Laatste update: 19.05.24

 

Beste verwarmde handschoenen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je door weer en wind op de fiets, motor of scooter naar kantoor/school moet, kan het misschien wel handig zijn om te investeren in een paar degelijke elektrisch verwarmde handschoenen. Daar het assortiment tegenwoordig behoorlijk ruim blijkt te zijn en de keuze bijgevolg niet altijd even makkelijk is, zijn we zo vrij geweest om enkele toppertjes op een rijtje te plaatsen. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Pixmy – Verwarmde Handschoenen die geleverd worden inclusief 2 afzonderlijk oplaadbare batterijtjes. Daartegenover staan de Bandif – Elektrisch Verwarmde Handschoenen die worden gekenmerkt door de accu’s van 5000 mAh—goed voor 2,5 uur aan heerlijke warmte. We hopen je met deze verwarmde handschoenen review alvast op weg te helpen naar het ideale paar voor jou.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste verwarmde handschoenen (Reviews) van 2024

 

De beste verwarmde handschoenen zijn degene die zo goed mogelijk aan de verwachtingen kunnen voldoen. Of je daarbij de voorkeur geeft aan de populairste elektrisch verwarmde handschoenen – al dan niet met batterij – dan wel kiest voor de oplaadbaar verwarmde handschoenen of USB verwarmde handschoenen; is een persoonlijke keuze. Bekijk de 7 toppertjes hieronder alvast even, rekening houdend met het advies vermeld in de online reviews. En wie weet ga je wel naar huis met een aanbieding verwarmde skihandschoenen of een paar verwarmde handschoenen van Bertschat tegen de laagste prijs.

 

Verwarmde handschoenen scooter

 

1. Pixmy – Verwarmde Handschoenen – Poly-7.4v Size S/M – 2 Oplaadbare Batterijen

 

Ben je op zoek naar een paar degelijke verwarmde handschoenen voor op de scooter, motor of fiets? Dan loont het alvast de moeite om dit setje van het bekende – en misschien voor sommigen ook wel veruit het beste – merk Pixmy even van naderbij te bekijken. Afgaande op de positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren, lijken deze waterdichte elektrische handschoenen alvast goed in de markt te liggen.

De Pixmy verwarmde handschoenen worden alvast gekenmerkt door de combinatie van verschillende materiaalsoorten en hun vijflagige systeem. Van binnen naar buiten toe kunnen we onder meer een fleece binnenvoering onderscheiden gevolgd door een 3M Thinsulate Insulation, een vochtwerende folie, een organische isolatiespons en een water- én winddichte polyesterstof aan de buitenkant. Aan de binnenkant van de polsen werd een waterdicht batterijvak voorzien en de vingertoppen werden behandeld met een speciale coating waardoor touch bediening mogelijk wordt.

Uiteraard dienen de warmte-elementen, aan de binnenkant van de handschoenen, te worden aangestuurd. Dit gebeurt met behulp van een set krachtige oplaadbare 7,4V batterijen die tevens een capaciteit van maar liefst 4000 mAh aanbieden. Bij correct gebruik zijn de handschoenen in een mum van tijd opgewarmd en kun je zelf min of meer de temperatuur regelen.

 

Voordelen:

Voeding: de warmte-elementen in de handschoenen worden aangestuurd door middel van 2 krachtige oplaadbare 7,4V batterijtjes die een capaciteit aanbieden van wel 4000 mAh.

Touchscreen: doordat de vingertoppen zijn uitgerust met touchscreen, wordt het mogelijk om je smartphone eenvoudig te bedienen.

Temperatuurstanden: de aan/ uitschakelaar wordt verder aangevuld met maar liefst 3 temperatuurstanden gaande van laag tot neutraal en hoog.

Maat: de handschoenen zijn te verkrijgen in 3 standaard maten (S, M en L) en kennen daarbij een normale pasvorm.

 

Nadelen:

Prijzig: zijn hoge prijskaartje doet vermoeden dat je deze verwarmde handschoenen niet meteen tussen de goedkope exemplaren mag verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Verwarmde handschoenen oplaadbaar 

 

2. Bandif – Elektrisch Verwarmde Handschoenen – Oplaadbaar – Unisex

 

De handschoenen van Bandif kwamen uit onze verwarmde handschoenen test als tweede uit de bus. Ten eerste gaat hem om een paar handschoenen dat is voorzien van een accu van 5000 mAh met gelijkmatige warmteverdeling. Er zijn 3 verwarmingsstanden om aan al je temperatuursbehoeften te voldoen.

Tegelijkertijd zitten de handschoenen heel comfortabel met een perfecte pasvorm en zachte binnenkant. De buitenkant is voorzien van antislip en garandeert te allen tijde een goede grip. En het leuke? Ze zijn geschikt om je touchscreen mee te bedienen.

De verwarmde handschoenen zijn oplaadbaar en eenvoudig in gebruik. Je plaatst de accu in de handschoen, stelt de warmtestand in en geniet al snel van een behaaglijke warmte tijdens je wandeling of fietstocht.

 

Voordelen:

Capaciteit: deze handschoenen zijn uitgerust met een accu van 5000 mAh en kunnen je tot wel 2,5 uur van een heerlijke warmte voorzien.

Warmtestanden: er zijn 3 standen beschikbaar waardoor je hem naar jouw wensen kunt instellen.

Touchscreen: in tegenstelling tot andere handschoenen is dit paar geschikt voor het gebruiken van touchscreens.

Wasbaar: na het verwijderen van de accu’s, kunnen de handschoenen gewoon gewassen worden.

 

Nadelen:

Unisex: hoewel de beschrijving aangeeft dat de handschoenen unisex zijn, laten we ons vertellen dat hij eerder voor heren geschikt is.

Accuduur: volgens een klant laat de accuduur wat te wensen over—toch minder lang dan verwacht.

 

 

 

 

Verwarmde handschoenen motor

 

3. Verwarmde motorhandschoenen, Warme Winter handschoenen voor motor, Versterkte waterdichte leren handschoenen

 

Deze verwarmde motorhandschoenen hebben 3 warmtestanden en worden geleverd met een dual charger om beide elementen gelijk op te warmen. De verwarmingselementen zijn zodanig geplaatst dat het de vingertoppen, handrug en ook de vingers verwarmt. Maar laat dat je niet misleiden—ze zijn supercomfortabel.

Met deze handschoenen geniet je naast een aangename warmte van optimaal draagcomfort. Ten eerste heb je nog de voorgevormde vingers die voldoende beweging toelaten. Daarnaast is er knokkelbescherming die op de juiste plek is aangebracht wat deze handschoenen ideaal maakt voor motorfietsgebruik.

Maar dat is niet alles. De verwarmde handschoenen zijn van robuust leer en hebben daarnaast een waterbestendig membraan. Zo zijn ze zowel tegen de wind als water beschermd. Door de klittenbandjes blijven de handschoenen niet alleen aan de hand, maar houden ook het water uit je mouwen.

 

Voordelen:

Optimale verwarming: de handschoenen verwarmen zowel de vingers als de handrug. Ook de vingertoppen zijn niet uitgesloten.

Dual charger: met de charger kun je beide verwarmingselementen tegelijkertijd opladen.

Draagcomfort: door het optimale design zorgen ze voor een comfortabele ervaring tijdens het rijden.

Waterbestendig: de handschoenen hebben een waterbestendig membraan die het water buiten houdt.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de prijs van deze handschoenen kan voor velen wellicht een domper op de feestvreugde betekenen.

 

 

 

 

Bertschat verwarmde handschoenen

 

4. Verwarmde Handschoenen PRO / XXL / USB – Bertschat – Valt normaal

 

De verwarmde handschoenen van Bertschat worden jou aangeboden in een maatje XXL maar blijken nog in tal van andere maten gaande van XS tot XXXL beschikbaar. Doordat ze tevens een normale pasvorm kennen, kun je zonder problemen je eigen persoonlijke maat bestellen. 

De handschoenen werden vervaardigd uit een duurzame combinatie van 70% polyester en 30% geitenleer en blijken daardoor niet alleen winddicht maar vooral ook waterdicht. Dankzij de aanwezigheid van de bekende 3M Thinsulate isolatie wordt de warmte tevens goed en lang vastgehouden waardoor je handen nooit koud zullen aanvullen.

Het spreekt voor zich dat deze elektrische handschoenen eveneens voorzien zijn van ingebouwde warmte-elementen die functioneren op basis krachtige oplaadbare 2600 mAh batterijtjes en makkelijk kunnen worden opgeladen via de meegeleverde USB-lader. Hoewel één koper het prijskaartje te duur vindt, zijn de meesten wel degelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen:

Uitvoering: de buitenkant van de handschoenen blijkt vervaardigd uit een combinatie van polyester (70%) en geitenleer (30%). Dit wordt aangevuld met een 3M Thinsulate isolatie én een Hipora waterdicht én 100% ademend membraan.

Voeding: de warmte-elementen worden aangestuurd door een set minuscule krachtige batterijtjes die makkelijk kunnen worden opgeladen met behulp van de meegeleverde USB-kabel. Eenmaal opgeladen kunnen ze – afhankelijk van de gebruikte warmtestand – 8 uren lang meegaan.

Handig in gebruik: de handschoenen zijn voorzien van een apart én 100% waterdicht afsluitbaar vak waarin de accu’s kunnen worden ondergebracht.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: we durven stellen dat de hoge prijs wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrisch verwarmde handschoenen

 

5. Maenor Verwarmde Handschoenen – Verwarmde Handschoenen Heren – Dames

 

De Maenor verwarmde handschoenen – dankzij hun “one size” fit en normale pasvorm overigens geschikt voor zowel dames als heren – zijn vervaardigd uit hoogwaardige Duitse breiwol die niet alleen comfortabel aanvoelt maar de gegaarde warmte bovendien ook lange tijd weet vast te houden. Daarbij kun je genieten van temperaturen tot 45 à 50ºC naargelang de geselecteerde warmtestand.

De geïntegreerde accu kan eenvoudig met de meegeleverde USB-kabel worden opgeladen, wat het gebruiksvriendelijke karakter van dit paar verwarmde handschoenen nog maar eens extra in de verf zet. Houd er wel rekening mee dat deze handschoenen niet voorzien van zijn van een stel geïntegreerde aanraaksensoren. Anderzijds is dat niet meteen nodig indien je de vingertoppen van de handschoenen kunt verwijderen, naargelang je persoonlijke voorkeur.

Een blik op de online reviews toont aan dat sommige klanten duidelijk tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit, terwijl anderen toch wel meer hadden verwacht. Zo zouden de handschoenen strakker zitten dan verwacht en allesbehalve comfortabel zijn.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Maenor verwarmde handschoenen worden geleverd inclusief een USB-oplaadkabel en bijbehorende handleiding.

Type: de half-vinger handschoenen kunnen eveneens met ontblote vingertoppen worden gebruikt.

Temperatuur: bij correct gebruik, kun je genieten van een constante temperatuur van ongeveer 40 à 50 graden Celsius.

Materiaal: de handschoenen zijn gemaakt uit hoogwaardige Duitse breiwol.

 

Nadelen:

Geen aanraaksensoren: houd er rekening mee dat deze verwarmde handschoenen niet voorzien zijn van een geïntegreerde touchscreen functie.

 

 

 

 

 

Verwarmde skihandschoenen

 

6. HeatPerformance PRO elektrisch verwarmde handschoenen

 

De HeatPerformance handschoenen zijn uitgevoerd in geitenleer—een superduurzaam materiaal dat goed bestand is tegen intensief gebruik. Door de combinatie met softshell voelen ze zacht aan en geniet je van optimale comfort. Bovendien zijn ze geschikt voor gebruik in natte omgevingen.

Er zijn 3 warmtestanden die je met een simpele knop bedient. Druk hem gewoon in en de bittere kou wordt al gauw wat aangenamer. De oplaadbare batterijen hebben een capaciteit van 2600 mAh wat hen goed maakt voor een temperatuur van wel 65°C . Er is ook een dubbele batterijlader om de accu’s tegelijkertijd op te laden.

De verwarmingspunten zijn aangebracht op 2 punten: de vingers en de rug van de hand. Ook zijn de handschoenen wat langer, zodat je pols en onderarm minder blootgesteld zijn en eveneens warm blijven.

 

Voordelen:

Capaciteit: de accu’s van 2600 mAh weten een temperatuur van wel 65°C te leveren.

Gebruiksgemak: het instellen van de temperatuur en warmtestanden gaat via een eenvoudige bedieningsknop.

Kwaliteit: de handschoenen zijn vervaardigd uit duurzaam geitenleer en gaan heel lang mee.

Weerbestendig: ze zijn langer bij de pols waardoor je optimaal beschermd blijft tegen de kou.

 

Nadelen:

Prijskaartje: door de verschillende designkeuzes zul je voor dit model wat dieper in de buidel moeten tasten.

 

 

 

 

Gerbing verwarmde handschoenen

 

7. Gerbing Verwarmde Outdoor Sport handschoenen + 1Ah batterijkit

 

We sluiten het rijtje af met de bekende Gerbing verwarmde outdoor handschoenen die geleverd worden inclusief een 1 Ah batterijkit én bijbehorende handleiding. Bovendien heb je de keuze om te kiezen uit maar liefst 8 verschillende Europese maten waarbij steevast een normale pasvorm geldt, wat het uiteindelijke gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

De verwarmde handschoenen van Gerbing blijken vervaardigd uit een combinatie van fleece en leer en zijn dan ook 100% comfortabel én waterafstotend. Let wel; deze materiaalkeuze zorgt ervoor dat machinewas uit den boze is en handwas bij deze sterk wordt aangeraden. Dat zou alsnog een puntje van kritiek kunnen zijn voor sommige klanten.

Een blik op de online reviews toont echter aan dat kopers duidelijk overtuigd zijn van de geleverde prijs-kwaliteitverhouding wat de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren meteen weet te verklaren. Kortom, de moeite waard om dit paar alsnog in overweging te nemen.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de verwarmde handschoenen worden geleverd inclusief batterijkit bestaande uit 2 batterijen en een bijbehorende 12V lader.

Materiaal: de buitenkant van de handschoenen is vervaardigd uit duurzaam leer terwijl de binnenkant met fleece werd afgewerkt.

Formaat: hoewel de handschoenen in een maat XXL worden aangeboden, blijken ze nog in 7 andere maten voorhanden waarbij steevast een normale standaard pasvorm wordt gehanteerd.

 

Nadelen:

Handwas: houd er rekening mee dat je dit paar handschoenen maar beter niet in de wasmachine stop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Verwarmde handschoenen Koopgids 

 

Ga je regelmatig met de fiets, scooter of motor naar kantoor of hou je ervan om tijdens de weekenden lange avontuurlijke wandelingen te maken ongeacht het weer? Dan komt een setje verwarmde handschoenen mogelijks goed van pas. Het spreekt voor zich om niet zomaar het eerste het beste paar handschoenen in het winkelmandje te plaatsen maar daarbij rekening te houden met de gebruikte materialen, de pasvorm, de voeding en het eventuele prijskaartje. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens de verschillende verwarmde handschoenen – en eventuele aanbiedingen en/ of promoties – met elkaar te vergelijken.

Het belang van verwarmde handschoenen

Heb je ook vaak te kampen met koude verkleumde handen tijdens de strenge wintermaanden? Dan is de aanschaf van een paar verwarmde handschoenen alvast een eerste stap in de goede richting. Dankzij dergelijk setje ben jij vanaf nu voorgoed verlost van dat vervelende koude gevoel én kun jij bovendien ook zelf de temperatuur gaan bepalen. Kortom, niet alleen handig indien je regelmatig met je fiets, scooter of motor naar kantoor rijdt maar eveneens een oplossing tijdens het uitoefenen van verschillende in- én outdoor activiteiten zoals wandelen, vissen en skiën.

Uiteraard willen wij jou wel aanraden om niet zomaar het eerste het beste paar verwarmde handschoenen in het winkelmandje te plaatsen. Houd bij je keuze rekening met bepaalde kenmerkende factoren zoals de maat en de pasvorm, de gebruikte materialen, de verwarmingsmethode en eventuele bijkomstigheden die – al dan niet – een meerwaarde kunnen vormen. 

 

De maat, pasvorm en gebruikte materialen

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je op zoek te gaan naar een geschikt paar verwarmde handschoenen, dan dien je in eerste instantie aandachtig te zijn voor de maat, pasvorm en materialen. Zo wordt de maat van de handschoenen aangeduid door middel van een letter gaande van XS tot maar liefst XXXL. Indien mogelijk raden wij altijd aan om de handschoenen even te passen aangezien bepaalde uitvoeringen of modellen groter/ kleiner kunnen uitvallen dan de originele standaard maat. 

Echter, teneinde de ideale pasvorm te kunnen bereiken, kun je letten op de uitvoering en de gebruikte sluiting. Kies je voor een paar verwarmde handschoenen zonder extra bijkomende sluiting dan is het uiteraard belangrijk om er echt jouw persoonlijke maat uit te kiezen. Bij uitvoeringen die voorzien zijn van een klittenbandsluiting dan wel knoopsluiting is dat echter minder van belang aangezien je met behulp van dergelijke sluitingen de handschoenen nog iets nauwer kunt aanspannen.

Naast het vinden van de juiste maat en de ideale pasvorm, raden wij jou om minstens even aandachtig te zijn voor de gebruikte materiaalsoorten. Zo zijn een paar verwarmde handschoenen uit katoen een meer dan goede aanbeveling. Katoen kenmerkt zich door zijn ademende structuur zonder dat daarbij warmte verloren gaat. Ook handschoenen uit polyester – een waterafstotende stof – zijn bijzonder populair gebleken. Het lijstje kan overigens verder worden aangevuld met materiaalsoorten zoals leer, imitatieleer, textiel en/ of Kevlar. 

 

Verwarming, gebruiksduur én oplaadtijd

Eenmaal de gewenste pasvorm en materialen uitgekozen, bekijk je maar beter ook even hoe het zit met de gebruikte verwarmingsmethode. Zo zullen de meeste verwarmde handschoenen voorzien zijn van een stelletje minuscule ingebouwde batterijtjes die – door middel van een adapter dan wel USB – eenvoudig weer kunnen worden opgeladen. 

Bedenk welk type batterij wordt gebruikt, welke capaciteit ze aanbieden en hoe het zit met hun gebruiksduur nadat ze helemaal opgeladen zijn. Zo zullen de meeste verwarmde handschoenen gebruik maken van de krachtige Lithium-polymeer 3.7V batterijtjes die – na een relatief korte oplaadtijd van minder dan 3 uren – maar liefst 8 tot 10 uren lang kunnen meegaan.

Extra kenmerken in verhouding tot de prijs

Tot slot willen we nog even kort wijzen op de eventuele aanwezigheid van bijkomende kenmerken. Zo is het – indien mogelijk – aangewezen om te kiezen voor een setje verwarmde handschoenen waarbij je de temperatuur ook zelf kunt regelen. Op die manier kun je als het ware de intensiteit van de warmte gaan bepalen, wat een extra pluspunt zou kunnen zijn. 

Bedenk eveneens dat het een meerwaarde betekent indien je je laptop, tablet en/ of smartphone kunt bedienen zonder daarbij je handschoenen te moeten uittrekken. Kies bijgevolg voor een paar verwarmde handschoenen waarvan de wijsvinger werd afgewerkt met contactgeleidend materiaal. En indien de handschoenen ook nog eens voorzien zijn van het bijkomende CE keurmerk, dan zit je helemaal lekker!

Uiteraard zal dit alles wel een invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Zo kan de prijs van een setje verwarmde handschoenen makkelijk variëren van ongeveer 7 à 10 euro voor een setje thermo handschoenen tot maar liefst 290 à 300 euro.

 

 

 

Laatste update: 19.05.24

 

Lashelmen test van 2022

 

Als je zo nu en dan toch wel wat voorwerpen hebt om te lassen, dan zorg je maar betere voor een veilige uitrusting. Een degelijke en bovenal duurzame lashelm hoort daar nu eenmaal bij. In onze koopgids bespreken we een aantal belangrijke kenmerken uitvoerig zodanig dat de zoektocht naar de perfecte lashelm een pak makkelijker verloopt. Daarnaast zijn we ook zo vrij geweest om op zoek te gaan naar de 3 best beoordeelde lashelmen. Zo zou je onder meer kunnen opteren voor de Güde Automatische / Zelfdimmende Lashelm die voorzien is van een geïntegreerd verduisteringsniveau dat makkelijk instelbaar is. Daartegenover staat de Hyundai lashelm – Laskap automatisch; een stevige lashelm vervaardigd uit kunststof en voorzien van een verstelbare hoofdband waardoor hij voor verschillende hoofdmaten geschikt is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Lashelm Reviews – Top 5

 

Tijdens het lassen kan er een grote hoeveelheid fel licht vrijkomen. Als je je ogen niet beschermt kan het gebeuren dat je blind wordt door te lang naar het felle licht te kijken. Je moet natuurlijk je gezicht ook beschermen tegen eventuele brandwonden door opspattende spetters. Daarom is een lashelm heel belangrijk. Deze helmen beschikken over een donker scherm die de intensiteit van het licht grotendeels vermindert. De beste lashelmen bieden bovendien ook een optimale bescherming van je gezicht en nek. Neem een kijkje naar onze top vijf en kies er zelf de beste lashelm uit.

 

1. Güde Automatische / Zelfdimmende Lashelm EN379DIN

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een kwalitatieve én gebruiksvriendelijke automatische lashelm? Dan raden wij jou aan om dit toppertje – jou aangeboden door het bekende en misschien ook wel populairste merk Güde – eens even onder de loep te nemen. Zo zul je zien dat deze lashelm gekenmerkt wordt door een totale afmeting van 28 x 24 x 24,5 cm die – dankzij de verstelbare gewatteerde hoofdband – in een bepaalde mate kan worden aangepast.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want zo blijkt de automatische lashelm voornamelijk uit duurzaam kunststof te zijn vervaardigd in combinatie met een geïntegreerde lasfilter. Zijn gebruiksgemak wordt bovendien aangevuld met een – overigens traploos instelbaar – verduisteringsniveau waardoor je 100% beschermd bent tegen alle vonken die bij het lassen tevoorschijn komen. 

Een blik op de online reviews van deze CE gekeurde lashelm, toont aan dat de meeste kopers duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, de optimale gebruiksvriendelijkheid én het fraaie design wat meteen de mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren verklaart.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: hoewel hij niet over de laagste prijs beschikt, behoort hij – in vergelijking met sommige andere lashelmen – wel degelijk tot de goedkope alternatieven.

Voeding: deze zelfdimmende lashelm functioneert perfect op zonne-energie en belooft daarbij een snelle reactietijd van licht naar donker en omgekeerd van respectievelijk 3/10.000 en 0,1 – 0,8 seconde.

Verstelbaar: je kunt de gewatteerde hoofdband makkelijk verstellen waardoor deze lashelm voor veel personen geschikt is.

Verduisteringsniveau: het verduisteringsniveau is traploos instelbaar binnen een bereik van 9 tot 13 en wordt aangevuld met een instelbare filtergevoeligheid.

 

Nadelen:

Geen afzuiging: ben je bewust op zoek naar een lashelm met afzuiging, dan is dit exemplaar van Güde niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Hyundai lashelm – Laskap automatisch – DIN 16-10 / Automatische lashelm

 

Min of meer binnen hetzelfde prijskaartje, zou je ook voor deze Hyundai lashelm kunnen opteren. De automatische laskap wordt jou aangeboden door het bekende Hyundai Power Products en springt meteen in het oog vanwege zijn mat blauwe design dat positief afsteekt tussen de standaard klassieke zwarte laskappen.

Net zoals het voorgaande toppertje, blijkt ook deze lashelm overigens uit kunststof te zijn vervaardigd en voorzien van een ultraviolet beschermfilter met een beschermtint 10, waardoor je veilig aan het werk kunt. Daarnaast heeft men uiteraard ook aandacht besteed aan het comfort ervan getuige de zachte binnenbekleding en de mogelijkheid om de hoofdband naar behoren aan te passen. Het extra kijkglas én voorglas maken het plaatje helemaal compleet.

Tot slot kunnen we stellen dat deze automatische lashelm geheel op zonnecellen functioneert wat het apparaat bijzonder handzaam én milieuvriendelijk maakt. Ook hier lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit wat gelijk resulteert in een mooie 4,8/5 sterren.

 

Voordelen:

Voeding: de lashelm werkt voor de volle 100% op zonnecellen en steunt daarbij op een milieuvriendelijke en handzame aanpak.

Kijkglas: het extra grote geïntegreerde kijkglas van 90 bij 35 cm zorgt ervoor dat je een perfect zicht krijgt op het te verrichten laswerk.

Doelgroep: de lashelm is niet alleen geschikt voor de echte doe-het-zelver maar kan tevens ook voor professionele doeleinden worden gebruikt.

Pasvorm: dankzij de volledige verstelbaarheid zul je zien dat deze lashelm uitermate geschikt is voor alle hoofdmaten.

 

Nadelen:

Prijzig: hoewel de prijs zeker gerechtvaardigd is, kan het voor sommigen misschien alsnog een domper op de feestvreugde betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Boxer BX-503

 

Het kijkglas van de lashelm verkleurt automatisch tijdens de laswerken zodat je continue een goed zicht hebt op je werkstuk. Op die manier kun je ook beide handen vrijhouden om je te concentreren op het lassen. De lichtsensoren kunnen tussen licht en donker schakelen in slechts 3 milliseconden.

De lashelm beschikt over een CE certificatie en heeft een schaduwniveau van 9 tot 13. Momenteel is er nog geen enkele review geplaatst bij deze lashelm aanbieding.

Dit kan zijn omdat de prijs te hoog is en er nog geen personen zijn die het product gekocht hebben of ze hebben misschien nog geen tijd gehad om een beoordeling te schrijven. Wegens het gebrek aan een mening kunnen we je geen advies geven over dit artikel.

Ben je niet alleen op zoek naar een kwalitatieve en veilige lashelm maar tevens ook naar een designvol exemplaar? Dan loont het alvast de moeite om dit product even grondig onder de loep te nemen. Wij hebben hieronder alvast een overzicht klaarstaan van de voor- en nadelen van deze lashelm.

 

Voordelen:

Kijkglas: de lashelm is voorzien van een duurzaam en degelijk kijkglas waarvan de kleur bovendien geheel automatisch zal gaan veranderen tijdens het lassen. Op die manier ben je verzekerd van een optimaal zicht.

Lichtsensoren: doordat de lashelm ook nog eens voorzien is van krachtige lichtsensoren is het mogelijk om in amper 3 milliseconden te schakelen tussen enerzijds licht en anderzijds donker.

CE certificatie: dankzij de CE certificatie ben je zeker zeker dat de helm getest en goedgekeurd is op het vlak van bescherming en veiligheid.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het mag dan misschien wel de lashelm met het beste merk en de meeste mogelijkheden zijn, daartegenover staat echter wel een iets hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Climax – 420 – Automatische lashelm // Gemaakt van polyamide en glasvezel

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor de Climax 420 automatische lashelm die – in tegenstelling tot sommige andere toppertjes – vervaardigd blijkt uit een combinatie van polyamide en glasvezel. Op die manier kan een optimale resistentie worden aangeboden tegen onder meer stralingswarmte én lasspetters wat de veiligheid tijdens de werkzaamheden alleen maar ten goede komt.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer want verder is deze automatische lashelm uitgerust met een geïntegreerde verduisteringssensor die je eigenhandig kunt instellen van 9 tot 13 en waarbij een schakeltijd van 1/10.000 seconden geldt. De voeding werkt daarbij voor de volle 100% op zonnecellen wat het totaalplaatje meteen ook milieuvriendelijk maakt.

Hoewel de Climax 420 behoorlijk wat pluspunten naar voren weet te schuiven, werden tot op heden nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons best wel moeilijk om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Materiaal: de lashelm is vervaardigd uit een combinatie van duurzaam polyamide en glasvezel.

Resistentie: de helm biedt met zekerheid een hoge resistentie tegen onder meer lasspetters en stralingswarmte.

Verstelbaar: niet alleen de hoofdband kan naar behoren worden versteld, ook het verduisteringsniveau kan – binnen een bereik van 9 tot 13 – worden aangepast.

Budgetvriendelijk: zijn budgetvriendelijke prijskaartje maakt de helm toegankelijk bij een brede laag van de bevolking.

 

Nadelen:

Geen afzuiging: houd er rekening mee dat deze lashelm zonder geïntegreerde afzuiging wordt aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Hbn Model 13 Rode Vlammen

 

Deze automatische lashelm verdonkert het kijkglas vanaf het moment dat je begint te lassen. Je kunt via de draaiknop ook zelf het lichtniveau instellen van DIN 9 tot 13. Bovendien kun je ook de gevoeligheid en een tijdsduur om het venster te laten openslaan instellen.

De lashelm is geschikt voor alle vormen van lassen en dankzij de combinatie van een Li-Ion batterij en zonnecellen zit je nooit zonder stroom. Je kunt dit product ook gebruiken om je te beschermen tijdens het slijpen. De lashelm past op alle hoofden dankzij de verstelbare hoofdband.

Ook voor dit product zijn er nog geen meningen achtergelaten door eerdere kopers. Je kunt als eerste een beoordeling schrijven om andere toekomstige kopers te helpen met de voor- en nadelen van het apparaat.

Tenslotte is er ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke lashelm waarbij kwaliteit en veiligheid duidelijk gecombineerd worden met een opvallend design. Alvorens je besluit om de lashelm aan te kopen, kun je hieronder de sterke en minder sterke punten ervan bekijken.

 

Voordelen:

Kijkglas: de helm is voorzien van een stevig kijkglas waarbij de kleur automatisch een pak donker zal gaan worden op het moment dat je ook effectief aan het lassen bent.

Lichtniveau: het is mogelijk om te schakelen tussen de verschillende standen inzake het lichtniveau. Kies hierbij uit DIN 9 tot en met DIN 13 en gebruik de draaiknop om het lichtniveau te verstellen.

Handig in gebruik: verder is de lashelm ook voorzien van een krachtige Li-Ion batterij die, in combinatie met krachtige zonnecellen, steeds voor optimaal stroomgebruik zal zorgen.

 

Nadelen:

Design: het is mogelijk dat het design voor sommige klanten misschien als net iets te opvallend wordt beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Lashelmen koopgids

 

Als je werkzaam bent als lasser of als hobby regelmatig dingen gaat lassen, dan is een lashelm meer dan een goede aanbeveling. Enkel en alleen de beste lashelmen zullen je ogen, net en het gezicht gaan beschermen tegen de mogelijke gevaren van het lassen. Om tot de perfecte helm te komen, is het belangrijk dat je rekening probeert te houden met een aantal factoren. Zo kun je letten op het nut, het prijskaartje en het type wanneer je de verschillende helmen en aanbiedingen gaat vergelijken. Geef indien mogelijk ook aandacht aan promoties en wie weet komt er zo wel een lashelm aanbieding op je pad.

De noodzaak en het nut van een lashelm

Misschien ben je wel lasser of las je gewoon heel veel dingen in je vrije tijd. In beide gevallen zul je telkens worden blootgesteld aan een bijzonder grote hoeveelheid heel fel licht. Door middel van een degelijke en duurzame lashelm kun je zowel je ogen alsook je gezicht, nek en hals zoveel mogelijk proberen beschermen tegen de mogelijke gevaren van het lassen. Denk hierbij maar meteen aan de hitte, het felle UV lich, vonken, infrarood licht maar ook de mogelijke brandwonden indien je niet over de juiste bescherming beschikt.

Een degelijke lashelm die hoeft uitgerust te zijn met een vrij donker scherm. Op die manier kan de intensiteit van het felle licht al een heel pak verminderd worden. Indien je echt meteen een duurzame lashelm wilt aankopen die je volledige bescherming biedt, dan kun je uitkijken naar een model waarbij ook de rest van je gezicht en je nek beschermd wordt. Houd er wel rekening mee dat je deze modellen jammer genoeg niet meer tussen de goedkope lashelmen zult hoeven te zoeken. De prijs is misschien iets hoger maar je bent dan ook wel veel beter beschermd.

 

Het kostenplaatje

In je zoektocht naar de voor jou beste lashelm zul je te maken krijgen met een groot onderscheid aan verschillende modellen. Dit maakt de keuze er uiteraard niet gemakkelijker op. Je zou op voorhand dan ook budget kunnen bepalen dat je maximaal kunt en vooral wilt uitgeven. Is het voor jou belangrijk om ook het volledige gezicht en de nek te beschermen? Of is het toch voldoende wanneer enkel je ogen van een degelijke bescherming genieten.

Het ene model zal namelijk net iets duurder zijn dan het andere exemplaar. Toch ben je veel beter beschermd wanneer je ervoor kiest om ook je gezicht en je nek te beveiligen. Het is ook altijd een echte aanrader om de online beoordelingen van de klanten eens rustig door te nemen. Daar staat vaak heel wat nuttige extra informatie in en geven de gebruikers heel nuttig advies. Verder kan de gebruikerservaring over een bepaald product ook altijd wel een doorslaggevende rol betekenen.

 

De verschillende soorten

Op het gebied van de lashelmen kunnen wij eigenlijk een onderscheid maken tussen twee verschillende modellen. De passieve lashelmen zijn eigenlijk de traditionele modellen die al heel lang bestaan. Bij dit model hoef je zelf het vizier van de lashelm omhoog te klappen zodat je beter kunt zien hoe je de elektrode moet plaatsen. Op het moment dat je wilt beginnen lassen, dan kun je met een eenvoudige knip van het hoofd, de lashelm laten dichtklappen. Deze types worden vervaardigd op basis van gegoten plastic in combinatie met een donker infrarood glas. Je zult ze dus eerder tussen de goedkope lashelmen kunnen vinden.

Daarnaast heb je de automatische lashelmen die de tweede groep vertegenwoordigen. Dit is het geavanceerde standaard type. Dit model is heel vaak uitgerust met een een krachtige lens die de lasser de mogelijkheid biedt om door de lens van het vizier te kijken. Het is hierbij dus niet nodig om de lashelm eerst open te klappen om te zien hoe je de elektrode moet plaatsen. Je kunt dus eigenlijk werken zonder die vervelende onderbrekingen elke keer weer. Houd er wel rekening mee dat dit type is duurder is en dat je ook nog zelf de batterijen hoeft aan te kopen in de meeste gevallen.

Extra kenmerken en opties

Bepaalde functies en kenmerken kunnen wel een meerwaarde vormen. Zo is de schaduw een belangrijk onderdeel. De schaduw bij een passieve lashelm is veel hoger dan bij een automatische lashelm. Dit is ook de reden waardoor je bij een passieve lashelm de helm omhoog moet klappen om iets te kunnen zien. Ook de lensgrootte is van belang en kan variëren van 39 cm2 tot 58 cm2. Welke lens je kiest is afhankelijk van persoon tot persoon. Daarnaast is ook de reactietijd belangrijk. Dit is de tijd die nodig is om te schakelen tussen de actieve en inactieve schaduw.

Dit is vooral bij de automatische lashelmen enorm belangrijk. Hoe korter de reactietijd hoe comfortabeler het zal zijn voor jou als lasser. Verder hebben de meeste lashelmen 2 sensoren. Er bestaan echter ook heel wat exemplaren die over 4 sensoren beschikken. Bij de automatische lashelmen kun je kiezen tussen modellen die op batterijen werken en andere die op zonne-energie werken.

 

 

 

Laatste update: 19.05.24

 

Topkoffers test van 2022

 

Als je regelmatig onderweg bent met de fiets of de motor, dan kan een degelijke en duurzame topkoffer best wel handig zijn. Het biedt je de mogelijkheid om je spulletjes op een eenvoudige manier op te bergen en mee te nemen. Omdat we nieuwsgierig waren naar de beste topkoffers, zijn we alvast even op onderzoek gegaan. Zo hebben we 3 producten ontdekt, die tot op heden over de beste beoordelingen beschikken. Zo blijkt de S-Line Zwart topkoffer alvast een uitstekend product te zijn. Je kunt het zowel op een motor alsook op een scooter zonder problemen bevestigen. Je hebt ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de VidaXL 72 liter topkoffer. Het is een vrij grote topkoffer die je de mogelijkheid biedt om er tot wel 2 afzonderlijke helmen in te bewaren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Topkoffer Reviews – Top 5

 

 

Een topkoffer is het type koffer die je kunt gebruiken op een scooter of een fiets. Zo kun je bijvoorbeeld je boodschappen vervoeren op een veilige manier of kun je een extra helm in de topkoffer van je scooter bewaren. Om de beste topkoffer voor jezelf te kiezen hoef je slechts even naar de volgende vijf topproducten te kijken die wij voor je geselecteerd hebben.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. S-Line Zwart

 

Deze topkoffer van S-Line is geschikt om te gebruiken op een scooter of een motor. Het product heeft een inhoud van 28 liter en is geschikt om alle soorten helmen in te bewaren. Het artikel heeft een zwarte kleur en is gemaakt van kunststof.

Je kunt deze koffer makkelijk op je scooter of motor monteren dankzij de meegeleverde kit en slede. De koffer is voorzien van een slot en er worden twee sleutels meegeleverd om de koffer te openen of te sluiten. Verder beschikt de koffer nog over een reflector zodat je zelfs ‘s nachts duidelijk zichtbaar bent in het verkeer.

De kopers zijn heel tevreden over de gunstige prijs/kwaliteitverhouding en schrijven dat de koffer groot genoeg is om een helm in te plaatsen. Het product is makkelijk om te bevestigen aan je scooter of motor en werd heel snel geleverd door de verkoper.

Zoek je een koffer voor je motor of scooter om je helm in te bewaren? Dan is deze topkoffer misschien precies dat wat je zoekt. Kijk even naar de voordelen die deze koffer je kan bieden.

 

Voordelen:

Inhoud: deze koffer heeft een een inhoud van 28 liter en je kunt er elk type helm in opbergen.

Bevestiging: de koffer laat zich heel eenvoudig bevestigen op motor of scooter en is daarmee handig in gebruik.Afsluitbaarheid:de koffer kan afgesloten worden met een slot. Hiertoe worden twee sleutels meegeleverd.

Veiligheid: de koffer beschikt over een reflector zodat je ook ´s nachts goed zichtbaar bent in het verkeer.

 

Nadelen:

Hulpmiddelen: voor sommige brommers heb je een aparte beugel nodig om de koffer te installeren.

Slot: een enkele koper meldde dat het slot soms niet makkelijk te openen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. VidaXL 72 liter

 

Deze koffer van vidaXL heeft een inhoud van 72 liter dus je kunt er twee helmen in bewaren. Je kunt het natuurlijk ook gebruiken om andere accessoires in te plaatsen. De koffer is voorzien van een ingebouwde reflector die ervoor zorgt dat je zichtbaarder bent op de weg.

Dankzij de snelsluiting kun je de koffer makkelijk verwijderen en het artikel is ook nog eens bestand tegen water en weersveranderingen. Het product heeft een maximaal draaggewicht van 3 kg en wordt geleverd met twee sleutels om de koffer te kunnen sluiten of openen.

Wanneer we de reviews lezen zien we enkel maar positief advies van de kopers. Deze topkoffer aanbieding heeft een hoogwaardige kwaliteit en het product werd snel geleverd. Je kunt de koffer makkelijk op een scooter monteren en het biedt genoeg ruimte om verschillende objecten in te bewaren.

Zoals de titel al aangeeft, heeft deze topkoffer een royale inhoud van 72 liter. Ga je nog wel eens met brommer of scooter op pad en wil je net wat meer kwijt dan je helm? Dan is dit de topkoffer voor jou. Kijk even wat je ervan mag verwachten.

 

Voordelen:

Inhoud: Je kunt er met gemak twee helmen in kwijt. Dat is een voordeel wanneer je nog wel eens samen met je partner op stap gaat.

Installatie: Met behulp van de snelsluiting laat de koffer zich heel eenvoudig op je brommer of scooter plaatsen en ook weer verwijderen.

Gewicht: met zijn lichte gewicht van 3 kg is hij ook makkelijk mee te nemen.

Veiligheid: deze topkoffer is voorzien van een geïntegreerde reflector. Hiermee ben je ook ´s nachts goed zichtbaar in het verkeer.

 

Nadelen:

Hoewel er een aantal beoordelingen werden gegeven op deze topkoffer, konden wij geen minpunten ontdekken. Alle kopers die een review afgegeven hebben, waren unaniem erg positief over dit artikel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Edge Roma

 

De Edge Roma topkoffer wordt geleverd met een afneembare slede zodat je de koffer kunt verwijderen wanneer je dat wilt. Het product beschikt over een capaciteit van 32 liter en is geschikt om op een bromfiets te monteren.

De koffer heeft een zwarte kleur en is gemaakt van kunststof. Het artikel is voorzien van een ingebouwde rode reflector voor een betere zichtbaarheid en beschikt over een slot zodat je bewaarde objecten veilig zitten. Je kunt deze koffer met een maximaal gewicht van 10 kg belasten.

Deze aanbieding heeft momenteel nog maar 1 review ontvangen van een koper maar deze persoon is heel tevreden over dit product. De topkoffer past op alle soorten scooters en bromfietsen en je kunt het product makkelijk verwijderen.

Dit is mogelijk de topkoffer met het beste merk voor jou. Niet te groot en niet te klein voor jouw opbergbehoefte. We schetsen even in het kort, wat je voor een redelijke prijs mag verwachten.

 

Voordelen:

Installatie: deze topkoffer wordt geleverd met een afneembare slede. Zo kun je de koffer eenvoudig afnemen als je die niet onbeheerd wilt achterlaten.

Inhoud: deze royale koffer heeft een inhoud van 32 liter en kan maar liefst met 10 kg gewicht belast worden.

Slot: de koffer is afsluitbaar met een slot, zodat je je spullen er veilig in kunt opbergen.

Veiligheid: met behulp van de ingebouwde rode reflector ben je ook ´s nachts goed zichtbaar op de weg.

 

Nadelen:

Een aantal kopers heeft een review gegeven op deze topkoffer. Zonder uitzondering zijn zij unaniem zeer tevreden over hun aankoop. Het is dan ook niet mogelijk nadelen aan te geven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. VidaXL 36 liter

 

Wil je zo weinig mogelijk geld uitgeven en dus liever goedkope topkoffers kopen? Dan is dit het ideale product voor jou. Met een capaciteit van 36 liter kun je één helm of andere objecten in de koffer bewaren. Dankzij de ingebouwde reflector geniet je van een grotere zichtbaarheid in het verkeer.

De koffer is bevestigd met een snelsluiting waarmee je het product ook eenvoudig kunt verwijderen. De koffer is bestand tegen water en weer en wordt geleverd met twee sleutels om het te sluiten of te openen. Het maximale draaggewicht van dit artikel bedraagt 3 kg.

Over dit product zijn tot op heden nog geen beoordelingen geschreven door andere gebruikers. Wegens gebrek aan een review kunnen wij je geen advies geven over deze topkoffer aanbieding.VidaXL is misschien wel één van de populairste merken voor topkoffers. Deze is daarmee ook nog eens de topkoffer met de laagste prijs uit onze selectie. Wil je niet al te veel geld uitgeven maar toch je spullen graag goed kwijt kunnen? Kijk dan gauw wat deze topkoffer je allemaal te bieden heeft.

 

Voordelen:

Inhoud: met zijn royale inhoud van 36 liter kun je er prima je helm in kwijt en daarnaast nog wat andere spullen. Hij kan belast worden met een gewicht van 3 kg.

Installatie: hij is voorzien van een snelsluiting en laat zich daarmee heel makkelijk op je brommer of scooter plaatsen en weer verwijderen.

Waterbestendigheid: hij is bestand tegen water en zo blijven al je spullen ook bij regen mooi droog.

Afsluitbaarheid: hij is voorzien van een slot en twee sleutels worden meegeleverd. Zo kun je alles veilig opbergen.

 

Nadelen:

Gebruiksgemak: één koper merkte op dat het handig zou zijn om twee binders in de koffer te hebben. Daarmee zou je verschuiving van je spullen tijdens vervoer kunnen voorkomen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Shad 33L Zwart

 

De topkoffer van Shad ligt in een hogere prijsklasse maar je krijgt er wel kwaliteit voor terug. Dit product beschikt over een capaciteit van 33 liter en biedt daarmee ruimte voor een helm en eventueel nog enkele kleine accessoires.

Dankzij het press lock systeem kun je de koffer van de scooter afnemen zodat je het thuis kunt bewaren wanneer je de scooter buiten laat staan. Dit product wordt geleverd met een montageplaat en twee sleutels waarmee je de koffer kunt sluiten of openen. Om het product te monteren kun je de handleiding downloaden van het internet.

Ook bij dit product zijn er momenteel nog geen meningen geplaatst door eerdere kopers. Wees de eerste persoon om een beoordeling te schrijven bij dit product zodat wij ons advies daar kunnen op baseren en andere kopers mee kunnen helpen in de toekomst.

Dit is de duurste topkoffer uit onze selectie. Moet je je scooter of brommer regelmatig buiten laten staan, dan zou dit jouw keuze kunnen zijn. Hoewel hij niet de goedkoopste is, ontvang je wel een kwaliteitsproduct. Kijk en beoordeel zelf of dit voor jou de beste is.

 

Voordelen:

Installatie: met zijn handige press lock-systeem is hij heel eenvoudig te plaatsen en weer af te nemen.

Afsluitbaarheid: deze koffer beschikt over een slot. Twee sleutels worden meegeleverd. Zo heb je altijd nog een reservesleutel bij verlies.

Handleiding: voor een optimale montage op je brommer of scooter kun je eenvoudig de handleiding downloaden via internet.

 

Nadelen:

Prijskaartje: er zijn nog geen reviews voor dit product afgegeven. Wij zouden ons kunnen voorstellen dat de prijs wat moeilijker past binnen je budget. Dat zou een puntje van aandacht kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Topkoffers koopgids

 

Ben jij ook dagelijks onderweg met de moto of de fiets? Dan is het misschien wel handig als je je spullen ergens kunt opbergen. Daarom hebben wij eens onderzoek gedaan naar de beste topkoffers. Als je verschillende aanbiedingen wilt vergelijken dan kun je dus altijd extra aandacht besteden aan een aantal elementen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiksgemak, de inhoud, het materiaal, de mogelijkheden en de bevestiging ervan.

 

 

Het gebruiksgemak

 

Veel mensen gaan nu eenmaal met de fiets, scooter of motor naar het werk of bijvoorbeeld naar de fitness. Dan is het altijd handig als je je helm of persoonlijke spullen ergens kunt opbergen. Dankzij de topkoffer wordt dit probleem nu ook heel eenvoudig en snel opgelost. Op die manier kun jij je werkspullen, fitness tas of gewoon je helm veilig en wel opbergen.

Tijdens je zoektocht naar de voor jou ideale topkoffer zul je merken dat er heel wat mogelijkheden bestaan. Zo zul je moeten rekening houden met de grootte van de koffer. Stel dat het gewoon je bedoeling is om de koffer dagelijks te gebruiken elke keer je naar je werk fietst of rijdt, dan heb je misschien met een standaard exemplaar wel al voldoende.

Het is ook altijd een goede aanbeveling om op voorhand een budget vast te leggen dat je maximaal wilt en kunt spenderen aan dit product. Afhankelijk van het budget kun je dan eventueel ook rekening houden met een aantal opties. Zoals bijvoorbeeld een koffer die waterdicht is of die ideaal is voor de verschillende weersomstandigheden. Let ook vooral op of je de koffer al dan niet goed kunt vergrendelen. Dit is altijd een goed idee en zo kom je niet voor negatieve verrassingen te staan.

 

 

Materiaal en inhoud

 

Zoals in het vorige puntje reeds min of meer aangehaald werd, is het een goed idee om stil te staan bij de capaciteit die de koffer heeft. Afhankelijk van het model dat je aankoopt heb je koffers met een inhoud van 28 l maar je hebt ook modellen die tot 72 l kunnen gaan. Daarom is het belangrijk dat je jezelf vooraf een aantal vragen stelt. Ben je van plan om je fiets of scooter en dus koffer slechts af en toe te gebruiken als je bijvoorbeeld naar de fitness gaat, dan volstaat een standaard model van 28 l tot 33 l zeker en vast.

Het kan ook zijn dat je beslist om elke zomer een lange trektocht te maken met de motor. Dan heb je uiteraard heel wat spullen nodig en is een groter volume aan te raden. Als je gaat voor een groter model dan zul je vaak topkoffers hebben gemaakt uit aluminium. Er zijn ook koffers uit kunststof. Ze zien er misschien iets minder stoer uit dan de modellen uit aluminium maar je hebt ze wel in verschillende formaten ter beschikking.

Kortom er zijn heel wat mogelijkheden op de markt. Je kunt ook altijd de reviews van kopers lezen om te zien of een bepaald product al dan niet aan je verwachtingen zal voldoen. En wie weet spot je op die manier wel een topkoffer aanbieding.

 

 

Functionaliteiten van de topkoffer en bevestiging

 

De goedkope topkoffers zijn deze die beschikken over de minste opties. Toch zijn sommige functies echt wel handig en bieden ze een meerwaarde aan het product. Andere functies zijn dan eerder een toevoeging dan een meerwaarde. Zo kan een waterdicht model echt een voordeel zijn. Als je een koffer hebt die niet waterdicht is, dan kun je dat uiteraard oplossen door bijvoorbeeld extra binnentassen aan te kopen. Besef wel goed dat je hierdoor veel extra ruimte zult verliezen. Houd er ook rekening mee of je de koffer al dan niet veilig kunt vergrendelen. De meeste topkoffers bieden een slot aan in de prijs en beschikken ook over twee of drie extra sleutels. Altijd handig als je vaak dingen verliest.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je kijkt naar het rek om de koffer op te bevestigen. Het lijkt misschien heel nutteloos maar een losse koffer terwijl je fietst of met de motor rijdt is allesbehalve aangenaam. Dankzij het press lock systeem kun jij ervoor zorgen dat je de topkoffer er gemakkelijk kunt op bevestigen maar er ook zonder problemen en snel weer kunt vanaf klikken. Sommige topkoffers bieden een meegeleverde kit aan en een duidelijke handleiding.

Er bestaan ook modellen die voorzien zijn van reflectoren die al dan niet ingebouwd zijn. Dit is natuurlijk ideaal en vooral heel veilig als je in het donker onderweg bent. Uiteraard kun je de reflectoren ook apart kopen maar in veel gevallen is het voordeliger als je gaat voor een model waar dit al in de prijs inbegrepen zit.

 

 

 

Laatste update: 19.05.24

 

Motorjacks test van 2022

 

Als je vaak met de motor onderweg bent dan is het wel belangrijk dat je over een goede uitrusting beschikt. Daar hoort natuurlijk een degelijke en comfortabele motorjack bij. Toch is het niet altijd makkelijk om uit te maken wat de perfecte motorjack is. Daarom zijn we op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde motorjacks. En die stellen we dan ook even graag aan jou voor. Zo blijkt de Merkloos Motorjack Maat M alvast een schot in de roos te zijn. Het biedt voldoende bescherming indien je bijvoorbeeld mocht vallen. Je kunt natuurlijk ook gewoon opteren voor de Lindstrands Qattara motorjack. Dit leuke motorjack is voorzien van een bijzonder handig Dryway+ membraan. Dit zorgt er niet alleen voor dat de motorjack winddicht is maar ook waterdicht is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Motorjack Reviews – Top 5

 

 

Een motorjack heb je nodig wanneer je veel met de motor gaat rijden. Deze jack is speciaal gemaakt zodat het nauw aansluit op je lichaam en je geen last hebt van de wind. We hebben enkele motorjacks van topkwaliteit vergeleken en de beste eruit gehaald. Zo is het makkelijk voor jou om de beste motorjack voor jezelf te kiezen zonder te veel zoekwerk te moeten verrichten.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Merkloos Motorjack Maat M

 

Deze motorjack beschikt over bescherming tegen impact, zo ben je beter beschermd in het geval van een ongeval. De motorjack is gemaakt van hoogwaardig nylon met anti-slijtage en anti-schuur kenmerken, zo zul je minder risico lopen op kwetsuren.

De jack is makkelijk om schoon te maken, je kunt het op 30º wassen in de wasmachine. Het product heeft een zwarte kleur en is comfortabel om te dragen.

Momenteel is er nog geen enkele beoordeling bij dit product geplaatst. Schrijf als eerste een review zodat je andere kopers kunt helpen met extra informatie over deze motorjack aanbieding.

Het is niet altijd makkelijk om een degelijk motorjack op de kop te tikken. Met dit product haal je een motorjack in huis die uit duurzame materialen is vervaardigd en beschikbaar is in maatje M. Om er zeker van te zijn of dit product aan je verwachtingen voldoet, is het altijd handig om de voor- en nadelen even tegenover elkaar af te wegen.

 

Voordelen:

Materiaal: de motorjack is vervaardigd uit bijzonder duurzaam en kwalitatief sterk nylon.

Bescherming: naast de impact bescherming biedt deze motorjack nog heel wat andere opties aan zodat je voldoende beschermd bent. Zo is de jack uitgerust met antislijtage en antischuur kenmerken.

Onderhoud: je hoeft je verder ook helemaal geen zorgen te maken over het onderhoud aangezien je de motorjack gewoon op een programma van 30 graden kunt wassen.

 

Nadelen:

Geen reviews: aangezien er nog geen reviews bij het product geschreven staan, kunnen we jou niet vertellen of het om één van de populairste motorjacks bij gebruikers gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Lindstrands Qattara

 

Deze motorjack beschikt over een Dryway+ membraan aan de binnenkant. Dit membraan zorgt ervoor dat de jack wind- en waterdicht is, zelfs als de jas aan de buitenkant nat is! Je kunt dit membraan verwijderen, dit is handig wanneer je op een mooie zomerdag wilt gaan rijden met de motor want op die manier heb je het minder warm.

Deze jas heeft de maat 60 en je kunt het bevestigen aan een motorbroek. De motorjack beschikt over reflectoren zodat je goed zichtbaar bent voor auto’s en de wijdte van de mouwen is verstelbaar. De jas is goed bestand tegen slijtage dankzij de HI-ART versteviging.

De jas is standaard voorzien van schouder- en elleboogprotectors en je kunt eventueel nog rugprotectors apart bijkopen. Tenslotte zijn er ook nog ventilatiegaatjes aanwezig op de motorjack. Dit product is nog niet beoordeeld geweest door andere gebruikers.

Door te kiezen voor dit product dan kies je meteen voor een motorjack van het bekende en misschien wel het beste merk Lindstrands. Toch is het altijd veilig om eerst en vooral even een kijkje te nemen naar de verschillende eigenschappen van het product alvorens je besluit de jack aan te kopen.

 

Voordelen:

Dryway+ membraan: dankzij het Dryway+ membraan is dit product niet alleen winddicht maar bovenal ook waterdicht. Verder kun je het membraan er ook makkelijk uitnemen wat dan weer ideaal is indien je de motorjack in de zomer wenst te gebruiken.

Pasvorm: je kunt deze motorjack bekomen in maat 60.

Handig in gebruik: indien je dit wenst dan is het mogelijk om deze motorjack bijvoorbeeld ook aan een bijbehorende motorbroek te gaan bevestigen. Verder kun je de mouwen ook lichtjes verstellen.

Veiligheid: de motorjack is niet alleen voorzien van krachtige reflectoren maar verder ook van rugbescherming, schouderbescherming en elleboogprotectors.

 

Nadelen:

Geen gebruikerservaring: het gebrek aan online beoordelingen maakt het ons moeilijk om jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen.

Niet leverbaar: we stellen vast dat deze motorjack tijdelijk niet leverbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. 3pommes Rock Rebelle

 

Deze motorjack is bedoeld voor jonge meisjes. De jack heeft een leuke zwarte kleur met glitter erin verwerkt en de binnenkant van de jas is heel zacht. De ritssluiting van de jack bevat kleine strass steentjes en op de achterkant kun je een print met de woorden “mademoiselle Rock” terugvinden.

Het jasje is geschikt voor meisjes met een grootte van ongeveer 116 centimeter en heeft de maat 110/116. De jas is geschikt voor in de winter en is vervaardigd uit polyester, katoen en elastaan. Het elastaan zorgt ervoor de stof rekbaar is. Deze jas is ideaal voor ouders die op zoek zijn naar goedkope motorjacks.

Deze motorjack aanbieding heeft nog geen meningen ontvangen van andere kopers. Wegens een tekort aan reviews kunnen wij je geen advies geven over deze jas.

Als jong meisje ben je vaak op zoek naar een unieke motorjack die kwaliteit en design combineren. Met deze 3pommes Rock Rebelle haal je de ideale motorjack in huis om als jong meisje te dragen. De combinatie van de robuuste zwarte kleur en glitter, zorgt voor een unieke stoere maar tegelijk ook elegante motorjack.

 

Voordelen:

Pasvorm: deze motorjack is verkrijgbaar in de maat 110/116 wat ongeveer overeenkomt met een lichaamsgrootte van 116 cm.

Materiaal: de duurzame combinatie van verschillende materiaalsoorten zoals elastaan, katoen en polyester zorgen voor een motorjack die ideaal is om te gebruiken in de winterperiode.

Prijskaartje: het is misschien niet meteen de motorjack met de laagste prijs maar toch zul je dit product tussen de goedkope jacks terugvinden.

 

Nadelen:

Geen reviews: het gebrek aan online reacties maakt het voor ons niet mogelijk om jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Lindstrands Halvarssons Cougar

 

Deze motorjack is gemaakt van rundnappa en canvas en is verstevigd tegen slijtage. De jack is extra duurzaam dankzij de triple stitch techniek die ervoor zorgt dat de naden op kwetsbare plaatsen extra stevig zijn. De jas beschikt standaard over elleboog- en schouderbescherming en je kunt eventueel nog rugprotectors aankopen.

De protectors zijn allemaal CE-goedgekeurd en je kunt ze naar wens verstellen. De jack beschikt over ventilatiegaatjes en kan bevestigd worden aan een broek. Tenslotte is de jas nog voorzien van reflectoren voor een optimale zichtbaarheid en kun je de wijdte van de jas aan de onderkant verstellen.

Voor dit artikel zijn nog geen beoordelingen geschreven. Schrijf als eerste een review over dit product.

Net zoals één van de vorige producten uit deze lijst, zul je merken dat ook deze motorjack geleverd wordt door het bekende merk Lindstrands. De combinatie van kwalitatieve materiaalsoorten zoals rundnappa en canvas zorgen voor een degelijke en stevige motorjack. Hieronder alvast een selectie van de belangrijkste punten.

 

Voordelen:

Triple stitch techniek: dankzij de triple stitch techniek mag je er zeker van zijn dat de naden bijzonder stevig zijn en dan vooral op plaatsen die iets kwetsbaarder zijn.

Veiligheid: je kunt genieten van duurzame schouderbescherming en elleboogprotectors. Indien je er ook rugprotectors bij wilt dan behoort dat ook tot de mogelijkheden.

Reflectoren: de aanwezigheid van krachtige reflectoren zorgt ervoor dat je als motorrijder ten alle tijde zichtbaar bent in de chaos van het verkeer.

Handig in gebruik: de ventilatiegaatjes zorgen voor voldoende verluchting zodat je niet gaat zweten. Verder kun je deze motorjack ook altijd gaan bevestigen aan een bijbehorende motorbroek.

 

Nadelen:

Geen gebruikerservaring: het gebrek aan online reacties maakt het voor ons best wel moeilijk om jou verder advies te geven over dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

5. Merkloos Motorjack Kort

 

Deze motorjack gebruikt een kleurenmix van zwart, grijs en wit en heeft de maat XL. De motorjack beschikt over impact beschermers zodat je beter beschermd bent bij een ongeval en is gemaakt van New-Tex. New-Tex is een stevig soort nylon die goed bestand is tegen slijtage en schuren.

De motorjack is comfortabel om te dragen en je kunt het makkelijk schoonmaken. Ook bij dit product zijn momenteel nog geen beoordelingen geplaatst door eerdere kopers.

Misschien is dit een nieuw product of hebben de andere gebruikers nog geen tijd gehad om hun mening te vormen over deze motorjack. We kunnen geen advies formuleren zonder een review van een andere koper.

Tenslotte kun je ook nog altijd opteren om te kiezen voor dit unieke korte motorjack. De kleurenmix van zwarte accenten met hier en daar een grijze en witte toets zorgt meteen voor een stoere motorjack. Kortom, een echte blikvanger.

 

Voordelen:

Materiaal: deze unieke motorjack is volledig vervaardigd uit duurzaam New-Tex wat je zou kunnen vergelijking met een stevig en duurzame soort van nylon. Verder biedt de jack ook voldoende bescherming tegen de gevolgen van schuren en slijtage.

Onderhoud: je hoeft je geen zorgen te maken wat betreft het onderhoud aangezien je deze motorjack makkelijk kunt wassen.

 

Nadelen:

Geen reviews: ook hier moeten we jammer genoeg vaststellen dat er nog geen online reacties zijn geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Motorjacks koopgids

 

Het is heel belangrijk dat wanneer je met de motor rijdt, je volledig aangepaste kledij draagt. Dit hoef je niet te doen omdat het er stoer uitziet maar eerder omwille van je eigen veiligheid. Het is daarbij belangrijk dat je denkt aan het materiaal en het comfort. Als je de beste motorjacks wilt vergelijken houd dan ook rekening met de extra mogelijkheden en voordelen ervan.

 

 

Veiligheid bij een ongeval en comfort

 

Motorkleding lijkt misschien helemaal niet belangrijk maar is het echt wel. Bovendien is het in heel veel landen ook bij wet verplicht. Op het moment dat je valt met de motor zul je negen op de tien keer over het asfalt glijden. Als je normale standaard kledij zou dragen dan zou die binnen een aantal seconden al helemaal kapot zijn. Na je kledij, komt dan de huid aan de beurt. Motorkleding zal dit eigenlijk zoveel mogelijk gaan verhinderen.

Motorkleding zal veel minder snel kapot gaan dan normale kledij. Dit komt doordat het wordt gemaakt van andere materialen in vergelijking met onze gewone kledij. Naast de andere materialen die gebruikt worden, wordt motorkleding ook nog eens helemaal anders verwerkt. Er worden dus niet alleen andere stevigere materialen gebruikt maar ook andere stiksels. Dit komt omdat de stiksels die in de gewone kledij gebruikt worden, helemaal niet bestand zijn tegen een val met de motor.

Het is dan ook aan te raden om aangepaste kledij te dragen en een motorjack hoort daar nu eenmaal bij. Je kunt altijd de reviews van kopers bekijken om te zien of een jack wel iets voor jou is of niet. En misschien vind je zo wel een motorjack aanbieding. Nog belangrijker dan de prijs is dat je gaat voor kwaliteit en veiligheid.

 

 

Materiaal

 

In je zoektocht naar de ideale motorjack zul je merken dat er ook heel wat onderscheid is op basis van het materiaal. Over het algemeen maakt men gebruik van 2 verschillende soorten materialen zoals leer of textiel. Het ene model zal je uiteraard beter liggen dan het andere. Het is dan ook een aanbeveling om zoveel mogelijk jacks te passen en er het beste product voor jezelf uit te halen

Als je gaat voor een leren motorjack dan kun je er zeker van zijn dat je echt heel goed beschermd bent tijdens een eventuele val. Verder staat het ook heel sportief en stoer. Een klein minpuntje van leer is dat het niet helemaal waterdicht is. Je kunt een leren jas aankopen waar men aan de binnenkant een membraan heeft ingenaaid. Op die manier is de jas toch waterdicht. Dit model met membraan zul je wel niet meer terugvinden tussen de goedkope motorjacks.

Er zijn uiteraard ook heel veel motorjack aanbiedingen die uit textiel gemaakt zijn. Textiel ziet er niet alleen heel casual uit maar kan er ook heel stoer uitzien. Bovendien beschermt textiel je wel op regenachtige of vochtige dagen en zit het gewoon ook heel erg comfortabel. Als je gaat voor een motorjack uit textiel dan kun je er je werkkleding zonder problemen onder dragen. Bij leer is dit niet aan te raden omdat leer het beste beschermt wanneer het dicht op de huid zit.

Extra mogelijkheden en voordelen

 

Je zult al vrij snel merken dat de ene jas iets duurder is dan de andere jas. Dit kan te maken hebben met de materiaalsoorten die men gebruikt heeft, maar ook met de extra mogelijkheden. Zo zijn sommige motorjacks voorzien van een thermovoering. Dit is ideaal als het vaak koud en regenachtig is. Op die manier wordt je lichaamswarmte ook vastgehouden. Bij de modellen die zo een thermovoering hebben, kun je die er ook uitnemen door middel van een ritssluiting.

Het is daarnaast ook goed om uit te kijken naar meer CE protectie. In de meeste motorjacks zit deze er op bepaalde plekken reeds ingenaaid zoals op de ellebogen en schouders. In de jacks waar dit niet het geval is dan kun je dit apart gaan aankopen. Het is een aanbeveling om uit te kijken naar een jack die voldoende reflectie heeft. Dit lijkt misschien heel nutteloos maar is het niet. Als je ’s avonds met de motor rijdt of in slechte weersomstandigheden dan ben je voor de andere weggebruikers nog altijd zichtbaar.

Kortom er zijn heel wat dingen waarmee je rekening kunt houden. Zoals reeds eerder vermeld zal de prijs van de ene motorjack misschien net iets duurder zijn dan de andere. Toch is het belangrijk dat je in eerste instantie denkt aan jouw veiligheid en die van de andere weggebruikers. Op die manier kun jij zorgeloos genieten van jouw motorritje.

 

 

 

Bibliografie

youngchoppers.com/14-best-motorcycle-backpacks-reviewed-compared/

Goedhart Motoren

How Your Motorcycle Jacket Is Supposed to Fit

bmwmotorrad-motorplaza.nl/bmw-motorkleding

 

Laatste update: 19.05.24

 

Motorbrillen test van 2022

 

Als je vaak en graag met de motor rijdt, dan is het belangrijk om te kiezen voor een degelijke en duurzame uitrusting. Hierbij gaat het niet alleen om de laarzen en het jacket maar is ook een stevige motorbril een echte aanbeveling. Tegenwoordig is er dan ook heel wat keuze op het gebied van motorbrillen waardoor het niet altijd makkelijk is om een beslissing te nemen. Echter zijn we wel op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde motorbrillen van dit moment. Zo blijkt de Giftwebshop Vintage Pilotenbril alvast een goede keuze te zijn voor mensen die ook heel veel waarde hechten aan het design. Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor de Booster Mark4 Chroom motorbril. Een degelijke bril die vervaardigd is uit duurzame materialen die ook best wel tegen een stootje kunnen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Motorbril Reviews – Top 5

 

 

Als je vaak onderweg bent met de motor dan kan een goede uitrusting onmisbaar worden. Om de beste motorbril aan te kopen, kun je eerst en vooral verschillende modellen vergelijken met elkaar. Je kunt ook gewoon de top 5 hieronder bekijken die wij voor jou hebben samengesteld. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met de verschillende online reviews maar ook met het advies en de gebruikerservaring van de vele kopers. Neem dus rustig de tijd om de opties hieronder eens te bekijken.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Giftwebshop Vintage Pilotenbril

 

Indien je op zoek bent naar een vintage motorbril die er tegelijk ook wel stoer uitziet dan kun je altijd dit model van de Giftwebshop eens bekijken. Deze pilotenbril kun je trouwens ook tot de klassieke modellen rekenen.

Het frame van deze leuke motorbril is gemaakt uit stevig en duurzaam koper. Dit zorgt meteen ook voor de vintage toets eraan. De bril heeft een witte lenskleur. Het is mogelijk om de bril aan te kopen met een ander kleur glas maar dit is uiteraard helemaal persoonlijk.

Momenteel zijn er nog geen reviews bij dit product geplaatst waardoor het niet zo eenvoudig is om jou verder advies te geven hierover. Wij vermoeden dat we hier te maken hebben met een vrij recente motorbril en dit zou kunnen verklaren waarom er nog geen beoordelingen gegeven zijn.

Er is heel wat keuze op het gebied van degelijke motorbrillen, waardoor het niet altijd makkelijk is om de knopen door te hakken. Zo zijn er velen die voor een stoere pilotenbril kiezen. Dit product wordt jou dan ook aangeboden en geleverd door, misschien wel het beste merk Giftwebshop. De moeite waard om het even te bekijken.

 

Voordelen:

Design: je zult merken dat dergelijke motorbril gekenmerkt wordt door een opvallend doch bijzonder prachtig vintage design.

Materiaal: bij de productie van deze motorbril heeft men voor het grootste gedeelte gebruik gemaakt van stevig en kwalitatief koper.

Lenskleur: zodra je besluit om het product aan te kopen dan zal het jou gelijk opvallen dat de bril is afgewerkt met een witte lenskleur.

 

Nadelen:

Ontwerp: het is mogelijk dat het vintage design door sommige klanten misschien als té gedateerd zal omschreven worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Booster Mark4 Chroom

 

Deze motorbril van het bekende merk Booster zul je vanwege het hogere prijskaartje misschien niet meteen tussen de goedkope motorbrillen hoeven te zoeken.

Dit model is uitgerust met een metalen frame dat er niet alleen heel erg stoer en stevig uitziet maar bovenal ook bijzonder duurzaam is. Bovendien is het zelfs mogelijk om het frame helemaal te verstellen en aan je gezichtsvorm aan te passen. Verder kun je ook de band rondom je hoofd aanpassen. De motorbril zit extra comfortabel omwille van het zachte gezichtsschuim.

Ook hier moeten we vaststellen dat er momenteel nog geen beoordelingen op het product geplaatst zijn. Het is natuurlijk mogelijk dat de hogere prijs hier voor iets tussen zit. Laat je hier echter niet door afschrikken want misschien is dit nu net wel de bril waar jij al zo lang naar op zoek was.

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen opteren om voor deze degelijke motorbril te kiezen. Het product wordt jou sterk aanbevolen door Booster; een merk dat ongetwijfeld wel een belletje zal doen rinkelen bij de meeste klanten. Wij zetten de populairste kenmerken alvast even op een rijtje.

 

Voordelen:

Behuizing: het is een degelijke motorbril die voorzien is van een stevig en duurzaam frame dat voornamelijk uit metaal vervaardigd is.

Comfort: daarnaast is het zelfs een optie om het frame in meer of mindere mate te verstellen zodanig dat je een nóg betere pasvorm creëert.

Gezichtsschuim: de motorbril is daarnaast ook uitgerust met zacht en comfortabel aanvoelend gezichtsschuim.

 

Nadelen:

Design: ook hier durven we vermoeden dat het design wel eens voor problemen zou kunnen zorgen. Iets meer mogelijkheden op het gebied van design had dan ook wel leuker geweest.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Themaparty 12x Bril Motor Fiets

 

Indien je binnenkort een leuk themafeestje hebt zoals bijvoorbeeld Halloween en je bent op zoek naar een leuke originele motorbril, bekijk dan alvast dit model eens.

Het is niet één van de goedkope motorbrillen dit exemplaar van Themaparty, toch kan het je outfit helemaal afmaken. De bril is gemaakt uit stevig plastic en weegt amper 100 gram. Je voelt amper dat je de bril op je neus hebt. De gouden kleuren geeft de bril een extra feestelijke en vrolijke toets.

Wij vermoeden dat het hier gaat om een vrij recente motorbril aangezien er nog geen online reviews geplaatst zijn. Uiteraard is het ook mogelijk dat verschillende kopers de bril reeds in hun bezit hebben maar gewoon nog niet de tijd gevonden hebben om een beoordeling te plaatsen.

Oet je binnenkort naar een origineel themafeestje gaan? Dan is het een aanrader om deze unieke en grappige motorbril alvast even grondig te bekijken. Of het product al dan niet voorzien is van de laagste prijs, dat valt nog even af te wachten. Hieronder een selectie van de belangrijkste kenmerken.

 

Voordelen:

Materiaal: bij de productie van deze unieke motorbril heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van stevig en duurzaam plastic.

Gewicht: de bril wordt gekenmerkt door een licht gewicht van slechts 100 gram. Dit maakt de bril bijzonder comfortabel om gedurende een hele poos te dragen.

Design: de bril is voor het grootste gedeelte afgewerkt in een opvallende glinsterende gouden kleur. Dit trekt zeker de aandacht van iedereen op het feestje.

 

Nadelen:

Prijzig: indien je besluit om deze unieke motorbril aan te kopen dan raden wij jou wel aan om net iets meer budget te voorzien. Het is namelijk niet meteen het product met de laagste prijs en dat is best wel vervelend.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Motor-Fiets-Scooter-Ski bril & Masker

 

Zodra je de prijs van deze handige motorbril ziet, zul je versteld staan van het voordelige tarief. Het zo werkelijk zomaar eens een motorbril aanbieding kunnen zijn. Bovendien kun je deze bril in heel wat situaties toepassen. Zo kun je hem niet alleen als motorbril gebruiken maar ook wanneer je met de fiets of de scooter gaat of wanneer je gaat skiën.

De bril is gemaakt van stevig en duurzaam TPU en weegt amper 200 gram. Doordat de bril bijna je volledige gezicht inpakt, zul je beschermd zijn tegen gelijk welke weersomstandigheid. De zwarte kleur maakt het model er niet alleen robuuster uitzien maar het lijkt wel of de bril iets weg heeft van een aviator bril.

Momenteel zijn er jammer genoeg nog geen reacties bij het artikel geplaatst waardoor wij jou hier geen verder advies kunnen over geven.

Indien je van plan bent om binnenkort op skivakantie te vertrekken, of je maakt een ritje met de motor dan komt deze bril alvast goed van pas. Het gaat hier om een multifunctioneel product dat ook kan aangewend worden wanneer je bijvoorbeeld gaat skiën. Laten we toch maar even de voor- en nadelen van het product op een rijtje plaatsen.

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult het misschien niet meteen verwachten maar toch wordt de bril gekenmerkt door een betaalbaar en aantrekkelijk prijskaartje.

Gebruiksgemak: of nu besluit om een weekje te gaan skiën of je bent van plan om een heerlijk motorritje met vrienden te maken; deze bril is alvast een bijzonder goede aanbeveling.

Ontwerp: in tegenstelling tot de andere motorbrillen uit het lijstje, zul je merken dat je gezicht met dit exemplaar zo goed als beschermd blijft. Ideaal dus om de bril onder diverse weersomstandigheden te gebruiken.

Materiaal: bij de productie van deze unieke motorbril heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van stevig en kwalitatief TPU.

 

Nadelen:

Design: het is mogelijk dat sommige klanten liever het gezicht vrij hebben en daarmee kiezen voor een standaard motorbril.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Giftwebshop Vintage Steampunk

 

Net zoals het eerste product is ook deze vintage motorbril afkomstig van het bekende merk Giftwebshop. Het is een stoere en robuust uitziende motorbril die er bovendien ook heel duurzaam uitziet.

De bril is uitgerust met een koperen frame dat heel erg degelijk en stevig is. In tegenstelling tot het eerste model, is deze motorbril uitgerust met kleurlenzen. Uiteraard heb je de mogelijkheid om voor een ander lenstype te gaan.

De hogere prijs zou kunnen verklaren waarom er nog geen reacties bij dit product geplaatst zijn. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat heel wat kopers de motorbril reeds in hun bezit hebben maar gewoon de tijd nog niet gevonden hebben om een review te plaatsen.

Het zal je misschien verwonderen maar toch kunnen we het lijstje afsluiten met, opnieuw, een product van het gewaardeerde merk Giftwebshop. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van deze motorbril? Dan raden wij jou aan om alvast even verder te lezen.

 

Voordelen:

Frame: het frame van de motorbril is vervaardigd uit stevig en hoogwaardig koper. Vandaar ook de aparte uitstraling van de bril.

Lenstype: je zult vrijwel meteen kunnen vaststellen dat de motorbril gekenmerkt wordt door een stel prachtige kleurlenzen.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: echter zul je dit product niet meteen tussen de goedkope motorbrillen hoeven te zoeken. Dat heeft vooral te maken met het hoge prijskaartje waarover het product beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Motorbrillen koopgids

 

Indien je regelmatig met de motor rijdt dan is het belangrijk dat je over een veilige uitrusting beschikt. Eén van de beste motorbrillen hoort daar dan vast en zeker bij. Toch is het niet altijd even makkelijk om een goede keuze te maken. Het is daarom een goede aanbeveling om zoveel mogelijk motorbrillen met elkaar te vergelijken. Zo kun je letten op het kostenplaatje en het gebruiksgemak maar natuurlijk ook op de materialen, de lenzen en de pasvorm. Door rekening te houden met eventuele promoties is het altijd mogelijk om een aantrekkelijke motorbril aanbieding te spotten.

Het gebruiksgemak

 

Sommige mensen gaan met de fiets of de wagen naar het werk of nemen misschien het openbaar vervoer. Maar dan zijn er ook heel wat personen die tegenwoordig voor de motor kiezen. Een motorrijder behoort tot de meest kwetsbare weggebruikers. Het is dan ook belangrijk dat je zo veilig mogelijk de baan op gaat. En dat kan natuurlijk alleen maar wanneer je over de correcte uitrusting beschikt. Daarbij hoort niet alleen het motorpak en de helm maar ook een degelijke motorbril.

Een motorbril biedt je namelijk de mogelijkheid om je ogen zoveel mogelijk te beschermen tegen de verschillende weersomstandigheden. Zo zullen je ogen bijvoorbeeld niet beginnen tranen wanneer het echt heel erg koud is of wanneer er een felle wind staat. En dat is natuurlijk altijd een voordeel. Toch willen wij jou aanraden om niet meteen de eerste de beste motorbril aan te kopen. Probeer zoveel mogelijk exemplaren te bekijken en te passen alvorens je er eentje koopt.

 

 

Design en prijskaartje

 

In je zoektocht naar de voor jou ideale motorbril zul je merken dat er heel wat verschillende mogelijkheden en opties zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er ook heel wat onderscheid in de prijskaartjes te vinden zal zijn. Zo kun je heel wat goedkope motorbrillen spotten net zoals er ook exemplaren zijn waarvoor je iets duurder zult betalen. We merken dat het prijskaartje door verschillende factoren kan worden beïnvloedt. Zo zullen de gebruikte materiaalsoorten en de lenzen maar ook het design een bepalende factor hebben.

Uiteraard beslis je helemaal zelf hoeveel budget je ter beschikking kunt stellen voor de aankoop van een aantrekkelijke motorbril. Indien je toch mocht twijfelen tussen verschillende exemplaren dan kunnen de online reviews jou misschien wel even verder helpen. Daarin geven klanten die het product reeds hebben aangekocht een positief of een negatief advies over het desbetreffende product. Deze gebruikerservaring kan dus best wel handig zijn en jou helpen om een uiteindelijke beslissing te nemen.

 

 

Gebruikte materialen en de pasvorm

 

Je zult merken dat er heel wat verschillende materialen gebruikt worden bij het ontwerpen van een motorbril. Welke materiaalsoort je uiteindelijk kiest, is uiteraard een persoonlijke keuze. Het belangrijkste is namelijk dat de motorbril die je kiest vooral aangenaam en comfortabel aanvoelt. Zorg er dus voor dat de motorbril niet te los zit maar tegelijk ook niet teveel aanspant. Dit kun je alleen maar aanvoelen door verschillende motorbrillen te passen. Het kan helpen wanneer je een exemplaar kiest waarvan je de band kunt aanpassen aan je gezichtsvorm.

Je zult merken dat heel wat motorbrillen uitgerust zijn met poten die gemaakt zijn uit metaal en afgewerkt zijn met een omhulsel uit kunststof. Natuurlijk bestaat er ook de mogelijkheid om een montuur uit te kiezen die volledig vervaardigd is uit kunststof. We merken dat veel personen daarvoor kiezen omdat het iets comfortabeler en minder hard aanvoelt. Verder kun je kiezen tussen glazen met een ronde vorm of een vierkante vorm. Kortom er zijn heel wat factoren waarover je zult moeten beslissen.

 

 

Het type lens

 

Verder is het ook een goed idee om ook even stil te staan bij de lenzen van je motorbril. Je hebt heel wat personen die hun gewone standaard bril of zonnebril dragen wanneer ze met de motor rijden. Toch is een speciaal ontworpen motorbril wel iets veiliger en dus ook een echte aanrader. Bovendien is het mogelijk om een motorbril aan te kopen die gemaakt is op sterkte. Je zult er dan misschien wel iets meer voor betalen maar het is altijd mogelijk om rekening te houden met eventuele aanbiedingen.

Verder zul je merken dat er nog heel wat vrijheid is in de keuze naar lenzen toe. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de standaard lenzen. Dit zijn vaak brillen die voorzien zijn van een witte lenskleur. Indien je toch liever op zoek bent naar iets speciaal en uniek dan kun je ook altijd kiezen voor gekleurde lenzen. Kortom er zijn echt heel wat mogelijkheden en opties. Het belangrijkste is dat de motorbril aangenaam en comfortabel zit en dat deze helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

 

Extra kenmerken en opties

 

Tot slot zul je merken dat bepaalde motorbrillen iets meer opties hebben dan andere. Zo is het een aanrader om voor ontspiegelde en extra geharde glazen te gaan kiezen. Op die manier kun je krassen en lichtschittering vermijden. Lenzen die bestand zijn tegen UV licht is natuurlijk ook altijd een pluspunt. Door verder voor asferisch glas te kiezen, zul je merken dat je zicht veel breder wordt. Uiteraard beslis je zelf welke opties je wilt hebben en welke niet.

 

 

 

Laatste update: 19.05.24

 

De motor uitlaat is een essentieel onderdeel van je motorfiets en speelt een cruciale rol bij het afvoeren van uitlaatgassen. Na verloop van tijd kan het echter nodig zijn om de motor uitlaat te vervangen, maar hoe weet je wanneer het tijd is om dit te doen? In deze tekst zullen we de belangrijkste indicatoren bespreken die aangeven wanneer het nodig is om je motor uitlaat te vervangen.

 

De eerste tekenen van een kapotte motor uitlaat

Aan de eerste tekenen is al te merken dat het bijna tijd wordt om de motor uitlaat te vervangen. Eén van de eerste indicaties is wanneer de motor onderdelen te veel geluid maken. Mocht de uitlaat veel geluid maken, dan weet je al dat er iets mis is met de uitlaat. Ook zaken als overmatig lekken, roestvorming, als er een groot gat in de uitlaat van de motor zit of als de motor te snel warm draait duiden aan op slechte tekenen waarbij het noodzakelijk is om de uitlaat te vervangen. 

 

De meest voorkomende gebreken

Er zijn verschillende mogelijke problemen met een motoruitlaat. Denk onder andere aan een lekkage bij de pakkingen van de uitlaat. Daarnaast kunnen de ophangbeugels die de uitlaat aan het voertuig bevestigen beschadigd raken of gaan roesten. Een ander veelvoorkomend probleem is interne roestvorming in de uitlaatdemper, veroorzaakt door het constante contact met vochtige druppeltjes. Deze gebreken kunnen verschillende redenen zijn om de motoruitlaat te vervangen. Neem een kijkje op Baboon.eu als je motorfiets onderdelen van hoogwaardig kwaliteit zoekt.

Motor uitlaat vervangen: zelf doen of expert inschakelen?

Bij het vervangen van een motoruitlaat rijst vaak de vraag of je dit zelf kunt doen of dat het verstandig is om een specialist in te schakelen. Het antwoord hangt af van je technische vaardigheden en ervaring met het sleutelen aan motoren. Het vervangen van een uitlaat vereist namelijk specifieke kennis en gereedschappen. Je moet letten op de juiste pasvorm, bevestigingspunten en afdichtingen.

Het is belangrijk om de juiste uitlaat te kiezen die geschikt is voor jouw specifieke motorfietsmodel. Als je niet zeker bent van je vaardigheden of als je liever geen risico neemt, is het verstandig om een specialist in te schakelen. Een ervaren monteur kan de juiste uitlaat selecteren, professioneel installeren en ervoor zorgen dat alles goed is afgesteld. Zo kun je er zeker van zijn dat de vervanging op de juiste manier wordt uitgevoerd en dat je motor optimaal blijft presteren.