Laatste update: 15.06.24

 

Beste koelvloeistoffen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Koelvloeistof is een belangrijk gegeven wanneer je een wagen of ander voertuig aanschaft. Het helpt overtollige warmte af te voeren zodat de verbrandingsmotor en andere apparaten waaronder de warmtepomp en thermostaat, zo lang mogelijk beschermd blijven. Om de zoektocht voor jou wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse toppertjes. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Protecton Koelvloeistof Auto G12/G12; een kant-en-klare vloeistof waar geen verdunning aan toegevoegd moet worden. Begeef je je vaak in koude gebieden en heb je liever nog wat extra beveiliging, dan lijkt de Putoline Coolant NF Koelvloeistof misschien een betere optie. Deze biedt dan ook een nauwkeurige en betrouwbare vorstbeveiliging aan tot maar liefst -38℃.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste koelvloeistoffen (Reviews) van 2024

 

Kwalitatieve koelvloeistof zorgt ervoor dat overtollige warmte automatisch wordt afgevoerd zodat de verbrandingsmotor gespaard blijft. Echter, leidt het uitgebreide assortiment vaak tot keuzestress. Zo kan een onderscheid gemaakt worden op basis van de kleur koelvloeistof waartussen we roze koelvloeistof, rode koelvloeistof, transparante, blauwe en groene koelvloeistof noteren. Verder kan men ook kijken naar de verschillende soorten koelvloeistof waarbij je bijvoorbeeld kunt kiezen voor G12 koelvloeistof of G13 koelvloeistof. Bekijk de 5 topproducten hieronder alvast even, rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten, alvorens je er de beste koelvloeistof uitkiest.

 

 

Koelvloeistof

 

1. Protecton Koelvloeistof Auto G12/G12 + Roze / 5 Liter / Beschermt tegen Corrosie, Oververhitting en Vorst

 

Gaat het koelvloeistof lampje van je wagen plotseling branden dan is het de hoogste tijd om de koelvloeistof bij te vullen. Maar welke koelvloeistof is daarvoor nu het meest geschikt? Het spreekt voor zich dat je rekening moet houden met het voertuig in kwestie daar er een duidelijk verschil is tussen koelvloeistof auto en het product dat bedoeld is voor je scooter of motorrijtuig. 

Zo kies je met de Protecton G12/G12+ meteen voor een kwaliteitsvolle koelvloeistof voor je wagen. De vloeistof wordt daarbij geleverd in een stevige plastic bidon met bijbehorend handvat en draaidop waardoor het geheel steeds hermetisch kan worden afgesloten. Hoewel de bidon gekenmerkt wordt door een inhoud van 5 liter, blijkt hij eveneens beschikbaar in een compacter formaat van ongeveer 1 liter; prijskaartje uiteraard navenant.

Deze kant-en-klare koelvloeistof kun je meteen zonder enige vorm van verdunning gebruiken en garandeert een optimale bescherming tot maar liefst -26ºC. Op die manier wordt de motor niet alleen beschermd tegen corrosie maar tevens ook tegen oververhitting en vorst wat zijn gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Hoewel het product niet meteen over de laagste prijs beschikt, reageren klanten bijzonder positief met een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren.

 

Voordelen:

Kant-en-klaar: het betreft een kant-en-klare koelvloeistof die zonder verdunning kan worden gebruikt en de motor niet alleen beschermt tegen corrosie maar ook tegen vorst en oververhitting.

Inhoud: de Protecton koelvloeistof wordt jou aangeboden in een ruime bidon met een inhoud van 5 liter maar kan eveneens in een compacter formaat van 1 liter worden aangekocht.

Budgetvriendelijk: hoewel de prijs op het eerste gezicht behoorlijk duur lijkt, gaat het hier om een voordeelverpakking waardoor het geheel alsnog tussen de goedkope koelvloeistoffen kan gespot worden.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: volgens één koper is deze koelvloeistof allesbehalve gebruiksvriendelijk te noemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Koelvloeistof auto

 

2. Putoline Coolant NF Koelvloeistof 1 Liter

 

In vergelijking met het vorige product, lijkt deze koelvloeistof van Putoline wel een echte aanbieding te zijn. Echter moet je er wel rekening mee houden dat hij geleverd wordt in een minder royale hoeveelheid, waardoor de prijs uiteindelijk dan toch niet meer zo goedkoop blijkt te zijn. Desondanks zien we voorlopig alleen maar positieve reacties en bijgevolg een mooie eindscore van 5 sterren verschijnen.

Net zoals het vorige product wordt ook deze koelvloeistof geleverd in een stevige plastic verpakking die niet alleen voorzien is van een degelijk handvat maar ook een praktische gele draaidop. Dit alles draagt bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak en maakt het mogelijk om de koelvloeistof eventueel in de kofferbak van je wagen te bewaren.

Deze kant-en-klare organische koelvloeistof wordt geleverd per liter en wordt gekenmerkt door tal van corrosiebeschermende additieven én een vorstbeveiliging tot maar liefst -38℃. Kortom, dit alles maakt hem niet alleen geschikt voor personenwagens maar ook voor quads, scooters, karts en sneeuwscooters.

 

Voordelen:

Verpakking: de koelvloeistof wordt jou aangeboden in een stevige verpakking van 6 bij 20 cm, wat overeenkomt met een inhoud van ongeveer 1 liter.

Vorstbeveiliging: hij biedt een betrouwbare vorstbeveiliging tot temperaturen van -38℃.

Corrosie: naast de vorstbeveiliging biedt hij eveneens bescherming tegen corrosie dankzij de diverse corrosiebeschermende additieven die aan de substantie zijn toegevoegd. Ideaal om onderdelen uit metaal, magnesium en aluminium te beschermen.

Handig in gebruik: de samenstelling maakt deze koelvloeistof niet alleen geschikt voor personenwagens maar evenzeer voor gebruik in karts, scooters, quads en sneeuwscooters.

 

Nadelen:

Prijzig: het prijskaartje zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn bij deze koelvloeistof.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kroon oil 

 

3. Kroon-Oil Coolant SP 12 – 04319 | 5 L can / bus – Koelvloeistof bijvullen

 

Zodra het koelvloeistof lampje van het voertuig gaat branden, dan weet je dat je de koelvloeistof moet gaan bijvullen. Uiteraard is het belangrijk om steevast te opteren voor een kwalitatieve en 100% duurzame soort koelvloeistof die perfect samengaat met het type en de bouwsamenstelling van je wagen.

Zo wordt de Kroon Oil koelvloeistof door heel wat klanten beschouwd als één van de meest frequent gebruikte – misschien ook wel populairste – koelvloeistoffen. De Coolant SP 12 wordt jou aangeboden in een stevige plastic bidon met bijbehorend handvat en dito draaidop waarmee het geheel na ieder gebruik weer veilig hermetisch kan worden afgesloten. De volsynthetische vloeistof wordt geleverd per 5 liter en is niet alleen geschikt voor diverse auto’s maar kan daarnaast ook voor boten en motoren een dienst bewijzen. 

Wanneer we de verschillende online reviews bekijken, dan stellen we vast dat de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit wat meteen de mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren weet te verklaren. Houd er wel rekening mee dat de prijs – in vergelijking met andere soorten koelvloeistof – volgens sommige klanten best wel duur is.

 

Voordelen:

Inhoud: de koelvloeistof wordt geleverd in een stevige bidon met een bijbehorende netto inhoud van 5 liter.

Type: het betreft een volsynthetische koelvloeistof die uitermate geschikt is voor gebruik in wagens, boten en motoren.

Vorstbeveiliging: de Kroon Oil kent een ruime vorstbeveiliging die teruggaat tot maar liefst -40 graden Celsius.

 

Nadelen:

  het hogere prijskaartje zou misschien wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

G13 koelvloeistof

 

4. Koelvloeistof -40℃ G13++ 5 liter

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor deze koelvloeistof die jou wordt aangeboden en geleverd door MPM. Hij wordt, net zoals zijn voorgangers, geleverd in een stevige plastic bidon met een totale afmeting van 13 bij 30 cm en een royale inhoud van maar liefst 5 liter. Dankzij het handvat en de praktische draaidop kun je de bidon evengoed in de kofferbak van je wagen bewaren.

De koelvloeistof, die meteen opvalt vanwege zijn opvallende rode kleur, biedt een nauwkeurige vorstbeveiliging aan en dit tot temperaturen van maar liefst -40℃. Wat hem nog net iets krachtiger maakt dan sommige andere koelvloeistoffen uit dit lijstje. Daar hij verder ook silicaat houdend blijkt te zijn, biedt hij eveneens voldoende bescherming tegen corrosie.

Kortom, deze unieke G13 kant-en-klare koelvloeistof is uitermate geschikt voor personenwagens waarbij een G12++ wordt voorgeschreven. Jammer genoeg kunnen wij jou geen verder advies geven op het gebied van gebruikerservaringen aangezien er tot op heden nog geen reviews werde geplaatst.

 

Voordelen:

Inhoud: de verpakking kent een maximaal formaat van 13 bij 30 cm wat ongeveer overeenkomt met een behoorlijk royale inhoud van zo’n 5 liter.

Vorstbeveiliging: hij levert 100% vorstbeveiliging, het hele jaar door, en dit bij temperaturen tot -40℃.

Corrosie: doordat deze kant-en-klare organische koelvloeistof eveneens silicaat houdend is, biedt hij tevens ook voldoende bescherming tegen eventuele corrosievorming.

Handig in gebruik: deze koelvloeistof is voornamelijk ontwikkeld voor de zogenaamde Volkswagen groep maar kan gebruikt worden bij elk type personenwagen waar een G12++ koelvloeistof wordt aangeraden.

 

Nadelen:

Geen heavy truck: indien je interesse hebt in deze koelvloeistof houd er dan wel rekening mee dat hij niet geschikt is voor de heavy truck dieselmotoren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Koelvloeistof G12

 

5. Valma Koelvloeistof G12+ long life -30℃ 1L Kant & Klaar 

 

We sluiten het rijtje vervolgens af met de kant-en-klare organische koelvloeistof van Valma. Deze wordt jou aangeboden in een stevige kunststof flacon met een maximaal formaat van 23 bij 8 cm en een inhoud van ongeveer 1 liter. Door middel van de praktische draaidop kun je de flacon overigens steeds opnieuw hermetisch afsluiten en eventueel in de kofferbak van je wagen bewaren.

Net zoals één van de andere producten uit deze lijst, zul je zien dat deze G12 koelvloeistof een roze kleur kreeg. Bovendien blijkt hij niet alleen bescherming te bieden tegen extreme vorsttemperaturen tot -30℃ maar ook tegen eventuele corrosievorming. Kortom, de moeite waard om hem toch maar even van naderbij te bekijken.

Jammer genoeg moeten we ook hier vaststellen dat er nog geen online reacties werden geplaatst. Dit maakt het voor ons bijzonder moeilijk om verder advies te geven omtrent de gebruikservaringen.

 

Voordelen:

Kant-en-klaar: doordat het een kant-en-klare koelvloeistof betreft, hoef je deze voor gebruik niet verder meer aan te lengen.

Verpakking: de koelvloeistof wordt verpakt geleverd in een stevige flacon uit kunststof die voorzien is van een draaidop.

Inhoud: met een flacon van 23 bij 8 cm kan een royale inhoud van ongeveer 1 liter koelvloeistof worden aangeboden.

 

Nadelen:

Prijzig: ook hier durven we stellen dat het prijskaartje per liter behoorlijk hoog ligt. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Koelvloeistoffen Koopgids 

 

Wat is koelvloeistof en welke pluspunten levert een correct gebruik ervan op? Welke soorten bestaan er zoal en heeft dit een invloed op de uiteindelijke samenstelling? En indien nodig, mag je zelf de koelvloeistof vervangen en bijvullen en hoe doe je dit dan? Kortom, er steken heel wat vragen de kop op wanneer we het hebben over koelvloeistof. Daarom lijkt het ons alvast een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even door te nemen alvorens je de verschillende soorten vloeistoffen en eventuele aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken. We hopen dat deze gids een leidraad mag zijn en de keuze minder moeilijk maakt.

Wat is koelvloeistof en waarvoor wordt het gebruikt

De combinatie hoge temperaturen enerzijds en lange files anderzijds, kunnen er nog wel eens voor zorgen dat de verbrandingsmotor van je wagen onder druk komt te staan. Om dat enigszins te kunnen vermijden, is het gebruik van een degelijke koelvloeistof vrijwel aangewezen. Zo zorgt koelvloeistof ervoor dat het koelsysteem, overigens het belangrijkste onderdeel van de motor, niet oververhit raakt waardoor de globale verbrandingsmotor niet beschadigd raakt en bijgevolg een langere levensduur kent.

Koelvloeistoffen komen vandaag de dag dan ook voor in diverse vormen en kleuren variërend van transparant tot rood, roze, groen, blauw en geel. Bovendien zijn de meeste soorten koelvloeistof ook nog eens aangevuld met bepaalde belangrijke additieven waardoor bescherming bij vriestemperaturen en corrosie ontstaat. 

Toch willen wij jou aanraden om enkele aandachtpuntjes in acht te nemen. Ga bijvoorbeeld niet zomaar de eerste de beste koelvloeistof aankopen maar houd rekening met de specifieke vereisten van je wagen. Zorg er daarnaast voor dat er altijd voldoende koelvloeistof in de wagen aanwezig is én dat de kwaliteit ervan op-en-top is. Merk je dat de koelvloeistof aanzienlijk is gedaald of eerder troebel oogt dan dien je deze bij te vullen en/ of te vervangen. Dat kun je overigens makkelijk zelf doen of gewoon laten uitvoeren door een garagist.

 

Het type koelvloeistof en de samenstelling

Om het onderscheid tussen de verschillende soorten koelvloeistof 100% te begrijpen, dien je min of meer op de hoogte te zijn van de samenstelling. Zo bestaat eender welk type koelvloeistof uit een bepaalde hoeveelheid water en antivries aangevuld met enkele specifieke additieven. Het spreekt voor zich dat koelvloeistoffen zich dus voornamelijk van elkaar zullen onderscheiden op basis van de additieven, de zogenaamde bijgevoegde extra’s, die verschillen naargelang de eisen van de autofabrikant.

Echter kunnen de koelvloeistoffen zich ook van elkaar onderscheiden op het gebied van de antivries stoffen. Zo zullen de meeste vloeistoffen gebruik maken van “glycol” om een antivrieseigenschappen aan het mengsel toe te voegen. Echter bestaat er zoiets als “mono ethyleen glycol”, ook wel afgekort als “MEG”, en “mono propyleen glycol”, afgekort als “MPG”. Het spreekt dan ook voor zich dat het niet verstandig is om verschillende soorten koelvloeistoffen met elkaar te vermengen. Bekijk welke vloeistof je wagen verlangt en probeer je aan één enkele soort en één enkel merk te houden om zo eventuele problemen te vermijden.

 

Welke type koelvloeistof is geschikt voor mijn wagen?

Welke type koelvloeistof uiteindelijk het meest geschikt zal zijn voor je wagen, is soms moeilijk te achterhalen. Indien je de vloeistof regelmatig laat controleren en bijvullen in de garage, hoef jij je daar verder geen zorgen over te maken. Toch is het best wel handig om op de hoogte te zijn van de koelvloeistof die in je wagen gebruikt wordt.

In principe zou de correcte koelvloeistof moeten worden vermeld in het instructieboekje van je wagen. Stel je voor dat je het bijbehorende boekje niet meteen terugvindt, dan kun je het type vloeistof achterhalen door even snel onder de motorkap van je wagen te kijken naar de bijbehorende kleur ervan. Zo wordt in de meeste huidige personenwagens een rood/roze koelvloeistof gebruikt van het type SP12, SP13, G12, G12+, G12++ of G13.

 

Controleren en bijvullen van de koelvloeistof

We hebben het hierboven al eventjes vermeld, maar het is van uiterst belang om de koelvloeistof van je wagen aan een regelmatige check-up te onderrichten. Op die manier kun je tijdig ingrijpen indien de vloeistof moet vervangen of bijgevuld worden. 

Om het niveau van de koelvloeistof te kunnen regelen, dien je eenvoudigweg naar het expansievat te kijken. Daarop staan 2 indicatiestreepjes vermeld die een maximum en minimum aanduiden. Indien de koelvloeistof dicht tegen het maximum staat, dan hoef je uiteraard niets te doen. Als je ziet dat het niveau van de vloeistof toch eerder het minimum streepje bereikt, dan is het aangewezen om de koelvloeistof bij te vullen tot aan het maximumstreepje.

Houd echter niet alleen rekening met het niveau maar ook met de kwaliteit van de vloeistof. Indien de vloeistof eerder dik en troebel oogt, dan is er duidelijk iets niet in de haak en dien je de volledige vloeistof te vervangen.

Duurzaamheid, verpakking en andere kenmerken

De meeste koelvloeistoffen die gekenmerkt worden door een G12, G12+ of G12++ aanduiding kunnen in principe een volledig autoleven mee gaan. Andere, vaak minder kwalitatieve koelvloeistoffen, zullen op termijn hun werking gaan verliezen. Daarom wordt aangeraden om de staat van de koelvloeistof, bij voorkeur, maandelijks te controleren en de vloeistof elke 2 à 3 jaar te verversen.

Bovendien worden de meeste koelvloeistoffen in stevige bidons of flessen geleverd die voorzien zijn van een stevig handvat en een praktische draaidop. Op die manier kun je de fles of bidon steeds opnieuw hermetisch gaan afsluiten zodat het product een langere tijd kan worden bewaard.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is koelvloeistof en welk kleur heeft het?

Het koelsysteem wordt als het belangrijkste onderdeel van de verbrandingsmotor van je wagen beschouwd. Dergelijk systeem zorgt er namelijk voor dat de motor nooit oververhit raakt en bijgevolg de kans op eventuele schade beperkt tot zelfs vermeden wordt. Opdat het koelsysteem steeds op hoog niveau kan blijven functioneren, is het gebruik van de juiste koelvloeistof uiteraard belangrijk.

Koelvloeistof is, globaal gezien, een mengsel bestaande uit water, antivries en bepaalde additieven. Afhankelijk van het type koelvloeistof kan er een wijziging plaatsvinden binnen de specifieke additieven en het antivries onderdeeltje. Dergelijke wijzigingen zijn niet op voorhand vastgelegd maar blijken vooral afhankelijk van de eisen van elke autofabrikant. Echter toont dit meteen duidelijk aan waarom je de verschillende koelvloeistoffen niet met elkaar hoort te mengen.

Daarnaast kunnen de koelvloeistoffen ook nog van elkaar verschillen op basis van de kleur gaande van transparant tot geel, blauw, groen, rood en roze. De meeste huidige personenwagens zijn voorzien van een rood/roze vloeistof van het bijbehorende SP12, SP13, G12, G12+, G12++ of G13 type. Echter, is de kleur van ondergeschikt belang in vergelijking met de samenstelling.

Q2: Wanneer en waarom moet je koelvloeistof vervangen/ bijvullen?

Uiteraard is het belangrijk om het niveau en de kwaliteit van de koelvloeistof regelmatig even te controleren, bij voorkeur maandelijks. Op die manier kun je meteen inschatten wanneer koelvloeistof dient te worden bijgevuld en/ of vervangen. Te weinig koelvloeistof kan, net zoals slecht geworden vloeistof voor heel wat schade aan het koelsysteem en bijgevolg de motor zorgen.

Echter dienen we hierbij wel een kleine kanttekening te maken aangezien er ook bepaalde koelvloeistoffen zijn van superieure kwaliteit die, met correct gebruik, makkelijk een heel autoleven lang kunnen mee gaan. Het gaat hier vooral over de koelvloeistoffen van het type G12, G12+ en G12++.

 

 

Laatste update: 15.06.24

 

Beste remvloeistoffen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Remvloeistof is een belangrijk onderdeel van eender welk voertuig gaande van auto’s tot motoren, scooters, go-karts of fietsen. Met een dergelijke vloeistof kun je het rem- én eventuele koppelingssysteem zo nauwkeurig mogelijk onderhouden. Aangezien er vandaag de dag best wel wat mogelijkheden op de markt zijn – en de keuze bijgevolg niet altijd voor de hand liggend – zijn we zo vrij geweest om enkele toppertjes binnen dit segment te selecteren. Zo zou je kunnen kiezen voor de Kroon-Oil 33820 Drauliquid-LV remvloeistof die beschouwd wordt als een uiterst krachtige en bijzonder hoogwaardige remvloeistof geschikt voor gebruik in auto’s. Daartegenover staat de Remolie dot 4 – 1 liter die geleverd wordt in een stevige bidon van 1 liter met bijbehorende draaidop. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste remvloeistoffen (Reviews) van 2024

 

Remvloeistof is een belangrijk onderdeel van de wagen en draagt bij aan een correct en uiterst veilig en betrouwbaar rem- én koppelingssysteem. De keuze voor de beste remvloeistof is dan ook afhankelijk van het type wagen en het bijbehorende onderhoud. Algemeen kun je kiezen uit meerdere soorten gaande van de DOT 3 remvloeistof tot de DOT 4 remvloeistof, de DOT 5 remvloeistof en de DOT 5.1 remvloeistof. Wij selecteerden 6 toppers inclusief advies uit de online reviews. Bekijk de opties even en bedenk of je de remvloeistof van de auto dan wel van de motor moet vervangen en eventueel welke kleur de remvloeistof heeft en wie weet spot je wel een aanbieding of laagst geprijsd product.

 

DOT 4 remvloeistof

 

1. Kroon-Oil 33820 Drauliquid-LV DOT 4 1L – Remvloeistof // Kroon-Oil

 

De 33820 Drauliquid-LV DOT 4 remvloeistof wordt jou aangeboden door het populairste, en misschien voor sommigen ook wel veruit het beste, merk Kroon-oil en geleverd in een stevige bidon met een inhoud van maar liefst 1 liter. Met behulp van de stevige draaidop kun je de bidon na gebruik weer netjes hermetisch afsluiten en ergens veilig bewaren.

De Drauliquid-LV Super DOT 4 wordt beschouwd als een bijzonder hoogwaardige remvloeistof die specifiek ontwikkeld is voor de auto’s en motoren die zijn uitgerust met de nieuwste elektronische veiligheidssystemen. De remvloeistof wordt hierbij gekenmerkt door een bijzonder hoog kookpunt – zowel nat als droog – een vrij lage viscositeit en een uitstekende bescherming tegen eventuele roestvorming. 

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en het product naar werk belonen met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Inhoud: de remvloeistof wordt geleverd in een stevige bidon die een royale inhoud van 1 liter kent.

Kookpunt: zowel nat als droog kenmerkt deze remvloeistof zich door een bijzonder hoog kookpunt van respectievelijk 184ºC en 260ºC.

Handig in gebruik: de remvloeistof DOT 4 is geschikt voor motoren en auto’s die voorzien zijn van recente elektronische veiligheidssystemen zoals bijvoorbeeld ABS, ASR, ESP, EBD of BAS. Daarnaast kan hij ook dienst doen bij boten.

 

Nadelen:

Prijskaartje: jammer genoeg moeten we stellen dat deze remvloeistof niet meteen tot de goedkope alternatieven uit het rijtje behoort.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Remvloeistof auto

 

2. Remolie dot 4 – 1 liter // MPM remolie

 

Moet je de remvloeistof bijvullen of zelfs geheel vervangen, dan is het uiteraard belangrijk om op zoek te gaan naar de juiste remvloeistof. Zo is er wel degelijk een verschil tussen de zogenaamde auto remvloeistof en de remvloeistof voor motoren. Neem nu bijvoorbeeld dit toppertje, jou aangeboden door het bekende merk MPM, dat voornamelijk bedoeld is om de remvloeistof van je wagen te vervangen. 

De remolie DOT 4 wordt daarbij geleverd in een stevige bidon met bijbehorende draaidop zodat je de verpakking steeds opnieuw hermetisch kunt afsluiten. De verpakking telt daarbij een inhoud van maar liefst 1 liter en kan – in tegenstelling tot diverse andere soorten remvloeistof – tevens ook gebruikt worden bij motorvoertuigen, fietsen en scooters.

De remvloeistof van MPM wordt gekenmerkt door een opvallende gele kleur en kent een droog en nat kookpunt van respectievelijk 263ºC en 168ºC. Dit alles wordt aangevuld met een Ph-waarde 8, een dichtheid van 1.05 kg/l bij 20ºC en een kinematische viscositeit van 2.3 mm²/s en 1200 mm²/s bij respectievelijk 100 en -40ºC.  Klanten reageren alvast overtuigd wat niet alleen resulteert positief advies maar tevens ook in een mooie eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Viscositeit: de remvloeistof kent een kinematische viscositeit van 2.3 mm²/s en 1200 mm²/s bij respectievelijk 100 en -40ºC.

Gebruiksvriendelijk: hoewel voornamelijk bedoeld voor gebruik in combinatie met wagens, kan deze remolie ook zijn dienst bewijzen bij motoren, scooters en fietsen.

Inhoud: de remvloeistof wordt geleverd in een stevige verpakking met een bijbehorende draaidop en een inhoud van maar liefst 1 liter.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel klanten duidelijk overtuigd zijn van de geleverde prijs-kwaliteitverhouding, zou de prijs voor anderen dan weer een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Remvloeistof

 

3. OPET HBF Dot 4. 0,5 Liter Remvloeistof //

 

Wist je dat remvloeistof niet alleen bijdraagt aan een optimaal werkend remsysteem maar tevens ook zorgt voor correct werkende koppeling? Wil jij je koppeling niet hoeven te vervangen, dan loont het alvast de moeite om aandacht te besteden aan het type remvloeistof, de kwaliteit en het peil ervan.

Net zoals het vorige toppertje, kies je ook met de Opet HBT voor een DOT 4 remvloeistof die geleverd wordt in een stevige bidon met bijbehorende draaidop en een inhoud van 0,5 liter. De DOT 4 remolie wordt daarbij beschouwd als een synthetische super high performance hydraulische remvloeistof die gebaseerd is op een combinatie van polyethyleenglycol, polyethyleenglycolether en diverse speciale additieven.

Een blik op de online reviews toont voorlopig alleen maar positieve reacties aan waarbij klanten niet alleen overtuigd zijn van de kwaliteit maar tevens ook van de gebruiksvriendelijkheid en de nauwkeurigheid. Dat verklaart meteen de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze remvloeistof is in staat om remprestaties van vrij hoog niveau te bieden en dit zelfs onder de meest hoge temperaturen.

Samenstelling: deze synthetische remolie is gemaakt op basis van polyethyleenglycol in combinatie met polyethyleenglycolether en diverse speciale additieven.

Verpakking: de DOT 4 remvloeistof wordt geleverd in een stevige verpakking met bijbehorende draaidop en kent een inhoud van 0,5 liter.

 

Nadelen:

Prijzig: vergelijken we de inhoud en de prijs met het voorgaande toppertje, dan kunnen we stellen dat deze Opet vloeistof een pak duurder uitkomt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Remvloeistof motor

 

4. Motorex Brake Fluid Dot 5.1-250ml // Motorex – Geschikt voor Motor Scooter

 

Moet het remsysteem van je motor of scooter dringend eens onder handen genomen worden? Dan is de keuze voor deze Brake Fluid DOT 5.1 remvloeistof – jou aangeboden door het bekende merk Motorex – alvast een stap in de goede richting.

De vloeistof wordt geleverd in een stevige metalen bidon die een relatief ruime inhoud kent van ongeveer 250 ml. Met behulp van de witte draaidop kun je de bidon na gebruik telkens opnieuw hermetisch afsluiten waardoor het goedje langer kan bewaard worden. De vloeistof is speciaal ontwikkeld om hydraulische remsystemen nieuw leven in te blazen en wordt daarbij gekenmerkt door een hoog kookpunt, lage viscositeit en transparant kleurtje.

Een blik op de online reviews toont aan dat er tot op heden nog geen online reacties werden neergepend. We durven stellen dat het prijskaartje alsook de recente toevoeging aan de online webpagina een mogelijke verklaring bieden. 

 

Voordelen:

Inhoud: de remvloeistof wordt jou aangeboden in een metalen bidon met witte draaidop en kent daarbij een inhoud van 250 ml.

Kleur: na openen wordt duidelijk dat de vloeistof een transparant kleurtje kent.

Gebruiksgemak: de remvloeistof is specifiek bedoeld om hydraulische remsystemen te onderhouden en kan dan ook gebruikt worden in combinatie met motoren, scooters en/ of fietsen.

 

Nadelen:

Geen auto’s: ben je op zoek naar een remvloeistof voor gebruik in de wagen, dan is dit exemplaar van Motorex niet de beste aanbeveling uit het rijtje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

DOT 3 remvloeistof

 

5. Remvloeistof Dot3 – 5 liter // MPM – Geschikt voor: Auto – 5 liter 

 

De DOT 3 remvloeistof van MPM wordt dan weer vaak geadviseerd voor gebruik in eender welk hydraulisch bediende rem- én/ of koppelsysteem dat steunt op het principe van schijf- of trommelremmen. Kortom, dit maakt hem uitermate geschikt voor gebruik in wagens.

Net zoals de vorige soorten remvloeistof, wordt ook dit type aangeboden in een stevige metalen bidon met een inhoud van 5 liter. Met behulp van de aanwezige draaidop kun je de bidon na gebruik hermetisch afsluiten en nog enige tijd gaan bewaren. De vloeistof wordt gekenmerkt door een bruine kleur, een hoog kookpunt en een lage viscositeit waarde.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat het product nog geen reviews heeft mogen ontvangen. Laat je hier niet gelijk door afschrikken want misschien is dit wel de remvloeistof waar jij al geruime tijd naar op zoek bent.

 

Voordelen:

Kleur: de remvloeistof wordt gekenmerkt door een typische bruine kleur.

Inhoud: de vloeistof wordt geleverd in een stevige metalen bidon met draaidop en bijhorende inhoud van maar liefst 5 liter.

Gebruiksgemak: de vloeistof is bedoeld voor gebruik in eender welk hydraulisch bediende rem- én/ of koppelingssysteem dat steunt op het principe van trommel- of schijfremmen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we vermoeden dat de hoge prijs wel eens een domper op de feestvreugde zou kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

DOT 5 remvloeistof 

 

6. Remvloeistof Eurol DOT 5 Silic (250ml) – Geschikt voor auto, motor scooter

 

We sluiten af met de silicone remvloeistof DOT 5 van het bekende merk Eurol. De vloeistof wordt geleverd in een stevige bidon van 30 x 30 cm waardoor een inhoud kan worden aangeboden van zo’n 250 ml. Met behulp van de stevige draaidop kun je ook hier de bidon weer veilig en hermetisch afsluiten na ieder gebruik.

De Eurol remvloeistof DOT 5 wordt beschouwd als een remvloeistof op siliconenbasis en is geschikt voor gebruik in onder meer Harley Davidson motoren, oldtimers en go-karts. Daarbij geniet je een vrij breed temperatuurbereik gaande van -40ºC tot maar liefst 260ºC of meer en een typische kenmerkende groene kleur.

Hoewel de kenmerkende eigenschappen op het eerste gezicht veelbelovend lijken, werden er momenteel nog geen online beoordelingen geplaatst. Ook hier durven we stellen dat het prijskaartje misschien wel eens een mogelijke spelbreker zou kunnen zijn.

 

Voordelen:

Formaat: de Eurol DOT 5 siliconen remvloeistof wordt jou aangeboden in een stevige bidon van 30 bij 30 cm die een inhoud kent van 250 ml.

Kleur: de remvloeistof wordt gekenmerkt door een opvallende groene kleur.

Toepassingsveld: de DOT 5 remvloeistof op siliconen basis kent een vrij ruim toepassingsveld en kan gebruikt worden in auto’s, motoren, scooters op voorwaarde dat er sprake is van een hydraulische rem- én koppelingssysteem.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ben je van plan om deze remvloeistof aan te kopen, dan zul je misschien net iets meer budget hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Remvloeistoffen Koopgids

 

Of je nu een nieuwe dan wel tweedehandswagen in huis haal; het is belangrijk om in een goed onderhoud te voorzien. Zo blijkt – naast de bandenspanning, de boordcomputer en het ABS systeem – ook de remvloeistof een levensnoodzakelijk gegeven aangezien het bijdraagt aan een vlot en krachtig remsysteem. Houd bij de keuze van de remvloeistof niet alleen rekening met het type wagen maar uiteraard ook de soort vloeistof in relatie tot het kookpunt. Het lijkt ons daarom alvast een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens de verschillende vormen remvloeistof met elkaar te vergelijken. Laat daarbij eventuele aanbiedingen niet meteen links liggen.

Het belang van remvloeistof

Remvloeistof wordt beschouwd als een hydraulische vloeistof die speciaal ontwikkeld is voor gebruik in hydraulische remsystemen en de bijbehorende koppelingen in tal van voertuigen zoals wagens, fietsen en motorfietsen. Wanneer je het rem- of koppelingspedaal indrukt, dan wordt de kracht waarmee dit gebeurt door middel van de eerder vernoemde remvloeistof doorgegegeven aan de rem enerzijds of de koppeling anderzijds. Dit is uiteraard bijzonder simplistisch voorgesteld en in het realiteit komen er wel meerdere chemische wetten aan te pas.

Toch blijkt uit bovenstaand voorbeeldje duidelijk het belang van kwalitatieve remvloeistof. Het is dan ook aangewezen om het niveau én de kwaliteit van de remvloeistof regelmatig even te controleren en bij voorkeur elke 2 jaar volledig te vervangen, tenzij anders vermeld in het onderhoudsboekje van het desbetreffende voertuig. Je kunt het vervangen en controleren makkelijk zelf uitvoeren en op die manier een ritje naar de garage besparen alsook een meerkost van gemiddeld 95 euro. Echter is het dan wel belangrijk om op de hoogte te zijn van het gebruiksgemak en de verschillende soorten remvloeistof die er vandaag de dag te vinden zijn.

 

Het type remvloeistof in verhouding tot het kookpunt

Zoals hiervoor reeds min of meer duidelijk werd, bestaan er vandaag de dag wel degelijk verschillende soorten remvloeistof. Het is bijgevolg niet mogelijk om zomaar de eerste de beste remvloeistof in je wagen te gieten. Houd rekening met de samenstelling én het kookpunt. 

Zo wordt kwalitatieve remvloeistof gekenmerkt door een vrij hoog kookpunt wat eenvoudig te verklaren valt door de aanzienlijke hoeveelheid hitte die vrijkomt op het moment dat het rem- of koppelingspedaal wordt ingedrukt. De graad van het kookpunt wordt weergegeven door middel van de DOT waarde gevolgd door een cijfer. Hoe hoger deze DOT waarde, hoe hoger ook het desbetreffende kookpunt zal zijn. Zo zal een DOT 4 remvloeistof een hoger kookpunt garanderen dan bijvoorbeeld eender welke remvloeistof met een DOT 3 waarde.

Op basis van het gemeten kookpunt kunnen we een onderscheid maken tussen 4 verschillende soorten remvloeistoffen gaande van de DOT 3 tot de DOT4, DOT 5 en DOT 5.1 remvloeistof. 

 

Wat is de DOT waarde

We hebben het nu wel continue over de DOT waarde maar wat is dat nu precies? DOT is de gewettigde afkorting voor de Engelse term “Department of Transportation” en bepaalt de graad van het kookpunt vergeleken over verschillende soorten remvloeistof. Zoals reeds eerder vermeld, komt een hogere DOT waarde overeen met een hoger kookpunt. Algemeen kunnen we – op basis van dergelijke waarden – dan ook 4 types remvloeistof onderscheiden gaande van DOT 3 tot DOT 4, DOT 5 en DOT 5.1.

Terwijl de DOT 3, DOT 4 en DOT 5.1 remvloeistoffen tot stand zijn gekomen op basis van polyglycerol en gekenmerkt worden door hun ambergele kleur en mengbare karakter; werd de DOT 5 remvloeistof vervaardigd op een stevige siliconenbasis en voorzien van een opvallende violet kleur. Hoewel je het misschien anders zou verwachten, kent de DOT 5 remvloeistof alsnog een hoger kookpunt dan de DOT 5.1 violetkleurige vloeistof.

In de praktijk kunnen we dan ook vaststellen dat de meeste personenwagens fungeren met behulp van een degelijk staaltje DOT 3 of DOT 4 remvloeistof terwijl de zwaardere (vracht)wagens en sportauto’s dan weer nood hebben aan een hoger kookpunt en de voorkeur geven aan een DOT 5 vloeistof.

Enkele bijkomende aandachtspunten

Tot slot willen we nog even de aandacht vestigen op enkele – al dan niet belangrijke – aandachtspunten. Zo is het aangewezen om het peil van de remvloeistof regelmatig even te controleren. Integendeel tot het motoroliepeil, dient het niveau van de remvloeistof ten allen tijde op maximaal te staan. Daarnaast is het eveneens aangewezen om het waterniveau in de remvloeistof te controleren. Indien te hoge concentraties aan water worden vastgesteld, dan is het belangrijk om de remvloeistof zo snel mogelijk volledig te vervangen.

Je kunt het vervangen en/ of bijvullen van de remvloeistof makkelijk zelf uitvoeren. Op die manier bespaar je jezelf niet alleen een bijkomende rit naar de garage maar tevens ook een gemiddelde meerkost van ongeveer 95 euro. Anderzijds dien je dan wel op de hoogte te zijn van de werkwijze en het type remvloeistof die van toepassing is in jouw wagen. 

Tenzij anders vermeld in het onderhoudsboekje, wordt aangeraden om de remvloeistof elke 2 jaar standaard even te vervangen. Dat kan eventueel gepaard gaan met het jaarlijkse onderhoud van het voertuig in kwestie.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wanneer en hoe vaak moet je de remvloeistof vervangen?

Om te weten te komen wanneer je de remvloeistof precies moet vervangen, is het aangewezen om rekening te houden met het persoonlijke onderhoudsschema van je wagen. Afhankelijk van het type wagen, het merk, de leeftijd en de uitvoering gebeurt dit om de 2 à 3 jaar of om het jaar. Echter, luidt menig professioneel advies dat het verstandiger is om het remvloeistofniveau meermaals per jaar te checken en de remvloeistof elke 2 jaar te vervangen.

Het vervangen van de remvloeistof gebeurt in de plaatselijke garage maar kan eveneens eigenhandig worden uitgevoerd. Ben je op de hoogte van het type remvloeistof en de manier waarop je deze moet vervangen/ bijvullen, dan wordt het mogelijk om een aardig zakcentje uit te sparen. 

Q2: Wat kost het om remvloeistof te vervangen?

Wil je toch maar liever op veilig spelen en besluit je de remvloeistof door een ervaringsdeskundige te laten vervangen, dan moet je rekening houdend met een gemiddeld prijskaartje van ongeveer 95 euro. 

Daarbij kunnen prijsverschillen – lager dan wel hoger – worden genoteerd naargelang de hoeveelheid remvloeistof, het type vloeistof en de bijbehorende prijs ervan in combinatie met het berekende uurloon. Het zal allicht niet verwonderen dat dit laatste een variabele kost blijkt en bijgevolg afhankelijk is van de prijslijsten die door de desbetreffende garage/ garagist worden aangerekend.

 

Q3: Waar kun je remvloeistof kopen?

Ben je van plan om de remvloeistof eigenhandig bij te vullen dan wel volledig te vervangen, dan is het uiteraard belangrijk om in eerste instantie op zoek te gaan naar de geschikte remvloeistof. Zo bestaan er verschillende types vloeistoffen waardoor het zaak is om aandachtig de instructies van je wagen te lezen/ bij te houden. 

Remvloeistof kan worden aangeboden in blikken dan wel plastic verpakkingen en kunnen zowel online alsook in tal van fysieke winkelketens worden aangekocht. Denk onder meer aan de bekende winkelketen Winparts of via de befaamde online webpagina “MijnAutoOnderdelen.nl”.

 

Q4: Waar precies bevindt zich de remvloeistof in een wagen?

Remvloeistof bevindt zich in de remleidingen van je wagen en kun je bijgevolg onder de motorkap – meer specifiek ter hoogte van het rempedaal – gaan spotten. In de meeste gevallen wordt dit aangeduid door middel van een wit kleurtje waardoor het geheel nog net iets meer/ sneller opvalt. 

Houd er rekening mee dat het peil van de remvloeistof steeds op het maximale niveau dient te staan en bijgevolg – in tegenstelling tot de gebruikte motorolie – regelmatiger dient te worden gecontroleerd en/ of bijgevuld.

 

 

 

Laatste update: 15.06.24

 

10W40 motorolie test van 2022

 

Als je ervoor wilt zorgen dat de motor van je wagen steeds goed blijft draaien, dan heb je zo nu en dan nood aan degelijke motorolie. Heel wat personen zullen misschien wel al eens gehoord hebben van 10W40 motorolie. Dat is een ideaal product doordat je het zowel in de winterperiode alsook in de zomerperiode zonder problemen kunt gebruiken. In onze koopgids proberen we jou nog wat meer informatie te geven over de verschillende voordelen van dit type motorolie. Je kunt natuurlijk ook gewoon onze top 3 raadplegen. Zo blijkt de Tedex Runner 10W40 motorolie alvast een schot in de roos te zijn. Ideaal voor zowel personenwagen als bestelwagens. Je hebt natuurlijk ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de Eurol Turbosyn 10W40 motorolie. Je kunt deze motorolie zowel gebruiken bij dieselmotoren alsook bij benzine motoren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

10W40 motorolie reviews – top 5

 

 

Motorolie heb je nodig om de motor van je auto goed draaiende te houden. Met 10W40 motorolie kun je je auto zowel in de winter als bij hoge temperaturen optimaal laten werken. Om de beste 10W40 motorolie te kopen hebben wij vijf topproducten met elkaar vergeleken op basis van de reviews van andere kopers. Bestudeer de informatie en beslis zelf welke je de beste 10W40 motorolie vindt.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Tedex Runner

 

Deze motorolie is semi-synthetisch en is geschikt voor diesel- en benzine motoren. Je kunt deze olie zowel gebruiken voor personenwagens als bestelwagens. Deze motorolie is vervaardigd met nieuwe additieven en een combinatie van minerale en synthetische basisolie.

De fles bevat 1 liter motorolie en is geschikt voor mensen met een beperkt budget want het product behoort tot de categorie van goedkope 10W40 motorolie. Je kunt het gebruiken in auto’s zowel met als zonder turbo.

Slechts één koper heeft momenteel een review geplaatst bij deze 10W40 motorolie aanbieding maar het advies is volledig positief. De olie is geschikt voor personenwagens van gemiddelde grootte en de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit is uitstekend.

Motorolie is belangrijk om ervoor te zorgen dat de motor van je voertuig zo lang mogelijk meegaat. Zo zou je kunnen opteren voor deze 10W40 motorolie van het bekende, en misschien voor sommigen ook wel het beste, merk. Hieronder alvast een overzicht van de voor- en nadelen.

 

Voordelen:

Semi-synthetisch: we hebben hier te maken met een semi-synthetische motorolie die je kunt gebruiken voor zowel een benzine motor alsook een diesel motor.

Gebruiksgemak: de motorolie is gemaakt uit verschillende degelijke additieven waaronder minerale basisolie en synthetische basisolie.

Budget: het is misschien niet het product met de laagste prijs, maar toch lijkt het hier wel om een koopje te gaan. Daardoor zou deze motorolie vast en zeker tot de populairste producten kunnen behoren.

 

Nadelen:

Niet leverbaar: tot op heden heeft er nog maar één enkele klant een reactie geschreven en die is positief. Houd er wel rekening mee dat het product tijdelijk niet leverbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Eurol Turbosyn

 

Deze verpakking bevat 1 liter synthetische motorolie die geschikt is voor zowel benzine als dieselmotoren. Dankzij deze motorolie zul je geen problemen meer ondervinden bij het starten van je auto, zelfs bij koude temperaturen en hoge temperaturen laat het een goede smeerfilm na.

Het gebruik van deze motorolie zorgt voor besparing van brandstof en een beperking van de uitstoot, dit door de unieke samenstelling van het product. De olie bevat bovendien nog uitstekende anti-slijtage, -corrosie en -schuim eigenschappen om je motor proper te houden.

Dit product heeft nog geen meningen ontvangen van andere gebruikers. Misschien is het artikel nog niet verkocht geweest. Je kunt dus als eerste een review plaatsen voor deze motorolie zodat wij daarna ons advies kunnen baseren op jouw mening.

Ook de Eurol Turbosyn 10W40 motorolie blijkt alvast heel wat kwaliteiten en mogelijkheden te hebben. Het is een degelijke motorolie die je kunt gebruiken in combinatie met benzinemotoren en zelfs dieselmotoren. Het loont dan ook de moeite om even op zoek te gaan naar de voordelen en de nadelen.

 

Voordelen:

Inhoud: je zult merken dat de verpakking een inhoud heeft van maar liefst 1 liter aan duurzame en degelijke synthetische motorolie.

Goede smeerfilm: ongeacht de temperatuur, warm of koud, mag je zeker zijn van een uitstekende smeerfilm en dus goede bescherming.

Samenstelling: de samenstelling van deze motorolie is zodanig uniek dat het niet alleen mogelijk is om brandstof te besparen maar bovendien ook de uitstoot ervan te beperken.

Gebruiksgemak: het is een degelijke motorolie die niet alleen roest zal vermijden maar ook antislijtage eigenschappen met zich meedraagt en antischuim eigenschappen.

 

Nadelen:

Geen review: jammer genoeg is er tot op heden nog helemaal geen online beoordeling bij deze motorolie geplaatst. Daardoor is het niet makkelijk om jou verder advies hierover te geven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bardahl XTC

 

Deze synthetische 10W40 motorolie van Bardahl is ideaal om motoren van hoge kwaliteit te smeren. Zowel bij hoge als lage temperaturen geeft de olie altijd een goede smeerfilm en voorkomt het verdikking van de olie zodat de motor goed smeerbaar blijft.

Deze motorolie biedt nog andere voordelen zoals het besparen van brandstof en het is ook veilig voor katalysatoren. Dit allemaal dankzij de hoogwaardige kwaliteit van deze motorolie.

Op dit moment heeft dit product nog geen beoordelingen ontvangen van andere kopers of gebruikers. Wegens een gebrek aan reviews kunnen wij je dus ook geen advies geven over deze 10W40 motorolie aanbieding.

Je kunt natuurlijk ook altijd gewoon gaan kiezen voor de 10W40 motorolie van het alom bekende merk Bardahl. De motorolie heeft een uitstekende kwaliteit en is ideaal om krachtige motoren onder handen te nemen. Toch is het altijd handig indien je op voorhand een inzicht krijgt in de verschillende kenmerkende eigenschappen.

 

Voordelen:

Smeerfilm: je kunt genieten van een uitstekende smeerfilm, ongeacht of het nu zomer of winter is.

Veilig en energiezuinig: deze 10W40 motorolie biedt je ook de mogelijkheid om wat meer brandstof te besparen en verder is het product ook volkomen veilig om te gebruiken met katalysatoren.

 

Nadelen:

Geen review: we moeten echter vaststellen dat de motorolie tot op heden nog helemaal geen online reviews heeft mogen ontvangen.

Geen gebruikerservaring: het gebrek aan online beoordelingen zorgt ervoor dat het voor ons bijzonder moeilijk is om jou verder advies te geven over de eventuele gebruikerservaringen van deze 10W40 motorolie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Kroon 6 pack

 

Deze aanbieding van Kroon bevat 6 flessen van 1 liter 10W40 motorolie, zo zul je voor een lange tijd geen olie meer tekort hebben om de motor van je auto goed te laten werken. Deze motorolie is universeel inzetbaar en is vervaardigd op basis van synthetische en minerale basisolie.

Het product is geschikt voor benzine motoren maar ook voor dieselmotoren en zorgt voor een besparing van 2% van de brandstof. Verder kun je nog rekenen op een vlotte koude start en ook bij hoge temperaturen geeft de olie een uitstekende smeerfilm. Dankzij het zelfreinigend vermogen en de anti-schuim, -corrosie en -slijtage eigenschappen blijft de motor schoon en functioneel.

Deze aanbieding is nog door geen enkele gebruiker beoordeeld geweest. Schrijf als eerste een review voor dit artikel.

Wil je toch liever niet zoveel geld spenderen maar tegelijk zeker zijn van duurzame en uitstekende 10W40 motorolie? Dan kun je misschien alvast even dit product van het bekende merk Kroon bekijken. Je zult werkelijk meteen versteld staan kijken van het voordelige en betaalbare prijskaartje van dit product.

 

Voordelen:

Verpakking: op het moment dat je het product aankoopt dan zul je merken dat de verpakking maar liefst 6 flessen telt die elk over een inhoud van 1 liter beschikken.

Gebruiksgemak: deze 10W40 motorolie is gemaakt met behulp van een degelijke combinatie tussen synthetische en minerale basisolie. Zodanig dat dit product dan ook meteen universeel inzetbaar wordt.

Budget: ideaal voor mensen met een beperkt budget of wanneer je liever niet zoveel geld hieraan wilt spenderen.

Gebruiksgemak: het is handige motorolie die over een zelfreinigend vermogen beschikt. Daarnaast is de olie niet alleen voorzien van antischuim en antislijtage eigenschappen maar verhindert de olie ook het ontstaan van roest.

 

Nadelen:

Geen gebruikerservaring: tot op heden ontbreekt eender welke gebruikerservaring doordat er nog niemand een online review heeft geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. MPM International Oil Company

 

Deze 10W40 buitenboordmotorolie beschikt over een optimale bescherming tegen slijtage, zelfs onder zware omstandigheden. Deze olie is ontworpen om te gebruiken in 4-takt watergekoelde buiten- en binnenboordmotoren. Het is geschikt voor verschillende merken zoals mercruiser, mercury, suzuki, honda,…

De prijs van deze motorolie ligt een stuk hoger dan de andere items in onze lijst dus we kunnen dit product niet rekenen tot de goedkope 10W40 motorolie. Dit is mogelijk ook de reden dat er nog geen reviews geplaatst zijn voor dit product.

Het kan ook dat een vorige koper nog geen tijd gehad heeft om een mening te vormen. Je kunt dus als eerste persoon een beoordeling neerpennen over dit artikel zodat wij een advies kunnen formuleren gebaseerd op jouw ondervindingen.

De top 5 wordt uiteindelijk afgesloten met de MPM International Oil Company 10W40 motorolie. Indien je besluit om deze motorolie aan te kopen dan is het alvast een goed idee om de voor- en nadelen ervan even grondig onder de loep te nemen. Zo weet jij of dit de motorolie is waar jij naar op zoek bent.

 

Voordelen:

Doel: het is bijzonder krachtige 10W40 motorolie die vooral wordt aanbevolen voor 4-takt watergekoelde buiten- en binnenboordmotoren.

Geen slijtage: zelfs onder bijzonder zware omstandigheden zal deze motorolie enige vorm van slijtage zoveel mogelijk verhinderen.

 

Nadelen:

Budget: houd er wel rekening mee dat je toch wat extra budget zult moeten voorzien indien je deze motorolie wilt aankopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10W40 motorolie koopgids

 

Je kunt verschillende soorten motorolie kopen voor je auto. De soort olie die je nodig hebt hangt af van je motor. Het onderscheid is te merken aan de cijfers die gebruikt worden, we leggen in dit artikel dan ook uit wat het verschil is en focussen ons op de aankoop van 10W40 motorolie. Als je van plan bent om de beste 10W40 motorolie te kopen dan moet je rekening houden met de voor- en nadelen en de prijs en eventueel ook nog andere factoren.

Soorten motorolie

Er zijn verschillende soorten motorolie die je kunt gebruiken om de motor van je auto in een optimale conditie te houden. Je kunt kiezen tussen 5W30, 5W40, 10W40, 15W40, enzovoort. Maar wat betekenen die getallen nu juist. We nemen als voorbeeld 10W40, beide cijfers doelen op de dikte van de olie. Het verschil is dat het eerste cijfer de dikte van de olie weergeeft bij een lage temperatuur en het tweede cijfer is de dikte van de olie bij een hoge temperatuur. Niet alle olie is geschikt voor gelijk welke motor. Het is een aanbeveling om de handleiding van je auto te raadplegen om te zien wat de beste olie is voor jouw motor.

Het is aangeraden om het oliepeil regelmatig te controleren. Als het oliepeil te laag staat kan dat een negatieve invloed hebben op de conditie van de motor. Tenminste één maal per maand het peil controleren is een goede regel en je mag gerust een liter olie toevoegen als het peil op een minimum staat.

Om een correcte peiling uit te voeren is het belangrijk dat de auto op een rechte ondergrond staat en dat de motor tenminste ongeveer 15 minuten uitstaat. Zo kun je het peil correct controleren en indien nodig bijvullen. Een correct oliepeil zorgt voor een optimale werking van de motor en voorkomt oxidatie.

 

Wat is beter: synthetisch of mineraal?

Synthetische motorolie wordt vervaardigd in een laboratorium. Deze olie heeft een groot voordeel: de fabrikant kan zelf beslissen over de moleculen die in de olie aanwezig moeten zijn. Deze olie is dus veel stabieler en heeft ook een lange levensduur. Synthetische motorolie zorgt voor een optimale smeerlaag op de motor. Het gevolg daarvan is dat de motor minder last heeft van wrijvingen en uiteindelijk minder brandstof verbruikt.

Als je liever goedkope motorolie koopt dan is minerale motorolie een goede optie. Deze olie wordt gedestilleerd uit ruwe aardolie, het nadeel daarvan is dat er meestal nog vele ongewenste ingrediënten in de olie achterblijven. Denk maar aan onverzadigde koolwaterstoffen. Het is mogelijk om deze stoffen af te breken om een stabiele minerale olie te ontwikkelen.

De meeste motorolie bevat een mix van beide soorten en wordt half-synthetische motorolie genoemd. Het voordeel van dit type is dat de prijs goedkoper is dan een motorolie die volledig synthetisch is en dat de kwaliteit hoger ligt dan een minerale olie. De kwaliteit hangt echter vooral af van de verhouding tussen de twee soorten, je kunt deze verhoudingen vergelijken op de verpakking.

Verder kunnen er nog verschillende additieven in de motorolie aanwezig zijn die zorgen voor extra voordelen voor de motor. Er kunnen bijvoorbeeld stoffen toegevoegd worden die zorgen voor minder wrijving of oxidatie tegengaan. Voeg zelf nooit geen additieven toe want dit kan een negatief gevolg hebben voor de motor.

 

Additieven

De wetten en normen inzake uitlaatgassen zijn de laatste jaren veel veranderd. Dit zorgt ook voor een verandering in de samenstelling van motorolie. Nieuwe motoren beschikken over een katalysator die de werking van sommige additieven tegenwerken. Zo kan een additief die oxidatie tegengaat bijvoorbeeld zorgen voor schade aan de katalysator op lange termijn. Om dit op te lossen kun je een low-SAPS motorolie kopen die minder schadelijk is voor de katalysator.

De fabrikanten van auto’s hebben ook hun eigen eisen op het vlak van de motorolie. Dit is vooral om problemen bij sommige motoren te vermijden. Zo zijn er nu al motorolie fabrikanten die speciaal voor een bepaalde motor een motorolie ontwikkelen. Je moet ook rekening houden met de belasting van de motor. Hoe meer cilinders, hoe hoger de belasting.

Kostprijs

Om een goede 10W40 motorolie aanbieding te kopen is het belangrijk dat je zoveel mogelijk producten in zoveel mogelijk winkels of webwinkels vergelijkt. De prijs kan verschillen van zaak tot zaak. Tegenwoordig kopen veel mensen hun motorolie online omdat je veel vlugger interessante aanbiedingen kunt vinden. Dit komt omdat je van thuis uit kunt zoeken en omdat je geen tijd verliest door naar de winkel te wandelen of te rijden.

Als je de motorolie online koopt houd dan wel nog rekening met eventuele verzendkosten. Tel alle kosten op zodat je de eindprijs kunt vergelijken met de prijs in de winkel of bij jouw garagist.

 

 

 

Laatste update: 15.06.24

 

Versnellingsbakoliën test van 2022

 

Door middel van degelijke versnellingsbakolie is het mogelijk om op een eenvoudige manier de versnellingsbak van je wagen te onderhouden. Bovendien zal de versnellingsbak minder snel stuk gaan en dus duurzamer zijn. In onze koopgids proberen we jou een aantal handige tips aan te bieden om te zoektocht naar de perfecte versnellingsbakolie wat makkelijker te laten verlopen. Verder zijn we ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde producten. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Tedex Gear GL4 80W90 versnellingsbakolie. Het is een degelijk product dat niet alleen bescherming biedt tegen oxidatie maar verder ook bestand is tegen roest en over een anti-schuim vermogen beschikt. Je kunt natuurlijk ook opteren voor de Tedex Super Gear GL5 80W90. Met dit product krijg je meteen een verpakking met een inhoud van maar liefst 20 liter toegestuurd.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Versnellingsbakolie Reviews – Top 5

 

 

De transmissie en versnellingsbak in je auto hebben ook olie nodig. Je kunt dit product tegenwoordig makkelijk online bestellen. We hebben vijf verschillende producten vergeleken en samengevat in dit artikel. De kwaliteit van al deze producten is top, je hoeft er enkel nog zelf de beste versnellingsbakolie uit te kiezen. Lees gerust verder voor meer informatie die je kan helpen bij het maken van een keuze.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Tedex Gear GL4 80W90

 

Deze versnellingsbakolie aanbieding wordt aangeboden in een verpakking van 5 liter en is geschikt voor gebruik in transmissies, assen en handgeschakelde versnellingsbakken. Het is een minerale olie die gebaseerd is op solvent geraffineerde basisoliën. Aan deze basisoliën zijn extreme pressure additieven toegevoegd.

Deze olie is bestand tegen oxidatie en beschikt over een goed anti-corrosie en anti-schuim vermogen. De olie heeft een laag stolpunt en is ook nog beschikbaar in andere volumes. Momenteel is er nog geen enkele review geplaatst bij dit product dus we kunnen je ook nog geen advies geven over deze olie. Je kunt als eerste gebruiker een beoordeling schrijven om andere potentiële kopers te helpen met extra informatie.

Ben je op zoek naar degelijke en duurzame versnellingsbakolie? Dan loont het de moeite om dit product van het bekende merk Tedex even te bekijken. Het zou zomaar even tot de populairste merken kunnen behoren en wordt misschien door sommigen ook wel als het beste merk beschouwd.

 

Voordelen:

Verpakking: bij de levering zul je merken dat de olie wordt aangeboden in een verpakking van maar liefst 5 liter. Zo kun je toch een hele poos door.

Gebruiksgemak: je kunt deze versnellingsbakolie niet alleen gebruiken in handgeschakelde versnellingsbakken maar ook in assen en zelfs in transmissies.

Veilig: de olie is niet alleen bestand tegen de gevaren van oxidatie maar is verder ook voorzien over een krachtig antischuim vermogen en een krachtig anti-corrosie vermogen.

 

Nadelen:

Geen review: jammer genoeg is er nog geen online beoordeling bij dit product geplaatst. Daardoor kunnen we niet met zekerheid zeggen of het ook één van de populairste producten is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Tedex Super Gear GL5 80W90

 

Deze verpakking bevat 20 liter versnellingsbakolie die geschikt is voor personenauto’s met GL-5. Deze universele smeerolie is geschikt voor zowel diesel- als benzinemotoren die wel of niet over turbo beschikken. De olie is geschikt voor alle seizoenen en is verkrijgbaar in 5 verschillende volumes.

Net als bij de Gear GL4 80W90 zijn er extreme pressure additieven aan deze olie toegevoegd om een goede weerstand te ontwikkelen tegen oxidatie. Verder heeft de olie een laag stolpunt en bevat het een sterk anti-corrosie, anti-schuim en anti-roest vermogen.

Net als bij het vorig product zijn er nog geen reviews te vinden over dit product. Wegens een gebrek aan een beoordeling is het moeilijk om een advies te geven over deze versnellingsbakolie aanbieding.

Net zoals het vorige product wordt ook deze versnellingsbakolie geleverd door het bekende merk Tedex. Deze olie wordt geleverd in een vrij grote verpakking met een maximale inhoud van ruim 20 liter. Ideaal om te gebruiken in bijvoorbeeld een personenauto met GL-5. Laten we even kijken naar de positieve en negatieve kanten.

 

Voordelen:

Universeel: we hebben hier te maken met universele smeerolie. Dat wil zeggen dat je de olie dus kunt gebruiken voor dieselmotoren en benzinemotoren. Hierbij maakt het helemaal niet uit of er een turbo aanwezig is.

Hoeveelheid: deze verpakking heeft een totale inhoud van ruim 20 liter maar je kunt de olie ook in tal van andere hoeveelheden bekomen.

Handig in gebruik: je kunt deze olie het hele jaar door gebruiken in om het even welk seizoen. Verder is het product ook bestand tegen oxidatie en beschikt het over een hoog antiroest vermogen en een antischuim vermogen.

 

Nadelen:

Geen gebruikerservaring: ook hier moeten we vaststellen dat er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst. Daardoor kunnen wij jou geen verder advies geven over de gebruikerservaringen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Mpm ATF Dexron llD

 

Deze minerale olie van het merk MPM met een inhoud van 4 liter is uitermate geschikt voor automatische versnellingsbakken en koppelomvormers. De olie voldoet aan de eisen van verschillende automerken zoals Chrysler, Ford en GM.

Let erop of de constructeur van de auto een ATF Dexron IID voorschrijft voor jouw auto, zo weet je zeker dat deze versnellingsbakolie perfect is voor jouw situatie. De olie heeft een laag stolpunt en heeft een bruinrode kleur. De viscositeitsindex van deze olie bedraagt 170.

Voor dit artikel zijn er nog geen meningen geschreven door andere kopers. Schrijf nu zelf de eerste review zodat je andere gebruikers kunt helpen met nuttige informatie.

Ook het merk MPM kun je tot de bekende en sterk gewaardeerde merken rekenen wanneer het gaat over versnellingsbakolie. Voor sommige klanten zal het bovendien zelfs als het beste merk worden beschouwd. Toch is het altijd handig om de kenmerkende eigenschappen van het product even op voorhand te bekijken.

 

Voordelen:

Inhoud: de verpakking heeft een totale inhoud van maar liefst 4 liter.

Gebruiksgemak: je kunt deze versnellingsbakolie zonder problemen gebruiken in combinatie met automatische versnellingsbakken maar ook met koppelomvormers.

Viscositeitsindex: deze olie is voorzien van een maximale viscositeitsindex van zo’n 170.

Handig in gebruik: verder zul je merken dat deze olie een diep bruinrode kleur heeft en over een bijzonder laag stolpunt beschikt.

 

Nadelen:

Geen reviews: het gebrek aan online beoordelingen maakt het voor ons niet zo eenvoudig om na te gaan of er eventueel ook minpunten aan de versnellingsbakolie verbonden zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Amigo Kreidler/zundapp 500cc

 

Amigo beschikt over een groot aanbod aan accessoires voor fietsen. Deze versnellingsbakolie is geschikt voor alle typen versnellingsbakken met of zonder waterkoeling. Het is een aanbeveling om de olie bij een warme motor af te tappen en goed het instructieboekje te lezen vooraleer je de olie ververst.

Dit product is vanwege de lage prijs ideaal voor kopers die op zoek zijn naar goedkope versnellingsbakolie. Wat jammer dat er tot op heden nog geen beoordeling is gegeven voor dit product. Om deze reden kunnen wij je ook geen advies geven gebaseerd op de reviews van andere kopers.

Uiteraard is er ook nog een mogelijkheid om te kiezen voor dit product van Amigo. Deze versnellingsbakolie is vooral bijzonder geschikt om te gebruiken bij fietsen. Je kunt dit product probleemloos gebruiken bij eender welk type versnellingsbak en hierbij maakt het niet uit of deze over waterkoeling beschikken of niet.

 

Voordelen:

  olie is bijzonder duurzaam en bovendien makkelijk aan te brengen.

Prijskaartje: indien je over een beperkt budget beschikt of liever niet zoveel geld wenst uit te geven dan is deze versnellingsbakolie werkelijk ideaal.

 

Nadelen:

Geen reviews: jammer genoeg moeten we vaststellen dat er nog geen enkele gebruiker een online review bij het product heeft geschreven.

Geen gebruikerservaring: het gebrek aan online beoordelingen zorgt ervoor dat je we jou geen verder advies kunnen geven over de gebruikerservaringen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Putoline GP10 Enduro

 

Deze moderne olie zorgt voor een vermindering van wrijving en remt de ontwikkeling van warmte zodat er een optimale afgifte van vermogen aan het achterwiel ontstaat. Deze versnellingsbakolie is speciaal vervaardigd om te gebruiken op het circuit maar is bovendien ook geschikt voor gebruik in wegmotoren. De verpakking bevat 4 liter olie maar het is ook mogelijk om andere verpakking met een verschillende inhoud te kopen.

Net als bij de andere producten in ons artikel heeft nog geen enkele koper zijn of haar mening gegeven over deze olie. Als je dit topproduct al gekocht hebt dan kun je een review schrijven om andere kopers te helpen met je advies.

Tenslotte wordt het rijtje afgesloten met de Putoline GP10 Enduro versnellingsbakolie. Deze olie is afkomstig van het bekende en sterk gewaardeerde merk Putoline. Om te weten te komen of deze versnellingsbakolie precies is waar jij naar op zoek bent, kan het handig zijn om even een kijkje te nemen naar de voordelen en de nadelen ervan. Hieronder een kort overzicht.

 

Voordelen:

Inhoud: je zult merken dat de olie geleverd wordt in een verpakking van maar liefst 4 liter. Indien je graag meer of minder wilt dan is dat mogelijk.

Gebruiksgemak: deze versnellingsbakolie is speciaal ontworpen om te gebruiken in racewagens. Uiteraard is het ook ideaal om te gebruiken in combinatie met wegmotoren.

 

Nadelen:

Geen online reviews: het wordt moeilijk om jou verder advies te geven over de mogelijke ervaringen van gebruikers aangezien er nog geen reacties zijn geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Versnellingsbakoliën koopgids

 

Elke auto is voorzien van een versnellingsbak. Die moet regelmatig gesmeerd worden met de beste versnellingsbakoliën. Wanneer je de verschillende opties gaat bekijken en met elkaar vergelijken dan is het aan te raden om met een aantal zaken rekening te houden. Om jou te helpen, hebben wij een aantal factoren uitgediept waarmee je aandacht zou kunnen houden. Probeer daarom zeker te letten op het gebruiksgemak van de versnellingsbakolie. Toch is het ook belangrijk dat je weet hoe je de olie kunt nakijken en eventueel kunt bijvullen. En wie weet kom je in de zoektocht ook nog wel een versnellingsbakolie aanbieding tegen.

 

 

Het gebruiksgemak

 

In eerste instantie is het belangrijk dat je beseft dat elke wagen voorzien is van een versnellingsbak. Opdat dit apparaat probleemloos zou blijven werken, wordt dit gesmeerd met olie. En deze olie wordt de versnellingsbakolie genoemd. Deze moet je af en toe vervangen en laten bijvullen. Je kunt dit allemaal zelf doen maar bij de minste twijfel is het toch wel aan te raden om professionele raad in te roepen. Het is namelijk enorm belangrijk dat je de juiste olie gebruikt. En dit kan namelijk verschillen afhankelijk van het type wagen. Daarnaast is er ook een onderscheid tussen een handgeschakelde auto of een automatische wagen.

Indien je dus twijfelt is het aan te raden om naar een garage te rijden en daar professionele hulp in te roepen. In het andere geval kun je de olie ook gewoon zelf controleren en eventueel bijvullen. Eenmaal je weet welk type olie je hoeft aan te kopen dan kun je op zoek gaan. Deze worden vaak verkocht in je autogarage. Er zijn natuurlijk ook speciaalzaken waar er mogelijks aanbiedingen zijn. Je zult merken dat je verpakkingen hebt van 5 liter maar je kunt ook een fles aankopen van meer dan 5 liter.

Heel veel versnellingsbakoliën die worden aangeboden zijn ook geschikt om in transmissies en assen te gebruiken. Dit gaat dan vaak om een minerale olie die in de meeste gevallen gemaakt is op basis van geraffineerde standaardoliën. Aan deze standaardoliën werden dan bepaalde toevoegingen gedaan. Zulke olie biedt dan heel vaak bescherming tegen oxidatie en roest. Bovendien zijn er oliën met een hoog stolpunt en andere oliën met een lager stolpunt. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden waaronder ook heel wat goedkope versnellingsbakoliën.

 

 

De vloeistof nakijken

 

Als je dus zelf voldoende weet over je wagen en het mechanische gedeelte dan kun je beslissen om zelf de vloeistof na te kijken. Als je de versnellingsbakolie wilt controleren dan is het belangrijk om je wagen eerst en vooral te starten. Pas wanneer de motor draait en de olie van de versnellingsbak opgewarmd is, dan pas kun je de vloeistof goed nakijken. Zet hierbij de auto op de handrem of in de P-stand als het om een automatische wagen gaat. Het is niet nodig dat je er een blokje mee om rijdt want dan kan de temperatuur van de versnellingsbakolie net iets teveel veranderen.

Vervolgens is het belangrijk dat je probeert de schakelen. Let er wel op dat het niet nodig is om daadwerkelijk te gaan rijden. Je hoeft enkel eens door alle schakels te gaan. Op die manier kan de versnellingsbakolie zich namelijk goed over alle schakels verspreiden. Zo kun jij een veel accurater beeld krijgen op het moment dat je het oliepeil gaat controleren.

Daarna is het de bedoeling om de motorkap te openen en de peilstok te nemen. Alvorens je de peilstok gebruikt, is het aan te raden dit eerst even schoon te vegen. Op die manier hoef je niet te vrezen voor een vertekend beeld van het oliepeil. Vervolgens hoef je maar de peilstok in de versnellingsbakolie te stoppen en zo kun jij het oliepeil grondig en accuraat controleren.

 

 

De versnellingsbakolie bijvullen

 

Eenmaal je de versnellingsbakolie gecontroleerd hebt, kun je te weten komen of je deze moet bijvullen of juist niet. Wanneer je de olie moet bijvullen dan is het belangrijk dat je de motor van je wagen stationair laat draaien. Ook hier is het belangrijk dat de handrem op staat of dat je wagen in de P-stand staat.

Om te weten welk type versnellingsbakolie je moet gebruiken, hoef je enkel maar eens in de gebruiksaanwijzing van je wagen te kijken. Bij bepaalde wagens staat het type olie trouwens ook vermeld op de peilstok. En deze peilstok bevindt zich dicht tegen de versnellingsbak zoals in het vorige puntje reeds min of meer duidelijk werd. Eigenlijk hoef je de olie ongeveer elke 30.000 tot 100.000 km bij te vullen of te vervangen.

Vervolgens kun je een trechter plaatsen. Het is een aanbeveling om te werken met een lange trechter omdat je er dan vanuit kunt gaan dat je niet in één keer teveel gaat bijvullen. Probeer de olie er zo langzaam mogelijk in te gieten. Afhankelijk van je wagen en ook de staat waarin je wagen verkeerd en dus de versnellingsbak zul je een bepaalde hoeveelheid olie moeten bijvullen. Als het een gewone onderhoudsbeurt is, zul je ongeveer 4 tot 5 liter hoeven bij te vullen. Als je alle olie moet vervangen dan spreken we over 10 tot 14 liter. Tot slot hoef je enkel de motor nog eens aan te zetten en eens door alle versnellingen te schakelen.