5 beste Carkits Test van 2024

Laatste update: 21.11.24

 

Beste carkits – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met de FM Transmitter Bluetooth kies je alvast voor één van de betere draadloze carkits uit 2024. Hij wordt overigens geleverd inclusief een betrouwbare carkit T10D adapter. Daarnaast blijkt ook de FM Transmitter voor in de auto een schot in de roos. Op die manier wordt het mogelijk om, op een veilige en verantwoorde manier, inkomende telefoongesprekken te beantwoorden terwijl je aan het rijden bent. In de tabel hieronder hebben we ook nog een derde product aan het lijstje toegevoegd en voorzien van de voor- en nadelen alsook conclusie. Veel succes!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste carkits (Reviews) van 2024

 

Of je kiest voor een Parrot carkit, een Nokia carkit of uiteindelijk toch een Bury carkit; dat blijft veeleer een persoonlijke keuze. Het ruime assortiment maakt de keuze echter niet altijd even makkelijk waardoor we graag even 5 toppertjes op een rijtje plaatsen. Neem de tijd om de selectie even rustig te bekijken, rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten, alvorens je er de beste carkit uitkiest. Bedenk eveneens wat je verwachtingen zijn, zodat je een keuze kunt maken tussen een bluetooth FM transmitter, een handsfree carkit of een carkit die je kunt inbouwen.

 

 

Bluetooth carkit

 

1. FM Transmitter Bluetooth Draadloze Carkit 2024 MP3 Speler Mobiel Carkit Adapter T10D

 

Ben je op zoek naar een goedkope bluetooth carkit dan lijkt dit exemplaar van Athletix vast en zeker wel iets voor jou. In vergelijking met sommige andere carkits uit dit lijstje zou het wel eens het product met de laagste prijs kunnen zijn en dat kunnen heel wat kopers duidelijk waarderen. Zo wordt het product beloond met een mooie eindscore van maar liefst 4,4 van de 5 sterren.

Deze 5-in-1 T10D draadloze auto carkit wordt in Nederland alvast als één van de betere carkits beschouwd en biedt niet alleen de mogelijkheid om handsfree te bellen maar ook de optie om muziek af te spelen en te streamen. Het apparaatje is bovendien makkelijk in de sigarettenaansteker van je wagen te pluggen, rekening houdend met een aansluitspanning van 12 of 24 Volt en wordt aangevuld met een goed werkende bluetooth functie.

Eenmaal ingeschakeld is het de bedoeling om de zendfrequentie af te stellen zodat het geluid over de autospeakers kan worden afgespeeld. Hierbij heb je 3 afspeelmogelijkheden waaronder dus bluetooth maar ook de AUX kabel en de SD/ST kaart. Bovendien is het een handig compact apparaatje dat makkelijk overal mee naartoe te nemen is.

 

Voordelen:

Installatie: door de carkit op de sigarettenaansteker van je wagen te koppelen, kun je hem makkelijk inschakelen.

Aansluitspanning: de aansluitspanning bedraagt hierbij 12 of 24 Volt.

Bluetooth: dankzij de aanwezige bluetooth functie is het mogelijk om je favoriete muziek vanaf je smartphone of tablet te streamen en/ of een connectie aan te gaan met andere bluetooth apparaten.

 

Nadelen:

Handleiding: een mogelijk addertje onder het gras zou te maken kunnen hebben met de handleiding waarvan alle instructies in het Engels worden weergegeven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Handsfree carkit

 

2. FM Transmitter voor in de auto Handsfree bellen USB Ingang Carkit met AUX T10

 

Met de T10 auto carkit kies je meteen voor een echte aanbieding gezien het lage prijskaartje en de bijgevolg hoge toegankelijkheid ervan. Deze FM transmitter die je makkelijk in de wagen kunt plaatsen is niet alleen voorzien van een bluetooth functie maar ook AUX uitgang en biedt de mogelijkheid om volledig handsfree telefoongesprekken te beantwoorden alsook muziek te streamen.

Net zoals het vorige apparaatje dien je de carkit in de sigarettenaansteker van je wagen te pluggen, rekening houdend met een aansluitspanning van maximaal 12 of 24 Volt en klaar is Kees! Door middel van de bluetooth functie kun je de carkit vervolgens (eenmalig) met je smartphone gaan verbinden om vervolgens de zendfrequentie te kunnen instellen. Eenmaal de zendfrequentie correct werd ingesteld is het mogelijk om het geluid over de speakers van je wagen te gaan afspelen.

Doordat de carkit voorzien is van een AUX aansluiting kun je er makkelijk een USB of zelfs MP3 speler op aansluiten en genieten van je favoriete muziek. Kortom, een handig apparaatje dat je wordt aangeboden tegen een zacht prijsje en bijgevolg tot de populairste carkits uit het rijtje behoort.

 

Voordelen:

Ondersteuning: de carkit is in staat om heel wat audiobestanden zoals MP3 en WMA te ondersteunen zodanig dat je naar je eigen afspeellijsten kunt luisteren.

Autohouder: hij wordt geleverd inclusief een autohouder die maar liefst 360 graden draaibaar blijkt en bijgevolg een goede kijkhoek kan garanderen. Verder is de houder voorzien van een shockproof ring waardoor hij steeds stabiel en stevig blijft zitten.

Frequentiebereik: deze krachtige carkit biedt een ruim frequentiebereik van 87,5 tot 108,0 MHz aan wat behoorlijk veel is.

Handig in gebruik: je zult zien dat de carkit bijzonder eenvoudig te installeren is en een bereik aanbiedt van wel 15 meter. Hij kent een spanningsuitgang van 2100 mA en een output frequentie variërend van 20 Hz tot maar liefst 15 KHz.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts één koper blijkt jammer genoeg minder overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit en vindt dat het signaal net iets te zacht doorkomt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Carkit auto

 

3. Caliber PMT801DAB-BT-FM transmitter met dab+ en carkit Bluetooth

 

Met de carkit van Caliber kies je voor een FM transmitter van één van de bekende, misschien wel beste merken uit het rijtje. Echter zul je dan weer wel rekening moeten houden met een hoger prijskaartje. Toch lijken de meeste klanten zich daar niet meteen aan te storen getuige de vele positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 4,7 sterren.

De Caliber PMT801DAB-BT carkit is uitgerust met een DAB+ functie en maakt het daardoor mogelijk om naar een nog hogere geluidskwaliteit te luisteren ten opzichte van het vroegere FM. De DAB+ functie zorgt eveneens voor een pakketje van maar liefst 60 voorkeurzenders en reduceert storende ruis geluiden. Aangezien hij ook over een bluetooth functie beschikt, is het mogelijk om je eigen afspeellijsten en favoriete muziek te streamen.

Net zoals de voorgaande apparaten gaat het hier opnieuw om een plug-and-play systeem dat je heel eenvoudig op het dashboard van je wagen kunt plaatsen. Bovendien wordt hij geleverd inclusief een DAB+ antenne, een 3.5 mm jack kabel, een 12V lader, een snelstartgids en een zuignapsteun. Kortom, alles wat je nodig hebt om meteen van de radio te kunnen genieten.

 

Voordelen:

Toebehoren: het pakketje omvat niet alleen de carkit maar evenzeer een zuignapsteun, een 12V lader, een 3.5 mm jack kabel, een snelstartgids en een DAB+ antenne.

Plaatsing: in tegenstelling tot sommige andere carkits uit dit lijstje, wordt aangeraden om dit exemplaar door middel van de zuignapsteun op het dashboard te plaatsen.

Bluetooth: daar hij ook voorzien is van bluetooth, is het mogelijk om je favoriete liedjes van je tablet of smartphone te streamen.

 

Nadelen:

Geen spraakbesturing: houd er wel rekening mee dat hij niet voorzien is van spraakbesturing.

Prijzig: de vele mogelijkheden en functies verklaren uiteraard het hogere prijskaartje dat voor sommigen een struikelblok zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Carkit inbouwen

 

4. Nokia Carkit Bluetooth POP CK-7W Bluetooth Car Handsfree carkit

 

Door te kiezen voor de Nokia bluetooth carkit, kies je voor een uniek en luxueus apparaatje dat heel wat voordelen met zich meebrengt. Zo kun je er in eerste instantie handsfree mee bellen waardoor je onderweg niet langer op je smartphone moet zitten tokkelen en bijgevolg veiliger kunt rijden. Verder beschikt hij eveneens over een bluetooth functie waardoor je ook met dit exemplaar je favoriete muziek van je tablet of smartphone kunt streamen.

In tegenstelling tot de vorige carkits die we zopas besproken hebben, zul je zien dat het hier om een inbouw exemplaar gaat, wat enigszins het hogere prijskaartje kan verklaren. Hij kan gebruikt worden in combinatie met een microfoon die je, indien gewenst losstaand kunt gebruiken.

Een blik op de online reviews toont tot op heden alleen maar positieve reacties en bijgevolg tevreden klanten aan. Bovendien is er ook één koper die vermeldt dat het apparaat, afkomstig van Nokia, niet per sé moet gebruikt worden met een Nokia toestel maar met eender welk bluetooth apparaat functioneert. Dit resulteert in een mooie eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Inbouw: het apparaat is bedoeld om in het dashboard van je wagen in te bouwen, wat je perfect ook zelf mag uitvoeren.

Microfoon: in tegenstelling tot heel wat andere carkits, is dit exemplaar wel degelijk voorzien van een losstaande microfoon.

Bluetooth: de bluetooth functie maakt het mogelijk om deze carkit met eender welk apparaat te gebruiken dat eveneens over een bluetooth functie beschikt. Verder behoort ook het streamen van muziek tot de vele opties.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: het hoge prijskaartje maakt deze carkit jammer genoeg minder toegankelijk voor mensen met een bescheiden budget.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Parrot carkit

 

5. Parrot Bluetooth Music Carkit Mki9200 Bluetooth hands-free car systeem

 

We kunnen het rijtje van de beste carkits afsluiten met dit exemplaar van Parrot. Zo is de Mki9200 carkit een handig plug-and-play apparaat dat je eenvoudig op het dashboard kunt plaatsen, voorzien is van een losstaande microfoon en kan worden uitgebreid tot maximaal 4 handsets. Bij aankoop worden eveneens een snelstartgids alsook alle nodige bevestigingsmaterialen meegeleverd zodanig dat de installatie van een leien dakje verloopt.

Met behulp van deze unieke carkit behoort het handsfree bellen alvast tot de vele mogelijkheden net zoals ook het streamen van muziek door middel van de aanwezige bluetooth functie. Daarnaast kun je, indien gewenst, ook je USB-stick, MP3 speler of iPod op de carkit aansluiten met behulp van de jackplug en ze vervolgens draadloos bedienen via de afstandsbediening.

Ondanks het feit dat een kleine minderheid van de klanten van mening is dat de bediening lastig is en de kwaliteit van de software eerder matig, zijn de meeste kopers overtuigd van hun aankoop. Op die manier krijgt het apparaat toch nog een mooie eindscore van 4,1 sterren.

 

Voordelen:

Installatie: je kunt deze carkit zonder problemen op de sigarettenaansteker van je wagen aansluiten met een aansluitspanning van 12 of 24 Volt.

Display: de carkit is voorzien van een 2,4 inches TFT kleurenscherm dat helder en duidelijk leesbaar is en waarop alle belangrijke informatie verschijnt.

Handig in gebruik: de carkit biedt ook een telefoonboek aan alsook de mogelijkheid om gebruik te maken van de spraakbesturing functie.

Bluetooth: hij is voorzien van de 2.0 bluetooth versie waardoor je muziek via andere apparaten zoals een tablet of smartphone kunt streamen.

 

Nadelen:

Prijzig: het hoge prijskaartje zou wel eens het addertje onder het gras kunnen zijn.

Slechte software: één koper maakt jammer genoeg wel melding van een software met een matige tot slechte kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Carkits Koopgids

 

Ben je op zoek naar een degelijke carkit, dan zul je zien dat er heel wat verschillende types bestaan er dat er ook een onderscheid zichtbaar is op het gebied van bevestiging en aansluitmogelijkheden. Op die manier is het niet onlogisch dat er ook verschillende, vaak hoge, prijskaartjes zullen ontstaan. Alvorens je dus op onderzoek gaat en de diverse carkits en aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken, lijkt het ons alvast een goede aanbeveling om de koopgids hieronder even grondig door te nemen.

Gebruiksgemak en voordelen

Sinds januari 2004 kun je alleen nog maar handsfree telefoneren in de wagen. Indien je dat niet doet en je wordt betrapt met je telefoontoestel in de hand, dan mag je je zowel in Nederland als België aan een fikse boete verwachten. Deze maatregel heeft er mede voor gezorgd dat steeds meer gebruikers gekozen hebben om een carkit in hun wagen te plaatsen.

Een carkit zorgt er dus voor dat je, ongeacht waar je je bevindt, bereikbaar bent voor iedereen. Indien je gebeld wordt of jij wilt mensen opbellen terwijl je in de wagen zit, dan kan dit met behulp van een carkit helemaal handsfree en bijgevolg conform de wet. Bovendien zijn de meeste carkits ook helemaal niet zo duur in de aanschaf en bieden ze vaak ook de optie om muziek te luisteren en/ of je smartphone al rijdend op te laden. Kortom, heel wat mogelijkheden waardoor de aanschaf tenminste te overwegen valt.

 

Het type carkit

Indien je besluit een carkit in huis te halen dan zul je in eerste instantie wel een onderscheid moeten maken tussen de verschillende types. Zo kun je kiezen voor een carkit die je moet aansluiten op de sigarettenaansteker van je wagen, een inbouw carkit of een carkit die voorzien is van een krachtige accu. Het spreekt voor zich dat elk type voor- en nadelen met zich zal meebrengen en bijgevolg vooral persoonsgebonden zal zijn.

Kies je dus voor de carkit die je makkelijk op de sigarettenaansteker van je wagen moet aansluiten, dan houd je rekening met een aansluitspanning variërend van 12 tot 24 Volt. Dergelijk type carkit is makkelijk te installeren en ook weer te verwijderen en kun je overal mee naartoe nemen. Een eventueel minpuntje zou kunnen zijn dat hij wel de sigarettenaansteker opeist waardoor je deze niet meer voor andere doeleinden kunt gebruiken.

Bij een inbouw carkit kies je voor een exemplaar dat, meestal in het dashboard van je wagen zal worden ingebouwd. Een dergelijke carkit oogt niet alleen mooi en luxueus maar is ook altijd voorzien van stroom. Echter kun je hem, in tegenstelling tot het vorige type, niet meenemen.

Tot slot is er dan nog de mogelijkheid om te kiezen voor een carkit die voorzien is van een krachtige oplaadbare accu. Dergelijk type carkit kun je makkelijk ergens flexibel in de wagen gaan installeren en zal, in tegenstelling tot het eerste exemplaar, geen beslag leggen op de sigarettenaansteker van je wagen. Het enige nadeel waar je eventueel rekening mee moet houden, is dat je een carkit met accu regelmatig zult moeten opladen.

 

Bevestigingswijze en de eventuele aansluitingsmogelijkheden

Afhankelijk van het type carkit dat je besluit aan te kopen, kan de bevestigingsmethode in meer of mindere mate afwijken. Kies je voor een carkit die je met de sigarettenaansteker van je wagen moet koppelen, dan is de bevestigingswijze hier wel al duidelijk. Kies je echter voor een exemplaar dat is uitgerust met een oplaadbare accu dan heb je iets meer mogelijkheden wat betreft de plaatsing. Dat zou bijvoorbeeld je zonneklep kunnen zijn op het dashboard van de wagen. Een inbouw carkit wordt dan weer meestal in het dashboard ingebouwd.

Daarnaast is het minstens even handig indien de carkit over meerdere aansluitingsmogelijkheden beschikt. Zo kan het een meerwaarde betekenen indien de carkit over een USB aansluiting beschikt waardoor je dus naar de liedjes op je USB of MP3 speler zou kunnen luisteren. Een USB aansluiting is daarnaast ook extra handig indien je onderweg je telefoon wenst op te laden. Ook bluetooth kan een meerwaarde betekenen en de optie om muziek te streamen.

Oplader en wel of geen bluetooth

Zoals reeds vermeld, en afhankelijk van de verschillende aansluitingsmogelijkheden, bieden heel wat recente carkits de mogelijkheid om tijdens het autorijden je smartphone (verder) op te laden. Daarnaast raden wij ook aan om te kiezen voor een carkit die reeds over een bluetooth functie beschikt aangezien er dan een draadloze verbinding kan worden gecreëerd tussen enerzijds je smartphone en anderzijds de carkit.

 

Het prijskaartje en hoe je erop kunt besparen

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje. Het goede nieuws is dat een degelijke carkit helemaal niet duur hoeft te zijn. Zo zijn er al heel wat exemplaren tussen 25 en 30 euro te spotten die echt wel de moeite waard zijn. Wil je toch liever een luxueuze carkit aanschaffen dan kan het prijskaartje ook wel makkelijk oplopen waardoor het aangewezen is om rekening te houden met aanbiedingen en eventuele leuke promoties. Ook een tweedehands carkit zou eventueel een goed alternatief kunnen zijn.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een carkit?

Een carkit is een handig apparaatje dat ervoor zorgt dat jij vanaf nu overal bereikbaar bent en inkomende telefoongesprekken handsfree en veilig kunt beantwoorden. Afhankelijk van het type carkit dat je besluit aan te kopen, bestaat ook de mogelijkheid van een bluetooth functie en een AUX aansluiting. Dit laatste is wel belangrijk indien je bijvoorbeeld een MP3 speler of een USB stick op de carkit wenst aan te sluiten.

Qua installatie zijn er verschillende mogelijkheden die elk hun voor- en nadeel hebben. Zo bestaan er heel wat carkits die je zonder problemen op de sigarettenaansteker van je wagen kunt bevestigen, rekening houdend met een aansluitspanning van 12 of 24 Volt. Daarnaast heb je ook apparaten die voorzien zijn van een ingebouwde oplaadbare accu die op het dashboard of de zonneklep kunnen worden geplaatst. En tot slot zijn er de zogenaamde inbouw carkits die in het dashboard van je wagen worden geïnstalleerd.

 

Q2: Hoe werkt een FM transmitter?

Het principe is bijzonder eenvoudig. Ongeacht voor welk type carkit je besluit te kiezen, is het belangrijk om hem eerst correct in de wagen te installeren. Een inbouw exemplaar zal altijd van stroom voorzien zijn terwijl je een carkit op accu eerst zult moeten opladen.

Eenmaal ingeschakeld is het de bedoeling om de juiste frequentie en het bereik af te stellen. Daarvoor is het aangewezen om (eenmalig) een connectie te maken tussen de carkit en je smartphone op basis van bluetooth. Op die manier kunnen de frequenties worden afgesteld waarna je zonder problemen kunt genieten van een optimale geluidskwaliteit over de auto speakers.

Q3: Wat kost een carkit en waar kun je ze kopen?

Het prijskaartje van een degelijke carkit is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren. Zo moet je rekening houden met de extra mogelijkheden en functies maar ook met de installatie. Een carkit die je moet aansluiten op de sigarettenaansteker van je wagen zal vaak iets goedkoper zijn dan een inbouw exemplaar. Heeft je carkit naast bluetooth ook heel wat andere functiemogelijkheden zoals het gebruik van een USB stick, een MP3 speler en spraakbesturing? Dan zul je dit natuurlijk ook voelen in het uiteindelijke prijskaartje.

Algemeen moet je dus wel rekening houden met een gemiddeld prijskaartje van ongeveer 150 tot 200 euro voor een degelijke carkit met alles erop en eraan. Echter bestaan er ook heel wat degelijke modelletjes voor amper 20 of 25 euro die de moeite waard zijn maar misschien minder luxe kennen. Je kunt ze makkelijk aankopen in tal van gespecialiseerde winkels of gewoon online via Marktplaats of bol.com.

 

Q4: Welke frequentie FM transmitter?

Wil je een betrouwbare ontvangst creëren van de FM transmitter op de radio in je wagen, dan is het aangewezen om hiervoor gebruik te maken van de vrije frequenties in de FM-band. Welke frequentie je hier uiteindelijk uit kiest, is voornamelijk afhankelijk van de omgeving waarin je de transmitter uiteindelijk gaat gebruiken. Je kunt hiervoor de lijsten met uitgegeven FM frequenties per land of regio makkelijk raadplegen. Algemeen wordt een frequentie aangeraden van 108.8 FM. Echter kun je makkelijk schakelen of verstellen indien je dat mocht wensen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES