9 beste Dakdragers Test Van 2024

Laatste update: 15.06.24

 

Beste dakdragers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Faradbox Dakdragers Peugeot 5008; kies je voor een kwalitatieve set dakdragers die samen een ruim laadvermogen garanderen tot wel 100 kg. Daartegenover staat de ProPlus Dakdrager – Universeel die, in tegenstelling tot het voorgaande product en zoals de naam reeds doet vermoeden, gekenmerkt wordt door zijn universele karakter en bijgevolg grote gebruiksgemak. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde topproduct aan de selectie toegevoegd, eveneens voorzien van voor- en nadelen. Neem rustig te tijd om de mogelijkheden tegenover elkaar af te wegen alvorens een keuze te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

9 beste dakdragers (Reviews) van 2024

 

Wanneer je regelmatig met de wagen op reis gaat en de kofferbak snel volgestouwd zit, kan een dakkoffer soelaas bieden. Uiteraard dien je daarvoor eerst op zoek te gaan naar de beste dakdragers. Of je daarbij kiest voor een set universele dakdragers van Menabo of de toch liever opteert voor de Hapro dakdragers blijft een persoonlijke keuze. In deze top 5 selectie hebben we ook een setje Farad dakdragers, Atera dakdragers én Thule dakdragers opgenomen om de keuze te vervolledigen. Bekijk ze even rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten en experts. En wie weet zit er wel een leuke aanbieding tussen.

 

 

Dakdrager Peugeot 5008

 

1. Faradbox Dakdragers Peugeot 5008 2017> gesloten dakrail, 100kg laadvermogen

 

Staat er binnenkort een zomer- of wintervakantie met de wagen op de planning? Dan komen deze Faradbox dakdragers misschien wel als geroepen. De set omvat 2 stangen met 4 praktische voetsteunen en wordt geleverd inclusief een duidelijke instructieve handleiding en de nodige montagebenodigdheden om de set veilig op het dak van je wagen te kunnen installeren. Heel wat klanten zijn alvast overtuigd wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Kortom, de moeite waard om deze dakdragers eens even verder onder de loep te nemen.

Zo blijken deze aerodynamische dakdragers vervaardigd uit lichtgewicht doch bijzonder duurzaam en hoogwaardig aluminium wat een bijzonder ruim laadvermogen van maximaal 100 kg oplevert. De set is daarbij geschikt om gemonteerd te worden op gesloten dakrails van de bekende Peugeot 5008 met een bouwjaar vanaf 2017.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder wordt deze set “ready to fit” geleverd wat betekent dat hij 100% gebruiksklaar geleverd wordt. Enkel de 2 meegeleverde sleutels zijn nodig om de dakdragers te bevestigen. De dakdragers blijven overigens TUV gecertificeerd en 100% weersbestendig.

 

Voordelen:

Materiaal: de dakdragers blijken vervaardigd uit duurzaam doch lichtgewicht aluminium.

Laadvermogen: eenmaal correct geïnstalleerd, garandeert deze set dakdragers een ruim laadvermogen van maximaal 100 kg.

Installatie: de ready to fit installatie maakt dat je enkel en alleen de 2 meegeleverde sleutels nodig hebt om de set correct op de gesloten dakrails te bevestigen.

 

Nadelen:

Gesloten dakrails: let wel; deze set is bedoeld voor installatie op een gesloten/ geïntegreerde dakrailing.

Peugeot: de set is tevens enkel en alleen geschikt voor de Peugeot 5008 met bouwjaar vanaf 2017.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Menabo dakdrager

 

2. ProPlus Dakdrager – Universeel – Set – Open Dakrails – Menabo

 

Ben je op zoek naar een universele en relatief goedkope dakdrager dan lijkt de ProPlus dakdragerset van Menabo alvast het bekijken meer dan waard. In tegenstelling tot het voorgaande product is deze set bedoeld om op een open dakrail systeem te installeren en werden ze afgewerkt in een prachtige – ietwat opvallende – zilverachtige kleur. Toch lijken ook hier de meeste klanten duidelijk tevreden over deze universele dakdrager, waardoor we de kenmerkende eigenschappen graag even onder de loep nemen.

Zo blijkt de Menabo dakdragerset voornamelijk vervaardigd uit duurzaam doch lichtgewicht aluminium wat resulteert in een behoorlijk laadvermogen van maximaal 90 kg. De dakdragers kennen daarbij een maximale lengte van 120 cm en dienen ongeveer op een afstand van zo’n 70 cm van elkaar te worden gemonteerd. 

De montage van deze goedkope dakdragerset is vrij eenvoudig dankzij de praktische klembevestiging. De set is vervolgens goed afsluitbaar met behulp van de 2 voorziene sloten. In tegenstelling tot sommige andere universele dakdragers, werd dit exemplaar niet alleen TüV maar ook GS gekeurd.

 

Voordelen:

Certificaat: de dakdragerset werd niet alleen TüV maar ook GS gekeurd wat bijdraagt aan de veiligheid en het gebruiksgemak.

Installatie: de set is eenvoudig te installeren dankzij de voorziene klembevestiging en vervolgens afsluitbaar met behulp van de 2 sloten.

Uitvoering: de dakdragers kennen een lengte van 120 cm en dienen op een afstand van 70 cm van elkaar te worden geïnstalleerd. Ze werden daarbij vervaardigd uit aluminium.

 

Nadelen:

Lawaai: volgens een enkele koper zouden de dakdragers een fluitende toon maken tijdens het rijden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dakdrager

 

3. Faradbox Dakdragers Hyundai IX35 2010> gesloten dakrail, 100kg laadvermogen

 

Ben je niet langer van plan om je dakkoffer te huren maar overweeg je al geruime tijd om een stevige en kwalitatieve dakkoffer te kopen? Ga dan ook even op zoek naar een bijpassende stevige dakdrager aangepast aan de noden en eisen van je persoonlijke wagen. Zo is dit model – jou aangeboden en geleverd door misschien wel het beste merk Faradbox – alvast een uitstekende keuze indien je in het bezit bent van een Hyundai IX35.

De verpakking telt daarbij 1 set dakdragers die bestaan uit 2 afzonderlijke aluminium stangen met 4 bijbehorende voetsteunen. Het geheel wordt aangevuld met de nodige montagebenodigdheden zoals onder meer 2 gepatenteerde sleutels zodoende de dakdragers veilig op de dakrailing van de wagen te kunnen installeren. Doordat de aluminium stangen ook nog eens voorzien zijn van een gleuf, wordt het zelfs mogelijk om – indien gewenst – de accessoire T-adapter te installeren.

De aluminium stangen kennen elk een totale afmeting van 120 x 6 x 3 cm en bieden samen een ruim draagvermogen van maar liefst 100 kg. Een blik op de online reviews lijkt alvast de duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid van deze set te bevestigen wat meteen de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren verklaart.

 

Voordelen:

T-adapter: dankzij de geïntegreerde sleuf in de aluminium stangen, is het mogelijk om een T-adapter met voet te installeren zodoende allerhande extra accessoires te kunnen transporteren.

Formaat: de stangen kennen een totale afmeting van 120 x 6 x 3 cm en blijken uit duurzaam aluminium te zijn vervaardigd.

Laadvermogen: met een ruim laadvermogen van maar liefst 100 kg, is het voor deze dakdrager geen enkel probleem om een dakkoffer of fiets te vervoeren.

 

Nadelen:

Prijzig: we durven stellen dat het hogere prijskaartje mogelijks een domper op de feestvreugde zou kunnen zijn voor sommige klanten.

Geen Ford Focus: ben je specifiek op zoek naar een Ford Focus dakdrager, dan is dit model uiteraard niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Thule dakdrager

 

4. Thule 863 Aero Stangenset Aluminium 150cm // Thule dakdrager set

 

Ben je reeds in het bezit van een Thule dakkoffer dan raden wij jou aan om deze kwalitatieve Thule dakdrager eens even van naderbij te bekijken. Net zoals de meeste andere dakdragers binnen deze reeks, blijkt ook dit model uit licht doch bijzonder stevig aluminium te zijn vervaardigd én voorzien van een geïntegreerde T-sleuf. Daardoor wordt het mogelijk om een bijkomende T-adapter te installeren en op die manier allerhande extra accessoires mee te nemen.

Apart van zijn exclusieve uitstraling, wordt deze Thule stangenset met nummer 863 eveneens gekenmerkt door een aanzienlijke lengte van 150 cm en een bijbehorend ruim laadvermogen van maar liefst 100 kg. Kortom, een goede aanwinst indien je fietsen of enkele grote koffers van punt A naar punt B wenst te transporteren.

Hoewel deze Thule dakkoffer verschillende positieve kenmerken weet aan te reiken, werden tot op heden nog geen reacties geplaatst. We durven stellen dat het hogere prijskaartje alsook het niet-universele karakter sommige klanten misschien wel eens afschrikt.

 

Voordelen:

Formaat: de Thule dakdrager set wordt gekenmerkt door 2 stangen die elk afzonderlijk een totale afmeting van 150 x 4 x 5 cm kennen.

Materiaal: de stangenset van Thule werd uit lichtgewicht doch bijzonder stevig aluminium vervaardigd.

Laadvermogen: hij is gezegend met een aanzienlijk laadvermogen van maar liefst 100 kg.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ook hier zou het prijskaartje mogelijks wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dakdrager Ford Focus

 

5. Farad Dakdragers – Ford Focus vanaf 2018 – Glad dak – Staal // Draagvermogen: 75 kg

 

We sluiten het rijtje af met de dakdragerset van het bekende merk Farad die specifiek ontworpen werd om te installeren op de Ford Focus met bouwjaar vanaf 2018. De set bestaat uit 2 afzonderlijke liggers inclusief de 4 nodige bevestigingsvoetjes, een rubberen strip, 2 x 4 eindkapjes, een inbussleutel, 2 sleutels om de afdekkappen te kunnen vastdraaien en een instructieve handleiding. 

Gaan we even in detail dan stellen we vast dat de liggers uit duurzaam staal vervaardigd zijn en gekenmerkt worden door een lengte van 130 cm, een breedte van 6 cm en een hoogte van 3 cm. De hoogte van de voet bedraagt daarbij zelfs 11 cm. De gebruikte materiaalkeuze en de specifieke uitvoering resulteren in een ruim laadvermogen van maximaal 75 kg voor deze Ford Focus dakdragers set.

Hoewel de set – die bedoeld is voor installatie op een glad dak – heel wat positieve kenmerken weet aan te reiken, werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst. Dat maakt het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Formaat: de liggers kennen een lengte van 130 cm en worden aangevuld met een breedte van 6 cm en een hoogte van 3 cm.

Materiaal: de dakdragers blijken vervaardigd uit duurzaam staal maar kunnen ook in het aluminium worden aangekocht.

Laadcapaciteit: de totale laadcapaciteit van deze set bedraagt maar liefst 75 kg.

 

Nadelen:

Ford Focus: houd er wel rekening mee dat de set specifiek bedoeld is voor installatie op de Ford Focus met bouwjaar vanaf 2018.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Dakdragers Opel Astra (J) SW 2010 t/m 2015 met gesloten dakrails – Farad aluminium

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve en functionele auto dakdrager voor je Opel Astra (J) met bouwjaar tussen 2010 en 2015? Dan loont het de moeite om deze set van Farad – overigens uitgeroepen als één van de populairste en beste dakdragers – eens even onder de loep te nemen. Heel wat klanten lijken alvast overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat resulteert in een mooie globale eindscore van 5 sterren.

De Opel Astra dakdragers set is bedoeld voor installatie op een gesloten of geïntegreerde dakrailing en blijkt vooral vervaardigd uit lichtgewicht doch bijzonder stevig en duurzaam aluminium. Hun specifieke ingebouwde kunststof bevestiging maakt het alvast een pak makkelijker om de installatie tot een goed einde te brengen.

Maar dat is nog lang niet alles want verder garanderen deze – relatief goedkope – dakdragers een ruim laadvermogen tot maximaal 100 kg én werden ze niet alleen TÜV maar ook CS getest wat bijdraagt aan de veiligheid en het gebruiksgemak.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: in vergelijking met andere gelijkaardige dakdragers, kent deze set een correcte prijs-kwaliteitverhouding en dat wordt ook door meerdere klanten bevestigd.

Materiaal: de stangen van de dakdragers blijken vooral uit duurzaam aluminium te zijn vervaardigd terwijl de voet/klemmen uit kunststof werden gemaakt.

Laadvermogen: bij correct gebruik kan een ruim laadvermogen tot maximaal 100 kg worden gegarandeerd.

 

Nadelen:

Opel Astra: jammer genoeg is deze set enkel en alleen geschikt voor de Opel Astra met bouwjaar vanaf 2010 tot en met 2015.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Faradbox Dakdragers Peugeot 5008 5deurs 2009-2017 glad dak met fixpoint

 

Tussen de 3 best beoordeelde hedendaagse dakdragers zul je zonder twijfel ook deze unieke set van het al even bekende merk Faradbox kunnen spotten. De set is specifiek ontworpen voor installatie op de 5-deurs Peugeot 5008 met bouwjaar tussen 2009 en 2017. Hoewel hij geen universeel karakter kent, lijken de meeste klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit wat opnieuw 5 sterren oplevert. Kortom, de moeite waard om deze Peugeot 5008 dakdragers set eens even onder de aandacht te brengen.

De dakdragers kennen daarbij een lengte van 120 cm en werden vervaardigd uit lichtgewicht doch duurzaam aluminium. Hun gebruiksgemak werd verder aangedikt dankzij de bijbehorende PK2 voetenset én de geïntegreerde sloten. Let wel; de set is enkel en alleen geschikt om te installeren op een glad dak met fixing point.

Het plaatje wordt moeiteloos aangevuld met een bijzonder ruim laadvermogen tot maximaal 100 kg, een eenvoudige installatie en het feit dat de set niet alleen TÜV maar ook CS getest én goedgekeurd werd!

 

Voordelen:

Veiligheid: de dakdragers set blijkt niet alleen TÜV getest en goedgekeurd maar voldoet verder ook aan de veelvuldig uitgevoerde City Crash test.

Materiaal: de set werd voornamelijk uit duurzaam aluminium vervaardigd maar weet toch een ruim laadvermogen tot 100 kg te garanderen.

Gebruiksgemak: hun gebruiksgemak wordt verder aangesterkt dankzij de geïntegreerde voetenset en de bijbehorende sloten.

 

Nadelen:

Niet universeel: ook hier moeten we jammer genoeg wijzen op het niet universele karakter van de dakdragers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Dakdragers Volkswagen Passat Variant SW (B8) Stationwagon vanaf 2014

 

Ben je in het bezit van een Volkswagen Passat met bouwjaar vanaf 2014 en staat er binnenkort een mooie winter- dan wel zomervakantie met de wagen op de planning? Dan zit je met de Modula Closed dakdragers set alvast meer dan goed. Zo is de set speciaal ontworpen om te installeren op de Volkswagen Passat vanaf 2014 rekening houdend met een gesloten/ geïntegreerde dakrailing.

De verpakking telt daarbij 2 telescopische instelbare dakdragers die elk vervaardigd zijn uit duurzaam aluminium en in staat zijn om een ruim laadvermogen tot maximaal 100 kg te garanderen. De dakdragers blijken eveneens uitgerust met de nodige bevestigingen en sloten zodoende de installatie alsook het gebruiksgemak te waarborgen. Bij aankoop van de set worden de nodige montageonderdelen alsook een instructieve handleiding standaard meegeleverd.

Een blik op de online reviews toont aan dat de koper duidelijk tevreden is over de aangeboden kwaliteit en de uitstekende gebruiksvriendelijkheid wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 op 5 sterren!

 

Voordelen:

Materiaal: net zoals de meeste andere dakdragers, werd ook deze set uit lichtgewicht doch hoogwaardig aluminium vervaardigd.

Laadvermogen: de set garandeert een bijzonder ruim laadvermogen tot maximaal 100 kg.

Verpakkingsinhoud: de dakdragers worden geleverd inclusief een bijbehorende slotset, het nodige gereedschap, afdekkapjes, afdichtrubber en een instructieve handleiding.

Materiaal: de set kent een breedte van 135 cm en een hoogte van maximaal 15 cm.

 

Nadelen:

Niet universeel: het niet universele karakter van deze dakdragers set beperkt het uiteindelijke gebruiksgemak.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Faradbox Dakdragers Ford Focus

 

Deze dakdrager van het bekende merk Faradbox is werkelijk geschikt voor elke Ford Focus SW 2011. Verder kun je het ook toepassen op de Ford Focus versie uit 2015. Uiteraard is het belangrijk dat het telkens om een gesloten dakrail gaat.

De dakdrager is helemaal gemaakt uit aluminium dat niet alleen bijzonder stevig en sterk is maar ook nog eens relatief weinig weegt. Zo weegt de dakdrager zelf amper 5000 gram maar kun je die wel belasten met maar liefst ruim 100 kg.

We merken dat niet alle klanten even positief reageren. Een aantal gebruikers blijken heel positief te zijn terwijl het voor andere kopers dan weer om een zeer kwetsbaar product gaat. Zo zouden de rubbers van een middelmatige kwaliteit zijn en is er zelfs bij een lage snelheid al last van bijzonder veel windgeruis.

Ben je in het bezit van een Ford Focus SW uit 2011? Dan is deze dakdrager werkelijk ideaal voor jou. Uiteraard kun je dit type dakdrager ook gebruiken in combinatie met de Ford Focus SW die in 2015 gelanceerd werd. Alvorens je besluit het toestel aan te kopen, is het handig om de eigenschappen ervan even op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen:

Materiaal: de dakdrager is, net zoals de meeste andere producten uit deze lijst, vervaardigd uit aluminium. Aluminium weegt weinig maar is toch vrij sterk en stevig.

Draagkracht: met deze dakdrager mag je zeker zijn van een maximale draagkracht van ruim 100 kg. Ideaal dus wanneer je met het hele gezin een weekje op vakantie wilt trekken.

 

Nadelen:

Gesloten dakrail: het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je deze dakdrager steeds in combinatie met een gesloten dakrail systeem gaat gebruiken.

Kwetsbaar: een kleine minderheid van de kopers is echter van mening dat bepaalde onderdelen aan deze dakdrager toch wel behoorlijk kwetsbaar zijn en snel stuk gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dakdragers Koopgids

 

Wat is een dakdrager en waarvoor wordt hij zoal gebruikt? Bestaan er verschillende types, formaten materialen en op welke manier wordt daardoor het uiteindelijke prijskaartje beïnvloed? In de onderstaande koopgids zoeken wij het graag even voor jou uit. Neem even de tijd om de gids rustig door te nemen alvorens de verschillende dakdragers met elkaar te vergelijken. Wees daarbij eveneens aandachtig voor promoties en leuke aanbiedingen en laat eventuele aanbevelingen van experts en/ of andere gebruikers alvast niets links liggen. Veel succes!

Wat is het nut van een degelijke dakdrager

Overweeg je de aankoop van een dakdrager maar ben je nog niet helemaal overtuigd of je het nu wel of niet moet doen, dan kan deze koopgids vast en zeker helpen om meer duidelijkheid te scheppen. 

Een dakdrager is namelijk een handig instrument dat je op het dak van je wagen dient te plaatsen zodanig dat er een dakkoffer bovenop kan worden geplaatst. Dit betekent dus dat je met behulp van een dakdrager een dakkoffer bovenop je auto kunt installeren, wat altijd handig is indien je regelmatig met het hele gezin op autovakantie vertrekt. Hij biedt net een beetje meer opbergmogelijkheden aan wat een meerwaarde is indien de kofferbak van je wagen al helemaal zit volgestouwd.

Toch willen we er even op wijzen dat het niet de bedoeling is om de eerste de beste dakdrager aan te kopen. Zo dien je rekening te houden met het type en de mogelijkheden van je wagen alsook het type dakdrager, zijn draagvermogen en bijkomende opties. Kortom, een heleboel vragen en bijgevolg ook heel wat knopen die je gaandeweg zult moeten doorhakken.

 

Met welk budget dien je rekening te houden?

Alvorens we bepaalde factoren wat verder zullen uitdiepen, willen we ons nog even kort richten op het mogelijke prijskaartje. Zo hoeft een degelijke dakdrager alvast geen stukken van mensen te kosten om duurzaam én kwalitatief te zijn. Echter kan de prijs wel beïnvloed worden door bepaalde elementen zoals het type, het draagvermogen en eventuele extra kenmerken.

Zo kan het prijskaartje variëren van enkele tientjes tot maar liefst 1000 euro of meer. Uiteraard gaat het in het meeste goedkope geval om een basis dakdrager met beperkte mogelijkheden terwijl je bij het duurste budget kunt genieten van een dakdrager waarop niet alleen een stevige dakkoffer kan worden geplaatst maar eventueel ook een inklapbaar tafeltje. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en welk budget je bereid bent om uiteindelijk te spenderen.

 

Het type dakdrager in verhouding tot de materialen, het formaat en de wagen

Een standaard dakdrager bestaat in de basis uit maar liefst twee belangrijke hoofdcomponenten gaande van de voetenset tot de duurzame stevige draagstangen. Aangezien er eveneens heel wat verschillende types wagens in omloop zijn, zal en mag het niet verwonderen dat er diverse soorten dakdragers bestaan die in de basis misschien niet zoveel zullen verschillen maar wel degelijk in de afwerking. 

Om er vervolgens de voor jou best mogelijke dakdrager uit te kiezen, is het dus aangewezen om rekening te houden met het type wagen en de mogelijkheden die deze biedt. Zo zullen een camionette of caravan misschien net iets meer draagvermogen kunnen genereren dan een standaard personenwagen en bijgevolg een grotere dakdrager kunnen gebruiken.

Wees eveneens aandachtig voor de gebruikte materiaalsoorten. In de meeste gevallen worden dakdragers vervaardigd uit duurzaam staal of kwalitatief aluminium. Als je de keuze hebt, dan raden wij jou aan om te opteren voor aluminium vanwege het lichte gewicht en de positieve materiaaleigenschappen. In tegenstelling tot staal is aluminium wél degelijk bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. Geen paniek dus indien het plotseling begint te regenen.

Draagvermogen en eventuele bijkomende kenmerken

Iedere dakdrager groot of klein, zal uiteraard ook gekenmerkt worden door een bepaald draagvermogen. Het draagvermogen duidt op het maximaal belastbare gewicht en is afhankelijk van het type, het formaat en de gebruikte materialen. Zo zal een dakdrager met een ruim draagvermogen de mogelijkheid aanbieden om een grotere dakkoffer mee te nemen zodanig dat je veel meer opbergruimte geniet. 

Bedenk natuurlijk wel dat het draagvermogen niet alleen afhankelijk zal zijn van de dakdragers maar ook van je wagen. Zo mag een bepaald type dakdragers wel een ruime draagkracht genereren, je bent er uiteindelijk niets mee als je wagen dit gewicht niet kan dragen. Afhankelijk van het type wagen, kan de maximale belading heel sterk variëren van slechts 50 tot 100 kg of zelfs meer.

Tot slot is het altijd wel handig indien de dakdrager gekenmerkt wordt door bepaalde, eventuele extra, optiemogelijkheden. Zo is het een meerwaarde indien de dakdragers zijn uitgerust met een soort van diefstalbeveiliging en een handig kliksysteem om de installatie eenvoudiger te laten verlopen.

 

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: Waar kun je dakdragers kopen?

Tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden om een kwalitatieve en functionele set dakdragers aan te kopen. Zo zijn er in de eerste plaats de zogenaamde fysieke winkels waar je persoonlijk naartoe kunt gaan om het product aan te kopen. Op het gebied van dakdragers lijkt de GAMMA-bouwmarkt alvast een welkome aanbeveling te zijn.

Echter zijn er vandaag de dag ook steeds meer winkels en bedrijven te spotten die hun producten online aanbieden. Op die manier bestaat dus eveneens de mogelijkheid om de dakdragers online te bestellen en bij jou thuis persoonlijk te laten leveren. Zo bieden sites als bol.com, Marktplaats.nl en Dakdragerwinkel.nl alvast een ruim assortiment aan verschillende dakdragers aan.

Q2: Hoe ver moet je de dakdragers uit elkaar plaatsen?

Heb je besloten om een set degelijke dakdragers in huis te halen, dan dien je vervolgens rekening te houden met bepaalde voorwaarden om de set zo nauwkeurig mogelijk op het dak van de wagen te installeren. Eén van de belangrijkste factoren heeft vooral te maken met de afstand tussen de draagstangen.

Ongeacht het type dakdragers die je besluit aan te kopen, zul je rekening moeten houden met een minimale afstand van maar liefst 70 cm. Wat betreft de maximale afstand heb je iets meer mogelijkheden en moet je ongeveer een 95 cm proberen incalculeren. Rekening houdend met deze afstanden, mag geen enkel probleem vormen om de dakdragers op een correcte manier te gebruiken.

 

Q3: Wat zijn dakdragers, hoe werken ze en waarom worden ze gebruikt?

Een dakdrager is een bijzonder praktisch instrument dat speciaal ontworpen is om hem bovenop het dak van je wagen te monteren. Een standaard dakdrager bestaat uit 2 belangrijke onderdelen waaronder een voetenset en 2 bijbehorende draagstangen. Met behulp van het meegeleverde montagemateriaal en de bijbehorende instructies kun je hem makkelijk op het dak van het voertuig installeren. 

Op die manier wordt het mogelijk om een stevige dakkoffer bovenop de dakdragers te installeren waardoor de uiteindelijke opbergruimte aanzienlijk toeneemt. Dit kan bijzonder handig zijn indien je regelmatig met het voltallige gezin gaat kamperen en/ of met de auto op vakantie vertrekt. Je hoeft dan alvast niet meer te panikeren zodra je merkt dat de kofferbak van de wagen al helemaal zit volgestouwd.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES