5 beste autoshampoos Test Van 2024

Laatste update: 24.07.24

 

Beste autoshampoos – Vergelijkingstest & Koopgids 

 

Wanneer je je wagen een grondige poetsbeurt wilt geven, is een degelijke autoshampoo een must. Het product zorgt er niet alleen voor dat je voertuig terug mooi staat de glanzen, maar geeft  het koetswerk in de meeste gevallen ook een extra coating zodat deze goed wordt beschermd. We hebben alvast 3 producten voor jou uitgezocht met hun bijhorende voor- en nadelen. Zo zul je al gauw merken dat de Turtle Wax Zip Wax autoshampoo roestwerende eigenschappen heeft. Daarnaast zou de Klaro wash & wax autoshampoo eveneens een uitstekende keuze kunnen zijn. Hij heeft een waterafstotende werking en hij beschermt de lak tegen schadelijke uv-stralen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste autoshampoos (Reviews) van 2024 

 

Om je wagen gemakkelijk en goed te reinigen zonder dat je hard moet schrobben, kun je beter de beste autoshampoo uitkiezen zodat het koetswerk zijn maximale glans terugkrijgt. Ben je op zoek naar een autoshampoo om met een hogedrukreiniger jouw auto te wassen? Of gaat je voorkeur uit naar een autoshampoo met wax zodat de lak ook meteen een beschermende laag krijgt? We vroegen de hulp en het advies van ervaren carrossiers om deze lijst met 5 topproducten samen te stellen. Neem even de tijd om alles rustig te bekijken vooraleer je een keuze maakt.

 

1. Turtle Wax Zip Wax Autoshampoo – 1500ml – voor 50 wasbeurten

 

De Zip Wax Turtle autoshampoo blijkt één van de populairste producten in onze lijst te zijn. Doordat deze flacon een ruime inhoud van 1500 ml heeft, kun je tot wel 50 keer je wagen poetsen waardoor je toch voor een tijdje bent voorzien.

Deze autoshampoo zorgt er niet alleen voor dat het vuil gemakkelijk en zonder krassen van je auto kan worden weggeveegd, hij geeft het koetswerk ook extra glans zodat je wagen er net als nieuw uitziet. Doordat het product geen vlekken achterlaat, hoef je het voertuig zelfs niet af te drogen.

Daarnaast bevat de Turtle shampoo geen waterstofperoxide zodat de originele waxlaag intact blijft. Door zijn roestwerende en vuilafstotende werking zal het reinigingsmiddel trouwens de volledige wagen optimaal beschermen. In de reviews merken we dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: na gebruik van dit reinigingsmiddel kun je de auto gewoon laten drogen zonder dat er vlekken achterblijven. Hij zorgt bovendien voor extra glans zodat je wagen altijd staat te schitteren.

Veilig: doordat er geen waterstofperoxide in deze autoshampoo zit, zal hij de beschermingslaag niet aantasten waardoor je auto langer mooi blijft.

Roestwerend: dankzij zijn roestwerende werking zal het product alle metalen onderdelen extra tegen corrosie beschermen.

Inhoud: met deze 1500 ml fles kun je wel 50 maal je voertuig reinigen zodat hij er altijd tiptop uitziet. 

 

Nadelen:

Residu: de zeep zou een vette laag op de lak achterlaten waardoor het lijkt of je wagen vol krassen staat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Klaro wash & wax auto shampoo 1L + Gratis spons

 

Hoewel we dit niet echt als een aanbieding kunnen beschouwen, krijg je deze autoshampoo aan een goedkope prijs als je meerdere verpakkingen aankoopt. Daarnaast wordt deze 1 l fles Klaro autoshampoo met een gratis autospons geleverd om meteen aan de slag te kunnen gaan.

Doordat dit product naast detergent tevens over een waxformule beschikt, zal de auto goed worden gereinigd en krijgt hij meteen ook een waslaag om het koetswerk op een doeltreffende manier te vrijwaren. De lak is hierdoor niet vatbaar voor de schadelijke uv-stralen en bovendien zul je niet zo snel krassen krijgen die vaak door opvliegende steentjes of zand worden veroorzaakt. 

Verder bevat deze autoshampoo geen waterstofperoxide en zorgt hij voor een schitterende glans zonder dat er strepen op de carrosserie achterblijven. In de reviews zien we dat de Klaro wash & wax een uitstekende beoordeling kreeg met het maximumaantal sterren. 

 

Voordelen:

Efficiënt: deze autoshampoo heeft een samenstelling van zeep en wax zodat de wagen gelijktijdig wordt gereinigd én een extra bescherming krijgt.

Waterafstotend: door het waslaagje zullen er na een regenbui geen waterdruppels op de lak blijven liggen waardoor je minder vlekken hebt.

Glanzend: dit product zorgt voor een diepe glans zodat je voertuig er steeds als nieuw uitziet.

De prijs: bij aankoop van meerdere stuks krijg je de shampoo aan een voordeliger prijs en bovendien wordt er bij elke fles autoshampoo een speciale autospons geleverd.

 

Nadelen:

Afdrogen: bij een product dat ook voor een extra beschermingslaag zorgt, kun je beter na de poetsbeurt de wagen met een zachte doek afdrogen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Valma Wash & Shine Promo Pack – 2x 500ml

 

Deze promo pack heeft de laagste prijs in onze lijst met topproducten waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Hij wordt geleverd in een verpakking met 2 flacons van 500 ml en je krijgt er ook nog eens een gratis spons bovenop om je voertuig goed te kunnen reinigen. 

De Valma autoshampoo bevat geen waterstofperoxide waardoor hij veilig op alle onderdelen van de wagen kan worden gebruikt. Bovendien werd er aan dit product ook een waxformule toegevoegd om de glans van de laklaag te herstellen en een beschermende coating aan te brengen. Door deze water- en vuilafstotende laag is het koetswerk trouwens optimaal tegen allerlei invloeden bestand zodat je voertuig langer mooi blijft.

Daarnaast doet deze autoshampoo waarvoor hij bedoeld is. Hij zorgt ervoor dat je gemakkelijk insecten en ander vuil kunt verwijderen zonder dat je krassen maakt en bijgevolg een mooie glimmende wagen als resultaat krijgt. In de reviews merken we dat dit product een zeer goede score van 4,7 sterren kreeg.

 

Voordelen:

Samenstelling: deze autoshampoo bevat een waxformule die de wagen meteen van een beschermende laag voorziet.

Veilig gebruik: doordat het product vrij is van waterstofperoxide, kan hij veilig op de volledige wagen worden gebruikt zonder dat de carrosserie of het rubber worden aangetast.

Waterafstotend: dankzij de waterafstotende werking zul je na een fikse regenbui geen vlekken op je koetswerk hebben.

Het prijskaartje: deze verpakking met 2 x 500 ml en gratis spons, heeft de laagste prijs in onze selectie zodat hij in bijna elk budget past.

 

Nadelen:

Gebruik: dit product bevat een wax-formule waardoor het wel nodig is om je voertuig na het poetsen goed af te drogen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sonax wash & shine shampooing brillant 1L

 

De Sonax autoshampoo heeft een geconcentreerde formule waarmee de wagen een mooie diepe glans krijgt en tevens van een degelijke waslaag wordt voorzien om hem optimaal te beschermen. Het product wordt trouwens aangeboden in verpakkingen met een inhoud van 1 liter en kan volgens de aangegeven dosis vrij zuinig worden gebruikt.

Bovendien bevat deze shampoo geen waterstofperoxide zodat de lak en het rubber intact blijven en het product bijgevolg voor de volledige wagen kan worden aangewend. Doordat er voor deze samenstelling geen fosfaten werden gebruikt, zullen er geen schadelijke stoffen in de grond terechtkomen waardoor hij meteen ook heel milieuvriendelijk is.

Daarnaast heeft deze autoshampoo een snelle en grondige werking waarbij alle onreinheden doeltreffend kunnen worden weggeveegd zonder dat er strepen op het koetswerk achterblijven. In de reviews zien we dat dit product een uitstekende score van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen:

Efficiënt: door zijn werkzame stoffen zal de zeep het vuil goed losweken waarna alles gemakkelijk kan worden weggeveegd zonder dat je moet schrobben.

Gebruiksvriendelijk: deze autoshampoo zorgt voor een mooi diepe glans en legt tevens een beschermende waslaag zodat er geen vuil en stof op het koetswerk blijft liggen. 

Milieuvriendelijk: het product is vrij van fosfaten waardoor je hem veilig kunt gebruiken zonder het milieu schade toe te brengen.

Verpakking: deze autoshampoo is verpakt in een literfles en door zijn geconcentreerde formule heb je er niet veel van nodig zodat je voor een tijdje bent voorzien.

 

Nadelen:

Dosering: doordat dit een geconcentreerd product is, hebben sommige klanten toch de neiging om er te veel van te gebruiken. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. HG Car Wax Shampoo – 1000 ml – 2 Stuks!

 

HG wordt door velen als het beste merk beschouwd voor allerlei onderhoudsproducten om in en rond het huis te poetsen. Deze HG autoshampoo wordt geleverd in een verpakking met 2 x 1 liter flessen die een geconcentreerd product bevatten waardoor je wel 100 tot 120 keer je auto kunt poetsen.

Bovendien zal deze uitstekende autoshampoo niet alleen je wagen grondig reinigen en laten glanzen, maar hij legt ook een waslaag zodat je voertuig optimaal tegen vuil, stof en water wordt beschermd. Doordat dit product geen waterstofperoxide bevat, zal hij de originele beschermingslaag van koetswerk intact laten en heeft hij ook geen enkele invloed op het rubber zodat hij gerust voor de volledige auto kan worden gebruikt. 

Daarnaast biedt deze zeep het voordeel dat je na de wasbeurt de wagen veel gemakkelijker met een zeemvel kunt afdrogen zonder dat je vlekken of strepen hebt. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Verpakking: dit pakket bevat 2 flessen met een inhoud van telkens 1 liter waarmee je voor een hele periode bent voorzien.

Zuinig: door zijn geconcentreerde formule kun je heel spaarzaam met het product omgaan zodat je met 1 liter al snel 50 tot 60 maal je voertuig kunt wassen.

Werking: hij heeft een diepreinigende werking en zorgt voor een uitzonderlijke glans. Daarnaast legt hij een extra beschermend laagje waardoor vuil en stof geen kans maken.

Toepassing: doordat het product geen waterstofperoxide bevat, kan hij zonder probleem op elke lak worden gebruikt.

 

Nadelen:

De prijs: we merken dat dit product de hoogste prijs in onze selectie heeft waardoor hij iets minder toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Autoshampoos Koopgids 

 

Omdat een wagen een flinke investering is, kun je er maar beter maximaal zorg voor dragen zodat je er lang van kunt genieten. Het is dan ook een goede aanbeveling om je voertuig regelmatig met een degelijke autoshampoo te poetsen zodat hij er altijd tiptop uitziet en het koetswerk optimaal wordt beschermd. Maar waarom moet je nu eigenlijk autoshampoo gebruiken in plaats van gewone detergent? En welke dosering moet je aanhouden? Zijn er goedkope varianten of moet je de aanbiedingen en promoties in de gaten houden als je de verschillende testen gaat vergelijken?

Wat is autoshampoo en hoe werkt het

De meesten onder ons zijn best wel trots wanneer ze  in een glimmende wagen rijden die eruitziet alsof hij net uit de showroom komt. Autoshampoo is een product dat speciaal ontwikkeld is om het hardnekkige vuil op de carrosserie, het rubber en de ramen aan te pakken zonder dat deze hieronder lijden. Wanneer je een autoshampoo gaat aankopen is het belangrijk om de ingrediëntenlijst van het product eerst eens goed te bekijken.

Een shampoo met een neutrale pH-waarde is ideaal omdat het product het koetswerk op een zachte manier zal behandelen zodat dit niet wordt aangetast. Een autoshampoo die te veel schuimt, heeft vaak een hoge zuurtegraad (pH) en bevat waterperoxide waardoor het middel te veel zal ontvetten en het vuil bijgevolg aan de laklaag blijft kleven.

Autodealers geven trouwens de voorkeur aan een autoshampoo waaraan wax werd toegevoegd zodat je tijdens het wassen niet enkel het vuil wegneemt, maar gelijktijdig ook een extra beschermingslaag aanbrengt. Autoshampoo kapselt namelijk het vuil in en neemt ook een deeltje van de originele beschermingslaag weg waardoor het koetswerk sneller kan gaan roesten. 

 

Waarom je beter autoshampoo kunt gebruiken

Het grote verschil tussen een autoshampoo en de gewone schoonmaakmiddelen die je normaal in huis gebruikt, zit hem in de manier waarop het vuil wordt weggenomen. Het komt er eigenlijk op neer dat autoshampoo de stofdeeltjes en andere onreinheden gaat optillen waarna je deze met een speciale washandschoen of autospons kunt wegnemen zonder de laklaag te beschadigen. Met een gewone allesreiniger is dit niet het geval omdat het vuil tijdens het wegvegen tegen het koetswerk wordt gedrukt waardoor er allemaal kleine krasjes ontstaan.

Als je door tijdgebrek je wagen al een tijdje niet meer hebt gepoetst, is een degelijke autoshampoo jouw redding. Doordat het product zich in kleine moleculen over het oppervlak van je wagen gaat verspreiden, wordt het hardnekkige vuil er afgeweekt zonder dat je extra moet schrobben.

Tegenwoordig hebben de meeste producten enkele toevoegingen zoals sealant, wax of keramische coating waardoor er tijdens het poetsen een extra beschermingslaag met een vuil- en waterafstotende werking wordt aangebracht. Bovendien hebben bijna alle autoshampoos een heerlijk geurtje zodat je wagen echt fris ruikt.

 

De juiste dosering en het prijskaartje

Om het even welk product je uitkiest, het is belangrijk om de voorgeschreven dosering te volgen om zo de beste resultaten te bekomen. Het heeft totaal geen zin om jouw sterk vervuilde wagen met een extra scheut autoshampoo te wassen. Integendeel, door te veel van het middel te gebruiken, kun je de beschermingslaag aantasten waardoor de carrosserie veel vatbaarder is voor corrosie. Als je auto reeds gewaxt is, wordt er zelfs aangeraden om iets minder dan de aangegeven dosis te gebruiken.

We zien vaak dat mensen naar het duurste product grijpen omdat ze denken dat dit de beste autoshampoo is. Echter, meestal is dit niet het geval en blijkt een product uit de middelste prijsklasse het meest efficiënt te zijn. De goedkope verpakkingen bevatten veelal te agressieve bestanddelen die de laklaag beschadigen waardoor je deze beter links kunt laten liggen. Voor een degelijk autoshampoo mag je op een gemiddelde kostprijs van 15 à 18 euro rekenen.

 

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: Waar kun je autoshampoo kopen?

Je kunt tegenwoordig in bijna elk warenhuis, retailer of bij de gespecialiseerde autohandel wel autoshampoo vinden. Ze worden door verschillende merken aan uiteenlopende prijzen aangeboden waardoor je er zeker eentje kunt vinden die aan al jouw wensen voldoet en in jouw budget past. Daarnaast kun je autoshampoo bij diverse webshops bestellen zodat je zelfs de deur niet uit hoeft om jouw favoriete product in huis te halen.

Kies bij voorkeur een autoshampoo met een degelijke kwaliteitsgarantie om je voertuig optimaal te behandelen. Goedkope producten zijn vaak iets minder efficiënt en bevatten agressieve bestanddelen waardoor de originele beschermingslaag van je voertuig wordt aangetast.

Q2: Wat betekent DEKRA bij autoshampoo?

De beste autoshampoos beschikken over het DEKRA-label waarmee wordt aangegeven dat deze uit kwaliteitsvolle componenten zijn samengesteld en dat ze bijgevolg veilig op het koetswerk kunnen worden aangebracht. Bovendien bevatten deze producten geen ingrediënten die op lange termijn schadelijk zouden kunnen zijn voor het milieu.

DEKRA, “Deutsche Kraftfahrzeug Überwachungs Verein”, is een Duits bedrijf dat in 1925 werd opgericht en instaat voor de inspectie van producten die worden gebruikt om het koetswerk van motorvoertuigen te behandelen. Een autoshampoo met het DEKRA-label garandeert dan ook een optimaal resultaat met een veilig product.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES