Beste lashelm

Laatste update: 19.05.24

 

Lashelmen test van 2022

 

Als je zo nu en dan toch wel wat voorwerpen hebt om te lassen, dan zorg je maar betere voor een veilige uitrusting. Een degelijke en bovenal duurzame lashelm hoort daar nu eenmaal bij. In onze koopgids bespreken we een aantal belangrijke kenmerken uitvoerig zodanig dat de zoektocht naar de perfecte lashelm een pak makkelijker verloopt. Daarnaast zijn we ook zo vrij geweest om op zoek te gaan naar de 3 best beoordeelde lashelmen. Zo zou je onder meer kunnen opteren voor de Güde Automatische / Zelfdimmende Lashelm die voorzien is van een geïntegreerd verduisteringsniveau dat makkelijk instelbaar is. Daartegenover staat de Hyundai lashelm – Laskap automatisch; een stevige lashelm vervaardigd uit kunststof en voorzien van een verstelbare hoofdband waardoor hij voor verschillende hoofdmaten geschikt is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Lashelm Reviews – Top 5

 

Tijdens het lassen kan er een grote hoeveelheid fel licht vrijkomen. Als je je ogen niet beschermt kan het gebeuren dat je blind wordt door te lang naar het felle licht te kijken. Je moet natuurlijk je gezicht ook beschermen tegen eventuele brandwonden door opspattende spetters. Daarom is een lashelm heel belangrijk. Deze helmen beschikken over een donker scherm die de intensiteit van het licht grotendeels vermindert. De beste lashelmen bieden bovendien ook een optimale bescherming van je gezicht en nek. Neem een kijkje naar onze top vijf en kies er zelf de beste lashelm uit.

 

1. Güde Automatische / Zelfdimmende Lashelm EN379DIN

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een kwalitatieve én gebruiksvriendelijke automatische lashelm? Dan raden wij jou aan om dit toppertje – jou aangeboden door het bekende en misschien ook wel populairste merk Güde – eens even onder de loep te nemen. Zo zul je zien dat deze lashelm gekenmerkt wordt door een totale afmeting van 28 x 24 x 24,5 cm die – dankzij de verstelbare gewatteerde hoofdband – in een bepaalde mate kan worden aangepast.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want zo blijkt de automatische lashelm voornamelijk uit duurzaam kunststof te zijn vervaardigd in combinatie met een geïntegreerde lasfilter. Zijn gebruiksgemak wordt bovendien aangevuld met een – overigens traploos instelbaar – verduisteringsniveau waardoor je 100% beschermd bent tegen alle vonken die bij het lassen tevoorschijn komen. 

Een blik op de online reviews van deze CE gekeurde lashelm, toont aan dat de meeste kopers duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, de optimale gebruiksvriendelijkheid én het fraaie design wat meteen de mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren verklaart.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: hoewel hij niet over de laagste prijs beschikt, behoort hij – in vergelijking met sommige andere lashelmen – wel degelijk tot de goedkope alternatieven.

Voeding: deze zelfdimmende lashelm functioneert perfect op zonne-energie en belooft daarbij een snelle reactietijd van licht naar donker en omgekeerd van respectievelijk 3/10.000 en 0,1 – 0,8 seconde.

Verstelbaar: je kunt de gewatteerde hoofdband makkelijk verstellen waardoor deze lashelm voor veel personen geschikt is.

Verduisteringsniveau: het verduisteringsniveau is traploos instelbaar binnen een bereik van 9 tot 13 en wordt aangevuld met een instelbare filtergevoeligheid.

 

Nadelen:

Geen afzuiging: ben je bewust op zoek naar een lashelm met afzuiging, dan is dit exemplaar van Güde niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Hyundai lashelm – Laskap automatisch – DIN 16-10 / Automatische lashelm

 

Min of meer binnen hetzelfde prijskaartje, zou je ook voor deze Hyundai lashelm kunnen opteren. De automatische laskap wordt jou aangeboden door het bekende Hyundai Power Products en springt meteen in het oog vanwege zijn mat blauwe design dat positief afsteekt tussen de standaard klassieke zwarte laskappen.

Net zoals het voorgaande toppertje, blijkt ook deze lashelm overigens uit kunststof te zijn vervaardigd en voorzien van een ultraviolet beschermfilter met een beschermtint 10, waardoor je veilig aan het werk kunt. Daarnaast heeft men uiteraard ook aandacht besteed aan het comfort ervan getuige de zachte binnenbekleding en de mogelijkheid om de hoofdband naar behoren aan te passen. Het extra kijkglas én voorglas maken het plaatje helemaal compleet.

Tot slot kunnen we stellen dat deze automatische lashelm geheel op zonnecellen functioneert wat het apparaat bijzonder handzaam én milieuvriendelijk maakt. Ook hier lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit wat gelijk resulteert in een mooie 4,8/5 sterren.

 

Voordelen:

Voeding: de lashelm werkt voor de volle 100% op zonnecellen en steunt daarbij op een milieuvriendelijke en handzame aanpak.

Kijkglas: het extra grote geïntegreerde kijkglas van 90 bij 35 cm zorgt ervoor dat je een perfect zicht krijgt op het te verrichten laswerk.

Doelgroep: de lashelm is niet alleen geschikt voor de echte doe-het-zelver maar kan tevens ook voor professionele doeleinden worden gebruikt.

Pasvorm: dankzij de volledige verstelbaarheid zul je zien dat deze lashelm uitermate geschikt is voor alle hoofdmaten.

 

Nadelen:

Prijzig: hoewel de prijs zeker gerechtvaardigd is, kan het voor sommigen misschien alsnog een domper op de feestvreugde betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Boxer BX-503

 

Het kijkglas van de lashelm verkleurt automatisch tijdens de laswerken zodat je continue een goed zicht hebt op je werkstuk. Op die manier kun je ook beide handen vrijhouden om je te concentreren op het lassen. De lichtsensoren kunnen tussen licht en donker schakelen in slechts 3 milliseconden.

De lashelm beschikt over een CE certificatie en heeft een schaduwniveau van 9 tot 13. Momenteel is er nog geen enkele review geplaatst bij deze lashelm aanbieding.

Dit kan zijn omdat de prijs te hoog is en er nog geen personen zijn die het product gekocht hebben of ze hebben misschien nog geen tijd gehad om een beoordeling te schrijven. Wegens het gebrek aan een mening kunnen we je geen advies geven over dit artikel.

Ben je niet alleen op zoek naar een kwalitatieve en veilige lashelm maar tevens ook naar een designvol exemplaar? Dan loont het alvast de moeite om dit product even grondig onder de loep te nemen. Wij hebben hieronder alvast een overzicht klaarstaan van de voor- en nadelen van deze lashelm.

 

Voordelen:

Kijkglas: de lashelm is voorzien van een duurzaam en degelijk kijkglas waarvan de kleur bovendien geheel automatisch zal gaan veranderen tijdens het lassen. Op die manier ben je verzekerd van een optimaal zicht.

Lichtsensoren: doordat de lashelm ook nog eens voorzien is van krachtige lichtsensoren is het mogelijk om in amper 3 milliseconden te schakelen tussen enerzijds licht en anderzijds donker.

CE certificatie: dankzij de CE certificatie ben je zeker zeker dat de helm getest en goedgekeurd is op het vlak van bescherming en veiligheid.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het mag dan misschien wel de lashelm met het beste merk en de meeste mogelijkheden zijn, daartegenover staat echter wel een iets hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Climax – 420 – Automatische lashelm // Gemaakt van polyamide en glasvezel

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor de Climax 420 automatische lashelm die – in tegenstelling tot sommige andere toppertjes – vervaardigd blijkt uit een combinatie van polyamide en glasvezel. Op die manier kan een optimale resistentie worden aangeboden tegen onder meer stralingswarmte én lasspetters wat de veiligheid tijdens de werkzaamheden alleen maar ten goede komt.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer want verder is deze automatische lashelm uitgerust met een geïntegreerde verduisteringssensor die je eigenhandig kunt instellen van 9 tot 13 en waarbij een schakeltijd van 1/10.000 seconden geldt. De voeding werkt daarbij voor de volle 100% op zonnecellen wat het totaalplaatje meteen ook milieuvriendelijk maakt.

Hoewel de Climax 420 behoorlijk wat pluspunten naar voren weet te schuiven, werden tot op heden nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons best wel moeilijk om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Materiaal: de lashelm is vervaardigd uit een combinatie van duurzaam polyamide en glasvezel.

Resistentie: de helm biedt met zekerheid een hoge resistentie tegen onder meer lasspetters en stralingswarmte.

Verstelbaar: niet alleen de hoofdband kan naar behoren worden versteld, ook het verduisteringsniveau kan – binnen een bereik van 9 tot 13 – worden aangepast.

Budgetvriendelijk: zijn budgetvriendelijke prijskaartje maakt de helm toegankelijk bij een brede laag van de bevolking.

 

Nadelen:

Geen afzuiging: houd er rekening mee dat deze lashelm zonder geïntegreerde afzuiging wordt aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Hbn Model 13 Rode Vlammen

 

Deze automatische lashelm verdonkert het kijkglas vanaf het moment dat je begint te lassen. Je kunt via de draaiknop ook zelf het lichtniveau instellen van DIN 9 tot 13. Bovendien kun je ook de gevoeligheid en een tijdsduur om het venster te laten openslaan instellen.

De lashelm is geschikt voor alle vormen van lassen en dankzij de combinatie van een Li-Ion batterij en zonnecellen zit je nooit zonder stroom. Je kunt dit product ook gebruiken om je te beschermen tijdens het slijpen. De lashelm past op alle hoofden dankzij de verstelbare hoofdband.

Ook voor dit product zijn er nog geen meningen achtergelaten door eerdere kopers. Je kunt als eerste een beoordeling schrijven om andere toekomstige kopers te helpen met de voor- en nadelen van het apparaat.

Tenslotte is er ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke lashelm waarbij kwaliteit en veiligheid duidelijk gecombineerd worden met een opvallend design. Alvorens je besluit om de lashelm aan te kopen, kun je hieronder de sterke en minder sterke punten ervan bekijken.

 

Voordelen:

Kijkglas: de helm is voorzien van een stevig kijkglas waarbij de kleur automatisch een pak donker zal gaan worden op het moment dat je ook effectief aan het lassen bent.

Lichtniveau: het is mogelijk om te schakelen tussen de verschillende standen inzake het lichtniveau. Kies hierbij uit DIN 9 tot en met DIN 13 en gebruik de draaiknop om het lichtniveau te verstellen.

Handig in gebruik: verder is de lashelm ook voorzien van een krachtige Li-Ion batterij die, in combinatie met krachtige zonnecellen, steeds voor optimaal stroomgebruik zal zorgen.

 

Nadelen:

Design: het is mogelijk dat het design voor sommige klanten misschien als net iets te opvallend wordt beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Lashelmen koopgids

 

Als je werkzaam bent als lasser of als hobby regelmatig dingen gaat lassen, dan is een lashelm meer dan een goede aanbeveling. Enkel en alleen de beste lashelmen zullen je ogen, net en het gezicht gaan beschermen tegen de mogelijke gevaren van het lassen. Om tot de perfecte helm te komen, is het belangrijk dat je rekening probeert te houden met een aantal factoren. Zo kun je letten op het nut, het prijskaartje en het type wanneer je de verschillende helmen en aanbiedingen gaat vergelijken. Geef indien mogelijk ook aandacht aan promoties en wie weet komt er zo wel een lashelm aanbieding op je pad.

De noodzaak en het nut van een lashelm

Misschien ben je wel lasser of las je gewoon heel veel dingen in je vrije tijd. In beide gevallen zul je telkens worden blootgesteld aan een bijzonder grote hoeveelheid heel fel licht. Door middel van een degelijke en duurzame lashelm kun je zowel je ogen alsook je gezicht, nek en hals zoveel mogelijk proberen beschermen tegen de mogelijke gevaren van het lassen. Denk hierbij maar meteen aan de hitte, het felle UV lich, vonken, infrarood licht maar ook de mogelijke brandwonden indien je niet over de juiste bescherming beschikt.

Een degelijke lashelm die hoeft uitgerust te zijn met een vrij donker scherm. Op die manier kan de intensiteit van het felle licht al een heel pak verminderd worden. Indien je echt meteen een duurzame lashelm wilt aankopen die je volledige bescherming biedt, dan kun je uitkijken naar een model waarbij ook de rest van je gezicht en je nek beschermd wordt. Houd er wel rekening mee dat je deze modellen jammer genoeg niet meer tussen de goedkope lashelmen zult hoeven te zoeken. De prijs is misschien iets hoger maar je bent dan ook wel veel beter beschermd.

 

Het kostenplaatje

In je zoektocht naar de voor jou beste lashelm zul je te maken krijgen met een groot onderscheid aan verschillende modellen. Dit maakt de keuze er uiteraard niet gemakkelijker op. Je zou op voorhand dan ook budget kunnen bepalen dat je maximaal kunt en vooral wilt uitgeven. Is het voor jou belangrijk om ook het volledige gezicht en de nek te beschermen? Of is het toch voldoende wanneer enkel je ogen van een degelijke bescherming genieten.

Het ene model zal namelijk net iets duurder zijn dan het andere exemplaar. Toch ben je veel beter beschermd wanneer je ervoor kiest om ook je gezicht en je nek te beveiligen. Het is ook altijd een echte aanrader om de online beoordelingen van de klanten eens rustig door te nemen. Daar staat vaak heel wat nuttige extra informatie in en geven de gebruikers heel nuttig advies. Verder kan de gebruikerservaring over een bepaald product ook altijd wel een doorslaggevende rol betekenen.

 

De verschillende soorten

Op het gebied van de lashelmen kunnen wij eigenlijk een onderscheid maken tussen twee verschillende modellen. De passieve lashelmen zijn eigenlijk de traditionele modellen die al heel lang bestaan. Bij dit model hoef je zelf het vizier van de lashelm omhoog te klappen zodat je beter kunt zien hoe je de elektrode moet plaatsen. Op het moment dat je wilt beginnen lassen, dan kun je met een eenvoudige knip van het hoofd, de lashelm laten dichtklappen. Deze types worden vervaardigd op basis van gegoten plastic in combinatie met een donker infrarood glas. Je zult ze dus eerder tussen de goedkope lashelmen kunnen vinden.

Daarnaast heb je de automatische lashelmen die de tweede groep vertegenwoordigen. Dit is het geavanceerde standaard type. Dit model is heel vaak uitgerust met een een krachtige lens die de lasser de mogelijkheid biedt om door de lens van het vizier te kijken. Het is hierbij dus niet nodig om de lashelm eerst open te klappen om te zien hoe je de elektrode moet plaatsen. Je kunt dus eigenlijk werken zonder die vervelende onderbrekingen elke keer weer. Houd er wel rekening mee dat dit type is duurder is en dat je ook nog zelf de batterijen hoeft aan te kopen in de meeste gevallen.

Extra kenmerken en opties

Bepaalde functies en kenmerken kunnen wel een meerwaarde vormen. Zo is de schaduw een belangrijk onderdeel. De schaduw bij een passieve lashelm is veel hoger dan bij een automatische lashelm. Dit is ook de reden waardoor je bij een passieve lashelm de helm omhoog moet klappen om iets te kunnen zien. Ook de lensgrootte is van belang en kan variëren van 39 cm2 tot 58 cm2. Welke lens je kiest is afhankelijk van persoon tot persoon. Daarnaast is ook de reactietijd belangrijk. Dit is de tijd die nodig is om te schakelen tussen de actieve en inactieve schaduw.

Dit is vooral bij de automatische lashelmen enorm belangrijk. Hoe korter de reactietijd hoe comfortabeler het zal zijn voor jou als lasser. Verder hebben de meeste lashelmen 2 sensoren. Er bestaan echter ook heel wat exemplaren die over 4 sensoren beschikken. Bij de automatische lashelmen kun je kiezen tussen modellen die op batterijen werken en andere die op zonne-energie werken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES