Laatste update: 04.12.22

 

Lashelmen test van 2022

 

Als je zo nu en dan toch wel wat voorwerpen hebt om te lassen, dan zorg je maar betere voor een veilige uitrusting. Een degelijke en bovenal duurzame lashelm hoort daar nu eenmaal bij. In onze koopgids bespreken we een aantal belangrijke kenmerken uitvoerig zodanig dat de zoektocht naar de perfecte lashelm een pak makkelijker verloopt. Daarnaast zijn we ook zo vrij geweest om op zoek te gaan naar de 3 best beoordeelde lashelmen. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Gys Lcd Techno 9-13 lashelm die vervaardigd is uit duurzaam en stevig kunststof. Door te kiezen voor de Maxx Lassen en Slijpen lashelm, kies je niet alleen voor een veilige maar bovenal ook comfortabel lashelm vanwege het beperkte gewicht.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Lashelm Reviews – Top 5

 

Tijdens het lassen kan er een grote hoeveelheid fel licht vrijkomen. Als je je ogen niet beschermt kan het gebeuren dat je blind wordt door te lang naar het felle licht te kijken. Je moet natuurlijk je gezicht ook beschermen tegen eventuele brandwonden door opspattende spetters. Daarom is een lashelm heel belangrijk. Deze helmen beschikken over een donker scherm die de intensiteit van het licht grotendeels vermindert. De beste lashelmen bieden bovendien ook een optimale bescherming van je gezicht en nek. Neem een kijkje naar onze top vijf en kies er zelf de beste lashelm uit.

 

1. Gys Lcd Techno 9-13

 

Deze lashelm is gemaakt van kunststof en kun je via de hoofdband eenvoudig aan je hoofd bevestigen. Het kijkglas heeft een afmeting van 42 x 92 mm en de automatische lasfilter beschikt over een shadenummer van 9 tot 13. De helm weegt 440 gram en heeft een reactietijd van 3 ms tussen licht en donker.

De helm voldoet aan de EN 379/175 norm inzake oogbescherming. Dit product heeft momenteel nog maar één beoordeling ontvangen van een koper. Deze persoon geeft echter enkel maar positieve punten aan. Het lasmasker heeft een voordelige prijs-kwaliteitverhouding en is een topproduct.

Je kunt makkelijk werken want je hebt je handen vrij en het kijkglas wordt automatisch donkerder zodra je begint met lassen. Je kunt kiezen tussen drie standen van donker naar licht.

Ben je op zoek naar een degelijke en duurzame lashelm dan kun je eventueel dit product van het bekende merk Gys even grondig bekijken. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we de populairste kenmerken alvast even op een rijtje.

 

Voordelen:

Materiaal: het is een bijzonder duurzame lashelm die voor het grootste gedeelte vervaardigd is uit kunststof. Het voorste gedeelte waaruit je kijkt, is natuurlijk gemaakt uit speciaal kijkglas.

Hoofdband: door middel van gebruik te maken van de hoofdband is het mogelijk om de lashelm stevig op je hoofd te plaatsen. De hoofdband is bovendien verstelbaar.

Handig in gebruik: je geniet van een duurzaam kijkglas met een maximaal formaat van 42 bij 92 mm. Verder is het product ook uitgerust met een automatisch werkende lasfilter. Doordat de helm licht weegt, is deze ook comfortabel om mee te werken.

Veiligheid: je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over de veiligheid aangezien de helm niet alleen getest is maar ook werd goedgekeurd. Vandaar het EN 379/175 certificaat wat betreft oogbescherming.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is altijd mogelijk dat de prijs voor sommige klanten als een struikelblok wordt ervaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Maxx Lassen en Slijpen

 

De lichte maar vooral veilige lashelm van het merk Maxx is het ideale product om je gezicht te beschermen tijdens het lassen. Het kijkglas van de helm is bovendien vervangbaar zodat je de helm voor een lange tijd kunt blijven gebruiken. Het kijkglas heeft een afmeting van 90 x 110 mm en de helm is ook geschikt om je gezicht te beschermen tijdens het slijpen.

Dit product is perfect voor kopers die op zoek zijn naar goedkope lashelmen vanwege de lage prijs. Ook hier is er nog maar één beoordeling geplaatst bij dit product maar net zoals het vorige product is de commentaar uitsluitend positief.

Het design valt bij de koper in de smaak en het vervangbare kijkglas is een groot pluspunt. Verder kunnen we nog opmaken uit de review dat de helm comfortabel zit en veilig is.

Door te kiezen voor de unieke lashelm van het gewaardeerde merk Maxx kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor veiligheid. De lashelm beschermt niet alleen je ogen maar bovendien het volledige aangezicht wanneer je aan het lassen bent. De moeite waard dus om de mogelijkheden ervan even op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen:

Kijkglas: het kijkglas heeft een maximaal formaat van maar liefst 90 bij 110 mm en kun je zelfs zonder problemen gaan vervangen. De helm is daardoor ook ideaal om te gebruiken wanneer je voorwerpen wilt slijpen.

Prijskaartje: het is misschien niet meteen de lashelm met de laagste prijs maar toch zul je deze helm vast en zeker tussen de goedkope producten mogen verwachten.

Materiaal: het is een stevige lashelm die vervaardigd is uit duurzaam kunststof en amper 511 gram weegt.

 

Nadelen:

Design: het is mogelijk dat het design misschien niet meteen bij iedereen in de smaak valt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Boxer BX-503

 

Het kijkglas van de lashelm verkleurt automatisch tijdens de laswerken zodat je continue een goed zicht hebt op je werkstuk. Op die manier kun je ook beide handen vrijhouden om je te concentreren op het lassen. De lichtsensoren kunnen tussen licht en donker schakelen in slechts 3 milliseconden.

De lashelm beschikt over een CE certificatie en heeft een schaduwniveau van 9 tot 13. Momenteel is er nog geen enkele review geplaatst bij deze lashelm aanbieding.

Dit kan zijn omdat de prijs te hoog is en er nog geen personen zijn die het product gekocht hebben of ze hebben misschien nog geen tijd gehad om een beoordeling te schrijven. Wegens het gebrek aan een mening kunnen we je geen advies geven over dit artikel.

Ben je niet alleen op zoek naar een kwalitatieve en veilige lashelm maar tevens ook naar een designvol exemplaar? Dan loont het alvast de moeite om dit product even grondig onder de loep te nemen. Wij hebben hieronder alvast een overzicht klaarstaan van de voor- en nadelen van deze lashelm.

 

Voordelen:

Kijkglas: de lashelm is voorzien van een duurzaam en degelijk kijkglas waarvan de kleur bovendien geheel automatisch zal gaan veranderen tijdens het lassen. Op die manier ben je verzekerd van een optimaal zicht.

Lichtsensoren: doordat de lashelm ook nog eens voorzien is van krachtige lichtsensoren is het mogelijk om in amper 3 milliseconden te schakelen tussen enerzijds licht en anderzijds donker.

CE certificatie: dankzij de CE certificatie ben je zeker zeker dat de helm getest en goedgekeurd is op het vlak van bescherming en veiligheid.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het mag dan misschien wel de lashelm met het beste merk en de meeste mogelijkheden zijn, daartegenover staat echter wel een iets hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. North Gamador 810404

 

Deze lashelm is licht van gewicht, het product weegt slechts 530 gram, en heeft een ergonomische vormgeving die zorgt voor meer comfort tijdens het klussen. Het product is ontworpen door lassers zodat je er zeker van bent dat het een ideaal product is voor lassers die geregeld een lashelm nodig hebben.

De lashelm voldoet aan de EN 175 norm die een optimale oogbescherming garandeert. Bovendien wordt het artikel standaard geleverd met een opklapbare glashouder. Deze glashouder is in verschillende formaten beschikbaar.

Tot op heden is dit product nog niet beoordeeld geweest door eerdere kopers. Schrijf als eerste een review om andere personen te helpen met jouw bevindingen.

Ook met de North Gamador mag je zeker zijn van een degelijke en duurzame lashelm. Bovendien is het een hele geruststellen indien je beseft dat de lashelm ook nog eens volledig ontwikkeld is door professionele lassers. Kortom, de moeite waard om de voor- en nadelen even wat grondiger uit de doeken te doen.

 

Voordelen:

Gewicht: doordat de lashelm amper 530 gram weegt, is die bijzonder comfortabel om gedurende een lange tijd te gebruiken.

Ontwerp: verder is de lashelm volledig ergonomisch gevormd wat uiteraard bijdraagt aan het comfort van de lasser.

EN 175 norm: doordat deze lashelm helemaal voldoet aan de regels en normen die bepaald worden in de EN 175 norm, mag je zeker zijn van een uitstekende oogbescherming.

Glashouder: bij de levering van het product zul je merken dat de lashelm vergezeld wordt van een opklapbare glashouder.

 

Nadelen:

Design: het is mogelijk dat het design misschien niet door alle kopers als aantrekkelijk wordt bevonden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Hbn Model 13 Rode Vlammen

 

Deze automatische lashelm verdonkert het kijkglas vanaf het moment dat je begint te lassen. Je kunt via de draaiknop ook zelf het lichtniveau instellen van DIN 9 tot 13. Bovendien kun je ook de gevoeligheid en een tijdsduur om het venster te laten openslaan instellen.

De lashelm is geschikt voor alle vormen van lassen en dankzij de combinatie van een Li-Ion batterij en zonnecellen zit je nooit zonder stroom. Je kunt dit product ook gebruiken om je te beschermen tijdens het slijpen. De lashelm past op alle hoofden dankzij de verstelbare hoofdband.

Ook voor dit product zijn er nog geen meningen achtergelaten door eerdere kopers. Je kunt als eerste een beoordeling schrijven om andere toekomstige kopers te helpen met de voor- en nadelen van het apparaat.

Tenslotte is er ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke lashelm waarbij kwaliteit en veiligheid duidelijk gecombineerd worden met een opvallend design. Alvorens je besluit om de lashelm aan te kopen, kun je hieronder de sterke en minder sterke punten ervan bekijken.

 

Voordelen:

Kijkglas: de helm is voorzien van een stevig kijkglas waarbij de kleur automatisch een pak donker zal gaan worden op het moment dat je ook effectief aan het lassen bent.

Lichtniveau: het is mogelijk om te schakelen tussen de verschillende standen inzake het lichtniveau. Kies hierbij uit DIN 9 tot en met DIN 13 en gebruik de draaiknop om het lichtniveau te verstellen.

Handig in gebruik: verder is de lashelm ook voorzien van een krachtige Li-Ion batterij die, in combinatie met krachtige zonnecellen, steeds voor optimaal stroomgebruik zal zorgen.

 

Nadelen:

Design: het is mogelijk dat het design voor sommige klanten misschien als net iets te opvallend wordt beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Lashelmen koopgids

 

Als je werkzaam bent als lasser of als hobby regelmatig dingen gaat lassen, dan is een lashelm meer dan een goede aanbeveling. Enkel en alleen de beste lashelmen zullen je ogen, net en het gezicht gaan beschermen tegen de mogelijke gevaren van het lassen. Om tot de perfecte helm te komen, is het belangrijk dat je rekening probeert te houden met een aantal factoren. Zo kun je letten op het nut, het prijskaartje en het type wanneer je de verschillende helmen en aanbiedingen gaat vergelijken. Geef indien mogelijk ook aandacht aan promoties en wie weet komt er zo wel een lashelm aanbieding op je pad.

De noodzaak en het nut van een lashelm

Misschien ben je wel lasser of las je gewoon heel veel dingen in je vrije tijd. In beide gevallen zul je telkens worden blootgesteld aan een bijzonder grote hoeveelheid heel fel licht. Door middel van een degelijke en duurzame lashelm kun je zowel je ogen alsook je gezicht, nek en hals zoveel mogelijk proberen beschermen tegen de mogelijke gevaren van het lassen. Denk hierbij maar meteen aan de hitte, het felle UV lich, vonken, infrarood licht maar ook de mogelijke brandwonden indien je niet over de juiste bescherming beschikt.

Een degelijke lashelm die hoeft uitgerust te zijn met een vrij donker scherm. Op die manier kan de intensiteit van het felle licht al een heel pak verminderd worden. Indien je echt meteen een duurzame lashelm wilt aankopen die je volledige bescherming biedt, dan kun je uitkijken naar een model waarbij ook de rest van je gezicht en je nek beschermd wordt. Houd er wel rekening mee dat je deze modellen jammer genoeg niet meer tussen de goedkope lashelmen zult hoeven te zoeken. De prijs is misschien iets hoger maar je bent dan ook wel veel beter beschermd.

 

Het kostenplaatje

In je zoektocht naar de voor jou beste lashelm zul je te maken krijgen met een groot onderscheid aan verschillende modellen. Dit maakt de keuze er uiteraard niet gemakkelijker op. Je zou op voorhand dan ook budget kunnen bepalen dat je maximaal kunt en vooral wilt uitgeven. Is het voor jou belangrijk om ook het volledige gezicht en de nek te beschermen? Of is het toch voldoende wanneer enkel je ogen van een degelijke bescherming genieten.

Het ene model zal namelijk net iets duurder zijn dan het andere exemplaar. Toch ben je veel beter beschermd wanneer je ervoor kiest om ook je gezicht en je nek te beveiligen. Het is ook altijd een echte aanrader om de online beoordelingen van de klanten eens rustig door te nemen. Daar staat vaak heel wat nuttige extra informatie in en geven de gebruikers heel nuttig advies. Verder kan de gebruikerservaring over een bepaald product ook altijd wel een doorslaggevende rol betekenen.

 

De verschillende soorten

Op het gebied van de lashelmen kunnen wij eigenlijk een onderscheid maken tussen twee verschillende modellen. De passieve lashelmen zijn eigenlijk de traditionele modellen die al heel lang bestaan. Bij dit model hoef je zelf het vizier van de lashelm omhoog te klappen zodat je beter kunt zien hoe je de elektrode moet plaatsen. Op het moment dat je wilt beginnen lassen, dan kun je met een eenvoudige knip van het hoofd, de lashelm laten dichtklappen. Deze types worden vervaardigd op basis van gegoten plastic in combinatie met een donker infrarood glas. Je zult ze dus eerder tussen de goedkope lashelmen kunnen vinden.

Daarnaast heb je de automatische lashelmen die de tweede groep vertegenwoordigen. Dit is het geavanceerde standaard type. Dit model is heel vaak uitgerust met een een krachtige lens die de lasser de mogelijkheid biedt om door de lens van het vizier te kijken. Het is hierbij dus niet nodig om de lashelm eerst open te klappen om te zien hoe je de elektrode moet plaatsen. Je kunt dus eigenlijk werken zonder die vervelende onderbrekingen elke keer weer. Houd er wel rekening mee dat dit type is duurder is en dat je ook nog zelf de batterijen hoeft aan te kopen in de meeste gevallen.

Extra kenmerken en opties

Bepaalde functies en kenmerken kunnen wel een meerwaarde vormen. Zo is de schaduw een belangrijk onderdeel. De schaduw bij een passieve lashelm is veel hoger dan bij een automatische lashelm. Dit is ook de reden waardoor je bij een passieve lashelm de helm omhoog moet klappen om iets te kunnen zien. Ook de lensgrootte is van belang en kan variëren van 39 cm2 tot 58 cm2. Welke lens je kiest is afhankelijk van persoon tot persoon. Daarnaast is ook de reactietijd belangrijk. Dit is de tijd die nodig is om te schakelen tussen de actieve en inactieve schaduw.

Dit is vooral bij de automatische lashelmen enorm belangrijk. Hoe korter de reactietijd hoe comfortabeler het zal zijn voor jou als lasser. Verder hebben de meeste lashelmen 2 sensoren. Er bestaan echter ook heel wat exemplaren die over 4 sensoren beschikken. Bij de automatische lashelmen kun je kiezen tussen modellen die op batterijen werken en andere die op zonne-energie werken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES