5 beste Auto Zonneschermen van 2024

Laatste update: 24.07.24

 

Beste auto zonneschermen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer de volle zon op je geparkeerde wagen schijnt, dan kan het loeiend heet worden binnenin. Daarnaast kunnen de felle zonnestralen de bestuurder en de passagiers erg hinderen. Een zonnescherm is het aangewezen hulpmiddel om het interieur van je wagen en de inzittenden te beschermen tegen de brandende zon. We hebben voor jou 3 producten uitgezocht die ons wel interessant leken om even aan je voor te stellen. Zo kun je zien dat het auto zonnescherm van Rehme een zonwering is voor de zijruit met uv-protectie. Daarnaast heb je het uitschuifbaar zonnescherm om aan de binnenkant van de autovoorruit te plaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste auto zonneschermen (Reviews) van 2024

 

Een zonnescherm voor de auto zal je helpen om je wagen binnenin koel te houden. Daarnaast zal het ook de bestuurder en de passagiers beschermen tegen de hinderlijke zonnestralen. Zoek je een zonnescherm voor de voorruit van de auto of kies je voor een auto zonnescherm voor kinderen? We hebben 5 exemplaren geselecteerd met de hulp en het advies van klanten. Neem je tijd om alles eens te bekijken en kies er vervolgens het beste zonnescherm voor de auto uit. Misschien is er in de koopjeshoek wel een aanbieding die jouw voorkeur geniet.

 

 

Zonnescherm zijruit auto

 

1. Auto zonnescherm zonwering zijruit uv-protectie 2 Stuks met Rheme liniaal

 

Het zonnescherm voor in de auto van Rheme zal zowel de bestuurder als de inzittenden beschermen tegen de felle zon. Deze zonneschermen voor de zijruiten zullen vooral de passagiers op de achterbank ten goede komen omdat ze niet in de brandende zon moeten zitten.

Het zonnescherm voor de wagen wordt per 2 stuks geleverd en kan worden bevestigd met de meegeleverde zuignapjes. Ze meten 41 x 1 cm en ze kunnen bovendien gemakkelijk worden opgevouwen zodat ze niet veel plaats innemen wanneer je ze moet opbergen.

Deze zwarte zonneschermen houden de uv-stralen tegen waardoor je kinderen ook niet het risico lopen om zonnebrand op te lopen tijdens de rit naar je zonnige vakantiebestemming. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van hun aankoop.

 

Voordelen: 

Uv-protectie: de zonwering heeft een uv-filter waardoor je passagiers worden beschermd tegen zonnebrand.

Gebruiksvriendelijk: deze zonneschermen kunnen heel gemakkelijk en compact worden opgevouwen om ze op te bergen.

Montage: door de bijgeleverde zuignappen kan deze zonwering eenvoudig aan de autoruit worden vastgemaakt.

De prijs: dit product heeft een goedkope prijs waardoor ze voor iedereen toegankelijk zijn.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: deze zonneschermen zouden nogal kwetsbaar zijn en dan vooral de zuignapjes die heel snel worden stuk getrokken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zonnescherm auto voorruit binnenkant

 

2. Auto zonnescherm binnenkant voorruit uitschuifbaar

 

Het zonnescherm voor de autovoorruit van MNC dient om aan de binnenkant van de wagen te bevestigen. Het uitschuifbare zonnescherm kan net zoals een accordeon open en dicht worden gevouwen. Hij meet 150 x 70 x 6 cm en kan bovendien op maat worden geknipt waardoor hij geschikt is voor elke wagen.

De zonwering zal dankzij zijn reflecterende laag het dashboard en het stuur van je wagen beschermen zodat het niet te heet aanvoelt wanneer je wil vertrekken. Daarnaast beschermt het ook tegen uv-stralen waardoor je kunt vermijden dat het interieur van je wagen zal verkleuren.

Het zonnescherm kan eenvoudig worden gemonteerd door middel van 6 zuignappen. Doordat hij heel compact kan worden dichtgeschoven hoef je hem niet iedere keer bij vertrek te verwijderen. Zorg er wel voor dat hij het zicht van de bestuurder op geen enkele manier kan belemmeren of afleiden. In de review zien we een heel tevreden klant die dit product 5 sterren gaf.

 

Voordelen:

Uitschuifbaar: het zonnescherm kan zoals een accordeon open en dicht worden geschoven waardoor hij heel compact is.

Aanpasbaar: wanneer je een wagen hebt met een kleine voorruit kan het zonnescherm worden bijgeknipt tot de juiste afmeting.

Gebruiksgemak: deze zonwering kan zowel vooraan als achteraan worden bevestigd en hoeft niet iedere keer te worden verwijderd.

Montage: dit zonnescherm kan gewoon door middel van zuignappen op de ruit worden vastgemaakt.

 

Nadelen: 

Veilig: we stellen ons de vraag of het wel veilig is om de dichtgevouwen zonwering op de voorruit te laten wanneer je aan het rijden bent.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zonnescherm auto kind

 

3. Lifestyle Living Zonnescherm Auto Zijruit – Zonwering Voor Baby en Kind

 

Ben je op zoek naar een geschikt auto zonnescherm voor je baby? Dan loont het alvast de moeite om deze set van het bekende merk Lifestyle Living even van naderbij te bekijken. Zo omvat de set maar liefst 2 afzonderlijke zonweringen die geleverd worden in een stevige bijbehorende opbergtas.

Elke afzonderlijke zonwering kent daarbij een totale afmeting van 112 bij 50 cm en is bijgevolg bedoeld om ter hoogte van de zijruiten te worden bevestigd. De zonweringen – overigens vervaardigd uit duurzaam zacht nylon materiaal met bijbehorende elastische band – kunnen eenvoudigweg zonder zuignappen worden bevestigd. Door de hoes over de autoruit te spannen, bedekken ze niet alleen de volledige achterruit maar kun je ook het raampje nog veilig en moeiteloos opendraaien. Bovendien zijn de zonweringen herbruikbaar en bijgevolg duurzaam én laten ze geen vlekken na. 

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren.

 

Voordelen:

Materiaal: de zonweringen zijn vervaardigd uit duurzaam zacht nylon met bijbehorende elastische band.

Installatie: de zonweringen kunnen zonder zuignappen worden geïnstalleerd door ze over de autodeur te spannen. Op die manier kun je het autoraampje nog probleemloos opendraaien.

Verpakkingsinhoud: de verpakking telt een set van 2 aparte zonneschermen in combinatie met een degelijke opbergtas.

Uitvoering: de zonneschermen kennen een totale afmeting van 112 bij 50 cm en werden afgewerkt in een zwarte kleur waardoor ze voldoende schaduw garanderen.

 

Nadelen:

Geen achterruit: let wel; deze set omvat geen zonwering voor de achterruit van de wagen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zonnescherm auto

 

4. Auto zonnescherm zonwering uv-protectie hoogwaardige kwaliteit upgrade 2024 versie

 

Deze zwarte zonwering is de populairste bij jonge autobestuurders en bij mensen die van privacy houden. De zonneschermen moeten over de achterste autodeuren worden geschoven om ze vervolgens aan de binnenkant vast te maken met klittenband. Op die manier zullen ze niet omhoog schuiven wanneer het raam wordt geopend.

De zonnehoezen beschermen je passagiers op de achterbank tegen de zon en ze zorgen er tegelijk voor dat het mooi koel blijft in de wagen. Bovendien kun je gewoon het raam openen om frisse lucht binnen te laten terwijl je toch beschermd blijft tegen de uv-stralen.

De hoezen hebben een afmeting van 70 – 110 cm x 50 cm waardoor je ze bij de meeste wagens kunt gebruiken. Daarnaast worden ze per 2 stuks geleverd zodat je meteen beide kanten van de wagen kunt beschermen. In de reviews zien we dat het product een uitstekende score kreeg.

 

Voordelen:

Montage: de hoezen kunnen gewoon over de achterdeur worden geschoven en dienen aan de binnenkant met klittenband te worden vastgemaakt.

Gebruiksvriendelijk: de zonwering is luchtdoorlatend waardoor je je raam kunt openen om frisse lucht binnen te laten terwijl je toch beschermd blijft.

Privacy: de zwarte hoezen werken bovendien verduisterend waardoor je bijna niet van buiten naar binnen kunt kijken.

Universeel: door de afmetingen van 70 – 110 cm x 50 cm kan hij bij de meeste wagens worden gebruikt.

 

Nadelen:

Kleine wagens: we merken op dat deze zonneschermen waarschijnlijk niet geschikt zijn voor kleinere wagens omdat de ramen bij deze wagens minder breed zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zonnescherm achterruit auto

 

5. Carpoint – Zonnescherm auto – Achterruit // Afmeting: 100 x 50 cm

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke zonwering van het bekende en populaire Carpoint. In tegenstelling tot veel van de bovengenoemde producten, blijkt dit exemplaar wel degelijk bestemd om ter hoogte van de achterruit te worden geïnstalleerd. 

Het Carpoint auto zonnescherm kent daarbij een totale afmeting van 100 bij 50 cm en werd vervaardigd uit een duurzame nylonstof. Met behulp van de 4 bijgevoegde zuignappen, is het rolgordijn eenvoudig op de achterruit van je wagen te bevestigen waarna je geniet van een vrij schaduwrijke ietwat donkere omgeving. Handig indien de kindjes toe zijn aan een dutje.

Hoewel deze zonwering van Carpoint best wel wat positieve eigenschappen naar voren weet te brengen, werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst. We durven stellen dat het prijskaartje daar misschien wel voor iets tussen zit. Laat je hier niet gelijk door afschrikken want misschien is deze zonwering wel precies waar jij naar op zoek bent!

 

Voordelen:

Toepassing: dit unieke auto zonnescherm van Carpoint is bedoeld om ter hoogte van de achterruit van de wagen te worden bevestigd.

Zuignappen: de zonwering maakt gebruik van verschillende zuignappen om de installatie tot een goed einde te brengen.

Formaat: de zonwering kent een totale afmeting van 100 bij 50 cm en werd afgewerkt in een zwarte kleur die niet alleen schaduw garandeert maar je verder ook beschermt tegen de gevaarlijke zonnestralen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: in vergelijking met andere gelijkaardige zonweringen, blijkt dit exemplaar misschien ietwat prijzig te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Auto zonneschermen Koopgids

 

Tegenwoordig hebben de recente wagens bijna allemaal ingebouwde zonneschermen. Voor oudere wagens of kleine auto’s moet je vaak zonneschermen apart aankopen. Je zult zien dat er een uitgebreid aanbod is aan verschillende types zonneschermen en de materialen waaruit ze gemaakt zijn. Neem de tijd om alles eens rustig te vergelijken en neem ook de aanbeveling van de klanten ter harte om jou te helpen om de beste keuze te maken. 

Wat is een auto zonnescherm en waarvoor wordt het gebruikt

Alle wagens beschikken over zonnekleppen om de bestuurder en zijn passagier vooraan in de wagen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak worden ook de passagiers op de achterbank gehinderd door de brandende zon. Daarvoor bestaat er extra bescherming in de vorm van afneembare zonneschermen of zonwering. Deze zullen de passagiers en de binnenkant van de wagen beschermen tegen storende zonnestralen.

Een zonnescherm zorgt ervoor dat de temperatuur in een geparkeerde wagen niet te hoog oploopt. Wanneer je auto een ganse dag in de zon staat geparkeerd, dan kunnen de temperaturen binnenin de wagen oplopen tot wel 50° à 60°C. Als je dan moet vertrekken is het net alsof je in een oven moet stappen. Dankzij het zonnescherm zal de zon terug naar buiten worden weerkaatst zodat het toch iets koeler blijft. Bovendien wordt ook het interieur van de wagen beschermd tegen verkleuring en zorgt de zonwering ervoor dat je je stuur en dashboard nog kunt aanraken.

 

De verschillende soorten auto zonneschermen

We zien dat er toch diverse soorten zonneschermen bestaan. Zo heb je het opvouwbare zonnescherm dat aan de binnenkant van de wagen tegen de voorruit wordt geplaatst. Dit zal vooral de binnenkant van de wagen koel houden en het dashboard en het stuur beschermen tegen de brandende zon. Daarnaast is er het zonnescherm voor de achterruit van de wagen.

Dit is meestal gemaakt uit doorkijk materiaal zodat het zicht van de chauffeur niet wordt belemmerd terwijl de passagiers op de achterbank toch worden beschermd. Vervolgens heb je de zonneschermen voor de achterste zijruiten van de wagen. Deze worden vaak gebruikt door mensen die veel onderweg zijn met kinderen op de achterbank. Tenslotte bestaat er ook nog een beschermfolie die op de autoruit kan worden gekleefd om de zon buiten te houden.

 

Waaruit is een zonnescherm gemaakt en hoe wordt het bevestigd

De materialen die worden gebruikt om een zonwering te maken hangen af van het type dat je kiest. Zo is er het zonnescherm om tegen de voorruit te plaatsen dat gemaakt is uit een harde papiersoort om het gemakkelijk te kunnen dichtvouwen. Daarnaast is er het zonnescherm voor de voorruit dat bestaat uit isolerend materiaal dat bovendien een reflecterende laag heeft om de zon te weerkaatsen.

De zonnewering voor de achterruit van de wagen wordt gemaakt uit een soort polyester doek waarin gaatjes zijn zodat je toch nog zicht hebt naar buiten. Dit type zonnescherm wordt in de binnenbekleding van de wagen met schroeven vastgemaakt. De zonwering voor de achterste zijruiten bestaat uit mesh-stof. Deze soort wordt bijna altijd aan de autoruit bevestigd met zuignappen zodat je ze eenvoudig en snel kunt plaatsen of wegnemen. De zonnefolie wordt gewoon op de autoruit gekleefd.

De wetgeving en het prijskaartje

Voor je zonwering gaat plaatsen is het best om even na te gaan wat de wetgeving is omtrent het blinderen van ramen en het gebruik van folies. Zo is het in België verboden om tinten en folies aan te brengen op de voorste zijruiten van de wagen. Je mag wel een zonneband plaatsen zowel op de voorruit als op de voorste zijruiten maar die mag niet breder zijn dan 10 cm. In Nederland ligt de wetgeving anders en gaat men kijken naar de lichtdoorlatendheid van de voorruit die 75% moet zijn en 70% op de zijruiten.

In beide landen mag je de achterruit en de zijruiten voorzien van een zonwering of folie op voorwaarde dat de wagen over een rechter buitenspiegel beschikt en er daarnaast ook nog 35% doorkijk heeft. Het prijskaartje van een zonnescherm voor de wagen hangt af van welk type je kiest. Je zult zonneschermen vinden tussen 8 en 30 euro. De beschermingsfolies zijn vaak iets duurder. Neem zeker ook even een kijkje bij de outletstore voor de interessante aanbiedingen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES