets meer mogelijkheden aanbieden in vergelijking met andere exemplaren. Het is natuurlijk ook allemaal afhankelijk naar wat je precies op zoek bent en welke wensen je in gedachten hebt.

 

Prijskaartje van een bouwradio

Doordat er zoveel verschillende modellen bouwradio’s op de markt gebracht zijn, zijn er ook heel wat verschillende prijskaartjes waar te nemen. Zo heb je heel wat goedkope bouwradio’s net zoals je ook heel wat duurdere exemplaren hebt. Het is daarom belangrijk dat je voor jezelf probeert uit te maken waar je precies naar op zoek bent.

Welke opties en mogelijkheden wil je er zeker bij hebben en welke opties zul je dan weer minder vaak gebruiken. Het kan gemakkelijker zijn als je voor jezelf op voorhand een bedrag hebt dat je maximaal wilt en kunt uitgeven. Over het algemeen kun je al een bouwradio aankopen van rond de 100 euro. Maar je hebt evengoed exemplaren die met gemak de 200 euro overschrijden.

Wij raden jou ook aan om altijd even de online reviews bij het product te lezen. Daarin geven kopers vaak net iets meer advies over het desbetreffende toestel. Dat kan positief of negatief zijn maar op die manier krijg je een beter beeld van het product. Houd daarnaast ook zeker rekening met eventuele promoties en wie weet kom je zo wel een bouwradio aanbieding tegen.

 

Het type

Door rekening te houden met de plaats van de radio zul je merken dat het eenvoudiger is om op zoek te gaan naar een bepaald type bouwradio. Stel dat je van plan bent om je huis opnieuw te schilderen en te behangen. In dat geval is er niet echt sprake van een bouwwerf want je huis is al volledig dicht.

In dat geval hoef je niet op zoek te gaan naar een bouwradio die schok- en waterbestendig is. Een basismodel is hier zeker en vast al een goede optie. Het is uiteraard wel een volledig ander verhaal wanneer je nog bezig bent aan de opbouw van het huis.

In dat geval is er wel degelijk sprake van een bouwwerf waarbij er vuil en waterschade mogelijk zijn. In deze situatie kun je maar beter opteren voor een bouwradio die niet alleen schokbestendig is maar ook bestand is tegen water en vuil. Houd er wel rekening mee dat de zwaardere bouwradio’s niet meteen tussen de goedkope exemplaren te vinden zullen zijn. Uiteraard is het altijd mogelijk om eventuele aanbiedingen tegen te komen.

 

 

De voeding, de afspeelmogelijkheden en de extra kenmerken

Je zult vrijwel meteen merken dat de meeste bouwradio’s functioneren in combinatie met een degelijke accu of een batterij die je kunt herladen. Hierbij heb je de keuze om te kiezen voor een toestel met accu dat je gewoon op de netstroom kunt aansluiten zodat de accu herladen wordt. Je hebt ook andere bouwradio’s waarbij je de accu er dient uit te halen en deze op een laadstation moet herladen.

Met de meeste bouwradio’s kun je bovendien verschillende FM zenders beluisteren. Toch is het een goed idee om te kiezen voor een model met een DAB+ functie omdat je dan veel meer mogelijkheden hebt. Indien er daarnaast ook nog de mogelijkheid is om een USB aan te sluiten dan vergroot je de mogelijkheden en de opties nog maar eens. Uiteraard zul je dan wel moeten rekenen op een iets hoger prijskaartje.

Tot slot kan het ook wel handig zijn om even stil te staan bij de extra mogelijkheden. Zo bieden sommige bouwradio’s de mogelijkheid om ook MP3 bestanden te kunnen afspelen. Daarnaast zul je merken dat sommige bouwradio’s over een meerdere krachtige luidsprekers beschikken. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden.

 

 

Laatste update: 19.05.24

 

MIG lassers test van 2022

 

Ben je op zoek naar een uitstekende MIG lasser, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou misschien wel helpen met onze koopgids. Daarin proberen we jou een aantal handige tips en adviezen aan te bieden. Deze zouden kunnen helpen bij de zoektocht naar de voor jou ideale MIG lasser. Verder hebben we ook even uitgezocht wat nu precies de 3 best beoordeelde MIG lassers zijn. Zo zijn we uitgekomen bij de Hbm 155 Mig Inverter. Deze MIG lasser beschikt over een minimale capaciteit van maar liefst 30 amperage en een maximale capaciteit van 155 amperage. Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om te kiezen voor de Mig-Mag TelMig 150/0 Turbo. Het is een handig toestel dat zelfs voorzien is van een degelijke thermostatische beveiliging.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

MIG lasser reviews – top 5

 

 

Als je op zoek bent naar een goede MIG lasser dan kunnen wij je daar zeker bij helpen. We hebben namelijk vijf verschillende topproducten online opgezocht en vergeleken op basis van de beoordelingen van andere kopers. Neem een kijkje en kies er zelf de beste MIG lasser uit die het meest beantwoordt aan jouw eisen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Hbm 155 Mig Inverter

 

Deze MIG lasser van HBM heeft een minimum amperage van 30 en een maximum van 155, zowel voor MMA als voor MIG. Het apparaat werkt op netspanning van 230 Volt dus je moet het verbinden met een stopcontact. Het toestel werkt met een efficiëntie van 80% en de draadsnelheid bedraagt tussen 2 en 15 meter per minuut.

De diameter van de draad is tussen 0,6 en 0,8 mm en het apparaat heeft isolatieklasse 7. Verder is het nog voorzien van een behuizingsbescherming met klasse IP21. Het toestel wordt geleverd met verschillende opzetstukjes.

Bij dit apparaat zijn er tot nu toe nog geen beoordelingen van andere kopers te vinden. Omdat er nog geen reviews geplaatst zijn kunnen we ook geen advies geven over de aankoop van deze MIG lasser aanbieding.

Wat nu precies een goede MIG lasser is, is natuurlijk voor iedereen anders. Toch blijkt dit apparaat van het bekende, en misschien wel het beste merk HBM, van uitstekende kwaliteit te zijn. Het loont dan ook de moeite om even op zoek te gaan naar de voordelen en de nadelen van deze MIG lasser.

 

Voordelen:

Amperage: het toestel beschikt over een minimale amperage van wel 30 en een maximale amperage die maar liefst 155 bedraagt.

Netspanning: het apparaat maakt gebruik van een 230 Volt netspanning en hoef je dus gewoon in het stopcontact aan te sluiten.

Draad en draadsnelheid: de draad van het toestel heeft een minimale diameter van 0,6 mm en een maximale diameter van wel 0,8 mm. De draadsnelheid situeert zich ergens tussen de 2 en de 15 meter en dit telkens per minuut.

 

Nadelen:

Geen gebruikerservaring: jammer genoeg blijkt er nog geen enkele klant een reactie te hebben geplaatst bij deze MIG lasser. Daardoor is het voor ons niet mogelijk om jou verder advies te geven over de gebruikerservaring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Mig-Mag TelMig 150/1 Turbo

 

Deze MIG-MAG lasser van TELWIN by Huvema is uitgerust met een thermostatische beveiliging. Je kunt dit apparaat gebruiken voor vele verschillende materialen zoals staal, aluminium en RVS (roestvrij staal). Bij de levering ontvang je een MIG-MAG set zodat je meteen kunt beginnen met lassen.

Het is aanbevolen om een reduceerventiel te kopen bij dit apparaat om beter beschermd te zijn wanneer je dit apparaat aansluit in Nederland. Het toestel werkt op netspanning en weegt 24 kg maar je kunt het makkelijk verplaatsen dankzij de wielen en de trekstang.

Ook bij dit apparaat zijn er nog geen meningen geplaatst door gebruikers en kunnen wij je dus geen advies verschaffen.

Je kunt natuurlijk altijd nog opteren voor de MIG lasser afkomstig van het merk TELWIN by Huvema. Het toestel is niet alleen bijzonder krachtig en handig maar ook heel erg veilig. Zo is er ondere andere gedacht aan een betrouwbare thermische beveiliging. Ideaal dus om het toestel even van naderbij te bekijken.

 

Voordelen:

Efficiënt: het is een handig apparaat dat je zonder problemen kunt gebruiken in combinatie met tal van verschillende materiaalsoorten. Denk maar aan RVS, staal of aluminium.

MIG-MAG set: op het moment dat je het product aankoopt dan krijg je er meteen een handige en vooral praktische MIG-MAG set bij.

Comfort: de combinatie van de trekstang en de handige transportwieltjes, maken het een pak handiger om deze MIG lasser te verplaatsen.

 

Nadelen:

Reduceerventiel: indien je het toestel in Nederland wenst aan te sluiten, dan is het echter wel handig om een extra reduceerventiel aan te kopen.

Geen reviews: het gebrek aan online reacties kan voor sommige andere klanten een reden zijn om het product niet aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. vidaXL Mig 195

 

Dit apparaat is ideaal voor mensen die goedkope MIG lassers willen kopen en het is geschikt voor zowel amateur- als professionele lassers. Dankzij de geforceerde luchtkoeling wordt de verwarming van de transformator vertraagd en krijg je een hogere bedrijfcyclus. De stevige behuizing van het toestel is gemaakt van staal.

Het maximale amperage van het apparaat bedraagt 195 Amp en de draadaanvoer kun je traploos instellen. Dankzij de 4 wielen kun je het apparaat makkelijk transporteren en het wordt geleverd met een aardingsklem en een lastoorts.

Net zoals bij de vorige producten is ook hier nog geen review terug te vinden. Schrijf als eerste een beoordeling over dit topproduct!

Ben je op zoek naar een degelijke MIG lasser die tegelijk ook over een betaalbaar prijskaartje beschikt? Dan kan dit exemplaar van het merk vidaXL alvast een goede aanbeveling zijn voor jou. De lage prijs kan er zomaar voor zorgen dat het toestel bovendien tot de populairste MIG lasser apparaten behoort.

 

Voordelen:

Budget: je zult meteen versteld staan van de voordelige prijs van deze MIG lasser. En misschien beschikt het toestel ook wel over de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 apparaten.

Geforceerde luchtkoeling: de geforceerde luchtkoeling zorgt er in de eerste plaats voor dat de transformator minder snel verwarmd wordt. Dit draagt bij aan een betere bedrijfscyclus.

Amperage: je kunt genieten van een totaal amperage van maar liefst 195 Amp.

Handig in gebruik: het toestel is makkelijk te bedienen en vervaardigd uit stevige materialen zodat het toch wel zeker tegen een stootje kan.

 

Nadelen:

Geen reviews: opnieuw moeten we echter vaststellen dat er tot op heden nog helemaal geen enkele koper een reactie heeft geplaatst. Natuurlijk is het wel mogelijk dat heel wat kopers het toestel al in hun bezit hebben.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Silverline 90 A

 

De MIG lasser van Silverline is gasloos. Dit apparaat is voorzien van verschillende beveiligingen zoals een bescherming tegen oververhitting maar ook tegen overbelasting. Het beschikt zelfs over een controlelicht die aangeeft wanneer er zich een probleem plaatsvindt.

Het toestel wordt geleverd met een aardingskabel, een lastoorts, een draadborstel, een lasdraad, een lasmasker een een chip hamer. Je kunt dus meteen beginnen met werken. Je zult ook niet te diep in je portefeuille moeten kijken want gelukkig behoort dit product tot de categorie van goedkope MIG lassers.

Desondanks de goedkope prijs en alle accessoires lijkt het erop dat nog niemand dit product beoordeeld heeft. Heb jij net deze MIG lasser aanbieding gekocht? Schrijf dan een review zodat wij ons advies daarop kunnen baseren.

Tenslotte is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de MIG lasser van het bekende merk Silverline. Bovendien werkt dit apparaat volledig gasloos en is het bijzonder goed beveiligd. Dit maakt het alvast de moeite waard om het even van dichterbij te bekijken rekening houden met de verschillende eigenschappen.

 

Voordelen:

Prijskaartje: vanwege de voordelige prijs zul je dit apparaat vast en zeker tussen de goedkope MIG lassers kunnen spotten.

Controlelicht: het controlelichtje zal meteen aanspringen op het moment dat er zich ergens een probleem voordoet.

Beveiliging: je mag er zeker van zijn dat het toestel voldoende beveiligd is. Zo heeft men niet alleen gedacht aan een beveiliging tegen overbelasting maar ook tegen de mogelijke gevolgen van oververhitting.

 

Nadelen:

Geen gebruikerservaring: het ontbreken van online reviews biedt ons niet de mogelijkheid om jou advies te geven over de gebruikerservaringen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Mig-Mag MasterMig 400

 

We eindigen met de duurste MIG-MAG lasser van ons lijstje. Dit lasapparaat beschikt over een afneembare draadaanvoer en is vooral geschikt voor industrieel gebruik. Een amateur komt hier dus beter niet aan. Je kunt het gebruiken voor verschillende soorten materiaal zoals staal, RVS en aluminium.

Het product wordt geleverd met een lasset om meteen te kunnen lassen. De boogspanning van het apparaat is instelbaar en je kunt de puntlastijd zelf reguleren. Het toestel is voorzien van een thermostatische beveiliging en je kunt extra verlengsnoeren kopen om een actieradius van 10 meter mogelijk te maken.

Bij dit lasapparaat zijn er nog geen meningen geplaatst door eerdere kopers. Maak van de situatie gebruik om als eerste persoon een review te schrijven over dit toestel.

Indien je niet meteen een budget hebt en het allemaal toch wat meer mag zijn dan zou je ook nog altijd kunnen kiezen voor de MIG-MAG lasser. Toch is het een goede aanbeveling om eerst even goed stil te staan bij de voordelen en de nadelen van dit apparaat alvorens tot een aankoop over te gaan.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: het is een degelijk apparaat met een afneembare draadaanvoer. Ideaal om te gebruiken bij verschillende materiaalsoorten zoals bijvoorbeeld het gebruik van RVS, aluminium of staal.

Boogspanning: het is mogelijk om de boogspanning van deze MIG lasser zonder problemen handmatig te gaan instellen en regelen.

Beveiliging: de thermostatische beveiliging probeert het toestel zoveel mogelijk te beschermen tegen oververhitting.

 

Nadelen:

Budget: jammer genoeg is dit apparaat niet uitgerust met de laagste prijs en zul je dus heel wat extra budget hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

MIG lassers koopgids

 

Een MIG lasser is eenvoudig in gebruik en is perfect als je dunne metalen wilt lassen. Dit apparaat maakt gebruik van een draad om een elektrische stroming met het te lassen metaal te verbinden zodat het metaal gaat smelten. Het lasgebied wordt beschermd door een inert gas en de draad van de lasser wordt automatisch doorgevoerd. Als je de beste MIG lassers wilt vergelijken houd dan rekening met de inschakelduur, het amperage, de functies en de prijs. Je zult online zeker interessante aanbiedingen terugvinden.

 

 

Inschakelduur van de lasser

 

De inschakelduur is eigenlijk het aantal tijd wanneer het apparaat ingeschakeld is. Vanwege de hoge temperaturen kan het zijn dat een lasser soms te heet wordt, om schade en problemen te voorkomen schakelt het apparaat daarom automatisch uit. Dit wordt uitgedrukt door middel van een percentage en we zullen even uitleggen hoe het in zijn werk gaat.

Het maximale amperage van een MIG lasser wordt normaal gezien bereikt na ongeveer 10 minuten. Het percentage van de inschakelduur wordt afgeleid van deze 10 minuten. Als 10 minuten 100% is, dan kun je een apparaat met een inschakelduur van 100% de volledige 10 minuten gebruiken voordat het apparaat oververhit raakt.

De meeste apparaten beschikken over een inschakelduur van 60%. Dit wil zeggen dat het apparaat na 6 minuten uitschakelt om af te koelen. Deze periode is genoeg voor de meeste lasklussen, daarom beschikken de meeste apparaten over deze inschakelduur.

Als je deze regel volgt kun je makkelijk de inschakelduur van andere apparaten berekenen. Zo is een MIG lasser met een inschakelduur van 40% goed voor lasklussen die niet langer duren dan 4 minuten. Daarna schakelt het apparaat uit om af te koelen.

 

 

Het amperage en de draadaanvoer van de lasser

 

Het amperage of het vermogen van de MIG lasser hangt voor een groot deel af van de dikte van het staal die je wilt lassen. Toch is er een algemene regel die je kunt volgen: voor elke millimeter heb je een vermogen nodig van ongeveer 40 ampère. Als je bijvoorbeeld een draad met een dikte van 3 mm wilt lassen dan heb je een vermogen nodig van 120 A.

Let vooral op het maximale vermogen van een lasser. Een apparaat die een hoger vermogen heeft dan 200 A kan niet aangesloten worden op het lichtnet omdat de stroomsterkte niet hoog genoeg is.

We hebben in het begin al geschreven dat de draadaanvoer bij een MIG lasser automatisch gebeurt. Je kunt dit bij sommige lassers zelf nog traploos instellen zodat het niet te vlug of te traag wordt aangevoerd.

Sommige MIG lasser zijn gasloos en worden via een andere manier beschermd. De meeste lassers hebben ook een stevige behuizing en beschikken over een beveiliging tegen overspanning of oververhitting.

 

 

Functies van de lasser

 

Speciale functies die vooral voorkomen bij MIG en TIG lassers zijn de pulse en de synergie functie. De pulse functie zorgt ervoor dat de hitte beter gereguleerd wordt zodat het materiaal niet kan vervormen tijdens het lassen. Dit wordt tot stand gebracht door te pulseren tussen piekstroom en basisstroom.

De synergie functie maakt een lasser veel eenvoudiger om te gebruiken. Je hoeft namelijk enkel de dikte van het materiaal in te voeren en het apparaat kiest voor de rest zelf de beste instellingen. Zo hoef je enkel maar één knop in te drukken om een klus uit te kunnen voeren. Je kunt bovendien bepaalde programma’s bewaren om in de toekomst opnieuw te gebruiken.

In het vorige gedeelte hebben we al vermeld dat je op sommige apparaten de draadsnelheid kunt aanpassen. Dit kan gaan van slechts 2 meter tot wel 15 meter per minuut. Je hoeft ook te letten op de dikte van de draad die je kunt gebruiken met de MIG lasser aanbieding van jouw keuze.

 

 

Accessoires en prijs

 

De goedkope MIG lassers zullen over weinig accessoires beschikken, het is dus misschien een goede aanbeveling om iets meer geld uit te geven zodat je direct over al het nodige beschikt.

De belangrijkste accessoires zijn natuurlijk de lastoorts en de lasdraad. Als deze twee extra’s bij het product worden geleverd dan kun je meteen beginnen met lassen. Er zijn natuurlijk ook nog andere nuttige accessoires zoals een lasmasker om je gezicht en je ogen te beschermen tijdens het lassen. Ook een aardingskabel, een draadborstel en een chipping hamer kunnen van pas komen.

De prijs van het apparaat hangt af van het vermogen, de accessoires, het merk, enzovoort. Je kunt de reviews van andere kopers lezen om de voor- en nadelen van elk product te kennen. Online een lasser kopen biedt verschillende voordelen: ten eerste moet je niet eens je woning verlaten om het product te kopen en het wordt bovendien ook aan huis geleverd.