5 beste Gevarendriehoeken Test Van 2024

Laatste update: 20.04.24

 

Beste gevarendriehoeken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

In alle Europese landen gelden er enkele wettelijke bepalingen over welke signalisatie je bij autopech of een ongeval moet gebruiken. Wanneer je veel onderweg bent, kun je dan ook beter een degelijke gevarendriehoek aanschaffen om aankomend verkeer te waarschuwen wanneer je met pech langs de kant staat. Omdat er zo veel verschillende varianten op de markt zijn, hebben we er alvast 3 voor jou uitgezocht om eens van nabij te bekijken. Zo zou de Gevarendriehoek in koffertje een goede keuze kunnen zijn omdat je hem netjes kunt opbergen. Daarnaast zie je de Gevarendriehoek compact model (E4-gekeurd) die aan alle Europese richtlijnen voldoet.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste gevarendriehoeken (Reviews) van 2024

 

Wanneer je onderweg autopech hebt, wordt het advies gegeven om een gevarendriehoek te gebruiken zodat het aankomend verkeer gewaarschuwd is. Ben je op zoek naar een specifieke gevarendriehoek voor de tractor? Of misschien heeft een gevarendriehoek met ledlichtjes wel je voorkeur. In onze lijst met topproducten zul je enkele goede voorbeelden vinden zodat je jezelf met alle wettelijke bepalingen in orde kunt stellen. Neem even de tijd om alles goed te bekijken alvorens je er de beste gevarendriehoek uitkiest. 

 

1. Gevarendriehoek in koffertje met metalen voetensteuntjes

 

Door een gevarendriehoek te gebruiken, kun je de andere weggebruikers laten weten dat je met autopech aan de kant staat zodat iedereen veilig zijn weg kan verderzetten. In de reviews merken we op dat deze gevarendriehoek voor de auto bij veel bestuurders de populairste keuze is. Hij kreeg dan ook een uitstekende beoordeling voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

Bovendien is deze opvouwbare gevarendriehoek volgens de wettelijke bepalingen goedgekeurd waardoor hij op alle Europese wegen mag worden gebruikt. Doordat hij in een stevige opbergkoffer wordt geleverd, kun je hem trouwens heel veilig in de kofferruimte van je voertuig opbergen zonder het risico dat hij stuk gaat omdat je er iets zwaar hebt opgezet.

Daarnaast heeft deze gevarendriehoek een afmeting van 45 x 40 cm en een gewicht van 1 kg. Hij is trouwens uitgerust met stevige zijsteunen zodat hij ook bij onguur weer met hevige windstoten mooi zal blijven rechtstaan en goed zichtbaar blijft.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze gevarendriehoek is inklapbaar en kan in de meegeleverde opbergkoffer veilig worden bewaard zodat hij niet per ongeluk stuk kan gaan.

Materiaal: hij is uit polyester en PVC vervaardigd en voorzien van metalen steuntjes waardoor hij goed kan rechtstaan.

Formaat: dit exemplaar heeft een gewicht van 1 kg en een afmeting van 45 x 40 cm zodat je hem al snel kunt opmerken.

De prijs: deze gevarendriehoek valt in de laagste prijsklasse waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Kwaliteit: de extra PVC-driehoek die in het midden werd aangebracht, lijkt ons niet echt stevig te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Gevarendriehoek compact model (E4-gekeurd) met opbergkoker

 

Terwijl het in sommige landen verplicht is om een gevarendriehoek bij te hebben, wordt het in enkele landen slechts geadviseerd. Toch is het aan te raden om er steeds eentje in je wagen mee te nemen zodat je hem in uiterste nood kunt bovenhalen. Neem nu bijvoorbeeld dit exemplaar dat, dankzij zijn  ECE R 27 certificaat, overal in Europa kan worden gebruikt. Door de gevarendriehoek op een bepaalde afstand van een stilstaand voertuig te plaatsen, kun je de andere weggebruikers tijdig waarschuwen.

Bovendien is deze metalen gevarendriehoek met een reflecterende band afgewerkt en voorzien van metalen pootjes om hem mooi rechtop te plaatsen, wat meteen bijdraagt aan een goede zichtbaarheid. Hij kan overigens heel eenvoudig worden samengevouwen om hem in de handige koker veilig te kunnen bewaren. 

Verder heeft deze gelijkbenige gevarendriehoek een formaat van 38 x 38 x 38 cm en een licht gewicht van 378 g. Hoewel we dit niet echt als een aanbieding kunnen beschouwen, kun je deze opvouwbare gevarendriehoek aan een goedkope prijs krijgen wanneer je meerdere exemplaren aankoopt. In de reviews zien we dat dit product een uitstekende score met het maximumaantal sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: deze compacte gevarendriehoek kan gemakkelijk worden dichtgevouwen waardoor hij in de kofferruimte weinig plaats inneemt.

Materiaal: hij is uit een lichte metaalsoort vervaardigd en voorzien van een reflecterende band. De fijne metalen pootjes zorgen er trouwens voor dat hij rechtop kan staan.

Formaat: deze gelijkbenige driehoek weegt 378 g en heeft een afmeting van 38 x 38 x 38 cm waardoor je hem goed kunt zien staan.

Het prijskaartje: bij aankoop van meerdere exemplaren kun je deze gevarendriehoek aan een voordelige prijs kopen.

 

Nadelen: 

Stabiliteit: we vragen ons af of deze gevarendriehoek door zijn lichte gewicht wel goed blijft staan en niet gaat verschuiven als het stevig waait.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Carpoint Gevarendriehoek Zwaar Model E-keur

 

Carpoint wordt door veel autoliefhebbers als het beste merk beschouwd met betaalbare onderhoudsproducten en accessoires om je wagen tot in de puntjes te verzorgen. Carpoint beschikt dan ook over een ruim assortiment van bandenspanners, stuurhoezen, sleepkabels en nog veel meer waardoor elke chauffeur zal vinden wat hij zoekt.

De Carpoint gevarendriehoek is uit kunststof en aluminium vervaardigd met een stevig statief dat in kruisvorm wordt geplaatst zodat hij stevig rechtop blijft staan. Bovendien zijn de 4 pootjes voorzien van rubberen antislipvoetjes waardoor hij bij hevige windstoten niet zal verschuiven. Daarnaast heeft deze opvouwbare gevarendriehoek een gewicht van 576 g en een afmeting van 42 x 36 cm zodat hij het omringend verkeer meer dan voldoende zichtbaarheid biedt.

Hij wordt trouwens geleverd met een compacte opbergdoos die 44 x 15 x 3 cm meet en waarin je hem veilig kunt opbergen om hem in de kofferruimte van je wagen te leggen. We merken in de reviews dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop en deze gevarendriehoek zeker aanraden.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de makkelijk opvouwbare gevarendriehoek is voorzien van een statief in kruisvorm waardoor hij stevig rechtstaat.

Formaat: hij heeft een gewicht van 576 g en meet 42 x 36 cm waardoor hij groot genoeg is om door andere weggebruikers te worden opgemerkt.

Opbergdoos: de opbergdoos heeft een compact formaat van 44 x 15 x 3 cm waarin je hem gemakkelijk kunt opbergen om in de koffer te leggen.

Materiaal: de gevarendriehoek zelf is gemaakt uit kunststof met een onderstel in aluminium. De 4 pootjes hebben rubberen antislipdopjes zodat hij zelfs bij hevige wind stevig blijft staan.

 

Nadelen: 

De prijs: hoewel deze gevarendriehoek geen speciale voordelen biedt, valt hij toch in de middelste prijscategorie waardoor hij iets minder toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. LED Gevarendriehoek COB Waarschuwingslamp Noodverlichting voor Pech Onderweg 

 

Deze gevarendriehoek is van een heel ander kaliber. Hij is gemaakt uit stevige kunststof en voorzien van een degelijk uitklapbaar statief waardoor hij goed rechtop staat. Dankzij het handvat kun je hem gemakkelijk vasthouden om hem overal mee naartoe te nemen.

Bovendien zorgen de ledlichtjes in deze gevarendriehoek ervoor dat de andere weggebruikers waarschuwingssignaal krijgen om aan te geven dat je voertuig een obstakel vormt. Doordat hij ook voorzien is van een grootlicht kun je hem als handige werklamp gebruiken om bijvoorbeeld een lekke band te vervangen of om onder de motorkap te kijken. 

Daarnaast heeft deze led gevarendriehoek 4 verschillende schijnstanden waardoor je in alle weersomstandigheden goed zichtbaar bent. Hij biedt je trouwens de mogelijkheid om een SOS-signaal uit te sturen zodat men al snel weet dat je in nood verkeert. Hij wordt geleverd met een krachtige oplaadbare batterij en een oplaadkabel met USB-aansluiting waardoor je hem ook in de wagen kunt opladen. Er werden voor deze recente gevarendriehoek nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze gevarendriehoek heeft 4 verschillende schijnstanden om in alle omstandigheden goed zichtbaar te zijn. Daarnaast zorgt het grootlicht ervoor dat je gemakkelijk bij kunt schijnen om bijvoorbeeld aan de motor te werken. Hij is trouwens voorzien van een uitklapbaar statief om hem goed rechtop te zetten.

Materiaal: hij is vervaardigd uit stevige en harde kunststof die op de hoeken nog extra werd verstevigd zodat hij niet snel stuk zal gaan.

Oplaadmogelijkheden: door middel van de meegeleverde USB-kabel kan deze led gevarendriehoek gemakkelijk in de wagen of in een stopcontact worden opgeladen. Deze waarschuwingslamp kan eveneens als powerbank worden gebruikt.

SOS-signaal: wanneer je in hoge nood verkeert, kun je met deze gevarendriehoek een SOS-signaal laten schijnen waardoor je sneller zal worden gevonden.

 

Nadelen:

De prijs: aan zoveel gebruiksvoordelen hangt natuurlijk een duurder prijskaartje waardoor hij niet voor elk budget geschikt is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Landbouwdriehoek-Gevarenbord-E20 voor “Langzaam Verkeer LRV”

 

Deze gevarendriehoek voor de tractor van ledje.NL is speciaal bedoeld om op de achterzijde van landbouwwerktuigen en graafmachines te installeren. In Nederland en België is het verplicht om een gevarendriehoek voor “Langzaam Verkeer LRV” te gebruiken wanneer je op de openbare weg gaat.

Dit gevarenbord E20 voor de tractor wordt gemakkelijk herkend aan zijn afgeknotte driehoekige vorm. De buitenste rand van het gevarenbord is trouwens voorzien van een rode retro-reflecterende boord, met in de binnenkant van de driehoek een fluorescerende folie. Bovendien zal de rode retroreflector weerkaatsen wanneer je er met een lamp op schijnt.

Daarnaast is deze gevarendriehoek uit een aluminiumplaat gemaakt die met een stevige rubberen stootrand werd afgewerkt zodat hij niet onmiddellijk kan stuk gaan wanneer je ergens tegenaan stoot. Verder heeft hij een afmeting van 35 x 40 cm waardoor hij goed wordt opgemerkt en het voertuig veel beter zichtbaar is. We merken in de reviews dat dit Europees gekeurd gevarenbord een uitstekende score kreeg met 5 sterren.

 

Voordelen: 

Gebruik: deze gevarendriehoek moet verplicht op de achterzijde van elk landbouwvoertuig, graafmachine of ander langzaam rijdend voertuig worden aangebracht om zich op de openbare weg te begeven.

Materiaal: het gevarenbord heeft de vorm van een afgeknotte driehoek. Doordat hij uit aluminium met retro-reflecterende rand werd gemaakt en voorzien is van fluorescerende folie, zul je in het donker heel goed worden opgemerkt.

Stootvast: door de stevige rubberen rand die rond het bord werd aangebracht, is hij heel wat steviger waardoor hij niet direct stuk gaat als je ergens tegen stoot.

Pakketvoordeel: bij aankoop van meerdere stuks krijg je een betere prijs waardoor je heel wat voordeel kunt doen.

 

Nadelen: 

Zichtbaarheid: ondanks het gebruik van dit verplichte gevarenbord, is de zichtbaarheid van landbouwwerktuigen bij valavond en in het donker toch nog steeds een probleem. Hierdoor moet je zeker ook voor extra verlichting zorgen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gevarendriehoeken Koopgids

 

Wanneer je je op de openbare weg begeeft, moet je voertuig aan enkele voorwaarden voldoen. Hoewel het niet in elk land verplicht is, willen we je toch graag de aanbeveling geven om in een degelijke gevarendriehoek te investeren. Hoe en waarom je een gevarendriehoek moet gebruiken en welke verschillende soorten er zijn, zullen we in onze koopgids uitleggen. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken en te vergelijken alvorens je er eentje uitkiest. Overweeg zeker ook de aanbiedingen waarbij je soms meerdere stuks aan een voordelige prijs kunt aankopen.

Het belang van een gevarendriehoek en de wettelijke bepalingen

Het signalisatiebord heeft een minimale hoogte van 25 cm en is voorzien van een rode reflecterende band waardoor het aankomende verkeer duidelijk kan zien dat er een onveilige situatie aankomt. De gevarendriehoek dien je, bij pech of een ongeval, op een bepaalde afstand van je voertuig te plaatsen zodat de andere weggebruikers meteen kunnen anticiperen. Op die manier verminder je het risico op een aanrijding door iemand die je niet heeft opgemerkt, aanzienlijk . Houd je je niet aan de regels, dan mag je een fikse boete verwachten en bovendien zal de verzekering bij een ongeval niet tussenkomen.

Tegenwoordig is het in de meeste Europese landen verplicht om een gevarendriehoek in het voertuig te hebben. In Nederland is dit bijvoorbeeld nog niet zo, maar wordt er wel aangeraden om er eentje in de wagen te voorzien voor het geval de waarschuwingslichten niet werken. Je bent er namelijk wel verplicht om de andere weggebruikers te verwittigen dat je stilstaande wagen een obstakel vormt. Deze wettelijke bepaling geldt niet alleen voor alle stilstaande motorvoertuigen met meer dan 2 wielen maar ook voor aanhangwagens.

 

Hoe moet je een gevarendriehoek gebruiken

De wettelijke bepalingen voor het gebruik van een gevarendriehoek zijn per land verschillend. Daarom kun je beter even de verkeersregels van het betreffende land raadplegen of aan de plaatselijke autoriteiten informatie vragen. Zo moet je bijvoorbeeld in Nederland de gevarendriehoek op een afstand van 30 m van het voertuig plaatsen, in de richting van het aankomend verkeer dat zich op jouw rijvak bevindt. Echter, wanneer de waarschuwingslichten van je wagen werken en aan staan, dien je de gevarendriehoek niet te gebruiken.

In België liggen de regels dan weer anders. Bij pech of een ongeval moet je altijd een gevarendriehoek plaatsen ook als de waarschuwingslichten zijn ingeschakeld. Op een gewestelijke autoweg of op de autosnelweg moet de gevarendriehoek op ongeveer 100 m achter het voertuig worden gezet zodat het aanrijdende verkeer je goed kan zien. Op de gewone regionale wegen of in de bebouwde kom, dien je de gevarendriehoek op circa 50 m achter je wagen te plaatsen. Een gevarendriehoek moet trouwens voor al het verkeer goed zichtbaar zijn.

De verschillende soorten

De meeste standaardexemplaren kunnen worden dichtgeklapt zodat ze een compact formaat hebben dat je gemakkelijk kunt opbergen. Het merendeel van de gevarendriehoeken zijn trouwens uit kunststof met een reflecterende rand gemaakt, maar je kunt er ook vinden die uit aluminium of een andere lichte metaalsoort zijn vervaardigd. Deze standaard gevarendriehoek is trouwens altijd van een statief of uitschuifbare pootjes voorzien zodat hij stevig rechtop kan blijven staan.

Daarnaast zijn er ook versies op de markt die met ledlichten werken. Dit type gevarendriehoek valt meestal in de duurdere prijsklasse omdat ze toch een betere zichtbaarheid bieden en vaak ook veel steviger zijn dan een standaardexemplaar. Deze led gevarendriehoek kun je in de meeste gevallen met diverse schijnstanden aanpassen zodat je bij elke weersomstandigheid goed zichtbaar bent. Tenslotte is er ook nog de E20 gevarendriehoek met afgeknotte hoeken die speciaal voor “Langzaam Verkeer LVR” bedoeld is. We denken dan bijvoorbeeld aan landbouwwerktuigen en allerlei soorten graafmachines.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe ver moet een gevarendriehoek van de wagen staan?

In België moet je samen met een fluo hesje, een verbandkist en een brandblusapparaat eveneens een gevarendriehoek in de wagen hebben om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen. In Nederland is dit geen verplichting, maar wel een advies. Je moet bij een ongeval of autopech de naderende bestuurders tijdig kunnen waarschuwen dat je stilstaande wagen een obstakel vormt.

Daarom kun je beter een gevarendriehoek gebruiken en ook je waarschuwingslichten laten knipperen. Op de auto(snel)weg moet je een gevarendriehoek op 100 m afstand van je wagen plaatsen. Op de gewone wegen of in de dorpskern plaats je de gevarendriehoek op ongeveer 50 m van het voertuig. In Nederland is een afstand van 30 m reeds voldoende.

Q2: Is een gevarendriehoek verplicht en wanneer moet je hem gebruiken?

In sommige landen is het verplicht om een gevarendriehoek in de wagen te hebben. In België moet je er zeker eentje bij hebben en indien nodig ook gebruiken, of je loopt tegen een fikse boete aan. In Nederland is het dan weer niet verplicht op voorwaarde dat je werkende waarschuwingslichten hebt.

Voor je eigen veiligheid kun je er beter voor zorgen dat je een exemplaar in je kofferbak hebt liggen om de andere weggebruikers te waarschuwen wanneer je autopech hebt. Deze regel geldt voor alle stilstaande motorvoertuigen die over meer dan 2 wielen beschikken en bij uitzondering ook voor aanhangwagens verplicht.

 

Q3: Waar koop je een gevarendriehoek?

Een gevarendriehoek is makkelijk te vinden. Niet alleen in de meeste groothandels en warenhuizen, maar ook in tal van retailzaken waar ze onderhoudsproducten voor de wagen aanbieden, kun je gemakkelijk een gevarendriehoek vinden. Wanneer je naar een speciaalzaak voor autobenodigdheden gaat, zul je merken dat je een uitgebreid aanbod van verschillende exemplaren krijgt voorgeschoteld. Je kunt bovendien ook gemakkelijk een gevarendriehoek op het internet bestellen, dan moet je er zelfs de deur niet voor uit.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES